Δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτη Μανούρη σχετικά με τη νέα μείωση των πόρων των Δήμων [27/08/2012]Η τοπική αυτοδιοίκηση σηκώνει σήμερα το κύριο βάρος της ανακούφισης των πολιτών από τα δυσβάστακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί. Ο κάθε Δήμος έχει στην ευθύνη του μεγάλο τμήμα της κοινωνικής πολιτικής, κάτι που έχει τεράστια σημασία στις μέρες που ζούμε.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το σταμάτημα της λειτουργίας κοινωνικών δομών, όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ κ.α. Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες και ασπίδα προστασίας για τους αδυνάτους.
Η καταδίκη της σε πενία είναι η χαριστική βολή για τους άνεργους, για τις μητέρες, για τους ηλικιωμένους, για όσους έχουν ανάγκη. Η περιφερειακή αποκέντρωση είναι η λύση στην κρίση και ο βασικός μοχλός για την ανάπτυξη.

Σήμερα οι Δήμοι ελέγχονται σε όλα τα επίπεδα από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας ( Ελεγκτικό Συνέδριο, αιρετή και μη Περιφέρεια κ.α) άρα κάθε προσπάθεια για αποδόμηση και σπίλωση του ρόλου και του ήθους αντίστοιχα της αυτοδιοίκησης θα πέσει στο κενό. Στόχος όσων το κάνουν είναι η υποβάθμιση και διάλυσή της. Οι Δήμοι έκαναν περικοπές και οι εργαζόμενοι θυσίες. Από δω και στο εξής μέσω των περικοπών βαλλονται οι ίδιοι οι πολίτες που νιώθουν να πέφτει το τελευταίο ανάχωμα κοινωνικής προστασίας.

Οι κινητοποιήσεις που αποφάσισαν τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι το έσχατο μέσο μπροστά στην προοπτική διάλυσής της. Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις και ζητάμε να μη γίνει καμία επιπλέον περικοπή, για να παραμείνει ζωντανό το τελευταίο στήριγμα των πολιτών.


 

Για τη Δημοτική Παράταξη "Νέα Ιωνία - Νέα Άποψη"

Ο Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος

Παναγιώτης Μανούρης

 Επιστροφή
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης