Kαλοκαιρινή απασχόληση [22/06/2017]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Νέα Ιωνία 19-5-17
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                                               .
Διεύθυνση:Αγ.Γεωργίου 40&Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο: 213 2000403 – 416
Fax : 210 2792500


                                             Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


     Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας παρέλαβε τη Τρίτη 16/5/17 208 (διακόσια οκτώ) πακέτα τορτελίνια από το κατάστημα My Market της Μεταμόρφωσης.
    Επίσης την Τετάρτη και Πέμπτη 17-18/5/17 έγινε η διανομή κηπευτικών στους δικαιουχους του, τους συλλόγους, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και τις Εκκλησίες.

 
 

Η Αντ/ρχος Κοινωνικής Πολιτικής
                                                                Λίλιαν Αθυμαρίτου
 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Νέα Ιωνία 21-4-2017
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                                               .
Διεύθυνση:Αγ.Γεωργίου 40&Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο: 213 2000403 – 416
Fax : 210 2792500
                                                       Ανακοίνωση Δημάρχου

    Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επιβολή της αμερικανοκίνητης φασιστικής δικτατορίας στη πατρίδα μας, τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967.
    Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, η διάλυση της Βουλής, η αναστολή του Συντάγματος, η κατάργηση των Δημοτικών Αρχών – μεταξύ των οποίων του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας – η απαγόρευση δράσης και λειτουργίας των Συνδικάτων και των μαζικών φορέων, είχε σαν στόχο την καταστολή του ογκούμενου δημοκρατικού λαϊκού κινήματος και τη συνέχιση του μετεμφυλιακού κλίματος τρομοκρατίας και χειραγώγησης κάθε αιτήματος για δημοκρατία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική πρόοδο προς όφελος του λαού.
    Οι συλλήψεις, οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις και οι εξορίες, αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο για χιλιάδες δημοκράτες αγωνιστές που από τη πρώτη στιγμή οργάνωσαν την αντίσταση και πάλευαν για την ανατροπή της χούντας.
Μεγάλο κεφάλαιο στον αντιδικτατορικό αγώνα η δράση της νεολαίας και ιδιαίτερα των φοιτητών, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    Το σκοτάδι της δικτατορίας διήρκεσε 7 χρόνια, αφού πρώτα ολοκλήρωσε το προδοτικό ξενοκίνητο σχέδιο της με το πραξικόπημα στη Κύπρο, το οποίο υπήρξε άλλοθι για την τούρκικη εισβολή και τον διαμελισμό του νησιού.

    Σήμερα, 50 χρόνια μετά, η ιδεολογία του φασισμού που εκφράζεται με την ξενοφοβία, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, σηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να επιβάλλουν –ιδιαίτερα στη χώρα μας- οικονομική δικτατορία μέσω του δημόσιου χρέους και των μνημονίων.

Χρέος όλων μας είναι η συνέχιση του αγώνα για πραγματική λαϊκή κυριαρχία και αποτροπή κάθε προσπάθειας αναβίωσης των φαντασμάτων του φασισμού και της ξενοκρατίας.

                                                                  
   Ο Δήμαρχος

                                                                 Ηρακλής Γκότσης


                                                                                                   
  Ζήσαμε στιγμές εθνικής ανάτασης στον Δήμο Νέας Ιωνίας

Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη

Δημάρχου Λευκονοίκου


 

Από τις 24 μέχρι τις 26 Μαρτίου 2017 βρεθήκαμε καλεσμένοι του Δήμου Νέας Ιωνίας με τον οποίο είμαστε αδελφοποιημένοι, για να συμμετάσχουμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ήταν μια όμορφη λαμπερή μέρα, αντάξια της μεγάλης και φωτεινής επετείου του έθνους μας. Πρώτα ξεκίνησε η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη, και ύστερα έγινε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάνας στη Νέα Ιωνία. 

Πριν από την παρέλαση, ο φίλος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης εξήρε τη σημασία της εθνικής επετείου για τον Ελληνισμό, ιδιαιτέρως στις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει σήμερα. Η παρέλαση άρχισε με την μπάντα του Δήμου που μού έφερε γλυκές θύμησες από τα όμορφα χρόνια του Λευκονοίκου μας, τότε που μικρά παιδάκια πεταγόμασταν αγουροξυπνημένα στις 5 το πρωί, για να δούμε έξω από το παράθυρό μας τα παιδιά της μπάντας του Γυμνασίου μας που γυρνούσαν τις κεντρικές οδούς της κωμόπολής μας για το Εωθινό. Κι ύστερα, ήρθε η δική μας σειρά να συμμετέχουμε σε αυτή την υπέροχη συνήθεια που έφεραν στο Λευκόνοικο οι καθηγητές που είχαμε στο Γυμνάσιό μας από την Ελλάδα, τη δεκαετία του 1940.

Από τότε, κάθε φορά που ακούω την μπάντα να παιανίζει, σκιρτά η καρδιά μου και πάλλεται από εθνική περηφάνια. Με γυρνά πίσω, όταν μικρούλα παρακολουθούσα τον γείτονά μας τον Τρύφωνα που κρατούσε την γκραν κάσα, και στα μάτια μου έπαιρνε διαστάσεις ημίθεου γίγαντα. Κι ύστερα, στα 1972-73, όταν σημαιοφόρος του Γυμνασίου μας, κρατώντας με περισσό καμάρι την ελληνική σημαία μας, διασχίζαμε μαζί με τους φίλους και τις φίλες μου του αγήματος τους δρόμους του Λευκονοίκου και συντονίζαμε το βήμα μας με τους ήχους της μπάντας.

Κι όταν η μπάντα του Δήμου Νέας Ιωνίας κατέληξε κοντά μας και πήρε τη θέση της στην άκρη της πλατείας, ο εξαίρετος εκφωνητής του Δήμου με στεντόρεια φωνή ανήγγειλε ότι την παρέλαση ανοίγουν τρία παιδιά από τον κατεχόμενο Δήμο Λευκονοίκου. Δυο αγόρια και ένα κορίτσι. Ο Γιάννης Σαπαρίλλας και ο Μιχάλης Ιωάννου, εκ μητρογονίας, και η Μαρία Ζαννέτου, από πατέρα από την κωμόπολή μας. Τρία νέα παιδιά που παρήλαυναν με περηφάνια, φορώντας τις παραδοσιακές στολές του νησιού μας, και εκπροσωπώντας την ιστορική κωμόπολή μας σε έναν Δήμο της Αθήνας κατεξοχήν προσφυγικό, από τη γη της Ιωνίας.

Τι συγκίνηση ήταν αυτή! Πώς άρχισαν να κυλάνε τα δάκρυα λυτρωτικά! Δάκρυα για τα παιδιά μας που συνεχίζουν την παράδοσή μας. Δάκρυα, γιατί χάσαμε ό,τι πολυτιμότερο είχαμε στη ζωή μας, τη γενέθλια γη μας, και γυρνάμε ανέστιοι και πλάνητες στις γειτονιές του κόσμου! Μεγάλος ο καημός του ξεριζωμένου, του πρόσφυγα, που κατάντησε πραμάτεια για την εξυπηρέτηση ανόσιων συμφερόντων. 

Δάκρυα, γιατί έχουμε στη γη της Αττικής Έλληνες αδελφούς που μας καταλαβαίνουν καλύτερα από όλους, αφού κι αυτοί είναι απόγονοι προσφύγων και μεγάλωσαν με τις μνήμες και τις διηγήσεις για τη Μικρασία. Έχουμε εδώ, στη μητρόπολη του Ελληνισμού, στο «κλεινόν άστυ», στο «Άστυ της Παλλάδος», ανθρώπους που μας αγαπάνε, μας ανοίγουν τη ζεστή αγκαλιά τους και μας χαρίζουν το πιο πλατύ χαμόγελο της καλοσύνης, της ευγένειας και της αρχοντιάς της ψυχής τους.  

Η συναισθηματική φόρτιση συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης στο άκουσμα όλων των σχολείων του Δήμου και της ιστορίας τους, που είναι παράλληλη με το ρίζωμα των μικρασιατών στη φιλόξενη γη της Αττικής.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς  μας τον φίλο Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, τη γλυκύτατη σύζυγό του, όπως και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που με την αγάπη, τη φιλοξενία και την καλοσύνη τους έκαναν την παραμονή μας στον αδελφό Δήμο Νέας Ιωνίας μια ξεχωριστή εμπειρία. Τους ευγνωμονούμε γι’ αυτή την ευκαιρία που έδωσαν σε μας και τα παιδιά μας να είμαστε μαζί τους μια τέτοια ξεχωριστή μέρα για όλο τον Ελληνισμό, απανταχού της γης.


 
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
----
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση        : Εμμανουήλ Παππά  6  &  Φιλελλήνων
Τ.Κ. – Πόλη     :142 34  Ν. Ιωνία 
Email        : mail@5lyk-n-ionias.att.sch.gr
Τηλέφωνο        : 210 2758767, 2102719438
FAX            : 210 2758767   


Νέα Ιωνία, 28 /3 / 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Dispute, Discuss, Develop» από τις 20 έως τις 24 Μαρτίου του 2017 ταξίδεψε στην πόλη Szeged της Ουγγαρίας προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες επιχειρηματολογίας στο WaldorfÁltalánosIskolaésGimnázium. Στους αγώνες συμμετείχαν επίσης ομάδες από σχολεία της Λετονίας και της Ισπανίας.

Οι Έλληνες μαθητές διαγωνίστηκαν στο εξής θέμα : «Η ψήφος πρέπει να είναι υποχρεωτική σε κάθε εκλογική διαδικασία» και κατέκτησαν την πρώτη θέση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την επιχειρηματολογία τους, την τεκμηρίωση των λεγομένων τους και την άριστη χρήση της αγγλικής γλώσσας.
Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές:
1.    Σάββας Κωτσάκης, Α’ Λυκείου
2.    Χριστίνα Λιασκώνη, Β’ Λυκείου
3.    Ευφροσύνη Μαλάκη, Β’ Λυκείου
4.    Γεωργία Μερκουριάδη, Β’ Λυκείου
5.    Ειρήνη Μπάκου, Β’ Λυκείου
6.    Ελένη Ζλάτοβ, Β’ Λυκείου

Από την ελληνική ομάδα η μαθήτρια Χριστίνα Λιασκώνη βραβεύτηκε ως καλύτερη ομιλήτρια. 
Με αυτή τη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το διετές πρόγραμμα Erasmus+που συμμετείχε το σχολείο μας, στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές μας αποκόμισαν μοναδικές εμπειρίες και διακρίσεις.

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας συγχαίρει θερμά  τους μαθητές του 5ου Λυκείου για την επίδοσή τους.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ.


Tην Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, Αντιπροσωπεία του Δικτύου Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού, παρέδωσε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Ιωνίας, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Λίλιαν Αθυμαρίτου, του Συντονιστή του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Δημήτρη Κυριόγλου, του Προϊσταμένου του Τμήματος Προαγωγής Υγείας κ. Μιχάλη Σουρμελή και πολλών εθελοντών.
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ εκπροσωπήθηκε από την Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Νάντια Σουμπασάκη και τα μέλη Αυλωνίτη Σπύρο, Κωστούλα Γιώργο, Λιόγα Πόπη, Παπαναστασίου Γιάννη, Παυλοπούλου Ρούλα Σαβρανάκη Γιώργο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ανταλλάχθηκαν ιδέες, απόψεις και προτάσεις πάνω σε θέματα που αφορούν σε δράσεις αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης και δραστηριοποίησης των πολιτών.
Ευχαριστούμε θερμά το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού για την προσφορά του.


Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής
Λίλιαν Αθυμαρίτου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017  το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Νέας Ιωνίας προσέφερε τρόφιμα σε αντιπροσωπεία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, με επικεφαλής τον πατέρα Δανιήλ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή των συσσιτίων που διανέμει σε απόρους η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
 
Το κοινωνικό παντοπωλείο επίσης παρέλαβε 20 τόνους μήλα, τα οποία θα διανείμει στους δικαιούχους του, στα σχολεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ, στο γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στους ιερούς ναούς του Δήμου μας κ.α.
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 18  Μαρτίου 2017,
οι εθελοντές του Δήμου μας απόλαυσαν την θεατρική παράσταση  «Μαλλιά κουβάρια», στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Γιάννης Δομνάκης».
Μετά το τέλος της παράστασης, στην οποία ήταν παρόντες η Αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας κ. Λίλιαν Αθυμαρίτου και ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Δημήτρης Κυριόγλου ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ του θεάτρου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ-ΔΗΜΟΤΩΝ
                ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


                            ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


     Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων-Φορέων-Δημοτών, ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν έμπρακτα, για μια ακόμη φορά, την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι και σήμερα, για την αλληλεγγύη & διαβίωση των παιδιών της Στέγης Ανηλίκων της πόλης μας, είτε προσφέροντας προϊόντα είτε χρήματα.

                   ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ σε όλους σας.

            ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ           
           ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌΤΕΡΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
 

Με εκτίμηση,
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛOΓΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΒAZAAR «ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ»


1) Αρ. Λαχνού 2643            Κινητό τηλέφωνο

2)  >>     >>      1061            Σύστημα Σιδερώματος

3)  >>     >>        180           4ήμερο ταξίδι στα Μετέωρα

4)  >>     >>      2154           Επανάληψη της 3ης προσφοράς

5)  >>     >>      2353           Σετ ριχτάρια  τριών τεμαχίων

6)  >>     >>          24           Πλήρες γεύμα τεσσάρων ατόμων, «Στέκι του Νίκου»»
                                            Οδ.Υγείας 8, τηλ. 210-2779258

7)  >>     >>        918           Επανάληψη της 6ης προσφοράς

 8) >>     >>      1883           Γυναικείο Χτένισμα & Μανικιούρ ή Ανδρικό κούρεμα
                                               Σαφραμπόλεως 48, τηλ.210-2718479

 9) >>     >>      3360           Επανάληψη της 8ης προσφοράς

 10)>>     >>      1558                    >>        >>        >>

 11)>>     >>      1723           Πίνακας με κέντημα

                                                                                       Η Επιτροπή
 


       
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου                Νέα Ιωνία, 15.12.2016
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr


               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δημαρχείου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας»

 
    Τη Δευτέρα 12.12.2016, σε ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον, οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου.
   
        Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και το προσωπικό του Δημαρχείου, υποδέχθηκαν με ζεστασιά τους μικρούς μαθητές, προσφέροντάς τους μελομακάρονα, χυμούς και διάφορες γλυκές λιχουδιές.
Τα παιδιά συνοδευόμενα από την υποδιευθύντρια, τη δασκάλα των  εικαστικών του σχολείου και τις δασκάλες της τάξης τους, με χαρά και ζωντάνια στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα  στολίδια που είχαν κατασκευάσει, τραγούδησαν γνωστές μελωδίες των Χριστουγέννων και με πρόσωπα χαμογελαστά αντάλλαξαν ευχές.

    Επίσης την Παρασκευή 9.12.2016, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, βρέθηκαν στο κτίριο της Δημοτικής βιβλιοθήκης για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με δικές τους χειροποίητες κατασκευές. Ο Δήμαρχος και το προσωπικό του Ο.Π.Α.Ν. τους υποδέχθηκαν με ζεστασιά προσφέροντάς τους μελομακάρονα, χυμούς και διάφορες γλυκές λιχουδιές  και τους ευχήθηκαν καλές γιορτές.


 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Νέα Ιωνία 30-11-2016
                                                                                          
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                              .
Διεύθυνση:Αγ.Γεωργίου 40&Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο: 213 2000403 – 416
Fax : 210 2792500

          Κύριε Μαγκαναδέλη,

 Η  κριτική απέναντι στη Δημοτική Αρχή είναι καλοδεχούμενη για μας, γιατί εκτός των άλλων, μας βοηθάει να διορθώνουμε τη δουλειά μας.
 Τέτοια κριτική όμως, δεν φαίνεται από το άρθρο σας. Ενδεχομένως να υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι μπορούν να εξηγήσουν μια τέτοια τακτική και όχι μόνο η δημοσιογραφική υποχρέωση.

 Κατ΄αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα.

 Υπάρχουν δημότες που έχουν προσφέρει μελέτες και προτάσεις για διάφορες δράσεις του Δήμου. Η συγκεκριμένη μελέτη που εκπονήθηκε για το Δήμο, και στην οποία αναφέρεστε στο άρθρο σας, πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού κέντρου και δεν θα μπορούσε να γίνει, παρά μόνο από ειδικούς επιστήμονες.

    Η μελέτη παρουσιάστηκε, και κατά τη παρουσίαση έγιναν παρατηρήσεις και ερωτήσεις, που οι περισσότερες από αυτές απαντήθηκαν, και για τις υπόλοιπες υπήρξε υπόσχεση ότι θα παρθούν υπόψη και θα υλοποιηθούν στις προτάσεις .

 Η υλοποίηση της μελέτης  δεν έχει ξεκινήσει ακόμη γιατί ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

 Βασικά όμως, εκείνο που μου κάνει εντύπωση, είναι το γεγονός ότι σκόπιμα αποσιωπάτε τις δράσεις και ενέργειες του Δήμου για την προστασία και την ανάπτυξη του Εμπορίου στο Δήμο.

 Αλλά ας μπούμε στην ουσία:
   Τι έχει κάνει ο Δήμος για να προστατέψει και να  ενισχύσει τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας:

 Πρώτον:
 Η κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ 360 θέσεων και η διαμόρφωση της πλατείας υπέργεια, εμβαδού 5.50 στρεμμάτων στο Ο.Τ. 150.
 Σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια θα υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής (προϋπολογισμός έργου 10,5 εκατομ.), μαζί με τη διαμόρφωση της πλατείας.
 
 Δεύτερον:
 Οι Δημοτικές Αρχές της Νέας Ιωνίας και του Γαλατσίου μαζί με τους δημότες μας, μετά από κινητοποιήσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες, κοινά Δημοτικά Συμβούλια, αποτρέψαμε τη δημιουργία ενός νέου “MALL” στο Ολυμπιακό ακίνητο στη Λεωφ. Βείκου και όχι μόνο. Τελικά παραχωρήθηκε το ακίνητο για χρήση από τους Αθλητικούς Συλλόγους των Δήμων μας.

 Τρίτον:
 Αποτρέψαμε μέχρι τώρα την ανοικοδόμηση του οικοπέδου απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού, τόσο από την ΠΑΣΕΓΕΣ, όσο και από τη Τράπεζα Πειραιώς, για τη δημιουργία Εμπορικού Κέντρου, χαρακτηρίζοντάς τον ως Κοινόχρηστο χώρο.

 Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες καθημερινές δράσεις που βοηθάνε τον εμπορικό κόσμο της πόλης, αλλά δεν είναι του παρόντος.

 Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στη μελέτη:
 - Η μελέτη παρουσιάστηκε και ήσασταν παρών, και κατά γενική ομολογία ικανοποίησε.
 - Τους μελετητές τους γνωρίσατε και τους ακούσατε.
 - Η μελέτη εμπλουτίστηκε με τις παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίας.
 - Δεν αναφέρετε ποιοι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι, αν όχι οι σχετικοί επιστήμονες, και ποιο θα ήταν το λογικό κόστος.

 Το ποιος δουλεύει ποιόν και μάλιστα απροκάλυπτα, το γνωρίζουμε καλά.. Άλλωστε είναι μικρός ο τόπος μας και γνωριζόμαστε όλοι.

 Μια κριτική αντικειμενική και σωστή προς τη Δημοτική Αρχή, θα ήταν το γιατί καθυστερεί την υλοποίηση των προτάσεων. Όσο για την ουσία της μελέτης, θεωρώ ότι δεν έχετε την επιστημονική γνώση για να την κρίνετε.
Όσον αφορά την υποχρέωση σας που απορρέει από τη δημοσιογραφική σας ιδιότητα αλλά και από το δικαίωμα σας να τοποθετείσθε ως δημότης στα τοπικά ζητήματα, δεν έχω δει άλλες παρατηρήσεις και κριτικές τοποθετήσεις  στις δράσεις του Δήμου, είτε θετικές είτε αρνητικές.
 Να υποθέσω ότι τα υπόλοιπα βαίνουν καλώς για σας και γι αυτό σας ευχαριστώ, που στα 6 χρόνια δράσης της Δημοτικής Αρχής,  βρήκατε μόνο δύο-τρία συγκεκριμένα ζητήματα να στηλιτεύσετε.

                                                         Ο Δήμαρχος
                                                     Ηρακλής Γκότσης
 


ΘΕΣΗ
Ερευνητική Ομάδα                                                                                   21 Νοε. 16

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να λάβουμε θέση ως προς το άρθρο του κου Βασίλη Μαγκαναδέλη το οποίο παρουσιάστηκε στον ιστότοπο ionianet.gr με ημερομηνία (21/11/16) με εξωτερικό σύνδεσμο τον http://www.ionianet.gr/content.php?id=13432. Θεωρούμε ότι το εν λόγω άρθρο βάλει κατά των συλλογικών προσπαθειών των πολιτών και των αρχών του δήμου Νέας Ιωνίας, του επιστημονικού προσωπικού που επιτέλεσε το ερευνητικό έργο, αποπροσανατολίζει τους αναγνώστες του και δημιουργεί ζημιογόνες εντυπώσεις ως προς την τοπική κοινότητα.
Πρόθεσή μας είναι να απαντήσουμε κάθε σημείο ξεχωριστά. Η απόπειρα αποπροσανατολισμού συντελείται στην πρώτη μόλις παράγραφο του εν λόγω άρθρου. Παραθέτουμε το απόσπασμα: ‘η δημοτική αρχή προσπάθησε να "μπαλώσει" ανάθεση έρευνας για την τοπική αγορά σε δύο μελετητές.’Ως μελετητές/ερευνητές ορίσαμε μόνο τις λεπτομέρειες της έρευνας και το ποσό αποπληρωμής. Δεν αποκρύψαμε στοιχεία, ούτε προσπαθήσαμε να ‘’μπαλώσουμε’’ κάτι. Υπάρχει ομάδα μελέτης/συμβουλευτικής.
Εξάλλου, το θέμα εγείρεται από την αντιπολίτευση όπως αναφέρεται στη δεύτερη παράγραφο του άρθρου και αφού ‘παρατηρήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ’. Στην τρίτη παράγραφο γίνεται λόγος για μη αποστολή της έρευνας στον επικεφαλή της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, αλλά η ‘αποστολή αόριστων απόψεων’ τα οποία ο συγκεκριμένος κύριος ‘δεν θεώρησε έρευνα.’
Η έρευνα ωστόσο είναι άκρως επιστημονική στις μεθόδους, τη θεωρητική της βάση, και το πρακτικό της μέρος. Πρόκειται για έρευνα που διεξήχθη από εξειδικευμένο προσωπικό, με επαρκέστατα στοιχεία τοπικού, εθνικού και υπερεθνικού επιπέδου. Ο αριθμός των σελίδων της ανέρχεται στις 67 στην συμπυκνωμένη της μορφή και όπως αποδόθηκε στους ενδιαφερόμενους για λόγους ευχρηστίας.
 Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα η πρόθεσή μας να επαναλάβουμε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας/συμβουλευτικής σε ευρύτερο των τριάντα (30) ατόμων κοινό, παρότι δεν υπάρχει σχετική δέσμευση. Η επικαιροποίηση της έρευνας έχει αντ’ αυτού προγραμματιστεί για την περίοδο κατά την οποία το προσωπικό του ΔΝΙ θα είναι διαθέσιμο για σχετικές δράσεις/παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία.
‘Το ερώτημα που μπαίνει είναι γιατί η δημοτική αρχή μάς δουλεύει τόσο απροκάλυπτα’ δεν μπορεί να απαντηθεί από το επιστημονικό προσωπικό. Παραπέμπουμε ωστόσο στη δύναμη του δημόσιου λόγου ιδίως όταν αυτός παραμένει αναπάντητος, καθώς και στις θετικές μας προθέσεις και δράσεις προς την βελτίωση των συνθηκών ιδιαίτερα του εμπορικού κόσμου της Νέας Ιωνίας με την αξιοποίηση των γνώσεών μας όχι προς την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ αλλά προς την εξεύρεση πρακτικών λύσεων.
Ως προς τα αριθμημένα ερωτήματα του άρθρου να υπενθυμίσουμε τα εξής:
1. Εφόσον η έρευνα βασίζεται σε δείγμα, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να μας υποδείξει αντίστοιχη έρευνα η οποία βασίζεται σε μεγαλύτερο αριθμό δείγματος. Πάσα σχετική αρχή ερωτήθηκε για συμβουλές/πληροφορίες κατά την πιλοτική έρευνα. Κάποιες φορές η απόκριση υπήρξε θετική και κάποιες αρνητική. Ζητήθηκε επίσης από πάσα αρχή κατάλογος των επιχειρήσεων ο οποίος δεν αποδόθηκε. Εξηγήθηκε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων την 23/7/15 ότι η προσέγγισή μας προσβλέπει στην ανάπτυξη μέσω ομόκεντρων κύκλων, συγκεκριμένα από το κέντρο προς την περιφέρεια. Το ζήτημα είναι πρακτικό και λαμβάνει υπόψη την εμπορική κίνηση ως έχει σήμερα, τα σημεία εισόδου των καταναλωτών, καθώς και τις δυνατότητες των τοπικών φορέων για σχετικές επενδύσεις. Με τη μέθοδο των ομόκεντρων κύκλων προσβλέπουμε στην ανάπτυξη σχετικών κονδυλίων ώστε να εξαπλωθεί η παρέμβαση δίχως να ζημιωθούν οικονομικά οι εμπλεκόμενοι φορείς (αυτοτροφοδότηση).
2. Επαναλαμβάνουμε πως το ζήτημα της ενημέρωσης είναι δομικό, πάρα ταύτα υπήρξαν εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων στην παρουσίαση της 23/7/15 οι οποίοι είχαν άρα ενημερωθεί. Κατέστη επίσης σαφές πως θα υπάρξει συνέχεια στην εν λόγω δράση κατόπιν της υπερπήδησης των όποιων εμποδίων από πλευράς τοπικών αρχών.
3. Υπενθυμίζουμε πως το ζήτημα επικοινωνίας δήμου-δημοτών υπήρξε κεντρικό μέλημα της μελέτης/συμβουλευτικής, όπως και τα μέτρα προς την διευκόλυνσή της. Έχουν ήδη προταθεί -εγγράφως και μη- τρόποι, μηχανισμοί, δομές και λειτουργίες. Το καυτό ζήτημα της ανεργίας ξεπερνά τα επίπεδα του δήμου. Γίνεται αναφορά στη φύση των τοπικών καταστημάτων (έχουν εξαιρεθεί οι ‘αλυσίδες’ για ευνόητους λόγους), και στο πως αυτή η φύση τους συνδέεται με το ζήτημα της ανεργίας. Τα αντίμετρα ωστόσο είναι ζήτημα κυρίως κεντρικής πολιτικής. Μέρος σχετικών πολιτικών θα τεθεί σε εφαρμογή σύντομα-αν και με μεγάλη καθυστέρηση- για την απορρόφηση ανέργων.
Χαιρετίζουμε την αναγνώριση των προσπαθειών μας από την τοπική κοινωνία και τον αρθρογράφο, καθώς και την κατανόηση πως κάθε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση δε μπορεί παρά να είναι θετικό. Αναμένουμε κι εμείς με ανυπομονησία την συνέχιση του έργου μας εφόσον οι επιστημονικές απαιτήσεις μας καλύπτονται. Παράλληλα επιφυλασσόμαστε των νόμιμων δικαιωμάτων μας. Δεν κατανοούμε βεβαίως το σχόλιο κατόπιν των τεσσάρων (4) ερωτήσεων που απευθύνονται στον κ. Δήμαρχο αφού έχουν αποσαφηνιστεί τα παραπάνω. Παραθέτουμε:
‘Οι όποιες μελέτες πρέπει να είναι συγκεκριμένες, ουσιαστικές, από τους κατάλληλους ανθρώπους, σε λογικό κόστος και κυρίως να συνοδεύονται από εφαρμόσιμα μέτρα. Ιδιαίτερα να αξιοποιηθούν όσοι μπορούν να προσφέρουν και μάλιστα δωρεάν τις υπηρεσίες τους.’
Η εν λόγω μελέτη είναι επιστημονική, άρα συγκεκριμένη, ουσιαστική και από κατάλληλους ανθρώπους, αν κατανοούμε το ζήτημα της καταλληλότητας με τους ίδιους λογικούς όρους. Τα μέτρα είναι εφαρμόσιμα και θα προσδιοριστούν στην κάθε τους λεπτομέρεια κατόπιν διαβούλευσης με τα αρμόδια πρόσωπα και φορείς. Το κατά πόσο μία έρευνα ή/και άσκηση συμβουλευτικής μπορεί να πληροί τα κριτήρια που τίθενται και να είναι μάλιστα δωρεάν ας αποσαφηνιστεί λαμβάνοντας υπόψη το ζήτημα της έμμισθης εργασίας για την οποία θεωρούμε πως όλοι πασχίζουμε.
 

Με εκτίμηση
 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ Κ.ΗΡΑΚΛΗ ΓΚΟΤΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ TΗΣ ΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ELISAN

Κύριοι συνάδελφοι,

Προέρχομαι από έναν μεγάλο λαϊκό Δήμο της βορειοδυτικής Αθήνας, την παραδοσιακή εργατούπολη της Νέας Ιωνίας. Σε πόλεις σαν τη δική μου, η κρίση υπήρξε πολύ σκληρή με τους συμπολίτες μας και ακόμη περισσότερο με τη νέα γενιά. Παραδοσιακές απασχολήσεις που πρόσφεραν χιλιάδες θέσεις εργασίας όπως η οικοδομή και οι κατασκευές κυριολεκτικά διαλύθηκαν. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων με τις μνημονιακές πολιτικές σκληρής λιτότητας προκάλεσε γενικευμένη πτώση της κατανάλωσης, της ζήτησης σε τοπικό επίπεδο. Με τη σειρά της αυτή η μειωμένη ζήτηση χτύπησε τις τοπικές μικρές επιχειρήσεις, τα μαγαζιά έκλεισαν, οι τοπικοί επαγγελματίες βρέθηκαν χωρίς δουλειά.

Σας περιγράφω ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνον την πόλη μου αλλά δεκάδες λαϊκές γειτονιές στην Ελλάδα, εκατοντάδες σε όλη την Ευρώπη. Την δημιουργία θυλάκων τοπικής φτώχειας και ανεργίας που καλύπτουν  ευρείες ζώνες  στο εσωτερικό και στα προάστια  των μητροπόλεων. Ένα φαινόμενο που στη Γαλλία το περιγράφετε σαν «μπανλιέ» στην Βρετανία σαν «ίνερ σίτιζ». Και που έχει συνδεθεί με κάποιες από τις δυσκολότερες κοινωνικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε στη σύγχρονη Ευρώπη. Ιδιαίτερα η νεολαία πόλεων που αντιμετωπίζουν το έντονο πρόβλημα της τοπικής ανεργίας έχουμε δει τις δυο προηγούμενες δεκαετίες να εκδηλώνει τη δυσαρέσκεια και την απελπισία της με οργισμένες μορφές διαμαρτυρίας, με εκρήξεις οργής που έχουν συνταράξει τις δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες.
 
Στις εργατικές και λαϊκές συνοικίες των προαστίων η αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού των Νέων σε τοπικό επίπεδο είναι προτεραιότητα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Το πρόβλημα της ανεργίας των Νέων δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές επιδομάτων γιατί αφορά  όχι μόνον την οικονομική τους επιβίωση αλλά και το αίσθημα προοπτικής που έχουν, την ελπίδα που χρειάζονται για το αύριο. Η περιθωριοποίηση είναι ο χειρότερος σύμβουλος για τη νεολαία μας, οδηγεί σε αντικοινωνικές πρακτικές και στην αύξηση της παραβατικότητας.

Και θέλω με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής συνάντησης να εκφράσω σε όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό και κυρίως στους συναδέλφους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης την άποψη μου ότι η αντιμετώπιση των φαινομένων περιθωριοποίησης και διαμαρτυρίας των Νέων μας δεν μπορεί να είναι κυρίως κατασταλτική. Πιστεύω ότι όλοι εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης έχουμε την πολιτική λογική να αντισταθούμε στις φωνές της ακροδεξιάς και να χτίσουμε γέφυρες με όλα τα κομμάτια της νεολαίας στην πόλη και την περιφέρεια μας που ασφυκτιούν μέσα στο δυσμενές περιβάλλον που τελείως άδικα τους κληροδοτούμε.
Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε; Η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους νέους και τις νέες μας είναι πρώτιστη υποχρέωση μας. Θεωρώ ότι υπάρχει επίσης μια υποχρέωση της κεντρικής κυβέρνησης σε κάθε χώρα, να σταθμίσει τις τοπικές ανάγκες και τα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας σε κλίμακα πόλης και να καθορίσει με βάση αυτά προτεραιότητες στην κατανομή των ενισχύσεων και των χρηματοδοτικών εργαλείων. Σε λαϊκές πολυπληθείς  συνοικίες των μεγαλουπόλεων, όπως ο Δήμος που εκπροσωπώ, ο πολλαπλασιαστής των επενδύσεων και της απασχόλησης είναι αντικειμενικά μεγαλύτερος, τα χρήματα πιάνουν περισσότερο τόπο.
Υπάρχει επίσης και θέλω να το επισημάνω μια ισχυρή σχέση ανάμεσα στις υπάρχουσες υποδομές και στην δυνατότητα στήριξης της επιχειρηματικότητας των Νέων. Είναι αντικειμενικά πιο εύκολο να ιδρυθεί μια θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας σε μια περιοχή με καλύτερο ευζωνικό δίκτυο, καλύτερες συγκοινωνιακές προσβάσεις, ακόμη και καλύτερη ρυμοτομία και περιβάλλον. Η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος στηρίζει την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, θεωρώ ότι είναι προφανές.
Οπότε έχουμε μπροστά μας το δύσκολο καθήκον να συνδυάσουμε τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αυτοαπασχόληση των Νέων με την κατά το δυνατόν ισόρροπη κατανομή αυτών των δράσεων, υπερνικώντας τις προϋπάρχουσες ανισότητες σε τοπική κλίμακα. Στην πράξη αυτή η γεωγραφική δικαιοσύνη στην οποία αναφέρομαι συνδυάζεται με την κοινωνική δικαιοσύνη και τελικά την αποτελεσματικότητα. Γιατί προφανώς οι περιοχές όπου βρίσκονται σε σχετική αφθονία οι υποδομές που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα είναι αυτές που ήδη αντιμετωπίζουν μικρότερο πρόβλημα τοπικής ανεργίας και φτώχειας. Η επιτυχία μας θα είναι να ανοίξουμε το παιχνίδι, να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες απασχόλησης στη νεολαία στο Πέραμα, στη Νέα Ιωνία, στην Καλαμαριά με αυτές στις περισσότερο εύπορες γειτονιές.
Ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα είναι αυτό της βιωσιμότητας των επιχειρηματικών σχεδίων. Στο παρελθόν στη χώρα μας έχουμε δει καταστάσεις να δαπανώνται υπέρογκοι πόροι σε βάουτσερ απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας που δεν οδηγούσαν σε πραγματικές θέσεις απασχόλησης. Όπως επίσης έχουμε δει να επιδοτούνται νέες επιχειρήσεις που ζούσαν μόνον όσο κρατούσε η επιδότηση. Πιστεύω ότι όλα αυτά έχουμε πάρει την απόφαση σαν κοινωνία να τα αφήσουμε πίσω μας. Και να στηρίξουμε επιχειρηματικές προσπάθειες που θα αναπτύξουν τη δική τους δυναμική και θα συντηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης σε μόνιμη βάση.

Πιστεύω ότι στην τρέχουσα δημοτική περίοδο έχουμε αναπτύξει μια καλή  συνεργασία και με την Περιφέρεια και τους κρατικούς φορείς ώστε να είναι οι παρεμβάσεις μας πιο αποτελεσματικές, όσο επιταχύνεται και η απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ.
 
Ευελπιστώ το Συνέδριο μας να δώσει ιδέες και απαντήσεις σε αυτές τις πραγματικές ανάγκες. Ιδιαίτερα η  μεταφορά καλών πρακτικών από την Ευρωπαϊκή εμπειρία και η περιγραφή των τρόπων με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν προβλήματα στο πρακτικό επίπεδο πιστεύω ότι μας αφορά όλους.

Θα προτείνω επίσης η μεταφορά αυτή να συνεχιστεί με ακόμη πιο εξειδικευμένο τρόπο, μέσα από τη συνεργασία μας με το ΕLΙSΑΝ να έχουμε διαρκή πρόσβαση σε εμπειρίες που αφορούν καταστάσεις και τοπικά προβλήματα που ταιριάζουν στις ιδιαιτερότητες του κάθε Δήμου. Να φτιάξουμε δίκτυα επικοινωνίας μεταξύ Δήμων με ομοειδή κοινωνικά χαρακτηριστικά και προβλήματα. Να συμβάλλουμε έτσι όχι μόνο στην τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και στην προώθηση της ιδέας της Ευρώπης των πολιτών.
Σας ευχαριστώ.

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                         
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                                               .
Διεύθυνση:Αγ.Γεωργίου 40&Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο: 213 2000403 & 416
Fax : 210 2792500                                                                Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Λόγω του ψύχους, στο Δήμο Νέας Ιωνίας θα παραμείνει ανοιχτή καθ΄όλη τη διάρκειά του,  θερμαινόμενη Αίθουσα του Δήμου, στο χώρο του ΚΑΠΗ στην οδό Ικαρίας αρ. 14..
Όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την αίθουσα   του Δήμου, παρακαλούμε  να τηλεφωνήσουν στο 210-2756000 για την άμεση εξυπηρέτηση τους. 

 

                                                        Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
                                                             Ηρακλής Γκότσης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Νέα Ιωνία 14-9-16
                                                                                          
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                              .
Διεύθυνση:Αγ.Γεωργίου 40&Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο: 213 2000403 – 416
Fax : 210 2792500
                                    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ευχαριστεί τους Εθελοντές, τα Βιβλιοπωλεία και τους δημότες της πόλης μας για την ανταπόκρισή τους στη συλλογή σχολικού υλικού για τα παιδιά των άπορων συνδημοτών μας.

                                                                           Ο Δήμαρχος
                                                                       Ηρακλής Γκότσης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                           
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                                                  
ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ
Πληροφορίες: κα Ζαχαράκη Αλεξ.
Τ/Φ: 2132000455         
                  

 Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και έλαβε ΑΔΑ:
ΨΙΘΣ4653ΟΞ-95Ψ η υπ΄ αρ. πρωτ. ΔΑΕΦΚ/οικ.3056/Α321 Υπουργική Απόφαση
του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την οποία ορίζονται οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων πληγέντων από τις πλημμύρες της 22ας και 23ης Οκτωβρίου 2015 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

.
                                                                                                             Ο  Αντιδήμαρχος
                                                                                                         Τεχνικών Υπηρεσιών 

 

                                                                                                     Σάββας Χατζηκωνσταντίνου 
 


 


                                                                         ΑΔΑ: 6Φ93ΩΚΥ-ΞΗ9
                                                            
EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Νέα Ιωνία:   25 /7 /2016
ΝΟΜΟΣ   ΑΤΤΙΚΗΣ                                                          Αρ. πρωτ:    20260
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛ. ΟΡΓΑΝΩΝ
Αριθ  Απόφασης: 259

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αφού έλαβε υπόψη :

1.Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α' 87), αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου.
2.Την υπ' αριθμ. 15150/ 15.4.2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/ 2010», όπως ισχύει.
3. Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της Ε.Σ.Υ.Ε. (αποφ. 11247 - ΦΕΚ 3465/28.12.2012 τεύχος Β’) για τον Δήμο ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. , σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους  67.134 κατοίκους.
4.Το γεγονός ότι ο Δήμος Ν. .Ιωνίας εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 και επομένως μπορούν να ορισθούν (5) Αντιδήμαρχοι.
5.Τις διατάξεις της παραγράφου 3 ε' άρθρου 3 ν.4051/2012 (Α' 40), σύμφωνα με τις οποίες σε Δήμους με ορισμό έως πέντε (5) Αντιδημάρχων δικαιούνται αντιμισθία οι τρεις (3).
6.Την υπ΄ αριθ. 456/31073/2-9-2014 (ΑΔΑ:ΩΠΛ9ΩΚΥ-ΥΧ9) απόφασή μας με την οποία ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι από 3/9/2014 έως 28/2/2017.
7. Την υπ΄ αριθ. 161/12677/18-5-2016 (ΑΔΑ: ΩΔΤΟΩΚΥ-ΔΘΒ) απόφασή μας με την οποία τροποποιήθηκε η ανωτέρω απόφαση.
8.. Την υπ΄ αριθ. 19019/12-7-2016  αίτηση παραίτησης της κ. Κατημερτζή Όλγας από τη θέση της Αντιδημάρχου για θέματα Παιδείας, Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Κατασκήνωσης.
9. Την υπ΄ αριθ. 184/2015 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου Τμ. 1 σύμφωνα με την οποία αναφέρεται ότι σε περίπτωση παραίτησης Αντιδημάρχου ορίζεται νέος Αντιδήμαρχος για το διάστημα μέχρι τη λήξη της περιόδου κατά την οποία ο παραιτηθείς ασκούσε καθήκοντα.
9.Τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΦΕΚ 3264/20-12-2013 τ. Β΄ & ΦΕΚ 510/29-2-2016 τ.Β΄ )
10. Την ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου μας.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1. Αποδέχεται την παραίτηση της κ. Κατημερτζή Όλγας από τη θέση της Αντιδημάρχου, με αντιμισθία, για θέματα Παιδείας, Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Κατασκήνωσης.
                                                          
2. Τροποποιεί τις υπ΄ αριθ. 456/31073/2-9-2014 (ΑΔΑ:ΩΠΛ9ΩΚΥ-ΥΧ9) & 161/12677/18-5-2016 (ΑΔΑ: ΩΔΤΟΩΚΥ-ΔΘΒ) προηγούμενες αποφάσεις ως εξής:

Α.  Ορίζει τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωστάκη Παναγιώτη, Αντιδήμαρχο, χωρίς αντιμισθία, με αρμοδιότητες την υπογραφή και την ευθύνη για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων του Τμήματος Παιδείας δια βίου μάθησης – Πολιτισμού και σχολικών Επιτροπών, όπως αυτές καθορίζονται από τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, το άρθρο 75 του Ν. 3463/2006 (τομέας Παιδείας) όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 94 παρ. 4 εδ. 13,14,16,17,19,20, 21,22,23,24,25,26,27,28,29 του Ν. 3852/2010. Επίσης θα ασκεί και την αρμοδιότητα για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για όλες τις ανωτέρω αρμοδιότητες που του εκχωρούνται. 

Στον ανωτέρω μεταβιβάζουμε την αρμοδιότητα τέλεσης των Πολιτικών Γάμων.
Σε περίπτωση  απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες τις ασκεί ο Δήμαρχος.

Η θητεία του ανωτέρω λήγει την 28/2/2017.
Β. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντά του θα ασκεί η Αντιδήμαρχος κ. Αθυμαρίτου Φιλίππα  που αναπληρώνει το Δήμαρχο.
 
Γ. Επίσης, ο Δήμαρχος θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Κατασκήνωσης της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, όπως αυτές καθορίζονται από τον ισχύοντα Ο.Ε.Υ. του Δήμου μας.

Στους ανωτέρω δεν μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες των  παρ. 1 α και δ του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010.

Η παρούσα να δημοσιευθεί μία φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα του νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ισχύει από την επόμενη της δημοσίευσής της.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι υπ΄ αριθ. 456/31073/2-9-2014 (ΑΔΑ: ΩΠΛ9ΩΚΥ-ΥΧ9) & 161/12677/18-5-2016 (ΑΔΑ: ΩΔΤΟΩΚΥ-ΔΘΒ)  προηγούμενες  αποφάσεις  μας.
                                                                           

                                                                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
  Κοινοποίηση:
-Γραφείο Δημάρχου
-Διευθύνσεις και Τμήματα
-Αρμόδιους Αντιδημάρχους                               ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΗΡΑΚΛΗ ΓΚΟΤΣΗ


Αγαπητοί συνδημότες,

Σας ανακοινώνω ότι μόλις υπέπεσε στην αντίληψη μου, μετά από ενημέρωση από την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ ΟΛΓΑ, ότι υπάρχει έλλειμμα στην σχολική επιτροπή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μετά από τις μη αξιόπιστες εξηγήσεις από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ ΣΠΡΑΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ζήτησα την ΑΜΕΣΗ παραίτηση του και την παράδοση των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτούς.

Έδωσα εντολή στην Νομική Υπηρεσία του δήμου να ασκήσει όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της σχολικής επιτροπής καθώς και για την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου.

¨Εκανα ΔΕΚΤΗ την παραίτηση της Αντιδημάρχου κας ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ ΟΛΓΑΣ, η οποία υποβλήθηκε υπό το βάρος της πολιτικής και ηθικής ευθύνης της, παρότι δεν βαρύνεται με καμία ανάμειξη στην οικονομική διαχείριση των Σχολικών Επιτροπών Παιδείας , την οποία και ευχαριστώ .

Τέλος σας δηλώνω ότι η μηδενική ανοχή σε κρούσματα διαφθοράς και διασπάθισης Δημοσίου χρήματος ισχύει και ως Δημοτική αρχή με συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουμε ότι δεν την ανεχόμαστε.

Η ενέργειά της αυτή, δείχνει το υψηλό αίσθημα πολιτικής ευθύνης που διαθέτει και το έχει αποδείξει με τη προσφορά της στη πόλη μας, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

                                          Ο Δήμαρχος
                                       Ηρακλής ΓκότσηςΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΟΛΓΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ

Αρ. Πρωτοκόλλου: 19019/12.07.2016

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από Αντιδήμαρχος, για τους εξής λόγους:
Την Παρασκευή 7-7-2016 το μεσημέρι, ενημερώθηκα από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Παιδείας και Σχολικών Επιτροπών κ. Αντώνη Στάθη και τις υπαλλήλους κ.κ. Βασιλική Μουσά και Νατάσα Καψαλού, ότι κατά τον έλεγχο του Α'εξαμήνου 2016 του ταμείου της σχολικής επιτροπής Β'βάθμιας εκπαίδευσης, διαπιστώθηκε έλλειμα περίπου 27.000 ευρώ. Κάλεσα αμέσως τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Σπράο Δημήτρη και του ζήτησα εξηγήσεις. Διαπίστωσα σχεδόν αμέσως ότι τα χρήματα τα καταχράστηκε ο ίδιος για προσωπικούς του λόγους.
Αμέσως σας ενημέρωσα, όπως και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το Νόμο, αποκλειστικός διαχειριστής της σχολικής επιτροπής είναι ο Πρόεδρος και κανένας άλλος.

Σας ενημερώνω επίσης ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχει ο πλήρης απολογισμός των σχολικών επιτροπών, με τη βοήθεια του συνεργαζόμενού λογιστικού γραφείου του κ. Γυπαράκη, στον οποίο έχουμε αναθέσει εδώ, και αρκετό καιρό, τον πλήρη έλεγχο από το 2011 μέχρι σήμερα.

Παρ'όλα αυτά, αισθάνομαι τεράστια ηθική και πολιτική ευθύνη
διότι:
1. Η τοποθέτηση του κ. Σπράου έγινε με δική μου πρόταση, την οποία αποδέχθηκε η Παράταξη και το Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Τον περιέβαλλα με την πλήρη εμπιστοσύνη ως μέλος της Παράταξης, και
3. Η ζημιά που θα υποστεί η Δημοτική Αρχή, η Παράταξή μας, ο Δήμος μας, για τον οποίο έχω αναλώσει πάνω από 30 χρόνια από τη ζωή μου, θα είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη.

Παρά το γεγονός ότι από το Νόμο, ουδεμία ανάμειξη στη διαχείρηση των σχολικών επιτροπών είχα, οι επιλογές, παραλείψεις, ή αμέλεια δεν συγχωρούνται και πρέπει να πληρώνονται.

Κλείνοντας, αναλαμβάνω πλήρως τις πολιτικές ευθύνες για το γεγονός και ζητώ συγνώμη από όλα τα μέλη της Παράταξης, τους πολίτες της Νέας Ιωνίας και εσάς ιδιαιτέρως κ. Δήμαρχε, και να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και τη φιλία με την οποία με τιμήσατε όλα τα χρόνια.

 

Όλγα Κατημερτζή


 


        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μια ακόμα σημαντική διάκριση για το Δήμο Νέας Ιωνίας. Η μαθήτρια Γραβάνη Μαριάννα του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας η οποία ήταν υποψήφια στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών, διεκδικεί πλέον μια από τις πρώτες θέσεις στο όνειρο της με 19734 μόρια (μέχρι στιγμής είναι η πρώτη των πρώτων). Αναλυτικά έγραψε δύο 20άρια σε Λατινικά και Ιστορία, 19,8 στα Αρχαία Ελληνικά και 19 στην Νεοελληνική γλώσσα τα οποία την κατατάσσουν στην  κορυφή των φετινών επιτυχόντων.

Ο Δήμος μας, συγχαίρει θερμά την μαθήτρια του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας  Γραβάνη Μαριάννα για την ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία της, τους γονείς και τους δασκάλους της και της εύχεται κάθε επιτυχία και πρόοδο στους νέους της στόχους.


 Επισημαίνεται ότι διαδικτυακοί τόποι και ιστοσελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, instagram κτλ.) με την επωνυμία της Δημοτικής Κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι, δεν διαχειρίζονται από τη Δημοτική αρχή και συνεπώς οι όποιες αναρτήσεις και σχόλια δεν τελούν υπό τον έλεγχο ή την έγκρισή μας.


Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη κλιμακίου της Παγκόσμιας Τράπεζας (Word Bank) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου της Νέας Ιωνίας


Την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου της Νέας Ιωνίας επισκέφτηκε σήμερα 15 Ιουλίου 2016 κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας (Word Bank) καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αφορμή την έναρξη του πιλοτικού Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Κ.Ε.Α.» Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τη Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα. Φ. Παπαδοπούλου και τον υπάλληλο κ. Σ. Κυρανάκη για τον τρόπο οργάνωσης της υπηρεσίας, την υποδοχή και την εξυπηρέτηση των πολιτών για το εν λόγω πρόγραμμα ενώ επισκέφθηκαν και το χώρο στον οποίο ενημερώνονται και υποβάλλουν αιτήσεις οι δυνητικοί ωφελούμενοι.   


   Π.Ε.Δ.Α.
Αθήνα, M.Δευτέρα 25 Απριλίου 2016
                                                                       Υπόψη  Συντακτών Τ.Α.

 

                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην επίσημη υπογραφή του Πρωτόκολλου Συνεργασίας ανάμεσα στην Π.Ε.Δ.Α. και την Γαλλική Εθνική Ένωση των Δημοτικών Κέντρων για την Κοινωνική Δράση (UNCCAS), με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων των Δήμων της Αττικής, προχώρησαν αντιπροσωπείες των δύο φορέων στο Παρίσι.
Το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί η σύνταξη των σχετικών κειμένων και η προέγκριση τους από τους δύο φορείς, ενώ η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη γαλλική πρωτεύουσα συνδυάστηκε και με σειρά επισκέψεων σε κοινωνικές δομές της νομαρχίας Val-d’Oiseκαι των δήμων Cergyκαι Domont.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Ν.Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Αλληλεγγύης, Ισότητας και Ένταξης της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, καθώς και στελέχη της ΠΕΔΑ και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων Χαλανδρίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Μεταξύ άλλων η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε σε σύσκεψη στη νομαρχία Val-d’Oise με την συμμετοχή του Νομάρχη ArnaudBazin, επισκέφθηκε τις ιατρικές/παιδαγωγικές δομές, το βρεφονηπιακό κέντρο προστασίας του παιδιού και της μητρότητας και το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Domont, καθώς και τον Πόλο Απασχόλησης του δήμου Cergy, όπου υπήρξε σχετική ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας όλων αυτών των κοινωνικών δομών.
Η επίσημη υπογραφή του Πρωτόκολλου Συνεργασίας, έγινε ανάμεσα στην Πρόεδρο του UNCCASMartinauxJoëlleκαι τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ Ηρακλή Γκότση, παρουσία του Αθανάσιου Γκούμα, διευθυντή του Regioeuropa και του Ιάσωνα Κασσελάκη, Έλληνα προξένου στο Παρίσι. Η διάρκεια του Πρωτόκολλου Συνεργασίας είναι 4 χρόνια.

Στο επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία της UNCCAS θα επισκεφθεί την Ελλάδα και κοινωνικές δομές δήμων της Αττικής.

  

Σημείωση:
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στα άλμπουμ της ΠΕΔΑ στην σελίδα της στο facebook.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το κείμενο του Πρωτόκολλου Συνεργασίας μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.pedattikis.gr/home/?p=5278


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434,457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr        Νέα Ιωνία 24/05/2016
 Website: www.neaionia.gr                                      
                                                
                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε η νέα πεζογέφυρα από την Περιφέρεια Αττικής σε κομβικό σημείο μεταξύ Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου, επί της οδού Αλ. Παναγούλη προϋπολογισμού κατασκευής 649.745€ η οποία θα κατασκευαστεί πάνω από τις γραμμές του τρένου, δίπλα στην υπάρχουσα γέφυρα αυτοκινήτων στην οδό Αλέξανδρου Παναγούλη (προέκταση της Κασταμονής, που συνδέει Κύμης και Ηρακλείου)
Η νέα πεζογέφυρα θα συνδέει τις οδούς Κάλβου και Σολωμού και θα βρίσκεται στο μέσο περίπου της απόστασης μεταξύ των σταθμών ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου, με στόχο να γίνεται εφικτή η διέλευση των πεζών πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΗΣΑΠ.
Μέχρι τώρα, η κυκλοφορία των πεζών γίνεται μέσω της οδογέϕυρας της οδού Αλ. Παναγούλη, σε πεζοδρόμια πλάτους μόλις 60 εκατοστών και μεγάλης κατά μήκος κλίσης, θέτοντας σε κίνδυνο τους πεζούς.
Το έργο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και διερχομένων, καθώς θα προσφέρει μια άνετη και κυρίως ασφαλή διέλευση των γραμμών του ΗΣΑΠ, όχι μόνο για τα άτομα τρίτης ηλικίας, που επισκέπτονται το κτίριο του ΕΟΠΥΥ το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο που θα κατασκευαστεί η πεζογέφυρα, αλλά και για μεγάλο αριθμό διερχομένων, που μεταβαίνουν σε πολυσύχναστους προορισμούς που βρίσκονται εκεί (όπως σούπερ μάρκετ, υπεραγορά κρεάτων, γυμναστήριο).
Τη συνολική κατασκευή συμπληρώνουν δύο ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση και των ΑΜΕΑ εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, ενώ στη συνέχεια θα γίνει αποκατάσταση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

    

Η πεζογέφυρα είναι το πρώτο από τα έργα που έχουν ενταχθεί στον Τεχνικό Προϋπολογισμό της  Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 26.500.000,00€.

 

 

Η έναρξη και των υπολοίπων προβλέπεται να γίνει εντός του έτους:

  • Ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου ΟΤ150 στη συμβολή των οδών Γυμνασίου, Πατριάρχου Ιωακείμ και  Χρυσοστόμου Σμύρνης, η κατασκευή πλατείας συνολικού εμβαδού 4.800 τ.μ. καθώς και η κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων συνολικής επιφάνειας 10.600 τ.μ., και  δυναμικότητας 363 θέσεων στο σημείο, συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000,00€.
  • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, σε περιοχές του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 6.334.000,00€. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ν. Ιωνίας, που θα συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου.
  • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και συλλεκτήρα ομβρίων στην περιοχή του Περισσού προϋπολογισμού 6.888.000,00€. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στη περιοχή του Περισσού και του συλλεκτήρα ομβρίων έως τον Ποδονίφτη,  για την αντιμετώπιση  του προβλήματος των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.
  • Ανακατασκευή  του αγωγού ομβρίων στην οδό Αλατσάτων προϋπολογισμού  2.500.000,00€

Κοινός άξονας όλων των υπό υλοποίηση έργων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, με δράσεις που στοχεύουν στην ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιπλημμυρική θωράκιση.          

 


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434,457                              Νέα Ιωνία, 24/5/2016
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
 Website: www.neaionia.gr                                                                

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με την Πανλεσβιακή Ένωση Ν.Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής, πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 18:30, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου μας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Νέα Ιωνία) εκδήλωση με θέμα: «Λέσβος- Νέα Ιωνία Δρόμοι της Προσφυγιάς Τότε και Τώρα».
  Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμήσουμε τον λαό της Λέσβου που μέσα από την εθελοντική δράση του για τη διάσωση και περίθαλψη των χιλιάδων προσφύγων που καταφεύγουν στο νησί, έδωσε έμπρακτα  σε όλη την Ευρώπη μαθήματα  ανθρωπιάς και σεβασμού για την ανθρώπινη ζωή.
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ξυδάκης ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ κύριοι ομιλητές ήταν: ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ και ο κ. Χριστόδουλος Τσακιρέλλης, Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΛΣΑ. Χαιρετισμό απηύθυνε  και ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο για τον λαό της Λέσβου. Επίσης πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Λευτέρη Πάρτσαλη, που απαθανάτισε με συγκλονιστικό τρόπο, στιγμές από τη διάσωση και περίθαλψη των προσφύγων στη Λέσβο.
Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και των πολιτών στο μέγιστο θέμα του προσφυγικού ζητήματος και παράλληλα  τονίζουν την αξία της εθελοντικής δράσης, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, σε μια περίοδο που οι κοινωνικές συγκυρίες οδηγούν στην ανάγκη η ανθρωπιστική συνείδηση να βρει έκφραση μέσα από ενέργειες συνειδητής και ανιδιοτελούς προσφοράς.
            

 


        
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434,457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
 Website: www.neaionia.gr                                     

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       Νέα Ιωνία, 25/05/2016

Σημαντική διάκριση μαθητή του Δήμου μας στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα καθώς και στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ο μαθητής Κοτσόβολης Γεώργιος του 6ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, πέτυχε ιδιαίτερα σημαντική διάκριση σε βαλκανικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» (στην κατηγορία μαθητών Λυκείου) που διοργανώθηκε κατά το σχολικό έτος 2015-2016, από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.), από όπου προκρίθηκε και κατάφερε να διακριθεί και σε βαλκανικό επίπεδο, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.  Στη διοργάνωση συμμετείχαν 11 ομάδες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παράδοση στα μαθηματικά, καθώς και εννέα φιλοξενούμενες χώρες από την Ευρώπη και την Ασία, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Δήμος μας, συγχαίρει θερμά τον μαθητή του 6ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας  Κοτσόβολη Γεώργιο για την ιδιαίτερα σημαντική διάκρισή του, τους γονείς και τους δασκάλους του και του εύχεται κάθε επιτυχία και πρόοδο στους νέους του στόχους.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Η Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 16/5/2016 ξεκινά ο 4ος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών.

Στο Δήμο μας πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί, την Τετάρτη  18/5/2016,  στα παρακάτω σημεία:

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
1.Αδριάνειος Αρχαιολογικός Χώρος

2. Παπαναστασίου & Κοραή

3. Μηλιώρη, Ταύρου & ελ. Αλαμέιν

4. Γυμνασίου & Αθ. Διάκου

5. Μεσσηνίας & Δωδεκανήσου

Συγκεκριμένα στις περιοχές θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικοί υπολειμματικοί ψεκασμοί με σκοπό την προνυμφοκτονία.
Για κάθε πληροφορία, τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Βόρειου Τομέα είναι 213 2100611.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΛΗΣΝέα Ιωνία 27 Απριλίου 2016-04-27

 Οι Σύλλογοι της Νέας Ιωνίας Αττικής, καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας, μαζί με το Δήμο Νέας Ιωνίας, διοργάνωσαν Πασχαλινό Bazaar στις 16 και 17 Απριλίου 2016 για τα παιδιά της Στέγης Ανηλίκων Νέας Ιωνίας.

ΘΕΜΑ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 Με την παρούσα επιστολή μας σας ευχαριστούμε άλλη μια φορά για την έμπρακτη στήριξη σας, στην προσπάθεια ενίσχυσης των παιδιών της Στέγης Ανηλίκων Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου από το έτος 2011, μήνα Νοέμβριο, ξεκίνησαν την υλοποίηση της ιδέας, είκοσι δύο και πλέον Σύλλογοι της πόλης μας, καθώς και αρκετοί δημότες και μη.
 Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο την καλύτερη στήριξη και φροντίδα των Ανηλίκων παιδιών.
 Το Πασχαλινό Bazaar 2016 στις 16-17 Απριλίου (Σάββατο και Κυριακή) σημείωσε και πάλι μεγάλη επιτυχία, χάρις στη θετική ανταπόκριση του κόσμου, λόγω της σημαντικής και ενεργής παρουσίας των Συλλόγων μας, πολλών πολιτών μας, που στάθηκαν δίπλα σε αυτή την ευγενική προσπάθεια, ακόμη και εκτός του Δήμου μας.

 Σας ευχόμαστε να είστε υγιείς και δυνατοί, σε κάθε προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική σας επιδίωξη.

                                                                             ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

                                                                        Με ιδιαίτερη εκτίμηση
                                                                     Η Συντονιστική Επιτροπή
                                                                    Των Συλλόγων Υποστήριξης
                                                              Στέγης Ανηλίκων Νέας Ιωνίας Αττικής


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                        
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                              .
Διεύθυνση:Αγ.Γεωργίου 40&Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο: 213 2000403 & 416
Fax : 210 2792500


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

 Πέρασε ήδη ένας χρόνος, από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη σε όλους μας παλαίμαχη Δέσποινα Βενετσανοπούλου.
 Η Δέσποινα στάθηκε μεγάλη αγωνίστρια και πάλεψε για εβδομήντα και πλέον χρόνια, με πείσμα και σθένος, για τα ιδανικά της. Διάλεξε τον δρόμο του αγώνα και τον ακολούθησε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής της.
Η ίδια έκανε πράξη και εφάρμοσε στο έπακρο τη ρήσση: «Αξία έχει να δίνεις όχι χρόνια στη ζωή, αλλά ζωή στα χρόνια», αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Όπως είχε τονίσει και σε ομιλία της «άμα παρατήσεις τη δράση κλουβιαίνει το μυαλό». Και αυτή απέδειξε περίτρανα, πως ακριβώς επειδή δεν παράτησε ποτέ τη δράση, το μυαλό της δεν την πρόδωσε μέχρι και τις τελευταίες της στιγμές.

 Η έλλειψη της έντονης και δυναμικής προσωπικότητάς της είναι αισθητή σε όλους τους χώρους από τους οποίους πέρασε: Στο Δήμο, στο ΙΚΑ, στο Σωματείο Συνταξιούχων, στο ΚΑΠΗ.
 Η απουσία της είναι πλήγμα για τη Νέα Ιωνία.
                                       ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ…….

 

                                                                              Ο Δήμαρχος
                                                                          Ηρακλής Γκότσης

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 Αγ. Γεωργίου 40 &, Αντλιοστασίου,
142 34, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
           otsop@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr               Νέα Ιωνία, 23 Δεκεμβρίου 2015


               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Υπεγράφησαν χθες οι προγραμματικές συμβάσεις για τρία έργα που θα υλοποιήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας»

 
Υπεγράφησαν την Τρίτη 22.12.2015 στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από  τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, προγραμματικές συμβάσεις για τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 94.836 ευρώ που θα υλοποιήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας και θα χρηματοδοτηθούν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Τα έργα αφορούν α) στην «αναμόρφωση γηπέδου μπάσκετ στο γήπεδο της πλ. Τσαλδάρη», προϋπολογισμού 55.353 ευρώ β) στην «βελτίωση αποστράγγισης, περίφραξης και δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ επί της οδού Πάρσης», προϋπολογισμού 15.129 ευρώ και γ) στην «εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της πλ. Αγίου Γεωργίου», προϋπολογισμού 24.354 ευρώ. Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δέκα μηνών.
 
         


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 

   Δήμος Νέας Ιωνίας


          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
          ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


Ενημερώνουμε όλους-ες τους εκπαιδευόμενους-ες που συμμετείχατε επιτυχώς σε προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Ιωνίας κατά τις εκπαιδευτικές περιόδους 2013-2014, 2014-2015 ότι μπορείτε να προσέρχεστε για την παραλαβή των βεβαιώσεων παρακολούθησής σας στον τρίτο όροφο του Δημαρχείου Νέας Ιωνίας κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:00-12:00 το πρωί από 19/11/2015 έως 15/12/2015.

Τηλ. 213 2000483

Email: kdvm070@gmail.com   ΟΠΑΝ                                                        Νέα Ιωνία, 10/12/2015
                        
                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ» μια εξαιρετική μουσική συνάντηση.
Η χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου μας και η χορωδία «Μελωδική Κιβωτός» Σπάτων ερμήνευσαν
Τραγούδια Αγαπημένα από τη Μικρά Ασία
Στην αρχή της εκδήλωσης έκανε μια σύντομη ομιλία ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σπύρος Αμανατίδης, όπου αναφέρθηκε κυρίως στη σημασία της διατήρησης της μουσικής μας παράδοσης και την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε όλοι μας για τη διάδοσή της.
Στο Α’ μέρος της εκδήλωσης τραγούδησε η 30μελής χορωδία Σπάτων υπό την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Ν. Παπαχριστοδούλου, καθηγητή Μουσικής και στο Β’ μέρος τραγούδησε η 50μελής χορωδία μας, 13 γνωστά τραγούδια από τις αξέχαστες Πατρίδες...-πατήστε εδώ

                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                     Το 7ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Προχθές, Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 7ου, κατά σειρά, Συμποσίου που οργάνωσε το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του Δήμου Ν. Ιωνίας. Θέμα του: «Η θέση και ο ρόλος της Μικρασιάτισσας κατά τους νεότερους χρόνους, έως το 1922».
Στο 3/ήμερο της διάρκειάς του (27-29 Νοεμβρίου) οι εκατοντάδες σύνεδροι, πολλοί εκ των οποίων είχαν έρθει από την Ελληνική Περιφέρεια, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πυκνό πρόγραμμα ανακοινώσεων από 12 εισηγητές : πανεπιστημιακούς, ερευνητές, συγγραφείς, το οποίο άρχισε κι έκλεισε με μικρασιάτικα τραγούδια αφενός μεν από τη Xορωδία του “Δικτύου Μικρασιάτης” αφετέρου από τις “Γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου N. Ερυθραίας”.
Η έναρξη των εργασιών, το βράδυ της Παρασκευής, είχε ιδιαίτερη επισημότητα, αφού ήταν παρόντες κι χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης κι ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Γιάννης Μπαλάφας. Βεβαίως παρόντες ήσαν και απηύθυναν χαιρετισμό και ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης κι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ ενώ προλόγισε κι ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου.. - πατήστε εδώ
 


Το «Άστα να τρέξουν ξανά – Let them run again»
τρέχει 245χλμ !! και δίνει σε 35 ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών  μια νέα ζωή

«Φειδιππίδειος δρόμος 2015
Αθήνα - Σπάρτη»

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ

H «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής στα πλαίσια του 1ου Φειδιππίδειου Δρόμου 2015, συγκέντρωσαν περίπου 40 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση. - δείτε περισσότερα εδώ
 


 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434,457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
 Website: www.neaionia.gr                           Νέα Ιωνία, 29 Δεκεμβρίου 2015


                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παιδικές φωνές και χαμόγελα πλημμύρησαν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου μας, όπου πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους, συμμετέχοντας σ’ ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με μουσική, ανιματέρ, ταχυδακτυλουργικά και face painter.
Η εορταστική βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος μοίρασε ευχές και πολλά δώρα στους μικρούς μας φίλους.
Ο Δήμος μας και η Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, ευχαριστεί θερμά, όλους τους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου που συνέβαλαν αποτελεσματικά στη διοργάνωση της χριστουγεννιάτικής αυτής γιορτής, καθώς και  τον «ανώνυμο» δωρητή, ο οποίος  κάλυψε χρηματικά το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών που διανεμήθηκαν στα παιδιά.
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
           otsop@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr             Νέα Ιωνία, 22 Δεκεμβρίου 2015


           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας»

Με κύριο  χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς, από το Δήμο Νέας Ιωνίας. Εκδηλώσεις για όλους, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, που θα συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Το πρωινά του Σαββατοκύριακου 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας και με τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών  της πόλης μας, πραγματοποιήθηκαν αφηγήσεις παραμυθιών με τίτλο: «Αγαπημένες Ελληνικές Ιστορίες» και «Παραμονή Χριστουγέννων» ενώ παράλληλα πολλά παιδάκια με μεγάλο ενδιαφέρον μάθαιναν πώς να πλάθουν και να ψήνουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια και κουλουράκια!
Τις ίδιες ώρες στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, την πλατεία Σημηριώτη, το 1ο Σύστημα Αεροσπροσκόπων Νέας Ιωνίας έδωσε τη ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να ψυχαγωγηθούν κατασκευάζοντας  χριστουγεννιάτικα στολίδια  και λαμβάνοντας μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια!
Το απόγευμα της Κυριακής συνεχίστηκε με δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους….Στην κατάμεστη -από γονείς και παιδιά- αίθουσα του χώρου του Παναιτωλίου πραγματοποιήθηκε αφήγηση, του γνωστού σε όλους μας μαγικού παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης». Στην εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά του τμήματος ζωγραφικής του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν) Νέας Ιωνίας, με τη βοήθεια της δασκάλας τους κας Κουμαριανού και χρησιμοποιώντας στοιχεία από την εικονογράφηση του παραμυθιού και με πολύ φαντασία, δημιούργησαν με το δικό τους τρόπο τα χριστουγεννιάτικα σκηνικά του χώρου του Παναιτωλίου  για την εκδήλωση.  Ακολούθησε πάρτι, που κατενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους, με μουσική, διαδραστικά παιχνίδια,  ξυλοπόδαρους, διαγωνισμούς,  face painting, παρέλαση από φιγούρες ηρώων παραμυθιών καθώς και τον Άγιο Βασίλη που άκουσε τις ευχές τους και τους μοίρασε σοκολατένιες λιχουδιές.
Παράλληλα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε η 3η κατά σειρά χριστουγεννιάτικη συναυλία μαθητών και των μικρών & μεγάλων μουσικών συνόλων του Ωδείου Δήμου Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκαν τραγούδια από την  ορχήστρα των εγχόρδων και νυκτών οργάνων.

Υπενθυμίζουμε ότι το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.neaionia.gr/
 
 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr                 Νέα Ιωνία,  23 Δεκεμβρίου 2015


                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η χορωδία του Ο.Π.Α.Ν έψαλε τα κάλαντα στον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας»

Tην επίσκεψη της παραδοσιακής χορωδίας του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης & Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Νέας Ιωνίας,  δέχθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του, ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης.
Τα μέλη της χορωδίας με το δάσκαλό τους κ. Σαραντίδη, έψαλαν στον Δήμαρχο παραδοσιακά κάλαντα και αντάλλαξαν μαζί του ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά.
Ο κύριος Δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες που διατηρούν ζωντανή την παράδοση και την «παραδίδουν» ακέραιη στις επόμενες γενιές.
 
        

  


    
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
           otsop@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr                  Νέα Ιωνία, 11 Δεκεμβρίου 2015

      
            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Έναρξη των χριστουγεννιάτικων δράσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας»

  Με τη φωταγώγηση της πλατείας Σημηριώτη, από το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα δίνοντας νότες χαράς σε όλους τους παρευρισκόμενους. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν, τραγουδώντας και χορεύοντας σε εορταστικούς ρυθμούς παρέα με τους αγαπημένους ήρωες της Ντίσνεϊ.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η παιδική χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας και η παραδοσιακή χορωδία του ΟΠΑΝ του Δήμου Νέας Ιωνίας, όπου έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια συμπληρώνοντας έτσι την εορταστική ατμόσφαιρα.
Την εκδήλωση χαιρέτισε o πρόξενος της πρεσβείας του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Jarrar Muhanad, ενώ λίγο πριν το άναμμα του δέντρου, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας πήρε τον λόγο και μοίρασε ευχές σε όλες και όλους για «Υγεία, Δύναμη και καλές γιορτές!».   
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, εκπρόσωποι των σωματείων της πόλης μας καθώς και πολλοί γονείς με τα παιδιά τους.
 

 
   

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr


Νέα Ιωνία, 11 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δημαρχείου» 
 
 Την Τετάρτη στις 09.12.2015, σε ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον, οι μαθητές των τριών τμημάτων της Δ’ Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου.
     Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και το προσωπικό του Δημαρχείου, υποδέχθηκαν με ζεστασιά τους μικρούς μαθητές, προσφέροντάς τους μελομακάρονα, χυμούς και διάφορες γλυκές λιχουδιές.
Τα παιδιά συνοδευόμενα από το Διευθυντή, τη δασκάλα μουσικής, τη δασκάλα  εικαστικών του σχολείου και τις δασκάλες της τάξης τους, με χαρά και ζωντάνια στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα  στολίδια που είχαν κατασκευάσει, τραγούδησαν γνωστές μελωδίες των Χριστουγέννων και με πρόσωπα χαμογελαστά αντάλλαξαν ευχές.
 
 


 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr       Νέα Ιωνία, 11 Δεκεμβρίου 2015
 

                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης»

     Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, τα παιδιά της ΣΤ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενα από το δάσκαλο των εικαστικών τους, στόλισαν με χειροποίητα στολίδια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου μας, παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν) κ.Σπ.Αμανατίδη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη κατασκεύασαν τα αξιοζήλευτα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου από ανακυκλώσιμα υλικά, δίνοντας με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το μήνυμα της ανακύκλωσης. Η εορταστική ημέρα έκλεισε προσφέροντας γλυκίσματα και αναψυκτικά στους μικρούς μαθητές.

 

 

 

Αθήνα, Τετάρτη 18-11-2015   Υπόψη Συντακτών Τ.Α.

                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του, Δήμαρχο Ν.Ιωνίας Ηρακλή Γκότση και το μέλος του, Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Γιώργο Καπλάνη, προκειμένου να παραδώσει το ψήφισμα της Ένωσης για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, στον Γάλλο Πρέσβη ChristopheChantepy.
Οι δύο Δήμαρχοι μετέφεραν τα συλλυπητήρια του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στον Γαλλικό λαό και στη συνέχεια έγραψαν στο βιβλίο συλλυπητηρίων της γαλλικής πρεσβείας.

Ακολουθεί το ψήφισμα του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ.

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2015

      ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στον Γαλλικό λαό.
Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και οι Ευρωπαϊκές αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της αδελφότητας που γεννήθηκαν στο Παρίσι θα υπερισχύσουν του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας.
Η Π.Ε.Δ.Α. τονίζει την διπλή ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας και ανάσχεσης του φαύλου κύκλου της βίας και των πολέμων στη Μέση Ανατολή.
 Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα  σε έκφραση της αλληλεγγύης μας και των στενών ιστορικών δεσμών των δυο λαών.
 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434                                 
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr                   
           otsop@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr                     Νέα Ιωνία, 4 Νοεμβρίου 2015                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας «Ιωνικές Ημέρες Τέχνης & Πολιτισμού»

 Με το μουσικό αφιέρωμα στο Μιχάλη Σουγιούλ με το χαρακτηριστικό τίτλο: «Ας ερχόσουν για λίγο»,  έπεσε η αυλαία το Σάββατο 31/10/2015 των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας, «Ιωνικές Ημέρες Τέχνης και Πολιτισμού».
 Τη φετινή χρονιά, στις εκδηλώσεις κυριάρχησαν το θέατρο, ο χορός, η μουσική και το τραγούδι, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δείξουν τη δουλειά τους μέσα από μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, και μουσικά αφιερώματα, που ανέσυραν μνήμες στους παλαιότερους και έφεραν τους νεότερους σε επαφή με την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
 Οι εκδηλώσεις των «Ιωνικών Ημερών Τέχνης & Πολιτισμού»  ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2015, σε διαφορετικούς χώρους του Δήμου, και ολοκληρώθηκαν στις 31 Οκτωβρίου 2015.
 Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ), τον Αθλητικό και Γυμναστικό Σύλλογο «ΑΝΑΤΟΛΗ»  Ν. Ιωνίας, το Αυτοτελές Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνος, τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Ν. Ιωνίας, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Περισσού, το σύλλογο Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νέας Ιωνίας & Ηρακλείου Αττικής «Ο ΖΕΦΥΡΟΣ», το θέατρο μαριονέτας «Ανταμαπανταχού», την ομάδα κουκλοθεάτρου «Καραμπόλα», τη θεατρική ομάδα του Δήμου Αγ. Παρασκευής, τη θεατρική ομάδα από το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΙΡΙΔΑ» Δήμου Ν. Ιωνίας, το Ωδείο Δήμου Νέας Ιωνίας, την Αθηναϊκή Μουσική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ), την Παιδική Συμφωνική Ορχήστρα, τη Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας, και τις κυρίες Ειρήνη Τζαμτζή και Δέσποινα Στεφανίδου, τα χορευτικά των συλλόγων του Δήμου μας, το χορηγό επικοινωνίας μας «Επικοινωνία 94 FM Δημοτικό Ραδιόφωνο Δήμου Ηρακλείου Αττικής» καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων των «Ιωνικών Ημερών Τέχνης & Πολιτισμού».
Οι «Ιωνικές Ημέρες Τέχνης & Πολιτισμού» είναι θεσμός για το Δήμο μας και στόχος μας είναι η συνέχιση και ο εμπλουτισμός τους κάθε φορά με νέες ιδέες και δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και την ενεργή συμμετοχή των φορέων του Δήμου.

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό των εκδηλώσεων. - πατήστε εδώ


        
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
           otsop@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr                           Νέα Ιωνία, 4 Νοεμβρίου 2015

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συναυλία - αφιέρωμα στο Μιχάλη Σουγιούλ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 31 Οκτωβρίου 2015 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ», το μουσικό αφιέρωμα στο Μιχάλη Σουγιούλ με το χαρακτηριστικό τίτλο: «Ας ερχόσουν για λίγο». 
  Στην όμορφη εκδήλωση με την οποία έκλεισε η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας «Ιωνικές Ημέρες Τέχνης και Πολιτισμού», συμμετείχε η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Αλαγιωτών, η οποία υπό τη διεύθυνση της κ. Καίτης Τσεκούρα, με τη σύμπραξη της κ. Δέσποινας Στεφανίδου στο πιάνο και της δισέγγονης της αδελφής του Σουγιούλ κ. Ειρήνης  Τζαμτζή στο τραγούδι, παρουσίασαν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα  αφιερωμένο στον Ιωνιώτη καλλιτέχνη Μιχάλη Σουγιούλ.
Ο Σουγιούλ γεννήθηκε στο Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας το 1906. Η μουσική του πορεία αρχίζει στην Τρίπολη το 1924 όπου είχε βρεθεί για διακοπές ενώ είχε αρχίσει ήδη μαθήματα μουσικής στην Αρώνειο Σχολή της Σμύρνης. Το 1926 κατοίκισε με την οικογένειά του στη Νέα Ιωνία.  Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο Έλληνας «βασιλιά του τάνγκο» -μικρασιατικής καταγωγής και αυτός, σπουδαίος βιολιστής συνεργάστηκε πολλά χρόνια με τον Μιχάλη Σουγιούλ. Το 1930 ο κορυφαίος εκπρόσωπος  του αργεντίνικου τανγκό», ο Εντουάρντο Μπιάνκο, ήρθε στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή που άκουσε τον Σουγιούλ, του πρότεινε συνεργασία και εκείνος δέχθηκε να ενορχηστρώνει κομμάτια που εκείνος του στέλνει από τα διάφορα μέρη που ταξιδεύει.
Ο Μιχάλης Σουγιούλ υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της ελληνικής ελαφράς μουσικής κατά τον Μεσοπόλεμο και την πρώτη μεταπολεμική/μετεμφυλιακή δεκαετία, γράφοντας περισσότερα από 700 τραγούδια σε όλα τα στυλ: ταγκό, ρομάντζες, βαλς, καντάδες, δημοτικά, πατριωτικά και λαϊκά με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Έχει γράψει μουσική για 50 οπερέτες, θεατρικές επιθεωρήσεις και 10 κινηματογραφικές ταινίες ενώ εργαζόταν ανελλιπώς ως μαέστρος σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα της εποχής. Διετέλεσε μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσουργών, διευθυντής Ακρόασης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και των εταιρειών δίσκων Cοlumbia και Parlophone. Επίσης, σε συνεργασία με τους Αλέκο Σακελλάριο και Χρήστο Γιαννακόπουλο, ως στιχουργούς, δημιούργησε μεταπολεμικά τη σχολή του "αρχοντορεμπέτικου".
Τέλος, ο Μιχάλης Σουγιούλ συνεργάστηκε με όλους τους δημοφιλείς ερμηνευτές της εποχής, όπως με τη Σοφία Βέμπο, με την οποία περιόδευε στο Αλβανικό μέτωπο, τη Δανάη, την Καίτη Μπελίντα, τον Τώνη Μαρούδα, την Κάκια Μένδρη, τη Στέλλα Γκρέκα, τη Μάγια Μελάγια, τον Νίκο Γούναρη, τις αδελφές Άννα και Μαρία Καλουτά ακόμα και τον Στελλάκη Περπινιάδη και άλλους.
Η συναυλία κατενθουσίασε τους Ιωνιώτες, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου καλύπτοντας κυριολεκτικά όλους τους χώρους του αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι τα μουσικά έργα του αείμηνηστου καλλιτέχνη συγκινούν το ελληνικό κοινό.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κα Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Αλαγιωτών» με τον οποίο συνδιοργανώθηκε η εκδήλωση κ. Κωνσταντίνος Τσομπανάκης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας καθώς και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησε τη μουσική εκδήλωση.

 
 


AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΕΠ ΕΒΥΣ) ΤΕΒΑ

Οι αιτήσεις ωφελούμενων που εγκρίνονται στο πρόγραμμα παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα με αναφορά στο συγκεκριμένο αριθμό αίτησης.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την ένστασή τους γραπτώς (σε ειδικό έντυπο που παρέχεται στην υπηρεσία) από 16/10/2015 έως 23/10/2015 προσκομίζοντας σε απλή φωτοτυπία τα δικαιολογητικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους λόγους που επικαλούνται.

Οι ενστάσεις κατατίθενται στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Βοσπόρου 121, Καλογρέζα, στο 2ο όροφο κατά τις ώρες 08.30-14.00


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                       Νέα Ιωνία 14/10/2015
Βοσπόρου 121 Καλογρέζα
Website: www.neaionia.gr

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ν.Ιωνίας, με υψηλό πάντα το αίσθημα της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, συμπαρίσταται στην προσπάθεια των προσφύγων και μεταναστών για την επιβίωση, από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκαν στο Παλαί Γαλατσίου. Συγκεκριμένα είναι από τους πρώτους Δήμους που προσέτρεξαν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρουχισμό, κουβέρτες, σκηνές, είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαριότητας για γυναίκες και παιδιά, φάρμακα ιδιαίτερα για τα παιδιά, πλαστικά είδη καθημερινής χρήσης, φιάλες νερού, ενώ είναι σε διαρκή επαφή με τον Δήμο Γαλατσίου και την Περιφέρεια, προκειμένου να συνδράμουμε την κοινή αυτή προσπάθεια.
Τέλος, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Δημότες μας και στους Φαρμακοποιούς της πόλης μας, που άμεσα και αυθόρμητα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

 

                                                                              Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής 
 Όλγα Ακιανίδου

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ( ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο.)
ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Μετά από την εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν, ανακοινώνουμε τους οριστικούς πίνακες εισαγωγής στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Νέας Ιωνίας.  

Δείτε τους πίνακες εδώ.
         
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                Νέα Ιωνία, 06/10/2015
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Αγίου Γεωργίου 40                                  
& Αντλιοστασίου
Τ.Κ. 14234 Ν. Ιωνία     
Τηλ.: 2132000434, 457
Fax: 210 27 92 500
Website: www.neaionia.gr
E-mail: dimsxeseis@neaionia.gr

                  
                             ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    
        
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους δημότες και τις δημότισσες, καθώς και στους εθελοντές του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, για την κινητοποίησή τους στη συλλογή αγαθών για τις  μεγάλες και ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των δικαιούχων δημοτών μας αλλά και για τις άμεσες ανάγκες των προσφύγων συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες του πολέμου στη Συρία και φιλοξενούνται στο Παλαί Γαλατσίου.
     

            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


             ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ
 
 


 

                                              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                                          
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr              Νέα Ιωνία, 14.10.2015
Website: www.neaionia.gr

                                                                
                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο προαύλιο χώρο του 19ου  Δημοτικού σχολείο Νέας Ιωνίας, (Αγίας Αναστασίας 4)  με παρουσία περίπου 200 θεατών, παρουσιάστηκαν από τη η Παιδική - Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Νίνας Πατρικίδου τα έργα των: P.I.Tchaikovsky, G. Rossini
W.A. Mozart, G.Peter, J.B.Arban, F.Borne, στο πλαίσιο των Ιωνικών Ημερών Τέχνης & Πολιτισμού.
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ωδείο Δήμου Νέας Ιωνίας και τον Ιωνικό Σύνδεσμο. Η απογευματινή φθινοπωρινή βροχή γρήγορα μετατράπηκε σε μια ζεστή βραδιά που απόλαυσαν όσοι την παρακολούθησαν.
 Η ορχήστρα παρουσίασε την εισαγωγή από την όπερα «Η κλέφτρα Κίσσα του G.Rossini, το Κονσέρτο για φλάουτο σε Σολ μείζονα του W.A. Mozart με σολίστ τον Νίκο Φραγκοπανάγο, το Galop για σόλο ξυλόφωνο και ορχήστρα του Ζ.Petter σε ενορχήστρωση του Mattias Holzapfel με σολίστ τον Άγγελο Χρηστάκη, το Concierto di Aranjuez  του G.Rodrigo σε ενορχήστρωση του Σπύρου Μαυρόπουλου με σολίστ τον Γεράσιμο Ιωαννίδη, τη Fantasia Brilliante από μελωδίες της όπερας Κάρμεν σε μεταγραφή του F.Borne και ενορχήστρωση του R. Meyland, σολίστ η Νεφέλη Κωτσοπούλου, τη Φαντασία και παραλλαγές πάνω στο καρναβάλι της Βενετίας για σόλο τούμπα με ορχήστρα του J.B. Arban με σολίστ τον Κώστα Ασλανίδη και τέλος το 2ο βαλς του Ντ. Σοστακόβιτς από την τζαζ σουίτα».
 Οι ερμηνείες των παιδιών της ορχήστρας ήταν εξαιρετικές, παρά το νεαρό της ηλικίας των μελών της και το αποτέλεσμα ήταν αντίστοιχο επαγγελματικών ορχηστρών. Η προετοιμασία της ορχήστρας από την κα Νίνα Πατρικίδου - όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε μέσα από την πολυετή παρουσία της - ήταν εξαιρετική αντίστοιχη του επαγγελματισμού της και του παιδαγωγικού της ρόλου.
 Ένα μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών -χωρίς την σύμπραξη των δασκάλων τους ή επαγγελματιών- όπου οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ.
Μέλος της έχει τη δυνατότητα να γίνει κάθε παιδί που ασχολείται με την κλασσική μουσική ανεξάρτητα του τόπου διαμονής του, εφόσον βέβαια δύναται να συμμετέχει στις πρόβες.
Η ορχήστρα έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΑ και την ΕΡΤ έργα κλασσικής και σύγχρονης μουσικής και για περίπου 2 χρόνια υπήρχε ζωντανή κάλυψη από το Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας των συναυλιών της με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων.
Έχει συμπράξει με σπουδαίους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως L.Mordkovich, S.Kravchenko, H.Zack, Ντ.Μπακοπούλου, Λ.Καλαφάτη, Α.Κοντογεωργίου, Μ.Πλέσσα, Emma Shaplin κ.ά.
H Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα βραβεύτηκε από την UNESCO για την παιδαγωγική και ποιοτική προσφορά της.
Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ        

Το Τμήμα Άσκησης Πολιτικών για την Τρίτη Ηλικία, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου μας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης (σκλήρυνση κατά πλάκας) στοχεύει στη διοργάνωση δύο παρουσιάσεων με τα παρακάτω θέματα:
Η πρώτη παρουσίαση φέρει τον τίτλο « Πολλαπλή σκλήρυνση, νοητικές λειτουργίες-επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή »
και η δεύτερη « Νοητικές ασκήσεις-Νοητική ενδυνάμωση»
Τις παρουσιάσεις θα υλοποιήσει εξειδικευμένη κλινική νευροψυχολόγος.
Το ζήτημα των νοητικών λειτουργιών στην Πολλαπλή Σκλήρυνση αποτελεί αντικείμενο έντονου ερευνητικού ενδιαφέροντος στο χώρο της Ψυχολογίας, Νευρολογίας και Νευροεπιστημών, τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι μελέτες αφορούν τη συσχέτιση των νοητικών λειτουργιών στην ασθένεια με απεικονίσεις (MRI κυρίως), την οργάνωση προγραμμάτων αποκατάστασης και την πιθανή θετική επίδραση στη νόηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, που χορηγούνται για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.
 Προκειμένου να υλοποιηθούν  αυτές οι παρουσιάσεις παρακαλούμε τους ενδιαφερομένους,  ασθενείς ή συγγενείς και φροντιστές ασθενών να επικοινωνήσουν έως τις 30 Οκτωβρίου σε εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 210 2794733 - Α΄ΚΑΠΗ και 210 2585788 - Β΄ΚΑΠΗ

     Είναι απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση ενδιαφέροντος καθώς απαιτείται ένας ορισμένος αριθμός συμμετοχών για αυτές τις παρουσιάσεις.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
 Τηλ. 213 2000457, 434
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr      Νέα Ιωνία, 23 Οκτωβρίου 2015
Website: www.neaionia.gr

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι συνεργεία από την Τεχνική και Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τη χθεσινή νεροποντή στην περιοχή της Καλογρέζας από το ρέμα της οδού Κρήνης στις οδούς Βοσπόρου και Κρήνης και στις οδούς Άλυος, Αλατσάτων, Ανατολής, Δέρκων κλπ στο κέντρο της πόλης. Όσοι πολίτες έχουν πληγεί, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2132000403, 2102756000,  fax: 2102792500.

 


 


                                          
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                                          
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                       Νέα Ιωνία, 15.10.2015
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr                        
                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          

Η απογευματινή φθινοπωρινή καταιγίδα, δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο, στην εντυπωσιακή βραδιά παραδοσιακών χορών, που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των Ιωνικών Ημερών Τέχνης και Πολιτισμού με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας.
Στην  όμορφη αυτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», συμμετείχαν με τα χορευτικά τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι :
• Πολιτιστική  Ένωση Μικρασιατών  Ν.Ι  «Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ»
• Σωματείο Ινεπολιτών – Κασταμονιτών
• Ένωση Ρουμελιωτών Ν.Ι.
• Ιωνικός Σύνδεσμος
• Σύλλογος Ηπειρωτών Ν.Ι «ΆΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ»
• Σωματείο Μελέτης, Προστασίας & Διάδοσης της Ελληνικής Λαογραφίας
• Λύκειο Ελληνίδων Π.Τ.Χ. Ν.Ι.
• Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Ν.Ι. & Ηρακλείου «Ο ΖΕΦΥΡΟΣ»
• Σύλλογος Κρητών Ν.Ι.
• Σύλλογος Ποντίων «ΣΙΝΩΠΗ»

Πλήθος κόσμου, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης μας παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ο Δήμος μας, ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τους συλλόγους που συμμετείχαν με τα χορευτικά τους σχήματα, χαρίζοντας μας ένα υπέροχο θέαμα.


                                                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                                          
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500                                Νέα Ιωνία, 15.10.2015
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο προαύλιο χώρο του 2ου  Δημοτικού σχολείο Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των Ιωνικών Ημερών Τέχνης & Πολιτισμού με μεγάλη επιτυχία, το μουσικό αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη.
Στη βραδιά –αφιέρωμα στο μεγάλο τραγουδιστή, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος μας, με το Σύλλογο Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νέας Ιωνίας & Ηρακλείου «Ο ΖΕΦΥΡΟΣ», τραγούδησαν οι Νάντια και Νίκος Καραγιάννης και ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος.
Πλήθος κόσμου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης μας και σύλλογοι του Στέλιου Καζαντζίδη από όλη την Ελλάδα, παρευρέθηκαν στην όμορφη μουσική εκδήλωση.
ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης χαιρετίζοντας την εκδήλωση προανάγγειλε πως «το σημείο όπου βρίσκεται από το 2006 η προτομή του κορυφαίου Ιωνιώτη καλλιτέχνη θα μετονομαστεί σε «Πλατεία Στέλιου Καζαντζίδη», προσθέτοντας πως: «Θα δούμε και στη συνέχεια τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, σε συνεργασία και με την οικογένειά του, για το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Στέλιος μας…».
Την μουσική αυτή βραδιά, πλαισίωσε με τα χορευτικά του ο χορευτικός όμιλος «ΖΕΦΥΡΟΣ».
Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν, ο Επικοινωνία 94 FM Δημοτικό Ραδιόφωνο Δήμου Ηρακλείου Αττικής.


                   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                                          
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434                     Νέα Ιωνία, 06.10.2015
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr  
Website: www.neaionia.gr

                                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ξεχωριστή βραδιά κλασσικής μουσικής πραγματοποιήθηκε από την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) στη Νέα Ιωνία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 η προγραμματισμένη συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ), στο πλαίσιο των Ιωνικών Ημερών Τέχνης & Πολιτισμού 2015, σε συνδιοργάνωση με το Ωδείο Δήμου Νέας Ιωνίας.
Στον αύλιο χώρο του Παναιτωλίου, με παρουσία περίπου 250 θεατών, παρουσιάστηκαν υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου, τα έργα της έντεχνης μουσικής: «Εισαγωγή Κοριολανός» του Μπετόβεν, η «1η Δωδεκανησιακή Σουίτα» του Σμυρνιού συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη και η «8η Συμφωνία» του Άντονιν Ντβόρζακ.
Σε δήλωσή του ο κ. Σεργίου  ανέφερε, εκτός των άλλων, ότι «πρέπει να δοθεί έμφαση και να αναδειχθεί το πλούσιο έργο που παράγει το Ωδείο του Δήμου  και στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας βρισκόμαστε κι εμείς εδώ  σήμερα …»
Στη συναυλία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Αμανατίδης και μέλη του ΔΣ, διακεκριμένοι μουσικοί από το χώρο της μουσικής εκπαίδευσης καθώς και πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι.
Ένας από τους στόχους και των φετινών καθιερωμένων εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας είναι η προσπάθεια για επαφή των νέων και κυρίως των παιδιών με την κλασική μουσική, και δη με τη συμφωνική ορχήστρα, ώστε να έρχονται σε επαφή με έναν κόσμο μουσικό που θα γίνεται μέρος της εκπαίδευσής τους.
Η επόμενη συναυλία στο πλαίσιο των Ιωνικών  Ημερών Τέχνης & Πολιτισμού 2015, σε συνδιοργάνωση με το Ωδείο Δήμου Νέας Ιωνίας και τον Ιωνικό Σύνδεσμο, θα δοθεί από την Παιδική Συμφωνική Ορχήστρα στις 10 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. στο 19Ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Αγ. Αναστασίας 4), υπό τη διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου.

 

 
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                   ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                             ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                                        ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                           «ΊΡΙΔΑ»  ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου                             σε συνεργασία με τον  Οργανισμό Κατά των
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ                                                    Ναρκωτικών «ΟΚΑΝΑ»
Τηλ. 213 2000457, 434                                                         
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr                Νέα Ιωνία, 06.10.2015
Website: www.neaionia.gr
                                                                                                                                             

                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Το σακάκι που βελάζει»


Στο πλαίσιο των Ιωνικών Ημερών Τέχνης & Πολιτισμού 2015, ο Δήμος Νέας Ιωνίας, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΙΡΙΔΑ» - ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Στέκι  του Προγράμματος ΚΕ.ΘΕ.Α. «ΔΙΑΒΑΣΗ» πραγματοποίησαν στις 3 Οκτωβρίου 2015, με μεγάλη επιτυχία την παράσταση «Το σακάκι που βελάζει».
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Δημοτικό κινηματοθέατρο «Αστέρας» όπου με μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολούθησε την παράσταση που πραγματεύονταν, με ιδιαίτερο εύστοχο και γλαφυρό τρόπο, τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας και τις επιπτώσεις που αυτή φέρει στους ανθρώπους.
Η προσπάθεια των συμμετεχόντων, μέλη τμημάτων επανένταξης και απόφοιτοι θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕ.ΘΕ.Α. ΔΙΑΒΑΣΗ, καθώς και εθελοντές, έτυχε θερμής υποδοχής και επιβράβευσης από το κοινό, περνώντας σε όλους μηνύματα ζωής, προσπάθειας και αγώνα, καταφέρνοντας να συνδέσει το νόημα της πρόληψης και της απεξάρτησης με την ευρύτερη κοινότητα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΙΡΙΔΑ» του δήμου Ν. Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Κολμανιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Όλγα Κατημερτζή, Όλγα Ακιανίδου και Χρήστος Κανλής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Χατζηϊωάννου, ο Αντιπρόεδρος του «Ιωνικού Συνδέσμου» και του Ο.Π.Α.Ν. κ. Τάκης Κωστιδάκης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σπράος καθώς και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησε τους ερασιτέχνες ηθοποιούς της ομάδας Θεάτρου του Πολιτιστικού Στεκιού του «ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΔΙΑΒΑΣΗ».

 
 

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr                  Νέα Ιωνία, 30 Σεπτεμβρίου 2015
Website: www.neaionia.gr

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πολυδρώμενο «LUNA PARK- ΠαίΖΟΥΜΕ Προσκοπικά Παιχνίδια»
 

Το πρωί της Κυριακής της 27ης Σεπτεμβρίου 2015 –στο πλαίσιο της διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού» 2015– πραγματοποιήθηκε πολυδρώμενο με δραστηριότητες και παιχνίδια στον πεζόδρομο της Λεωφόρου Ηρακλείου 190 στα Πευκάκια, στο ιστορικό Ξύλινο Βαγόνι των Προσκόπων.
Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 450 παιδιά με τις οικογένειές τους, τα οποία διασκέδασαν στο δωρεάν πολυδρώμενο που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Ν. Ιωνίας και το 4Ο Σύστημα Προσκόπων Περισσού. Δώδεκα πρωτότυπα προσκοπικά -και όχι μόνο- παιχνίδια περίμεναν τους συμμετέχοντες, όπως: flying fox μήκους 7μ. από ξύλινη εξέδρα, αναρρίχηση σε πίστα ύψους 5μ, τοξοβολία με πραγματικό τόξο, γιγάντιο φιδάκι 6τμ, προσκοπική κατασκευή με απλά υλικά, τραμπολίνο, φουσκωτή τσουλήθρα κ.ά.
Τη δράση κάλυψαν υγειονομικά εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και  εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας καθώς και πολλοί γονείς με τα παιδιά τους.

   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434
Fax. 210 2792500                                Νέα Ιωνία, 15 Σεπτεμβρίου 2015
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
           otsop@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 11ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας»

 

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 11ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, ένα νηπιαγωγείο για το οποίο είχε επισημανθεί έντονα η τεράστια ανάγκη λειτουργίας του τις τελευταίες δεκαετίες…
 
Η ιστορία του έργου έχει μεγάλη διαδρομή καθώς η απαλλοτρίωση του οικοπέδου στην οδό Σόλωνος είχε συντελεστεί από τη δεκαετία του 1980, το έργο όμως τελικά ξεκίνησε στις αρχές του 2014 και ολοκληρώθηκε 1,5 χρόνο αργότερα, επί δημαρχίας Ηρακλή Γκότση.
Η σχολική χρονιά των μικρών μαθητών ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας κκ. Γαβριήλ, ο οποίος έδωσε μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ιδιαίτερα τις Αρχιτέκτονες- Μηχανικούς κα Μάγδα Κόνιαρη και Αλεξάνδρα Ζαχαράκη, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και γενικά όσους εργάσθηκαν για να έρθει εις πέρας το έργο, ευχήθηκε στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς «Καλή Χρονιά».
Μετά το πέρας της τελετής προσφέρθηκε μπουφές. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λίλιαν Αθυμαρίτου, Όλγα Κατημερτζή, Φώτης Τσομπάνογλου, Χρήστος Κανλής, η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κα Δέσποινα Θωμαΐδου και η Σύμβουλος της παράταξης κα Ελισάβετ Γεωργιάδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Κολμανιώτης και Χρήστος Χατζηϊωάννου καθώς επίσης και γονείς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας.
  


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 Αγ. Γεωργίου 40 &, Αντλιοστασίου,
142 34, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
Website: www.neaionia.gr
 
 
 
               Νέα Ιωνία, 24 Αυγούστου 2015
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
«Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της κατασκευής εξεδρών στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας» 
 
 
 
 
 
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τη δημιουργία κατασκευής εξεδρών, χωρητικότητας 2.260 θεατών, η πρώτη φάση του έργου «Κατασκευή κερκίδων αθλητικού κέντρου και διαμόρφωση αγωνιστικών χώρων και περιβάλλοντος χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας». Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται και επιβλέπεται από την Περιφέρεια Αττικής.
     Οι επόμενες φάσεις υλοποίησης του έργου προβλέπουν τη δημιουργία:
·         αποδυτηρίων των ομάδων, γραφείων διαιτητών, κλειστού γυμναστηρίου, ιατρείου, αποθηκών, κυλικείου (κάτω από τις εξέδρες)
·         εισόδου - εξόδου θεατών στο χώρο του γηπέδου τόσο από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως όσο και από την οδό Ολυμπίας, με ιδιαίτερη πρόβλεψη για τα ΑΜΕΑ,
·         την περίφραξη και
·         τη διευθέτηση του χώρου του πάρκινγκ.
     Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2016-2017, οι αθλητικοί σύλλογοι της Νέας Ιωνίας θα εγκατασταθούν στους νέους αθλητικούς χώρους του γηπέδου. 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ               Νέα Ιωνία, 3/8/2015
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                      Αρ. Πρωτ.: 22749
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ (ΠΑΓΙΑ) ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ


Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Ιωνίας γνωστοποιεί στους οφειλέτες του που έχουν βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δήμο και δεν έκαναν χρήση της νομοθετικής ρύθμισης του Ν.4321/2015 η οποία έληξε στις 15/7/2015, ότι δύνανται να αιτηθούν ρύθμιση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 170 Ν.3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) όπως εκάστοτε ισχύει με τους όρους και τις προϋποθέσεις της υποπαραγράφου Α2 του άρθρου πρώτου του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107/Α).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Ιωνίας (Αγίου Γεωργίου 40 – 14234).

Αρμόδιοι υπάλληλοι Θεόδωρος Καλλίτσης (2132000417), Θεοδώρα Κούτρου (2132000448), Νίκος Βογιατζόγλου (2132000422) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 

Για τα δικαιολογητικά πατήστε Εδώ
Για την αίτηση πατήστε Εδώ

Ο.Π.Α.Ν.                               Νέα Ιωνία, 2/7/2016 

           
                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Σπουδαστών των Τμημάτων Ζωγραφικής Ενηλίκων
του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας (ΟΠΑΝ) στις αίθουσες του ισογείου και του 1ου ορόφου του Παναιτωλίου. -πατήστε εδώ
 

Επιστροφή
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης