Δελτίο Τύπου - 2η ημερίδα βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης [06/04/2017]
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                    6/4/ 2017
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Νέα Ιωνία
Αποτελέσματα 2ης Ενημερωτικής Εσπερίδας


Αγαπητοί Δημότες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η δεύτερη ενημερωτική εσπερίδα για το έργο «ΓεωθερμικόΣύστημα Τηλεκλιματισμού και άλλεςΕφαρμογές ΑΠΕ» που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στέφθηκε από επιτυχία καθώς προσήλθε μεγάλος αριθμός πολιτών, εκπροσώπων των ωφελούμενων φορέων του Δήμου Νέας Ιωνίας και επιστήμονες εξειδικευμένοι στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στην εκδήλωση μίλησαν:

-    Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.
-    Ο Εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής του ΚΑΠΕ Κωνσταντίνος Πατλιτζιάνας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.
-    Ο Γιώργος Σκυλογιάννης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ο οποίος μίλησε για τις Πρακτικές Επενδύσεων ΑΠΕ σε ΟΤΑ της Αττικής.
-    Ο Κλεάνθης Κραββαρίτης, Μηχανολόγος Μηχανικός, ο οποίος μίλησε για τον Τηλεκλιματισμό με Γεωθερμία και την εμπειρία του Δήμου Νέας Ιωνίας.
-    Ο Καθηγητής ΤΕΙ ΣτερεάςΕλλάδας, ΜιχάληςΒραχόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις Ενεργειακές Αναβαθμίσεις Κτιρίων: Συγκεκριμένες Δράσεις – Συγκεκριμένα Αποτελέσματα.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα σύζητηση ανάμεσα στουςομιλητές και τους παριστάμενους.

Συνοπτικά για το έργο:
- Αναμένεται εξοικονόμηση ενέργειας της τάξηςτου 58% και μείωση εκπομπών άνθρακα της τάξης του 51%.
- Πρωτοποριακό χαρακτηριστικό του αποτελεί η αξιοποίηση της γεωθερμίας για θέρμανση και ψύξη δημόσιων κτηρίων.
- Πέραν του Δήμου Νέας Ιωνίας, στο έργο συμμετέχουν ως ωφελούμενοι οι φορείς: Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής και Φροντίδας Οικογένειας Νέας Ιωνίας (ΚΕΒΡΕΦΟ).
- Εγκαθίστανται φωτοβολταϊκά συστήματα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ηλιοθερμικοί συλλέκτες για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και αντικαθίστανται λαμπτήρες φθορισμού με λαμπτήρες LED.
- Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2009-2014» και έχει προϋπολογισμό 920.000 €.Επιστροφή
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης