Δελτίο Τύπου: 1η ημερίδα βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης [01/03/2017]
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                       Μάρτιος 2017
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Νέα Ιωνία

Αποτελέσματα 1ης Ενημερωτικής Εσπερίδας


Την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η πρώτη ενημερωτική εσπερίδα για το έργο «Γεωθερμικό Σύστημα Τηλεκλιματισμού και άλλες Εφαρμογές ΑΠΕ». Στην εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε από τον Δήμο Νέας Ιωνίας, το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο, την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και το Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής και Φροντίδας Οικογένειας Νέας Ιωνίας (ΚΕΒΡΕΦΟ), συμμετείχαν στελέχη των παραπάνω φορέων, εκπρόσωποι των ωφελούμενων φορέων (σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών), μηχανικοί και επιστήμονες εξειδικευμένοι στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πλήθος πολιτών.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό
-    ο Διοικητής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου κ. Μιχάλης Κούρτης,
-    εκπρόσωπος της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και
-    εκπρόσωπος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στη συνέχεια, αφού έγινε μια σύντομη παρουσίαση του έργου από τον κ. Σάββα Χατζηκωσταντίνου, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ακολούθησαν οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης:
-    Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, με θέμα «Γιατί επιλέξαμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο; Τι αποτελέσματα περιμένουμε;» και
-    Ο Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας κ. Μιχάλης Βραχόπουλος, με θέμα «Αξιολόγηση του έργου ή γιατί οι Δήμοι πρέπει  να εστιάσουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στους ομιλητές και τους παριστάμενους.

Συνοπτικά για το έργο:
- Το έργο περιλαμβάνει γεωθερμία για θέρμανση και ψύξη δημόσιων κτηρίων, φωτοβολταϊκά συστήματα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ηλιοθερμικούς συλλέκτες για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED.
- Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2009-2014» και έχει προϋπολογισμό 920.000 €.

Επιστροφή
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης