Δελτίο Τύπου: 5ο Λύκειο-Αγωνες επιχειρηματολογίας [16/11/2016]

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ,  ΕΡΕΥΝΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Εμμανουήλ Παππά  6  &  Φιλελλήνων, 142 34  Ν. Ιωνία
Email: mail@5lyk-n-ionias.att.sch.gr
Τηλέφωνο: 210 2758767, 2102719438FAX: 210 2758767


                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου 2016, υλοποίησε αγώνες επιχειρηματολογίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, «Dispute, Discuss, Develop». Υποδεχθήκαμε μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Vigo της Ισπανίας, το  Szeged της Ουγγαρίας και τη  Bauska της Λετονίας.  Οι μαθητές επιχειρηματολόγησαν σχετικά με τη χρήση των web 2.0 εργαλείων στην επίσημη εκπαίδευση. Στους ρητορικούς αγώνες των εθνικών ομάδων, η ομάδα του 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας κατέλαβε την 1η θέση – για τρίτη φορά – νικώντας στον ημιτελικό την ομάδα της Ουγγαρίας και στον τελικό την ομάδα της Ισπανίας. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Σάββας Κωτσάκης, Χριστίνα Λαμπροπούλου, Κώστας Μερτζανάκης,  Ειρήνη Μπάκου και η Ευτυχία Σπανού. Ανάμεσα στους καλύτερους ομιλητές της διοργάνωσης διακρίθηκαν η μαθήτρια της Β’ ΛυκείουΕιρήνη Μπάκου και ο ΣάββαςΚωτσάκης, μαθητής της Α’ Λυκείου.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος υλοποιήθηκαν διάφορες δράσεις με σκοπό την ανάδειξη του τόπου μας αλλά και την καλλιέργεια δεσμών φιλίας ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:
1. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού ( ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ) του Δήμου Νέας Ιωνίας.
2. Παρουσίαση παραδοσιακών οργάνων και χορών από την ομάδα του Χορευτικού Εργαστηρίου  της Νέας Ιωνίας. Παράλληλα, οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων του Εργαστηρίου χόρεψαν ελληνικούς χορούς στο χώρο του σχολείου μας.
3. Επίσκεψη και ξενάγηση στην Αρχαία Αγορά και την Ακρόπολη.
4. Επίσκεψη και παρατήρηση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
5. Επίσκεψη και ξενάγηση στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμο Νέας Ιωνίαςγια την υποστήριξή του στην οργάνωση του Προγράμματος και ειδικότερα τον Δήμαρχο κύριο Ηρακλή Γκότση για την παρουσία του στην τελετή υποδοχής των προσκεκλημένων μας. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λουκά Χριστοδούλου, Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ και τους υπεύθυνους  διδασκαλίας του Χορευτικού Εργαστηρίου Δημήτρη Μήτση και ΜάνθαΖήβα για την εγκάρδια και πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Πατέρα Ηλία, ιερέα της Ενορίας μας, για την παρουσία του κοντά στους μαθητές και τον αυθόρμητο και ζεστό λόγο του.

 

          Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

 Επιστροφή
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης