Πρόγραμμα ψηφοφορίας για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 [27/07/2015]

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Από σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου έως και την Τρίτη 18 Αυγούστου, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής, ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ Ή ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (COURIER), όσοι ενδιαφέρονται για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις αιτήσεις, αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) και του Δήμου Νέας Ιωνίας και να τις αποστείλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τις 18/8/2015 και ώρα 14:00, βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier), στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ: Μυλλέρου 73-77, ΤΚ 104 36, Αθήνα.

Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση.

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 Αγ. Γεωργίου 40 &, Αντλιοστασίου,
142 34, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr             Νέα Ιωνία, 31 Iουλίου 2015
Website: www.neaionia.gr

              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Εκδήλωση λήξης κατασκηνωτικών προγραμμάτων για παιδιά του Δήμου Νέας Ιωνίας»

 

Η λήξη των τριών φετινών κατασκηνωτικών προγραμμάτων για τους μικρούς φίλους του Δήμου Νέας Ιωνίας, εορτάσθηκε με μια επιτυχημένη εκδήλωση την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, στο θεατράκι της κατασκήνωσης του Δήμου, στο Αλεποχώρι.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  τα  παιδιά που φιλοξενήθηκαν την τρίτη κατασκηνωτική περίοδο, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη. Η εκδήλωση πέραν του θεατρικού δρώμενου με το οποίο ξεκίνησε, περιελάμβανε και άλλες δραστηριότητες όπως χορούς και τραγούδια από τα παιδιά και έκλεισε με γεύμα καθώς και πάρτι με μουσική έως αργά...
Στα φετινά κατασκηνωτικά προγράμματα του Δήμου μας συμμετείχαν 640 παιδιά. Το προσωπικό που απασχολήθηκε για τη λειτουργία της κατασκήνωσης ήταν 20 άτομα και για την υλοποίηση των κατασκηνωτικού προγραμμάτων αξιοποιήθηκαν 93 άτομα (75 ομαδάρχες και 18 κοινοτάρχες).
Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιελάμβανε καθημερινά πλήθος δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων και:
- Ομαδικές εκδηλώσεις (πρωτότυπα κατασκευαστικά παιχνίδια, παιχνίδια στο δάσος, σκηνικά δρώμενα, βραδιές μεταμφίεσης, προβολή ταινιών, θεατρικό παιχνίδι και διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις)
- Αθλητικές εκδηλώσεις (κολύμβηση, χάντμπωλ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, στίβος, πινγκ πονγκ, beach volley)
- Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες (Μουσικοχορευτικές βραδιές, beach party, διαγωνισμός τραγουδιού, καραόκε, χορού, ζωγραφική, κατασκευές από οικολογικά υλικά, χειροτεχνίες)
         Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία κατασκηνωτική περίοδος, η οποία θα έχει διάρκεια από  3 έως 15 Αυγούστου 2015, θα φιλοξενήσει τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι η ευχάριστη και ασφαλής απασχόληση των φιλοξενούμενων παιδιών του Δήμου μας αλλά και η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση της κατασκήνωσης.


 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέχρι τις 26 Αυγούστου 2015 μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ωφελούμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014 - 2020/ ΤΕΒΑ. Η Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι και ο συντονιστής του προγράμματος για τον Δήμο Νέας Ιωνίας, έδωσε παράταση για την διαδικασία των αιτήσεων (αρχικά η διορία έληγε στις 5/8) προκειμένου να μπορέσουν ακόμα περισσότεροι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζουμε, το Πρόγραμμα εκπονείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους, υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές συμπράξεις και αφορά σε υλική βοήθεια, όπως παροχή τροφίμων, ρουχισμού, ειδών ατομικής υγιεινής κλπ. Σημειώνεται ότι την 13η Ιουλίου 2015, κατατέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής οι προτάσεις συμμετοχής, η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου και από τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες διανομές.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να λάβουν ενημέρωση από:

• Την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr)
• Την ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας (www.neaionia.gr )
• Την ηλεκτρονική διεύθυνση, http://www.eiead.gr, επιλέγοντας το σύνδεσμο ΤΕΒΑ

Η αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:

  είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)
  είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης
  Η Αίτηση είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ:
ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40) 
15 ΙΟΥΛΙΟΥ – 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 9.00 π.μ. - 14.00 μ.μ. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40): 2132000430 – 2132000400 και
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ (ΒΟΣΠΟΡΟΥ 121): 210 2793916 – 2102777198 Ο Δήμος Νέας Ιωνίας κατά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες / καύσωνα θα διαθέσει για τους συμπολίτες μας τους παρακάτω κλιματιζόμενους χώρους:
1. Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ 4, (πλησίον ΗΣΑΠ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ)
       ΤΗΛ: 210.2771222
       2. Κτίριο Α’ ΚΑΠΗ,  Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ 52 & ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
        ΤΗΛ: 210.2794733
       3. Κτίριο Β΄ ΚΑΠΗ , ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1 & ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΣ
        ΤΗΛ: 210.2585788 &  210. 2524096
       4. Κτίριο Γ΄ ΚΑΠΗ,  ΒΟΣΠΟΡΟΥ 121, ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ
         ΤΗΛ: 210.2799949  & 210.2710996
       5. Κτίριο Δ΄ ΚΑΠΗ, ΙΚΑΡΙΑΣ 14, Ν.ΙΩΝΙΑ
          ΤΗΛ: 210.2770774

Επιπλέον, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για μέτρα πρόληψης κατά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες:
• Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο
• Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας
• Λήψη υγρών, ελαφρά γεύματα και αποφυγή αλκοόλ
• Διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος με συχνά λουτρά και ελαφρά ρούχα
Μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα πρόληψης απαιτείται για τα άτομα άνω των 65, τα βρέφη και τα παιδιά, τους χρονίως νοσούντες και άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για χρόνια νοσήματα. 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr            Νέα Ιωνία, 24 Ιουλίου 2015
Website: www.neaionia.gr

 

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Διαδημοτικό Πρόγραμμα Στέγασης και Επαγγελματικής Επανένταξης Αστέγων
Κοινή συνέντευξη τύπου των Δημάρχων Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Ηρακλείου Αττικής και Χαλανδρίου»

 

 Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, η προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη τύπου για το διαδημοτικό πρόγραμμα στέγασης και επαγγελματικής επανένταξης αστέγων, από τον κ. Ηρακλή Γκότση- Δήμαρχο Νέας  Ιωνίας, κ. Άρη Βασιλόπουλο- Δήμαρχο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, κ. Νίκο Μπάμπαλο- Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής και κ. Σίμο Ρούσσο- Δήμαρχο Χαλανδρίου.
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης στην αρχή της ομιλίας του, εκτός των άλλων τόνισε ότι «για να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα προβλήματα των Δήμων υπάρχει επιτακτική ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας για την κοινή αντιμετώπισή τους». Στη συνέχεια, αφού έκανε αναφορά στο πρόγραμμα  και τα οφέλη του, απηύθυνε κάλεσμα στις τοπικές κοινωνίες & κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξουν το πρόγραμμα είτε προσφέροντας θέσεις εργασίας, είτε διαθέτοντας τα ακίνητά τους προς ενοικίαση. Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι «τα προγράμματα που θα τρέξουν αυτό το διάστημα θα ανακουφίσουν και θα λύσουν κάποια από τα προβλήματα των Δήμων και σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλα προγράμματα  στο μέλλον».
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο κ. Βασιλόπουλος - Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε ότι «η επιτυχία του προγράμματος θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και από την επιτυχία της διασύνδεσής μας με τους τοπικούς επιχειρηματίες». Στη συνέχεια έθεσε τον προβληματισμό του σχετικά με το περιορισμένο και μη ευέλικτο χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του προγράμματος αλλά και την ανάγκη να εξασφαλιστούν κονδύλια για να συνεχιστεί το πρόγραμμα και μετά τον Οκτώβριο του 2016.
Ο κ. Μπάμπαλος - Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, αφού έδωσε κι εκείνος μήνυμα συνεργασίας επεσήμανε ότι «η σύμπραξη, η συνεργασία των δήμων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα – όπως και σε άλλα, λόγου  χάρη το επισιτιστικό – δεν είναι μόνο για τους τύπους, τη λογιστική δηλαδή διαχείριση της υλοποίησής του. Είναι προαπαιτούμενο ουσίας και εγγυητής των αποτελεσμάτων του.  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και θα είναι το τελευταίο και κυριότερο στήριγμα των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας. Θα είναι εδώ για να παίρνει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση της κοινωνίας αλλά και να βοηθά σε κάθε πρόγραμμα που της ανατίθεται».
Τέλος, ο κ. Ρούσσος - Δήμαρχος Χαλανδρίου, αφού αναφέρθηκε κι εκείνος στις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών του τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαπιστωθεί πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα και στην πράξη αλλά και να συνεχιστεί στο μέλλον με μεγαλύτερο αντικείμενο ώστε να αυξηθούν οι ωφελούμενοι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες».
Στη συνέντευξη συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών των ωφελούμενων δήμων, εκπρόσωποι του τοπικού και περιφερειακού τύπου, εκπρόσωποι φορέων της πόλης κ.ά.
 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                       Νέα Ιωνία, 23/07/2015
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αγίου Γεωργίου 40
Τ.Κ. 14234 Ν. Ιωνία     
Τηλ.: 2132000403, 416
Fax: 210 27 92 500
Website: www.neaionia.gr
E-mail: dimsxeseis@neaionia.gr

                                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης σας προσκαλεί στην παρουσίαση της μελέτης για «την οικονομική κρίση και τα μέτρα ανάσχεσής της για τους καταστηματάρχες της Νέας Ιωνίας».              
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/7/2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου (Αγίου Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου), από τον Dr. Γρηγόρη Κάτσα Καθηγητή Κοινωνιολογίας στο DEREE και τον κ. Στέργιο Πάρδαλη Dr στην Κοινωνιολογία Ανθρωπολογία. 
 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Την Τετάρτη 29/7/2015 και ώρα 7 μ.μ.στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου καλείται η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας προκειμένου να συζητήσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (δείτε το εδώ).

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΛΗΣ

Δείτε την πρόσκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης εδώ


 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Νέα Ιωνία, Ιούλιος 2015         
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                                                                                                     
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Δ/νση: Ομορφοκκλησιάς & Ολυμπίας
Τηλ: 210 2756000 – 210 2799578                                         
Fax: 210 2797065
                                                                                                                            
      
                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ανακυκλώνουμε στην πηγή», το σχέδιο των Δήμων Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση του κοινού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων, σύμφωνα με την πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι τέσσερις Δήμοι της Αττικής. Το σχέδιο με τίτλο «Ανακυκλώνουμε στην πηγή», παρουσιάσθηκε την Πέμπτη 25/6/2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας από την κ. Δέσποινα Σπανούδη, χημικό μηχανικό και συνεργάτη του δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που είχε την ευθύνη για τη σύνταξη του σχεδίου και από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Χρήστο Κανλή, παρουσία  του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων. Το επόμενο διάστημα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, ώστε να γίνουν σχόλια και παρατηρήσεις από φορείς και δημότες.
Παράλληλα Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, συμφώνησαν να υποβάλλουν ένα κοινό υπόμνημα με άμεσες ενέργειες για την υλοποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπονται στον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που ανακοινώθηκε πρόσφατα από το ΥΠΑΠΕΝ. Πρόκειται για απαραίτητες θεσμικές και νομικές ρυθμίσεις προκειμένου οι Δήμοι να είναι πραγματικά σε θέση να διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους με την μικρότερη επιβάρυνση  των δημοτών και τα καλύτερα αποτελέσματα για το περιβάλλον. Μέχρι τότε οι Δήμαρχοι θεωρούν ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβληθεί το επιπλέον τέλος διάθεσης που προβλέπεται από το 2016, γιατί αυτό θα καταλήξει σε πρόσθετα δημοτικά τέλη.
Τέλος οι τέσσερις Δήμαρχοι,  διεκδικούν τη χρηματοδότηση του σχεδίου τόσο από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Αττικής, όσο και από τα αντίστοιχα διατομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ & ΕΠΑΝΕΚ). Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει μια ριζική αλλαγή στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και στη συνεργασία των πολιτών, της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας για ένα καθημερινό και μείζον ζήτημα των σύγχρονων κοινωνιών.
 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αντλιοστασίου & Αγ. Γεωργίου 40,
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000457, 434                              Νέα Ιωνία, 10.07.2015
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

                                            

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ωφελουμένων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους στο Δήμο Νέας Ιωνίας

  Η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.
Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι δυνητικά ωφελούμενοι που κατοικούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Για το ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ οι σχετικές αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 15 Ιουλίου έως και 5 Αυγούστου 2015, είτε ηλεκτρονικά, είτε στο ισόγειο του Δημαρχείου της ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.
 
Ωφελούμενοι των παροχών είναι:
1. Ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών
2. Οικογένεια, δηλαδή ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.
3. Ως εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται:
α. Τα άγαμα τέκνα, εφόσον:

  • είναι ανήλικα ή
  • είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή
  • είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

β. Τα παρακάτω φυσικά πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα σε χηρεία:

  • τέκνα ενός ή και των δυο συζύγων/γονέων
  • αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δυο συζύγων/γονέων

γ. Οι ανιόντες
δ. Τα ανήλικα που στερούνται και των δυο φυσικών τους γονέων και έχουν έως τρίτου βαθμού συγγένεια με έναν εκ των δυο συζύγων/γονέων της οικογένειας, εφόσον δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που αναθέτει την επιμέλεια σε άλλο πρόσωπο.
4. Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α, γ και δ, δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.
5. Τα φυσικά πρόσωπα της περίπτωσης β. δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
6. Άστεγοι, δηλαδή άτομα που διαμένουν, σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους, διανυκτερεύουν σε ξενώνες ύπνου ή διαβιούν σε προσωρινά ή πρόχειρα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Εξαιρέσεις:
α. Άτομα τα οποία φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
β. Άτομα, τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες) ή είναι ωφελούμενοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του αρ.9 του Ν.2716/99.
γ. Άτομα ή οικογένειες, οι οποίοι είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» και για όσο διαρκεί η υλοποίηση του προγράμματος.
δ. Άτομα τα οποία αν και είχαν την υποχρέωση, δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε2 καιΕ3) και δήλωση ακίνητης περιουσίας για το τελευταίο οικονομικό έτος, εκτός εάν υποβάλουν εκπρόθεσμα τις αντίστοιχες δηλώσεις. Η παρούσα εξαίρεση δεν αφορά στην ομάδα των αστέγων.

Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό εισόδημα): 
  3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο.
  4.500 € ετησίως για το ζευγάρι.
  Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας .
  Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαζευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας.
  Ως πραγματικό εισόδημα νοείται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα όλων των κατηγοριών (ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης), που έλαβαν όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας στη διάρκεια του οικονομικού έτους − μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, των κρατήσεων του ν. 4093/2012 ή υπέρ δημοσίου, της εισφοράς αλληλεγγύης του ν. 3986/2011. Στο συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, με τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.
  Στο συνολικό πραγματικό εισόδημα δεν περιλαμβάνονται:
    α. αντικειμενικές δαπάνες και τεκμήρια διαβίωσης.
    β. Διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση, ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο, το επίδομα αναδοχής, καθώς και το εξωϊδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11 παρ. 3 του Ν. 4172/2013.

Περιουσιακά κριτήρια:
α. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.
β. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.
γ. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις ατόμων και οικογενειών τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους αεροσκάφη, ελικόπτερα IX, ανεμόπτερα και δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες), και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής , άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών.

Έτος Αναφοράς των κριτηρίων επιλογής: Οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014)
Προθεσμία Αιτήσεων: Από 15.07.2015 έως 05.08.2015

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων:
Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:
είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS) είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης.
Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ:
ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40) 
15 ΙΟΥΛΙΟΥ – 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 9.00 π.μ. - 14.00 μ.μ. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40): 2132000430 – 2132000400 και
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ (ΒΟΣΠΟΡΟΥ 121): 210 2793916 – 2102777198


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ               Νέα Ιωνία, 16/07/2015
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                            
Διεύθυνση: Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο: 213 2000403 & 416
Fax : 210 2792500
 

                                                         Προς: Σεβασμιότατο Μητροπολίτη    
                                                                                          κ.κ. Γαβριήλ

 Σεβασμιότατε,
 Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής της Νέας Ιωνίας, εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας, για την ευγενική της χορηγία σε γάλα (900 λίτρα) και σε συσκευασμένα σάντουιτς (600), προς τους δικαιούχους του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί δείγμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου μας και της Εκκλησιαστικής αρχής του τόπου μας και ελπίζουμε και ευχόμαστε στη συνέχισή της.
                                  
                                      

                                                                                                                Ο Δήμαρχος

                                                                            Ηρακλής ΓκότσηςΕπιστροφή
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης