Δελτίο Τύπου: «Η Καταχνιά» του Χρήστου Λεοντή  [27/03/2015]

        
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αντλιοστασίου & Αγ. Γεωργίου 40,
142 34 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 213 2000457, 434
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

 

                                          Νέα Ιωνία, 27 Μαρτίου 2015

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας για τη συμπλήρωση των 71 χρόνων από την εκτέλεση των αγωνιστών της αντίστασης στο «Μπλόκο της Καλογρέζας», παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στις 16 Μαρτίου 2015 από τη χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων του ΟΤΕ, το μουσικό έργο «Η Καταχνιά» του Χρήστου Λεοντή με το χαρακτηριστικό υπότιτλο: «Κατοχή-Αντίσταση-Απελευθέρωση», σε στίχους Κώστα Βίρβου. Η χορωδία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αθανασίου Θάνου,  πλαισιώθηκε στο πιάνο από τον κ. Ιωάννη Σελέκο ενώ την απαγγελία των κειμένων του έργου έκανε η κ. Λίνα Ταγκαλάκη.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς αφού πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά στο πλούσιο καλλιτεχνικό και αντιστασιακό έργο των κ.κ Χρήστου Λεοντή και Κώστα Βίρβου, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, παρέδωσε τιμητικά βραβεία στον κ. Λεοντή και στην κόρη του κ. Βίρβου,  ο οποίος δεν παρευρέθηκε λόγω ασθενείας.
Ο κ. Χρήστος Λεοντής αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του επιφύλαξε το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας και τους Ιωνιώτες που γέμισαν την αίθουσα, είπε μεταξύ άλλων πως: «Πρέπει λοιπόν όλοι μας να ενωθούμε και να συνεννοηθούμε, για να μπορούμε να κρατιόμαστε όρθιοι και να αντιστεκόμαστε σε ο,τιδήποτε εμποδίζει αυτή την επικοινωνία και αυτή την αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ο Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Osvaldo Cobacho Martinez, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, εκπρόσωποι εθνικοτοπικών σωματείων, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης