Δημοτική κατασκήνωση 2013 [20/05/2013]


Το Καλοκαίρι του 2013 έφθασε και ο Δήμος μας είναι έτοιμος και πάλι να λειτουργήσει  τις παιδικές του Κατασκηνώσεις, στις εγκαταστάσεις που διαθέτει, μέσα σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς πευκοδάσος στην περιοχή Σωτηράκι Αλεποχωρίου.

Η Κατασκήνωση θα λειτουργήσει εφέτος από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως και το Σάββατο 27 Ιουλίου  και θα φιλοξενήσει  τους μικρούς μας φίλους σε τρεις περιόδους  των 13 ημερών. Μετά το τέλος της φιλοξενίας των παιδιών στην Κατασκήνωσή μας φιλοξενούνται ηλικιωμένοι , μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας.
Ο Δήμος μας, τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολύ σημαντικό έργο στο χώρο της Κατασκήνωσης, με στόχο τη βελτίωση και την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενούμενών μας..
Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν ξύλινοι οικίσκοι δύο δωματίων και στεγάζονται πλέον σε αυτούς τόσο το σύνολο των Κατασκηνωτών όσο και οι  εργαζόμενοι της Κατασκήνωσης.
Κύριο χαρακτηριστικό των οικίσκων, εκτός της μεγαλύτερης ασφάλειας  και ποιοτικότερης διαβίωσης που προσφέρουν στους Κατασκηνωτές  μας, είναι ότι δένουν αρμονικά με το περιβάλλον  και τη φυσιογνωμία του χώρου.
Ακόμη έγιναν σημαντικές  παρεμβάσεις  στο χώρο της Κατασκήνωσης, οι οποίες βελτίωσαν τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενών μας.
Η αναβάθμιση του χώρου,  θα συνεχισθεί και εφέτος με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προσφορά υπηρεσιών στους μικρούς μας κατασκηνωτές, αλλά και στα μέλη των Κ.Α.Π.Η. μας.
 Η διαρκής  βελτίωση στις υποδομές, η παρουσία στην Κατασκήνωση ικανού και έμπειρου προσωπικού, που εφαρμόζει ένα σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα,  αλλά και η σωστή και υγιεινή διατροφή που παρέχουμε, μας κάνει να πιστεύουμε  ότι θα μπορέσουμε για ακόμη μια χρονιά, να προσφέρουμε στα παιδιά της πόλης μας ποιοτικές και αξέχαστες διακοπές.
Η Οικονομική συμμετοχή των παιδιών, παραμένει στα περυσινά χαμηλά επίπεδα, προκειμένου να συμβάλουμε στην ανακούφιση των Οικογενειών, που θα στείλουν τα παιδιά τους στην Κατασκήνωση του Δήμου μας.
Έτσι η οικονομική συμμετοχή έχει ορισθεί εφέτος στα  50 €, ενώ υπάρχει έκπτωση 50 % για τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Ακόμη εάν κάποια οικογένεια  αντιμετωπίζει Κοινωνικό ή Οικονομικό πρόβλημα, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής θα το εξετάζει και θα διαμορφώνει ανάλογα τη συμμετοχή.

Η παραπάνω οικονομική συμμετοχή, ισχύει για τα παιδιά των κατοίκων του Δήμου μας. Για τα παιδιά που δεν κατοικούν στο Δήμο Νέας Ιωνίας, αλλά ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην Κατασκήνωσή μας, το κόστος θα είναι στα 200€.
Θα πρέπει όλοι να γνωρίζετε ότι η οικονομική σας συμμετοχή, καλύπτει ένα μικρό μέρος του κόστους φιλοξενίας ενός παιδιού στο Αλεποχώρι, οποίο ανέρχεται στα 350€, μας δίνει όμως τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τα έργα αναβάθμισης  της Κατασκήνωσής μας, χάρη στα οποία μέσα σε λίγα χρόνια θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε  ένα χώρο πιο σύγχρονο και φιλόξενο  για τα παιδιά μας.

Υπεύθυνη της Κατασκήνωσης  είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  κα  Όλγα  Κατημερτζή, ενώ για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνήσετε  με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, στα τηλέφωνα 2102793916 – 2102723675 - 2102777198.


Για χρήσιμες πληροφορίες- Δικαιολογητικά πατήστε εδώ

Για το έντυπο συμμετοχής- Ιατρικό δελτίο πατήστε εδώΕπιστροφή
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης