25οι ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ «ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2010» [21/03/2010]

                         
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Νέα Ιωνία    21/3/2010
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
   ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ               
   ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
25ΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ «ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2010»
         
Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 21/3/2010 στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας οι 25οι Αγώνες Στίβου ‘’ ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ’’ για να τιμήσουμε τα 22 παλικάρια, τα οποία εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής, στην Καλογρέζα, στις 15 Μάρτη 1944.

     Τους αγώνες διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Ιωνίας με την συνεργασία του Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας και τον Φυσιολατρικό Όμιλο (Φ.Ο.Ν.Ι.) και εντάσσονται στο σύνολο των εκδηλώσεων του Δήμου Ν. Ιωνίας, που ξεκίνησαν στις 14 Μαρτίου με τον αγιασμό και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στην Καλογρέζα και ολοκληρώθηκαν στις 21 Μαρτίου 2010 με τους επίσημους αγώνες. Εικοσιένας (21) επίσημοι κριτές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. είχαν την ευθύνη και την κάλυψη της εγκυρότητας των αγωνισμάτων.

      Η εκδήλωση περιελάμβανε : ΔΥΟ αγώνες δρόμου 1.500 Μ ( για ηλικίες από 11 ετών μέχρι και άνω των 50 ετών), 8.000 Μ (για ηλικίες από 18-19, 20-24, μέχρι και άνω των 70 ετών ανά πενταετία ) εντός και εκτός Σταδίου,  ΜΙΑ σειρά αγωνισμάτων για τους μαθητές (μήκος, δρόμοι, σφαίρα) εντός Σταδίου και ΜΙΑ σειρά αγωνισμάτων για σωματεία του ΣΕΓΑΣ (δρόμοι, μήκος, σφαίρα, ύψος, δισκοβολία, τριπλούν και σφύρα).
Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μαθητών τόσο από σχολεία της Ν. Ιωνίας και σχολείων γειτονικών Δήμων, όσο και από αθλητές διαφόρων σωματείων όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής.

       Οι επιδόσεις που πέτυχαν οι αθλητές σε όλα τα αγωνίσματα ήταν πολύ αξιόλογες.

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή στα 8.000 μέτρα του Πρωταθλητή του Μαραθωνίου, Ζαμπέλη Βασίλη, από τον ΟΑΚ ΑΙΓΙΝΑΣ, ο οποίος σημείωσε την αξιόλογη επίδοση 26.28.07.Πρώτη νικήτρια στα 8.000 μέτρα ήταν η Κυριακοπούλου Τατιάνα, αθλήτρια του Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ με χρόνο 35.27.28. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη συμμετοχή του τυφλού Παραολυμπιονίκη Στέργιου Σιούτη στα 8.000 μέτρα, με χρόνο 40.59.02.
Ενδεικτικά άλλα αξιοσημείωτα αποτελέσματα είναι: στη σφύρα παίδων ο Κεντράι Αλμπερτίνο της Α.Ε.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ, με επίδοση 58.81, στο τριπλούν ο Κεμαβόρ Λουκάς με επίδοση 12.33 του Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ, στα 200 μέτρα ο Σωτηρόπουλος Γεώργιος με χρόνο 22.4 και η Κούλη Χριστίνα με χρόνο 28.7 και οι δύο αθλητές του Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ. Τέλος, η επίδοση του Σειντιράι Άγγελου με 6.03.37 στα 1.500 μέτρα, μαθητή του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, είναι άλλη μία αξιοσημείωτη επίδοση, δεδομένου ότι ο παραπάνω αθλητής δεν ανήκει σε κάποιο αθλητικό σωματείο.       
 Η ημέρα ευνόησε για την προσέλευση παιδιών και γονέων-φιλάθλων και όλοι γεύτηκαν από το ευγενικό άθλημα του Στίβου, της ευγενικής άμιλλας και της αθλητικής παιδείας. 

       Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κος Ιωάννης Λαζαρίδης, ο οποίος έδωσε και την εκκίνηση των 8.000 μέτρων,  απευθύνοντας χαιρετισμό σε αθλητές και θεατές, καλωσόρισε στην εκδήλωση τους εξής επίσημους προσκεκλημένους: τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Χαραλάμπους, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των αγώνων και έδωσε και την εκκίνηση των1.500 μέτρων, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μπράτιμο, την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Ουσταμπασίδου, τον πρόεδρο του Δ.Ο.Ν.Ν.Ι.Α κ. Μανούρη, τον πρόεδρο των Κ.Α.Π.Π.Η κ. Μυστριώτη, τον επικεφαλή της Αριστερής Όχθης κ. Κολμανιώτη, τους Δημοτικούς  Συμβούλους κ. Βλασσά (και αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού), τον κ. Κυριακόπουλο,. τον αντιπρόεδρο του Φ.Ο.Ν.Ι. κ. Χομπά και την κα. Χομπά  και 11 μέλη , τα μέλη του Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού κ. Καρακίτσο, κ. Διονυσάκη, κ. Ιωάννου, κ. Κοντογιώργο (και πρόεδρο του ΟΦΝΙ),  κ. Σταθόπουλο (και πρόεδρο του Α.Ο. Περισσού και της Ένωσης  Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων ), κ. Δαρμογιάννη (και πρόεδρο της ΔΙΑ.Π.Ε.), και τους κάτωθι εκπρόσωπους  σωματείων του Δήμου : την κα Σπανοπούλου-εκπρόσωπο των Ινεπολιτών & Κασταμονιτών, την κα Λαγουδάκη-γραμματέα του Συλλόγου Κρητών, τον κ. Κυριόγλου από το σύλλογο καλαθοσφαίρισης της Ν. Ιωνίας, τον κ. Πολυτσέρη από την Α.Ε. Ελευθερούπολης, τον κ. Καρβουνιάρη από τον Α.Ο. Ν. Ιωνίας, το σύσσωμο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΓΣ «ΑΝΑΤΟΛΗ».

        Στους  Αγώνες πρόσφερε τις υπηρεσίες της  η γιατρός κα. Ασπασία Μιχαλάκη, καθώς και οι νοσηλευτές κ. Μαντζανάς και κ. Παγκράτης από το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο .

 

                                                                                           Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων
 Επιστροφή
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης