Στρατολογικοί Πίνακοι Αρρένων που γεννήθηκαν το έτος 2005 (κλάσεως 2026)

Η υπ' αριθμ.  3990/2021 Ανακοίνωση Δήμου Νέας Ιωνίας για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο λήψης προληπτικών/κατασταλτικών μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID – 19
 
  Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι τρεις (3) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει στις 20/2/2021 κα λήγει στις 22/2/2021 και ώρα 23.59.

 


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

   Οι εργαζόμενοι κάτοικοι του Δήμου μας , οι οποίοι δεν κατάφεραν να μεταβούν στην εργασία τους στις 16/2/2021 εξαιτίας της αδυναμίας μετακίνησής τους λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, μπορούν να υποβάλουν το αίτημα τους για χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος:
•    ηλεκτρονικά στο e-mail: protocol@neaionia.gr,
•    στο Τμήμα Πρωτοκόλλου στο ισόγειο του Δημαρχείου (Αγίου Γεωργίου 40).
   Οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ηλεκτρονικά ή θα παραλαμβάνονται από το Τμήμα Πρωτοκόλλου του Δήμου αυθημερόν.

 

 


 


 
O Δήμος Νέας Ιωνίας θέτει σε πλήρη λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής αιτημάτων «Novoville» για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών

 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συνεχίζει να πρωτοπορεί εκσυγχρονίζοντας τις δημοτικές υπηρεσίες, με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου-δημότη «Novoville».
Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας από τον Απρίλιο και σταδιακά έχει ενταχθεί το σύνολο σχεδόν των βασικών υπηρεσιών του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής περιόδου έχουν ήδη έχουν διεκπεραιωθεί περισσότερα από 6.300 αιτήματα πολιτών, πλήρως ηλεκτρονικά. Όραμα και στόχος μας είναι η δημοτική αρχή να ακούει, να επιλύει και να ενημερώνει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που συναντούν καθημερινά οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και αποτελεσματικό.
Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο ζητήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. θέματα καθαριότητας και σκουπιδιών, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, θέματα ηλεκτροφωτισμού κ.α. μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.
Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικό AppleiOS και GoogleAndroid. Γίνεται σε 4 απλά βήματα:
       Επιλογή τοποθεσίας
       Επιλογή κατηγορίας αιτήματος
       Προσθήκη φωτογραφίας
       Αποστολήτου αιτήματος στο Δήμο
Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Νέας Ιωνίας, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκριση τους προς του πολίτες.
Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με την διεξαγωγή σύντομων διαβουλεύσεων.
Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.
Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου δήλωσε σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας Novoville από το Δήμο: «Ο Δήμος μας καινοτομεί και εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες του με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Το Novoville είναι ένα σύγχρονο εργαλείο που διευκολύνει σημαντικά την καθημερινή επικοινωνία και διάδραση μεταξύ Δήμου και δημοτών σε όλα τα επίπεδα, μια ανάγκη που είναι ιδιαίτερα επιτακτική στις μέρες μας. Παράλληλα, παρέχει στις δημοτικές υπηρεσίες μια ζωντανή, συνολική εικόνα των ζητημάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των δημοτών, επιτρέποντας τον καλύτερο προγραμματισμό και την ταχύτερη επίλυσή τους. Είμαι βέβαιη ότι με τη συνεργασία όλων θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας.»
 
 


ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Λόγω μη έγκαιρου καθορισμού πληγεισών περιοχών από την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από τη φυσική καταστροφή ανεμοστρόβιλου της 13ης Οκτωβρίου 2020, υπάρχει αντικειμενική αδυναμία υλοποίησης της από 29969/9-12-2020 ανακοίνωσης προς πλήρωση θέσεων.
Κατόπιν τούτου θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση.

 


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ‘Η/ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ – ΤΕΒΑ» θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και καθαριστικών στους δικαιούχους του Δήμου της Νέας Ιωνίας.

Σημείο Διανομής: Λεωφόρος Ηρακλείου 139 (Ισόγειο κτηρίου Πολεοδομίας - έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Περισσού).
Ημέρες Διανομής: ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021.
Ώρες Διανομής: ΤΕΤΑΡΤΗ 9.00  π.μ. – 14.00 μ.μ. ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 9.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.*
Προϊόντα Διανομής: ΤΡΟΦΙΜΑ (ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΝΩΠΑ) ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

                       
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
•    ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (ΠΡΩΗΝ Κ.Ε.Α.) ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ 
•    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
•    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

   *ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.   

   ΤΕΛΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ (π.χ. Σακούλες – Καρότσι κλπ).

 

                

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         Νέα  Ιωνία:21/01/2021  
ΔΗΜΟΣ  ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ                                                  
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ  ΔΗΜ. ΠΡΟΣΟΔΩΝ

          
                                                                                                                        
                                                                                 
 
ΘΕΜΑ: «Απαλλαγή από δημοτικά τέλη καθαριότητας, ακινήτων που παρέμειναν κλειστά λόγω της νόσου covid - 19
           
1.    Ενημερώνουμε τους καταστηματάρχες- επιχειρηματίες  οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της νόσου covid – 19, (σύμφωνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου)  ότι στην ιστοσελίδα του δήμου www.neaionia.gr, έχει ενεργοποιηθεί η εφαρμογή  e-services, μέσω της οποίας μπορούν να δηλώσουν το διάστημα που οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούσαν λόγω covid, (για το πρώτο και για το δεύτερο lockdown) και να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για το διάστημα αυτό.
Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τους κωδικούς taxisnet
Πιο συγκεκριμένα αφορά:
Α) Απαλλαγή από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά την λειτουργίας τους
Β) Συμψηφισμό μελλοντικών απαιτήσεων τελών με ήδη καταβληθέντα ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής

Πληροφορίες: 213 2000419, 213 2000458


2.    Επίσης ενημερώνουμε τους καταστηματάρχες- επιχειρηματίες  οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της νόσου covid – 19, (σύμφωνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) και έχουν πάρει άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο τμήμα Εσόδων προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και την διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη χρήσης.

Πληροφορίες: Νιργιανάκη Νεκταρία 213 2000418 ,  
                   Καστή Βασιλική         213 2000458,
                   Πέτκου Βασιλική       213 2000458.

 

 
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ

 

 Αποτελέσματα της υπ΄αριθ.  ΣΟΧ 3/2020

    Ανακοίνωσης για πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Τμήματος Άσκησης Κοινωνικών Πολιτικών για την Τρίτη Ηλικία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας με διάρκεια τέσσερις (4) μήνες.ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

    Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει τους κατοίκους ότι από 15/01/2021, και σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, αναμένονται στο νομό Αττικής ακραία καιρικά φαινόμενα, με χιονοπτώσεις και δριμύ ψύχος.
   Παρακαλούμε τους δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για αποφυγή ατυχημάτων.
   Ενημερώνουμε επίσης ότι στο Δήμο λειτουργεί γραμμή υποστήριξης, τηλ. επικοινωνίας  210-2756000 για κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη.
 

 Σε έργα συντήρησης και ασφαλτόστρωσης του δημοτικού οδικού δικτύου προχωρά ο Δήμος. Ειδικότερα αντικαταστάθηκε ο ασφαλτοτάπητας στην οδό Αγ.Γεωργίου. Πρόθεση του Δήμου είναι να προχωρήσει σε ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλες οδούς της πόλης


Θερμαινόμενοι  χώροι
    
   Σας γνωρίζουμε ότι όποιος δημότης ενδιαφέρεται να παρευρεθεί σε θερμαινόμενο χώρο στο Δήμο Νέας Ιωνίας για να προστατευτεί από τις χαμηλές θερμοκρασίες να απευθυνθεί στο τηλέφωνο : 2102756000.                 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Νέα  Ιωνία:15/01/2021  
 ΔΗΜΟΣ  ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ                                                  
 Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 ΤΜΗΜΑ  ΔΗΜ. ΠΡΟΣΟΔΩΝ

 
 
  ΘΕΜΑ: «Απαλλαγή από δημοτικά τέλη καθαριότητας, ακινήτων που παρέμειναν κλειστά λόγω της νόσου covid - 19
           
    Ενημερώνουμε τους καταστηματάρχες- επιχειρηματίες  οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της νόσου covid – 19, (σύμφωνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου)  ότι στην ιστοσελίδα του δήμου www.neaionia.gr, έχει ενεργοποιηθεί η εφαρμογή  e-services, μέσω της οποίας μπορούν να δηλώσουν το διάστημα που οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούσαν λόγω covid, (για το πρώτο και για το δεύτερο lockdown) και να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για το διάστημα αυτό.
Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τους κωδικούς taxisnet
Πιο συγκεκριμένα αφορά:
Α) Απαλλαγή από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά την λειτουργίας τους
Β) Συμψηφισμό μελλοντικών απαιτήσεων τελών με ήδη καταβληθέντα ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής


Πληροφορίες: 213 2000419, 213 2000458
 
 
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ

 

Δωρεάν tablet σε μαθητές από τον Δήμο Νέας Ιωνίας για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης
 

Με δωρεάν tablet και πρόσβαση στο διαδίκτυο προμήθευσε τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο Δήμος Νέας Ιωνίας, θέλοντας να συνεισφέρει έμπρακτα στο εκπαιδευτικό έργο της πόλης μας σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Νέας Ιωνίας προχώρησε έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, προκειμένου να εξοπλιστούν οι μαθητές με σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Η παράδοση/παραλαβή του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκεύης (8/1) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων, παρουσία της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου, της Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Ελένης Αλατσίδου, της Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ράνιας Χρυσανθοπούλου και της Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αγγελικής Δούκα.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τα tablets δόθηκαν επίσης υφασμάτινες μάσκες προστασίας, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν αντίστοιχες διανομές για τα νηπιαγωγεία της πόλης.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου με δήλωσή της τόνισε:
«Για εμάς, η Παιδεία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την πρόοδο της κοινωνίας μας. Ως Δημοτική Αρχή καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στηρίξουμε ενεργά τους μαθητές των ευάλωτων νοικοκυριών της πόλης μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καλύψουμε τις ανάγκες τους με σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό για να μη χάσουν τα διαδικτυακά μαθήματά τους. Άλλωστε η πρόσβαση στη γνώση είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να μη στερηθούν κανένα μάθημά τους».

  


 
Μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για τον εορτασμό των Θεοφανείων

 
Τα Άγια Θεοφάνεια αποτελούν μία από τις λαμπρότερες εορτές της Ορθοδοξίας με βαθιές ρίζες τόσο στις καρδιές των πιστών, όσο και στη λαϊκή παράδοσή μας. Η Βάπτιση του Κυρίου και η φανέρωση της Τριαδικής Θεότητας στον κόσμο, συμβολίζουν την ψυχική κάθαρση, την αναγέννηση, την αναδημιουργία και την πνευματική πορεία.
 
Η πρώτη μεγάλη θρησκευτική μας γιορτή της νέας χρονιάς αποτελεί για όλους μας αφετηρία για μια νέα αρχή, για μια νέα προσπάθεια να εργαστούμε με ασφάλεια για ένα καλύτερο μέλλον των συμπολιτών μας και των παιδιών μας.
 
Εύχομαι το αληθινό Φως να μας συνοδεύει στη νέα χρονιά και να μας δίνει ελπίδα και δύναμη να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα σε νέους δρόμους προκοπής και ευημερίας για την αγαπημένη πόλη μας.
 
Να φωτίζουμε και να φωτιζόμαστε!
Καλή φώτιση σε όλους μας!

 


 
Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Δέσποινα Θωμαΐδου
το Δημοτικό Συμβούλιο
και οι εργαζόμενοι του Δήμου
σας εύχονται
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
&
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2021 


 
Μέτρα στήριξης του Δήμου Νέας Ιωνίας για τις πληττόμενες επιχειρήσεις της πόλης

 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει τους πολίτες ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση (28/12) του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή έθεσε προς συζήτηση και ψήφιση, μεταξύ άλλων, δυο σημαντικά θέματα που αφορούν τη στήριξη των πληττομένων επιχειρήσεων της πόλης μας και της δεινής οικονομικής θέσης που έχουν περιέλθει λόγω των περιορισμών της πανδημίας.
 
Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:
 
Την απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού (δημοτικά τέλη) στις επιχειρήσεις που διέκοψαν την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
 
Την απαλλαγή-μείωση από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στον πεζόδρομο της οδού Μικράς Ασίας που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοιού –COVID-19 και δεν έκαναν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου αλλά και λόγω πληθώρας προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα έργα κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων επί της οδού Αλατσάτων η οποία εφάπτεται με τον πεζόδρομο της οδού Μικράς Ασίας. Η απαλλαγή-μείωση ισχύει επίσης για επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μεγάλα έργα στην πόλη.
 
Οι καταστηματάρχες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου www.neaionia.gr και την εφαρμογή e-services για να δηλώσουν το διάστημα που οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούσαν λόγω covid και να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για το διάστημα αυτό. Για πληττόμενες επιχειρήσεις από έργα στην πόλη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στο Πρωτόκολλο του Δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Τμήμα Δημοτικών Προσόδων στα τηλέφωνα: 213 2000419, 213 2000458
 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, όπως στο πρώτο κύμα της πανδημίας, συνεχίζει να βρίσκεται ενεργά δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης που δοκιμάζονται σκληρά μήνες τώρα από τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημικής κρίσης.

 

 
Με μεγάλη συμμετοχή τα drivethrough rapid tests στη Νέα Ιωνία
 
Με τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκαν οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) από κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).
 
Συνολικά, διενεργήθηκαν 317 rapid test σε οδηγούς αυτοκινήτων, δικύκλων και ποδηλάτων, από τα οποία προέκυψε ένα (1) θετικό κρούσμα (0,32%) που αφορά άνδρα 42 ετών. Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά από τις 23 μαζικές δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν εκείνη την ημέρα σε διάφορα σημεία της χώρας.
 
Στο σημείο του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού, στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος του parking στο Δημοτικό Στάδιο «Ίκαρος», παραβρέθηκε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παναγιώτης Βλασσάς, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Φωτεινή Παπαδοπούλου.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΟΔΥ για τη συνεργασία μας και ιδίως τους ανθρώπους στις Κινητές Ομάδες Υγείας που παραμονή Χριστουγέννων βρέθηκαν στην πόλη μας για να ανιχνεύσουν τους πολίτες της Νέας Ιωνίας. Τα αποτελέσματα των δειγμάτων, μας χαροποίησαν ιδιαίτερα, αποδεικνύοντας ότι οι συμπολίτες μας τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και μετακινούνται με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ευχαριστούμε επίσης τη Δημοτική Αστυνομία μας για τον συντονισμό της διαδικασίας, αλλά και για την πολύτιμη συμβολή της, όλο αυτό το διάστημα, στη τήρηση των μέτρων στην πόλη μας. Παραμένουμε σε πλήρη εγρήγορση, συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα με την ελπίδα να πάρουμε σύντομα τις ζωές μας πίσω».

 


 
Μήνυμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου προς το προσωπικό του νοσοκομείου «Αγία Όλγα»


 
Εκφράζουμε τη βαθιά εκτίμηση και το σεβασμό μας, προς τη διοίκηση, το υγειονομικό και υποστηρικτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» για τη συνεργασία μας με τα δωρεάν Covid-19 test στους εργαζόμενους του Δήμου όλο αυτό το διάστημα, αλλά κυρίως για τη μάχη που δίνουν, καθημερινά, με πάθος και αυταπάρνηση, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Είστε οι δικοί μας σύγχρονοι ήρωες με τις άσπρες στολές που αποδεικνύετε έμπρακτα ότι η γενναιότητα, η ενότητα, η ανθρωπιά και η αγάπη θα είναι πάντοτε φωτεινοί φάροι στην ιστορία της πόλης μας. Και το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» είναι κομμάτι της ιστορίας μας!

Αυτές τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων η σκέψη μας είναι μαζί σας. Είστε άξιοι θαυμασμού όλοι! Σας οφείλουμε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» και σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη. Με την ελπίδα σύντομα να τελειώσει αυτή η επίπονη και πολύμηνη περιπέτεια και να βγούμε όλοι νικητές!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!
Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ασφάλεια!
 


 
Δωρεάν Drive through τεστ κορωνοϊού την Πέμπτη 24/12 στο Δήμο Νέας Ιωνίας


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10:00-15:00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν έλεγχος ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid covid-19 test), σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος του parking στο Δημοτικό Στάδιο «Ίκαρος».

Τα Drive through rapid tests θα πραγματοποιηθούν, σε όσους επιθυμούν, από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ χωρίς ραντεβού, αποκλειστικά σε άτομα που θα μετακινούνται με αυτοκίνητο, μηχανή ή ποδήλατο και όχι σε πεζούς.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι:
• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική
• Για μετακίνηση αποστολή sms στο 13033 κωδικός 1
• Πρέπει να έχετε μαζί σας την Αστυνομική Ταυτότητα
• Να γνωρίζετε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
• Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν και παιδιά άνω των 10 ετών
• Απαιτείται αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος
• Στο αυτοκίνητο οι επιβαίνοντες μπορούν να είναι έως 3 άτομα (συγγενικά)

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας στο τηλέφωνο 210 2793916.


 


 
Σημαντική προσφορά φρούτων και λαχανικών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ν. Ιωνίας από την Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.

Μια μεγάλη προσφορά σε φρούτα και λαχανικά παρέδωσε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.) στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Ιωνίας προκειμένου να διατεθούν για τις ανάγκες των ωφελουμένων.

Η παράδοση των προϊόντων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας παρουσία της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών Σταύρου Μελά.

Στην παράδοση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. Δημήτρης Μουλιάτος, ο Πρόεδρος Παραγωγής Γ' Λαϊκής Αγοράς Αθηνών Κωνσταντίνος Σφύρλας, ο Διευθυντής Λαϊκών Αγορών Χάρης Πασβαντίδης οι οποίοι τόνισαν ότι με αυτή την κοινωνική δράση θέλουν να συμβάλλουν ώστε κανένας Ιωνιώτης και καμία Ιωνιώτισσα να μην αισθανθεί μόνος ή μόνη αυτές τις χριστουγεννιάτικες εορτές.

Η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Παναττικής Ομοσπονδίας για την προσφορά ανθρωπιάς και αγάπης και τη συνεργασία με τον Δήμο, επισήμανε ότι η προσφορά των λαϊκών αγορών, ενός ζωντανού κυττάρου της ελληνικής κοινωνίας, είναι διαχρονική δίνοντας ζωή στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας και προμηθεύοντας με εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου τους κατοίκους της πόλης.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παναγιώτης Βλασσάς, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, εργαζόμενοι και εθελοντές της Διεύθυνσης.
 
 


Ευχαριστήρια επιστολή στην εταιρεία "Κάμπος Χίου" για την προσφορά χυμών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο


 
Αγαπητοί κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας, με προϊόντα  της εταιρίας σας για  το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα για την παραλαβή 2880 τεμαχίων Κάμπος Χίου Φρουτοποτό           λεμόνι, μανταρίνι, μανταρίνι Σαγκουίνι.      

Ενέργειες σαν τη  δική σας αποδεικνύουν ότι στις δύσκολες αυτές ημέρες που περνάει ο τόπος μας, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που παραμερίζουν το προσωπικό τους συμφέρον και θέτουν σε προτεραιότητα το καλό του συνόλου.

Βέβαιοι ότι και στο μέλλον θα σας  βρούμε αρωγό στο τόσο δύσκολο έργο μας, σας εκφράζουμε ξανά τις θερμές ευχαριστίες μας.
Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές.                           
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας
Παναγιώτης Βλασσάς  
 

 
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Ν.Ιωνία 21/12/2020
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                       Αρ.Πρωτ.: Δ. Υ.
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
                                                                                
             
                 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
          
Σας ενημερώνουμε ότι το ΤΑΜΕΙΟ του Δήμου Νέας Ιωνίας θα παραμείνει κλειστό για εισπράξεις από τις 4/1/2021 έως και 8/1/2021, λόγω συμφωνίας των λογιστικών βιβλίων και κλεισίματος έτους ταμειακής διαχείρισης.

Επίσης στις 31/12/2020 το Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας θα δέχεται πληρωμές σε ΜΕΤΡΗΤΑ, ΕΠΙΤΑΓΕΣ (μέχρι τις 12:30) ή ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ και όχι μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

O Προϊστάμενος
Ταμειακής Υπηρεσίας                                          Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών

    

Θεόδωρος Καλλίτσης                                               Αρ. Χατζησαββίδης

 


Μια νέα εποχή ξεκινά για τη δημοτική συγκοινωνία της Νέας Ιωνίας
 

Με τρία νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ενισχύθηκε ο στόλος της δημοτικής συγκοινωνίας της Νέας Ιωνίας αποκτώντας πρώτη φορά ιδιόκτητο και καινούργιο στόλο οχημάτων που σύντομα θα διατεθεί στην υπηρεσία του Ιωνιώτικου λαού.

Η αγορά των καινούργιων οχημάτων σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς στη Νέα Ιωνία, ενδυναμώνει το εμπορικό της κέντρο, μειώνει τη χρήση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη εξοικονομώντας θέσεις στάθμευσης, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προξενείται από την αυξημένη κυκλοφορία των οχημάτων ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

Η ολοκλήρωση της αγοράς των καινούργιων λεωφορείων εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της ανασύνταξης της πόλης μας, της αναβάθμισης του οικιστικού της περιβάλλοντος διευκολύνοντας την αστική κινητικότητα και τη ζωή των πολιτών μας.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τονίζει χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι διότι ως δημοτική αρχή σε ένα χρόνο θητείας κατορθώσαμε να αναβαθμίσουμε τη δημοτική μας συγκοινωνία με την απόκτηση ιδιόκτητου δημοτικού στόλου, διακαή πόθο των δημοτών μας, σύμφωνα με τα πρότυπα μιας σύγχρονης και ανθρώπινης πόλης. Η αγορά τριών σύγχρονων λεωφορείων σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη δημοτική συγκοινωνία της πόλης μας πάντα με γνώμονα την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των πολιτών μας».
                                  
 


«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ  3/2020 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ Ή ΠΑΡΟΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΜΗΝΕΣ»
 
Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας για τη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας στον Περισσό


Το θέμα της επικείμενης διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στον Περισσό συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας για την πρόθεση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματός της στον Περισσό, απαιτώντας την ανάκληση της απόφασης που θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία σε χιλιάδες πολίτες του Περισσού, αλλά και ευρύτερα της Νέας Ιωνίας με την ενδεχόμενη συγχώνευση των τραπεζικών καταστημάτων.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ

Η διαχρονική πολιτική των διοικήσεων των τραπεζών, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, έχει συρρικνώσει την τελευταία δεκαετία το δίκτυο των καταστημάτων κατά 50% και την απασχόληση κατά 34,3%.

Στη βάση αυτής της πολιτικής οι διοικήσεις έχουν αναγγείλει ότι θα κλείσουν 41 καταστήματα της «Εθνικής Τράπεζας» και 45 καταστήματα της «Τράπεζας Πειραιώς» σε όλη την Ελλάδα. Σε αντίστοιχο κλείσιμο καταστημάτων έχουν προχωρήσει και οι άλλες δυο «συστημικές» τράπεζες, η «Alpha Bank» και η «EUROBANK».

Ειδικά αυτή την περίοδο με αφορμή την πανδημία, με τα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου, εν μέσω απειλών και αφόρητων πιέσεων, ωθούν στην ανεργία το τακτικό προσωπικό τους.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής κλείνει και το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Περισσό το οποίο εξυπηρετεί εδώ και 30 χρόνια ένα μεγάλο μέρος των 30 χιλιάδων κατοίκων του.

Το κλείσιμο των καταστημάτων σε συνθήκες πανδημίας, εκτός από τους κινδύνους που θα δημιουργηθούν εξ αιτίας της αύξησης του συνωστισμού, θα δημιουργήσει και πρόσθετα προβλήματα σε χιλιάδες συνταξιούχους, υπαλλήλους, μικροεπαγγελματίες κάτοικους του Περισσού οι οποίοι θα υποχρεωθούν να τρέχουν στο κέντρο υποκατάστημα της Ν. Ιωνίας.

Το δημοτικό συμβούλιο της Ν. Ιωνίας και οι δεκάδες φορείς και σωματεία της Τοπικής Κοινωνίας εκφράζουν την διαφωνία τους  απέναντι στην απόφαση της διοίκησης της ΕΤΕ και απαιτούν να μην κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά, μισθολογικά και  ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων (λόγω και του εκβιασμού της εθελουσίας εξόδου) αλλά και των κατοίκων του Περισσού.

 

 

«Ανθίζουν» οι γειτονιές του Δήμου Νέας Ιωνίας
 

Με πολύχρωμα φυτά ομορφαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες πολλές γωνιές της πόλης σε μια προσπάθεια του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Νέας Ιωνίας να βελτιώσει αισθητικά και να ενισχύσει την εορταστική εικόνα της πόλης.
 
Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας πραγματοποιούν φυτεύσεις εποχιακών φυτών σε κεντρικά σημεία, πλατείες, πεζοδρόμια, νησίδες και άλλους χώρους ώστε με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων οι Ιωνιώτισσες και οι Ιωνιώτες να απολαύσουν μια πόλη με περισσότερο χρώμα, μια πόλη όμορφη και φιλική.
 
Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην πλατεία Σημηριώτη, στην πλατεία Μητέρας, στο παρκάκι Αγίου Στεφάνου, στην είσοδο του Δημαρχείου, στο συντριβάνι επί της λεωφόρου Ηρακλείου, στις νησίδες της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, κ.ά.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου αναφέρει σχετικά: «Φέρνουμε την άνοιξη μέσα στην κοινωνική βαρυχειμωνιά με περισσότερο χρώμα και φως στην πόλη μας. Παράλληλα με τη τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου στην πόλη μας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη φροντίδα και την περιποίηση των δημόσιων χώρων με φυτά εποχής που ομορφαίνουν τις γειτονιές, αλλά και τις καρδιές όλων μας».


 


Μένουμε Σπίτι και... βλέπουμε online θέατρο!
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, ως μέλος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, στηρίζει την πρωτοβουλία του και την παρουσίαση της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης «Το ευχαριστημένο» που προβάλλεται δωρεάν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαδημοτικής Συνεργασίας «Εν Άστει» και σε συνεργασία με το εγνωσμένης αξίας θέατρο ‘Πορεία’.
Η παράσταση μεταδίδεται διαδικτυακά από τις 10.00 πμ μέχρι τις 10.00πμ της επόμενης μέρας. Οι δημότες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση μπορούν να επισκεφτούν το site, www.sva.gr , στο οποίο θα βρουν τις απαραίτητες πληροφορίες.
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας από την πανδημία, έχει ιδιαίτερη αξία ο πολιτισμός για όλους, η ελεύθερη και ίση πρόσβαση των συνανθρώπων μας στα πολιτιστικά αγαθά, καθώς και η ενίσχυση του πολιτισμού που πλήττεται τόσο πολύ στην παρούσα δυσμενή συγκυρία. 


Συνάντηση εργασίας της Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α.

 
Μια εποικοδομητική συζήτηση είχαν την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος.
 
Επί τάπητος τέθηκαν θέματα αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, θέματα που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη της Νέας Ιωνίας, αλλά και ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας με τον όμορο Δήμο Γαλατσίου.
 
Η κα. Δέσποινα Θωμαΐδου αναφέρθηκε στα βήματα που κάνει η δημοτική αρχή για την ανάπτυξη του Δήμου, στα μικρά και μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι θα συνδράμει στο έργο της δημοτικής αρχής και έθεσε στη διάθεση του Δήμου κάθε υποστηρικτική παρέμβαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

 


Η ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 29016/30-11-2020 (ΑΔΑ: ΩΕ5ΔΩΚΥ-ΗΛΘ) ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με ένα (1) ΠΕ Ιατρό για την κάλυψη αναγκών του Τμήματος Άσκησης Κοινωνικών Πολιτικών για την Τρίτη Ηλικία της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, που εδρεύει στη Νέα Ιωνία, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Παροχή Ιατρικής Φροντίδας στα μέλη των Κ.Α.Π.Η.» συνολικής διάρκειας έως ένα (1) έτος.

Ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων από 2/12/2020 έως και 11/12/2020.

‼ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ‼
 
   Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας ενημερώνει ότι από Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 27 Νοεμβρίου θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας για προληπτικούς λόγους, λόγω εμφάνισης κρούσματος Covid-19 σε υπάλληλο. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ΜΟΝΟ για επείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού στα κάτωθι τηλέφωνα:
 
 •  ΚΕΠ 210 2718550
 •  Κοινωνική Υπηρεσία 210 2793916
 •  Δημοτολόγιο 210 2716200
 •  Ληξιαρχείο 210 2775248
 •  Πρωτόκολλο 213 2000488-432-412
 •  Κοινωνική Υπηρεσία 210 2793916
 •  Τμήμα Περιβάλλοντος 210 2756000
 •  ΟΠΑΝ 210 2777721
 •  Δημοτική Αστυνομία 210 2776100
 •  Τμήμα Εσόδων 213 2000419
 •  Πολεοδομία 213 1617108

 

 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

    ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ (ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο.) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΛΟΓΩ COVID-19 ΑΠΟ 16/11/2020 KAI ΕΩΣ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο.

 
Το μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου


Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μπορεί μεν να επισκιάζεται από την υγειονομική πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο δε, παραμένει ισχυρό και αταλάντευτα δυναμικό το χρέος να τιμήσουμε νοερά τους αγώνες των φοιτητών και του λαού μας τον Νοέμβρη του 1973. Γιατί τότε εκείνοι έγραψαν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες των σύγχρονων δημοκρατικών αγώνων της πατρίδας μας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι εδώ και μας εμπνέει. Είναι διαχρονικό σύμβολο της δημοκρατίας, είναι αιώνιο δίδαγμα για τη νεολαία μας, είναι διαρκές προσκλητήριο αγώνα για την Δημοκρατία.

Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και να συνεχίσουμε με σκληρούς αγώνες , όπως και τότε, για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, για τη δική μας ζωή, το δικό μας μέλλον. Όπως αναφέρει και ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς «Εμείς δε γονατίσαμε σκυφτοί, τα πόδια να φιλήσουμε του δυνατού...»


 


 
Νέα Ιωνία 16/11/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει τους δημότες ότι η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου θα παραμείνει κλειστή από 16-11-2020 έως και 28-11-2020 λόγω κρούσματος COVID 19.

Ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, έγινε απολύμανση του χώρου και το προσωπικό τέθηκε προληπτικά σε κατ’ οίκον παραμονή.

Οι πληρωμές οφειλών των δημοτών θα γίνονται ηλεκτρονικά με κατάθεση στο IBAN του Δήμου ή μέσω φυσικής παρουσίας στη EUROBANK με αντίστοιχη πίστωση του λογαριασμού του Δήμου.                             

Οι υποχρεώσεις πληρωμών του Δήμου προς τους προμηθευτές θα γίνονται απρόσκοπτα.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

ΣΟΧ 1/2020 ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ 1 ΘΕΣΗΣ
Υ.Ε ΒΟΗΘ. ΜΑΓΕΙΡΑ ΚΑΙ 4 ΘΕΣΕΩΝ
Υ.Ε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας αποχαιρετά τον Νικόλαο Μπράτιμο


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας, αναγνωρίζοντας την επί σειρά ετών προσφορά του εκλιπόντα εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου Νικόλαου Μπράτιμου, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για την πρόωρη απώλεια του συναδέλφου μας, καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντα.

Αποφάσισε ομόφωνα ως ελάχιστο φόρο τιμής:
1) Να εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την εξόδιο ακολουθία
2) Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του
3) Τα έξοδα της κηδείας να γίνουν δημοσία δαπάνη


 
  ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/11/2020

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ: 08:00 έως 19:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 08:00 έως 15:00
ΣΑΒΒΑΤΟ: ΚΛΕΙΣΤΑ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ‘Η/ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ – ΤΕΒΑ» θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και καθαριστικών στους δικαιούχους του Δήμου της Νέας Ιωνίας.

Σημείο Διανομής
: Λεωφόρος Ηρακλείου 139 (Ισόγειο κτηρίου Πολεοδομίας - έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Περισσού).
Ημέρες Διανομής: ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020.
Ώρες Διανομής: ΤΕΤΑΡΤΗ 9.30  π.μ. – 15.30 μ.μ. ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 9.30 π.μ. – 15.30 μ.μ.*
Προϊόντα Διανομής: ΤΡΟΦΙΜΑ (ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΝΩΠΑ) ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
      
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
• ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (ΠΡΩΗΝ Κ.Ε.Α.) ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ 
• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
• ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

*ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.  

ΤΕΛΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ (π.χ. Σακούλες – Καρότσι κλπ). 
 
O Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας
Παναγιώτης Βλασσάς
 


 
Μένουμε σπίτι και γυμναζόμαστε με τον ΟΠΑΝ Δήμου Νέας Ιωνίας
 
 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Νέας Ιωνίας παρέχει live διαδικτυακά προγράμματα αεροβικής γυμναστικής, pilates και yoga προς τα μέλη του έως ότου επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια και την επαναφορά των πολιτών στην κανονικότητα.
 
Παράλληλα, προσφέρει δωρεάν προγράμματα γυμναστικής στο κανάλι Youtube του Οργανισμού στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCLX_nlHvJwye1W0rDzMUZ-Q/videos

Όσοι/ες έχουν εγγραφεί στα δια ζώσης προγράμματα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στα live διαδικτυακά, πρέπει να δηλώσουν στο Ε-mail: 
opandni@gmail.com τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, e-mail) προκειμένου να σας αποσταλεί η αίτηση, το πρόγραμμα γυμναστικής και ο τρόπος παρακολούθησης μέσω της εφαρμογής Zoom.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του ΟΠΑΝ: 210 2777721 και 210 2759768 από τις 9.00 έως τις 14.30.

 


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε εφαρμογή όσων διατυπώνονται στην ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863 και στην ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ. 71342, σας ενημερώνουμε για τα μέτρα που αφορούν στις δημοτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

• Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Επιτρέπεται μόνο η άσκηση και άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους χωρίς προπονητή. Στις δημοτικές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η χρήση τους για τα ατομικά αθλήματα του στίβου (έως 60 άτομα, αθλητές και αθλούμενοι, συνολικά, εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης. Ένας προπονητής μπορεί να προπονεί έως δύο αθλητές) και της αντισφαίρισης (έως 4 αθλητές ή αθλούμενοι στο γήπεδο. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους). Επίσης επιτρέπεται η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών της προετοιμασίας τους για του Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

• Απαγορεύονται οι συναθροίσεις και οι κοινωνικές εκδηλώσεις σε δημόσιους και σε ιδιωτικούς, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

• Στις υπηρεσίες του Δήμου εξυπηρετούνται μόνο επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. Θυμίζουμε πως η χρήση μάσκες και η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου είναι υποχρεωτικά.

• Συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ.

• Στη Δημοτική Συγκοινωνίας επιτρέπεται η πληρότητα έως 65% των οχημάτων.

• Με απόφαση της Δημάρχου Νέας Ιωνίας μετά από παρότρυνση της ΚΕΔΕ, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, οι παιδικές χαρές του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τις 3 Νοεμβρίου 2020 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 όταν θα αναθεωρηθούν με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ισχυρότερο από το πρώτο. Ο μηχανισμός του Δήμου είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει σε όσα απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Όλοι μας προέχει να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης και να τηρούμε τα μέτρα και τους κανόνες προστασίας της υγείας μας και των οικείων μας. Υπομονή και σύντομα η χώρα μας θα επανέλθει στην κανονικότητα. Μέχρι τότε παραμένουμε ενωμένοι, αλληλέγγυοι για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα».


 


Νέα  Ιωνία:05/11/2020     
                                                                              
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ
                                                                                               
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ  ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.
ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
 
1. ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ – ΤΑΠ – ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ  213 2000419
2. ΓΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ (ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΚ) 213 2000481
3. ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  213 2000446
4. ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ  213 2000446
5. ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 213 2000418
ή ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
esoda@neaionia.gr
 
Εκ του Δήμου
 


 
   ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

      ENHΜΕΡΩΣΗ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΝΗΣΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΤΑΞΥ 09:00 - 10:00 ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2132000400 - 2132000500
 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 69863/02-11-2020 ΦΕΚ: 4829

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ
ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ COVID 19
ΑΠΟ 03/11/2020 ΜΕΧΡΙ
30/11/2020
 


Δικαιολογητικά για Διόρθωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και Δήλωση διακοπής ηλεκτροδότησης ακινήτων 


 
Συνάντηση της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου με την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νέας Ιωνίας

 

Μια δημιουργική και κατά κοινή ομολογία, παραγωγική  συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Νέας Ιωνίας είχε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020 στο Δημαρχείο η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου.

Σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου με την Ένωση κυρίως σε μελλοντικές δράσεις όταν επανέλθει η πόλη στην κανονικότητα μετά την πανδημία.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η συμβολή των Παλαιών Προσκόπων είναι πολύτιμη διότι συνδυάζουν την εμπειρία με τις πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που υπηρετούν. Η αυτενέργεια, η αυτοεκπαίδευση και η προοδευτικότητα συνιστούν βασικούς μοχλούς για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής την οποία υπηρετούμε όλες και όλοι.

Η συνάντηση κατέληξε με την κοινή δέσμευση να επαναπροσδιοριστεί ο εθελοντισμός στην πόλη μας σε μια κατεύθυνση με στόχευση τον άνθρωπο. Και οι πρόσκοποι έχουν πολλά να συνεισφέρουν στην υπόθεση αυτή!

 


 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ/ΦΟΡΕΙΣ/ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας πρόκειται να συγκροτήσει Δημοτική Επιτροπή Ισότητας κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4604/2019 «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο».

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων στα θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και την καταγραφή και την ανάδειξη των προβλημάτων που προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο.
Η συμμετοχή στην επιτροπή είναι εθελοντική και η πρόσκληση αφορά σε:
- Μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων,
- Μέλη του τοπικού επαγγελματικού/ εμπορικού συλλόγου ή συνεταιριστικής οργάνωσης,
- Εκπροσώπους του τοπικού γυναικείου/φεμινιστικού συλλόγου/φεμινιστικής οργάνωσης ή μη κυβερνητικής οργάνωσης (κατά προτίμηση σε θέματα της ισότητας των φύλων),
- Εμπειρογνώμονες δημότες (επαγγελματίες κοινωνικών, νομικών ή ιατρικών επαγγελμάτων)
Καλούμε λοιπόν όσες/όσους το επιθυμούν, να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους για συμμετοχή στην επιτροπή το αργότερο έως την Παρασκευή 6/11/2020 στο Γραφείο Δημάρχου, ή στα τηλέφωνα της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας/Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτικών Ισότητας των φύλων: 15909, 210-2723675,210-2793916, 210-2777198, καθώς και στο koin@neaionia.gr
 
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ
 


 Εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 στην Αλσούπολη
 

Το πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο 5x5 στην Αλσούπολη, εγκαινιάστηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 παρουσία της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου στον αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.
 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της πόλης συνεχίζει μεθοδικά τα έργα συντήρησης και ανακαίνισης στους αθλητικούς χώρους κάθε γειτονιάς της πόλης.
 
Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου στον χαιρετισμό της δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή που έχει στραμμένα τα μάτια της στη δημιουργία ασφαλών διεξόδων για τα παιδιά, τους νέους, αλλά και για όλους τους πολίτες. Ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και εν γένει η παιδεία αποτελούν θεμελιώδεις βάσεις στο έργο μας προκειμένου να οικοδομήσουμε το μέλλον της νεολαίας μας. Θέλουμε τους Ιωνιώτες και τις Ιωνιώτισσες μέσα στα γήπεδα και κοντά στο αθλητισμό σε μια προσπάθεια της προώθησης του αθλητικού ιδεώδους και της δημιουργίας μιας σπουδαίας παρακαταθήκης για το αθλητικό δυναμικό της πόλης μας».

Στα εγκαίνια, τα οποία τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας, παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Ελένη Χατζή, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α'/θμιας Εκπαίδευσης Αγγελική Δούκα, ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο. Αλσούπολης Σωτήρης Κατσός, ο Πρόεδρος Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «Ίκαρος» Χάρης Σαλμάς, καθώς και γονείς με τα παιδιά τους.
 Μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη

Σήμερα τιμούμε με σεβασμό τον πολιούχο της πόλης μας, τον Άγιο Γεώργιο το Νεαπολίτη, του οποίου το χαριτόβρυτο σκήνωμα μετά το μαρτυρικό θάνατο του, μετέφεραν οι πρόγονοί μας εδώ στη γη της Νέας Ιωνίας, και φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στον Περισσό, για να ευλογεί κάθε ψυχή που αναζητά τη σωτηρία.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης μας οδηγεί νοερά στις ρίζες μας, στις ρίζες της πόλης μας. Γι’ αυτό και εύχομαι από την καρδιά μου ο Άγιος της πόλης μας, να γίνει σε όλους μας οδηγός μετάνοιας, αγάπης, πίστης και ελπίδας.

Και του χρόνου να αξιωθούμε να τον τιμήσουμε με την δέουσα λαμπρότητα και τη θρησκευτική κατάνυξη χωρίς περιορισμούς και υγειονομικά μέτρα, με καλύτερες μέρες για όλους και όλες, αλλά και για την πόλη μας!

Χρόνια Πολλά Ιωνιώτισσες και Ιωνιώτες!
Χρόνια πολλά Νέα Ιωνία!Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στους 22 Δήμους της Αττικής που επιχορηγούνται εγκαταστάσεις φυσικού αερίου


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας ενημερώνει ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των 22 Δήμων του νομού Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες».

Το πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες  για αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου. Για κάθε εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου το επιχορηγούμενο ποσό ανέρχεται σε ποσοστό της τάξεως του 65% (ή 100% στις περιπτώσεις δικαιούχων Κ.Ε.Α.) του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια και με περιορισμένη διείσδυση φυσικού αερίου, στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών ρύπων μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης των κατοικιών, καθώς και στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου.

Πρόκειται για μια δράση προϋπολογισμού 4,6 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Φορέας υλοποίησης είναι η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής Μ.Α.Ε., στην ιστοσελίδα της οποίας θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους
https://edaattikis.gr/gr/house/cost-offers/financing-espa.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΔΑ Αττικής για την υποβολή ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων επί της δράσης στο e-mail:
Info_Epixorigisi@edaattikis.gr και στον πενταψήφιο αριθμό 11322. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 28 Μαΐου 2021.

 ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΙΤΟΥ, ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ Ι.Μ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
Ἔχουμε τήν ἰδιαιτέρα τιμή νά σᾶς προσκαλέσουμε στίς ἑορταστικές Ἀκολουθίες πού θά  τελεσθοῦν ἐπί τῇ σεπτῇ μνήμῃ τοῦ Προστάτου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Γεωργίου τοῦ Νεαπολίτου, τοῦ ὁποίου τό ἄφθαρτο Ἱερό Σκήνωμα φυλάσσεται ὡς πολύτιμος θησαυρός στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Εὐσταθίου Περισσοῦ στή Νέα Ἰωνία.

Οἱ ἱερές Ἀκολουθίες θά τελεσθοῦν σύμφωνα μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

Ὥρα 6.30μ.μ.: Μέγας Πολυαρχιερατικός Ἑσπερινός μετ’ Ἀρτοκλασίας καί θείου κηρύγματος. 

Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Ὥρα 07.00π.μ.: Ὄρθρος καί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Ὥρα 5.30μ.μ.: Μεθέορτος Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός. Ἐν συνεχείᾳ θά ψαλεῖ ἡ Ἱερά Παράκληση στόν Ἅγιο Γεώργιο καί θά διανεμηθεῖ εὐλογία ἐκ τῶν ἱερῶν ἀμφίων τοῦ Ἁγίου.

Ἡ παρουσία σας θά ἀποτελέσει αἰτία ἰδιαιτέρας τιμῆς καί χαρᾶς!
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
ΕΟΡΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

 
Μέ ἰδιαίτερη χαρά καί τιμή σᾶς προσκαλοῦμε στίς ἑορταστικές Ἀκολουθίες πρός τιμήν τῶν Ἁγίων ἐνδόξων Θαυματουργῶν καί Ἰαματικῶν Ἀναργύρων Κοσμᾶ καί Δαμιανοῦ, πού θά τελεσθοῦν στόν φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό τῆς Νέας Ἰωνίας, σύμφωνα μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

Σάββατο 31 Ὀκτωβρίου

Ὥρα 6.00.μ.: Ὑποδοχή θαυματουργοῦ Εἰκόνος τῆς Παναγίας Ρόδον τό Ἀμάραντον ἐκ Μικρᾶς Ἀσίας καί ἐν συνεχείᾳ Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου

Ὥρες 07.00-10.30π.μ.: Ὄρθρος καί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσίᾳ τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου.
Ὥρα 5.30μ.μ.: Μεθέορτος Ἑσπερινός καί ἐν συνεχείᾳ Ἱερά Παράκληση στούς Ἁγίους Ἀναργύρους.

Ἡ Ἱερά Εἰκόνα θά παραμείνει στόν Μητροπολιτικό Ναό μέχρι τήν Τετάρτη 4 Νοεμβρίου τό ἀπόγευμα.

Ἡ παρουσία σας θά μᾶς δώσει μεγάλη χαρά!

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
 Πανηγυρικός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Ιωνία
 

Με τιμή και λαμπρότητα, δεδομένων των ιδιαίτερων επιδημιολογικών συνθηκών, τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Νέας Ιωνίας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Δοξολογία που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Μάνας, τήρηση σιγής ενός λεπτού και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

H Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, στον πανηγυρικό τον οποίον εκφώνησε τόνισε: «Η επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα παραμείνει ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας, ενός μικρού λαού που κοίταξε κατάματα την ιταλική εισβολή και την γερμανική κατοχή.  Θέλει αντοχή και ανεξάντλητα αποθέματα θάρρους, τόλμης και αφτιασίδωτης θέας του θανάτου σε κάθε εποχή ο άνθρωπος να πει το ΟΧΙ στην ισοπέδωση, τις ιδεοληψίες, τις αγκυλώσεις και τα προσωπικά πείσματα. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και οι προκλήσεις πολλές. Είναι η ώρα της ατομικής και κοινωνικής υπευθυνότητας, της συλλογικότητας και  της ομοψυχίας του Ελληνικού λαού».

Τελετάρχες της φετινής εκδήλωσης μνήμης ήταν η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κα. Ελένη Χατζή και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας "Ανατολή" κ. Κώστας Τσαγκαράκης. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και φορέων της πόλης.

Σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις ακολούθησαν την πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19. 


Ευχαριστούμε θερμά τα Super Markets ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. για την προσφορά αγάπης και στήριξης προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας με τη μηνιαία σταθερή δωρεά σε ποσότητες τροφίμων που ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι και σήμερα!

 Μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


H 28η Οκτωβρίου του 1940, το ιστορικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική Ιταλία, δεν είναι μια απλή καθιερωμένη εορτή, είναι ημέρα μνήμης και αγώνα, είναι το βλέμμα των ηρώων που μας κοιτάζει διαρκώς, κάθε μέρα, κάθε λεπτό. Είναι μια ιστορική επιταγή της αυτοθυσίας των προγόνων για χάρη της ελευθερίας μας. Είναι μια ρητή και απαράβατη εντολή. Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε εκείνους που υπομονεύουν το δημοκρατικό πνεύμα και περιθωριοποιούν τον άνθρωπο και τα θεμελιώδη δικαιώματά του.

Σε μια κρίσιμη συγκυρία, με την πανδημία να δοκιμάζει τις κοινωνικές και οικονομικές της πατρίδας μας, οφείλουμε να δείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη προκειμένου να υπερκεράσουμε κάθε εμπόδιο για ένα ασφαλές μέλλον. Για να επιστρέψουμε σταδιακά όλοι και όλες μαζί στις φυσιολογικές συνθήκες ζωής στην πόλη και στην πατρίδα μας.

Η φετινή εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» δεν μας επιτρέπει να τιμήσουμε τους ήρωες του ‘40 με τη λαμπρότητα που τους αξίζει. Ας τους αποδώσουμε όμως τον ελάχιστο φόρο τιμής υψώνοντας την γαλανόλευκη σημαία στα μπαλκόνια μας, στα καταστήματα, σε κάθε γωνιά της πόλης μας.

Άλλωστε αυτή η «εξέγερση εναντίον της μοίρας» όπως έλεγε ο Οδυσσέας Ελύτης, μας υπενθυμίζει ότι έχουμε ιερός χρέος να αποδείξουμε ότι οι θυσίες για μια ελεύθερη Ελλάδα δεν πήγαν χαμένες, καθώς και να σταθούμε αντάξιοι στις ιστορικές παρακαταθήκες του έθνους μας.

Κλείνοντας με το προσκλητήριο του Άγγελου Σικελιανού:
«Ομπρός•βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ' την Ελλάδα•
ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο!»


Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας!
Χρόνια Πολλά Νέα Ιωνία μας!
Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!


 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Δευτέρα  26 Οκτωβρίου 2020
• Από τις 8.00 π.μ. της 26ης Οκτωβρίου έως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά και Ιδιωτικά Καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τράπεζες, κατοικίες κ.λ.π.

Τρίτη  27 Οκτωβρίου 2020
• Φωταγώγηση της πόλης κατά τις βραδινές ώρες της 27ης έως και 28ης Οκτωβρίου.
• Θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όπως έχει οριστεί από τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
• Ώρα 7.30 π.μ. θα σημάνουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
• Στις 10.00 π.μ. θα τελεσθεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Στη Δοξολογία δύνανται να παρευρεθούν η Δήμαρχος και αντιπροσωπείες
α. του Ελληνικού Κοινοβουλίου (1 εκπρόσωπος ανά κοινοβουλευτικό κόμμα)
β. της Περιφέρειας Αττικής (1 εκπρόσωπος)
γ. του Δημοτικού Συμβουλίου (οι επικεφαλής ή 1 εκπρόσωπος τους)
δ. των Σωμάτων Ασφαλείας (1 εκπρόσωπος ανά υπηρεσία)
ε. των Αντιστασιακών Οργανώσεων (1 εκπρόσωπος ανά οργάνωση)
στ. της εκπαιδευτικής κοινότητας (ο/η Διευθυντής/Διευθύντρια που έχει ορισθεί από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας , συνοδευόμενος - συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία μαθητών-τριών της σχολικής του/της μονάδας ήτοι τον/την σημαιοφόρο και μέχρι 2 παραστάτες)
ζ. τοπικών Σωματείων και Συλλογικών Φορέων (1 εκπρόσωπος ανά σωματείο ή φορέα)

Μετά τη Δοξολογία οι προσκεκλημένοι θα μεταβούν στο Άγαλμα της Μητέρας, όπου θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου.

Θα ακολουθήσει   κατάθεση στεφάνων .

Τελετάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου θα είναι η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ελένη Χατζή συνεπικουρούμενη από τον κ. Κώστα Τσαγκαράκη, ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας.

Επισημαίνεται όλως ιδιαιτέρως η τήρηση των ισχυόντων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID 19 , όπως αποτυπώνονται ρητά στην υπ΄ αριθμόν Δ1α/Γ.Π.οικ. 64450 (ΦΕΚ 4484 Β ΄/11-10-2020 «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα στο σύνολο της επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του COVID 19». Απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας. 
 
Δηλώσεις για την κατάθεση στεφάνων θα γίνουν έως τις 12:00 το μεσημέρι, της 27ης Οκτωβρίου στο τηλ: 2132000457,434 κα. Τσοπανά.


 


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο περιορισμός των επετειακών εκδηλώσεων για λόγους δημόσιας υγείας ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 67271/13.10.2020 ορίζεται γενικός και τριήμερος σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, ο Δήμος Νέας Ιωνίας καλεί όλους τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στις οικίες τους και στα καταστήματα της πόλης μας.


 


 
Ευχαριστήρια επιστολή
Η Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου ευχαριστεί θερμά τον Διοικητή του «Γενικού Νοσοκομείου Κωνστανοπούλειο Πατησίων» κ. Χαράλαμπο Πρίφτη, για την άμεση ανταπόκρισή του, στο αίτημα του Δήμου, για σύνταξη μνημονίου συνεργασίας που αφορά διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ COVID19 για τους υπαλλήλους του Δήμου.

Με την συνεργασία αυτή αποδεικνύεται η έμπρακτη η στήριξη του Νοσοκομείου στο έργο που επιτελείται από τον Δήμο μας, και εξασφαλίζεται η κοινή μας δράση για την προστασία τόσο του προσωπικού του Δήμου, όσο και του του συναλλασόμενου κοινού, για τον έλεγχο και περιορισμό της διάδοσης του COVID 19.


Θερμά ευχαριστήρια.

Η Δήμαρχος
 
Δέσποινα Θωμαΐδου

 


 
Συνάντηση εκπροσώπων αθλητικών σωματείων με τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας και την Αντιπεριφερειάρχη
 
Επί τάπητος τέθηκαν θέματα αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου και ανάπτυξης των αθλητικών δραστηριοτήτων στο περιβάλλοντα χώρο σε συνάντηση των εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων της πόλης με την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθήνας Λουκίας Κεφαλογιάννη και την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου.
 
Συγκεκριμένα κατατέθηκαν προτάσεις και συζητήθηκαν σχέδια αποτελεσματικής αξιοποίησης των χώρων πέριξ του Σταδίου με την Αντιπεριφερειάρχη να ανταποκρίνεται θετικά και να δίνει τη δέσμευση ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση ενός μεγαλόπνοου έργου για τους μικρούς, αλλά και μεγάλους της πόλης.
 
Σε πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σωματείων, καθώς και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του δημοτικού σταδίου της Νέας Ιωνίας.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Α.Ε. Ελευθερούπολης Γιάννης Χούσος, ο πρόεδρος του Α.Ο. Νέας Ιωνίας Μάκης Ελμαλόγλου και το μέλος του Δ.Σ. Μανώλης Δεσποτόπουλος, ο πρόεδρος του Π.Α.Ο. Αλσούπολης Σωτήρης Κατσός, ο πρόεδρος του Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «Ανατολή» Βαγγέλης Βασιλείου και ο επίτιμος πρόεδρος Κώστας Τσαγκαράκης, ο πρόεδρος Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «Ίκαρος» Χάρης Σαλμάς, και ο υπεύθυνος λειτουργίας του σταδίου και υπάλληλος του ΟΠΑΝ Κώστας Ρίζος, καθώς επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακκαλόγλου.
 
Σε σχετική δήλωσή της η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου επεσήμανε: «Η Δημοτική Αρχή εντείνει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση των συνθηκών άθλησης στην πόλη προκειμένου τα σωματεία μας να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο προπονήσεων και να συνεχίσουν να προάγουν τον μαζικό αλλά και το σωματειακό ερασιτεχνικό αθλητισμό». 
Η διαχείριση των οργανικών αποβλήτων στην πράξη!
 
Μια εποικοδομητική συνάντηση – ενημέρωση σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση των οργανικών αποβλήτων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 στον χώρο στάθμευσης του ΟΑΚΑ, όπου εναποτίθενται κλαδιά και κορμοί δέντρων από τους Δήμους που επλήγησαν από την πρόσφατη ισχυρή κακοκαιρία.
 
Στη συνάντηση συμμετείχε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος & Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία πολτοποίησης των κλαδιών και την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού από τον ΕΔΣΝΑ, καθώς και την κοπή των κορμών των δέντρων με σκοπό να διατεθούν ως καύσιμη ύλη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες των Δήμων.

Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων που αποδεικνύει στην πράξη πως μπορούμε να διαχειριστούμε τις συνέπειες μίας φυσικής καταστροφής με τρόπο ωφέλιμο για το περιβάλλον, αλλά και για τους πολίτες.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε σχετικά: «Είναι μια σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής προς τους πληττόμενους Δήμους που πλέον εναποθέτουν τεράστιους όγκους κλαδιών σε κοντινό σημείο, χωρίς να επιβαρύνουν τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ και με τα ξύλα να μετατρέπονται σε λίπασμα και καύσιμη ύλη για τους ευάλωτους πολίτες μας. Στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας την προσπάθεια αυτή!». Δήμος Νέας Ιωνίας: Κατ’ οίκον εμβολιασμός για τον ιό της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου στις ευπαθείς ομάδεςΤον κατ’ οίκον εμβολιασμό για τον ιό της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου, άρχισε να εκτελείται στο Δήμο Νέας Ιωνίας, από το Νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος Άσκησης Κοινωνικών Πολιτικών για την Τρίτη Ηλικία, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας.

Η δράση αφορά σε ενήλικα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έχουν αδυναμία βάδισης, λόγω κινητικών προβλημάτων και ως εκ τούτου δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Διευκρινίζεται ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό αποτελεί η προμήθεια των εμβολίων από τους ενδιαφερόμενους, την ημέρα που έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

Τα ραντεβού κλείνονται στα τηλέφωνα των ΚΑΠΗ:
• Α΄ΚΑΠΗ, 2102794733
• Β΄ΚΑΠΗ, 2102524096
• Γ΄ΚΑΠΗ, 2102799949
• Δ΄ΚΑΠΗ, 2102770774


 
Ευχαριστήριο του Δήμου Νέας Ιωνίας για τη στήριξη του Δήμου Λευκονοίκου
 

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ευχαριστούν θερμά τον «αδελφό» Δήμο Λευκονοίκου και τη Δήμαρχο Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη για την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στη δύσκολη δοκιμασία από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε τη Νέα Ιωνία μας.

Το ειλικρινές ενδιαφέρον και η κοινωνική ευαισθησία σας, επιδεικνύουν τις άριστες σχέσεις των δύο πόλεων, αλλά και αποδεικνύουν πόσο σημαντικός και ισχυρός είναι ο θεσμός της  αδελφοποίησης ανάμεσα σε πόλεις που επιδιώκουν ουσιαστική συνεργασία με στόχο την μεταξύ τους προαγωγή πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων.

Το κατεχόμενο Λευκόνοικο και η προσφυγική Νέα Ιωνία είναι δυο πόλεις που οι άνθρωποί τους έχουν ζυμωθεί από σκληρές δοκιμασίες και έχουν καταφέρει να ορθοποδήσουν, γι’ αυτό και μπορούμε να κατανοήσουμε αλλά και να σταθούμε ως πραγματικά αδελφικές πόλεις σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, καθώς όπως λέει ο λαός μας «Τα αδέλφια στηρίζουν πάντα το ένα το άλλο στις δύσκολες στιγμές».

Ευχή και ελπίδα όλων μας να μη βιώσουμε ποτέ ξανά παρόμοιες δοκιμασίες!

 


Το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας φωταγωγήθηκε «ροζ» για τον μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τιμά τον μήνα Οκτώβριο που έχει καθιερωθεί ως μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, συμμετέχοντας στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης με στόχο τη σωστή πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία.

Για το λόγο αυτό, το Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας φωταγωγήθηκε με ροζ χρώμα, σε μια συμβολική ενέργεια στην προσπάθεια ενίσχυσης της σπουδαιότητας καταπολέμησης της νόσου.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου σε μήνυμά της αναφέρει: «Η βασική μας επιδίωξη είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες της πόλης μας, ώστε να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες της πιο συχνής μορφής καρκίνου που ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες στην χώρα μας ετησίως. Σε αυτή τη μάχη, το πιο ισχυρό μας όπλο για να βγούμε νικήτριες είναι η σωστή ενημέρωση, η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη. Γιατί οι ζωές μας είναι πολύτιμες για να τις αφήνουμε στην τύχη!».Αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης του Δήμου Νέας Ιωνίας στους πληγέντες της Καρδίτσας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας παρέδωσε τα τρόφιμα μακράς διαρκείας και τα είδη πρώτης ανάγκης, που είχαν συγκεντρώσει πολίτες και φορείς της πόλη μας, ως ένδειξη  αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες της Καρδίτσας από τον κυκλώνα «Ιανό».

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του Δήμου μας με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας κ. Μιχάλη Σουρμελή ταξίδεψε στην Καρδίτσα, εκεί όπου τους υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος του Δήμου Καρδίτσας κα. Ουρανία Σούφλα, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμο Νέας Ιωνίας για την πολύτιμη βοήθειά του προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Καρδίτσας.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες και τα σωματεία της πόλης μας για την συγκινητική ανταπόκριση και προσφορά αγάπης σε ένα πανελλαδικό κύμα αλληλεγγύης προκειμένου συνάνθρωποί μας στην Καρδίτσα να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να μην ζήσουμε ποτέ ξανά παρόμοιες καταστάσεις!

 
 


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
 

Κατόπιν άμεσων ενεργειών της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου, ο Δήμος Νέας Ιωνίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας μετά την κακοκαιρία της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2020 από την οποία επήλθαν εκτεταμένες καταστροφές σε νοικοκυριά και επαγγελματίες, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους στην Καλογρέζα και στη Νεάπολη Περισσού.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου, η κήρυξη του Δήμου Νέας Ιωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κρίθηκε απαραίτητη για την αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης της οποίας απαιτείται η άμεση επέμβαση της πολιτείας και η άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων.

 

 
Άμεση επέμβαση και καταγραφή ζημιών του Δήμου Νέας Ιωνίας στις καταστροφές της σημερινής κακοκαιρίας

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Νέας Ιωνίας μετά τις καταστροφές από την ισχυρότατη καταιγίδα που έπληξε το ξημέρωμα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2020 με πρωτοφανή τρόπο διάφορα σημεία της πόλης μας.

Από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι του Δήμου, η Δημοτική Αστυνομία, η Περιφέρεια Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα,  η Ελληνική Αστυνομία, η ΔΕΗ και εθελοντές συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Παρόντες από την πρώτη στιγμή ήταν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακκαλόγλου και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών και επαναφοράς της πόλης στην πρότερη κατάστασή της.

Τη Νέα Ιωνία επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη η οποία διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής και μετέφερε στον Περιφερειάρχη την ανάγκη στήριξης της πόλης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές σε κτίρια από  τη ξαφνική κακοκαιρία, μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για την καταγραφή ζημιών στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Δήμου:
protocol@neaionia.gr ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 210 2776100.

 Ο Δήμος Νέας Ιωνίας εξυπηρετεί τους πολίτες ηλεκτρονικά ή κατόπιν ραντεβού
 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει ότι σε εφαρμογή των νέων μέτρων περιορισμού του Covid-19 (εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ.69/126/16316/20.09.2020), εξυπηρετεί πλέον τους πολίτες ηλεκτρονικά ή εκτάκτως κατόπιν ραντεβού για το χρονικό διάστημα έως 4 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας των πολιτών, των εργαζομένων του Δήμου και του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις δια ζώσης κατόπιν ραντεβού.

Ως εκ τούτου, συνιστάται στους πολίτες να χρησιμοποιούν κατά το δυνατόν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ιστοσελίδας του Δήμου
www.neaionia.gr.

Για αιτήματα μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό 213 2000400 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
protocol@neaionia.gr.

Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα προκειμένου να εξυπηρετηθούν: 
▪ ΚΕΠ 210 2718550
▪ Κοινωνική Υπηρεσία 210 2793916
▪ Δημοτολόγιο 210 2716200
▪ Ληξιαρχείο 210 2775248
▪ Πρωτόκολλο 213 2000488-432-412
▪ Κοινωνική Υπηρεσία 210 2793916
▪ Τμήμα Περιβάλλοντος 210 2756000
▪ Δημοτική Αστυνομία 210 2776100
▪ Τμήμα Εσόδων 213 2000419
▪ Πολεοδομία 213 1617108

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας καλεί τους πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές σε κτίρια, λόγω της σημερινής (13/10) ξαφνικής κακοκαιρίας, να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για την καταγραφή ζημιών στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Δήμου:
protocol@neaionia.gr.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2776100


 


Μήνυμα της Δήμαρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών


Η 5η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, προκειμένου να τιμήσουμε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και να τονίσουμε ιδιαίτερα τη σημασία του πολυδιάστατου έργου τους.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τους ακούραστους εκπαιδευτικούς της πόλης, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές, το μέλλον της πόλης μας.

Η Δημοτική Αρχή, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, στέκεται αρωγός του εκπαιδευτικού τους έργου για να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα, κάθε εμπόδιο  αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά.

Σας ευχαριστούμε για την ανιδιοτελή σας προσφορά και τον καθημερινό σας αγώνα για τη διαμόρφωση και την καλλιέργεια ελεύθερων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, διότι όπως έλεγε και ο Αδαμάντιος Κοραής «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους εκπαιδευτικούς να έχετε υγεία, υπομονή, δύναμη και δημιουργικότητα!


 


 
Ο Δήμος Νεας Ιωνίας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας με την ενεργή συμμετοχή του, σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Ένωση Νέας Ιωνίας και ένα πολύτιμο δίκτυο εθελοντών υλοποιεί πρόγραμμα για την προστασία και ευζωία των αδέσποτων ζώων σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, προσφέροντας κτηνιατρική φροντίδα και σίτιση σε όλα τα ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη.

Σκοπός μας είναι η σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους, καθώς επίσης η εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας, η εξασφάλιση τροφής/νερού και οι παρεμβατικές δράσεις σε θέματα προστασίας τους.

Στην οργανωμένη αυτή προσπάθεια, καλούμε κοντά μας όλους εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν, να ενώσουμε τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό, δραστήριο και δυναμικό δίκτυο φιλόζωων-εθελοντών, που με κοινή και συντονισμένη δράση θα συμβάλλει στην προστασία των αδέσποτων ζώων, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στην πόλη μας.

Και μην ξεχνάτε! Δεν χρειάζεται να είστε ενεργοί φιλόζωοι για να βάζετε τροφή και νερό στα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς σας.

Δεν χρειάζεται να είστε υπερήρωες για να σώσετε ή να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο πλάσμα που χρειάζεται την αγάπη και τη φροντίδα σας.

Μπορεί να μην αλλάξετε τον κόσμο σώζοντας ένα αδέσποτο, αλλά σίγουρα αλλάζετε τον κόσμο του ζώου αυτού!!
Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Αγγελική Σακκαλόγλου

 
Κύμα αλληλεγγύης από τη Νέα Ιωνία προς τους πληγέντες της Καρδίτσας
 

Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και στήριξης προς τους πληγέντες του νομού Καρδίτσας από την πρόσφατη θεομηνία, δημιουργήθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου 2020 στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού στη Νέα Ιωνία.

Για ακόμη μια φορά τα σωματεία, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες ανταποκρίθηκαν με συγκινητικό τρόπο στο κάλεσμα του Δήμου Νέας Ιωνίας με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία άμεσα θα σταλούν στην πόλη της Θεσσαλίας και στους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ευχαριστεί τους εργαζομένους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, τους εθελοντές μας, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας για την επιτυχή διεξαγωγή της δράσης, αλλά και τα σωματεία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες για την αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

 


  
Μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης ΗλικίαςΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου αναφέρει σε μήνυμά της:

«Κάθε χρόνο, την 1η Οκτώβρη, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ως ελάχιστο οφειλόμενο χρέος και ένδειξη αναγνώρισης προς τα αγαπημένα πρόσωπα που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, καθώς συμβάλλουν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Φέτος, η μέρα αυτή βρίσκει την Τρίτη Ηλικία να δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε κοινωνική ομάδα, καθώς απειλείται από τον κορωνοϊό και έχει οδηγηθεί σε μια άτυπη κοινωνική αποστασιοποίηση.

Γι’ αυτό το λόγο η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, οφείλουμε να νοιαστούμε για τους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή, που μας μεγάλωσαν, που μας προσέφεραν απλόχερα την αγάπη και τη βοήθειά τους για να διαμορφώσουμε τους χαρακτήρες μας, τις δικές μας ζωές!

Ως Δημοτική Αρχή στεκόμαστε πάντα στο πλευρό της Τρίτης ηλικίας με σεβασμό και αγάπη, στηρίζοντες εμπράκτως τις δομές των ΚΑΠΗ, ενισχύοντας την ψυχοκοινωνική στήριξη όσων έχουν ανάγκη από τους κοινωνικούς λειτουργούς και της ψυχολόγου της υπηρεσίας μας, ενεργοποιώντας τη διανομή κατ’ οίκον των τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου στους δικαιούχους, αλλά και τη διανομή κατ΄ οίκον ειδών πρώτης ανάγκης και συνταγογραφημένων φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες.

Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε στη Τρίτη Ηλικία της πόλης μας όλα τα απαραίτητα προκειμένου να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ποιότητα, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί πολίτες συνδιαμορφώνοντας το μέλλον της Νέας Ιωνίας μας.

Δεν ξεχνάμε τους αγώνες, τους κόπους και τις προσωπικές θυσίες τους για να μας οδηγήσουν στο σήμερα. Ας προτρέψουμε τα παιδιά μας να χαρίσουν ένα λουλούδι, μια ζωγραφιά, ένα τηλεφώνημα στον αγαπημένο παππού και στην αγαπημένη γιαγιά τους.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι από καρδιάς να λήξει σύντομα η περιπέτεια της πανδημίας και να συναντηθούμε όλες και όλοι, ξανά στους φιλόξενους χώρους των ΚΑΠΗ, στις γιορτές, στις εκδρομές.

Να είστε όλοι γεροί και γερές, δυνατοί και δυνατές.
Σας αγαπάμε!


  
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας από τους πρώτους Δήμους της Αττικής που λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης Δανειοληπτών


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετείχε στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής με θέμα την εκπαίδευση στελεχών των Δήμων του Βορείου Τομέα Αθηνών σχετικά με την δημιουργία/λειτουργία Κέντρων-Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης,  η Αντιπεριφερειάρχης κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. 

Εκ μέρους του Δήμου Νέας Ιωνίας, συμμετείχε ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σταύρος Κυρανάκης καθώς και στελέχη του Γραφείου Δανειοληπτών του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από τους συμμετέχοντες της τηλεδιάσκεψης τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η Νεα Ιωνία είναι από τους πρώτους Δήμους της Αττικής που λειτουργεί Τοπικό Γραφείο Δανειοληπτών (Καρολίδου 4), από τον Απρίλιο του 2019 έως και σήμερα, και διαθέτει ενημέρωση-υποστήριξη δανειοληπτών προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές και εξειδικευμένες λύσεις σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζουμε στους ενδιαφερόμενους ότι έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν μια συνάντηση υποστήριξης με τα στελέχη του Γραφείου κατόπιν συνεννόησης με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στο τηλέφωνο 2132125730.

 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στηρίζει τους πληγέντες του νομού Καρδίτσας

 

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συγκεντρώνει τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας, κατοίκους του Νομού Καρδίτσας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία.
 
Σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή με τη προσφορά σας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως: μακαρόνια-όσπρια, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, δημητριακά, λάδι, καφέδες, είδη καθαριότητας, παιδικές τροφές και βρεφικά είδη υγιεινής.
 
Όλα τα είδη θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020  και ώρες 9.00-14.00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των ειδών παρακαλούμε ενημερώστε μας στα τηλέφωνα 210 2793916 – 210 2777198 ώστε να τα παραλάβουμε εμείς.

Σας περιμένουμε!


 


Ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα του καφέ κάδου στο Δήμο Νέας Ιωνίας
 


Σε μία νέα εποχή περνά ο Δήμος Νέας Ιωνίας στη διαχείριση απορριμμάτων, καθώς ξεκίνησε η τοποθέτηση καφέ κάδων στις λαϊκές αγορές της πόλης στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

Για τον σκοπό αυτό, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου και η Προϊσταμένη του Τμήματος Καθαριότητας Αναστασία Γεωργακοπούλου βρέθηκαν το Σάββατο (26/09) στη λαϊκή αγορά του Περισσού, όπου ενημέρωσαν τους παραγωγούς και τους εμπόρους για την πιλοτική λειτουργία των καφέ κάδων στην πόλη, για τα οργανικά απόβλητα που τοποθετούνται σε αυτούς, την αναγκαιότητα της χωριστής συλλογής και τη σημαντική αξιοποίησή τους και μετατροπή τους σε φυσικό λίπασμα (κομπόστ).

Η έναρξη της τοποθέτησης των καφέ κάδων στις λαϊκές και τα πρώτα δρομολόγια του υπερσύγχρονου απορριμματοφόρου-πλυντηρίου συλλογής βιοαποβλήτων στην πόλη, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για τη Νέα Ιωνία, η οποία μπαίνει σε μια νέα εποχή ανακύκλωσης. Στόχος της Δημοτικής Αρχής, στο επόμενο χρονικό διάστημα, είναι η σταδιακή επέκταση των καφέ κάδων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Ιωνία περνά σε μια νέα εποχή διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή. Από την πρώτη επαφή μας με τους παραγωγούς και τους πολίτες η ανταπόκριση τους ήταν σημαντική και ελπιδοφόρα. Σύντομα ξεκινάμε ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αξία και τη σπουδαιότητα της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Οφείλουμε να σεβαστούμε το περιβάλλον και να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα. Προστατεύουμε το περιβάλλον, συμμετέχουμε, ανακυκλώνουμε, αλλάζουμε την Νέα Ιωνία μας!».
  


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Νέα Ιωνία:24/09/2020
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ                                      
(ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο.) Ν.Π.Δ.Δ.  ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                  
                                                                                                                                              
                                       
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

   Ανακοινώνονται τα οριστικά αποτελέσματα εισαγωγής βρεφών και νηπίων για τη σχολική χρονιά 2020-2021.
   Οι γονείς που τα παιδιά τους έγιναν δεκτά, να επικοινωνήσουν με το Σταθμό τους, από  Παρασκευή  25 Σεπτεμβρίου 2020 και μετά , για να ορίσουν το τριήμερο της προσαρμογής του παιδιού τους.
 

 
Νέα Ιωνία 24/9/2020
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αυτοψία της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου στα αντιπλημμυρικά έργα της Νέας Ιωνίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων στο κέντρο της Νέας Ιωνίας. Σε κυκλοφορία δόθηκε η οδός Πάρσης και πλέον τα έργα μεταφέρθηκαν σε τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (μονοδρομείται) και στην οδό Αλατσάτων.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου παρευρέθηκε στις εργασίες όπου ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την εξέλιξη του έργου και μεταφέρει τα εξής: «Πρόκειται για ένα δύσκολο, αλλά ουσιαστικό έργο πνοής για την πόλη μας, γι' αυτό το λόγο ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών, καθώς αφορά την ασφάλειά μας και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα και ανώδυνα για τους συμπολίτες μας».
 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Νέα  Ιωνία: 23/9/2020  
ΔΗΜΟΣ  ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ                                                 
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ  ΔΗΜ. ΠΡΟΣΟΔΩΝ
         
                                                                                
Κατάθεση δικαιολογητικών για:
 1.     Διόρθωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων
 2.     Δήλωση διακοπής ηλεκτροδότησης ακινήτων          
Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, ότι οι ημερομηνίες κατάθεσης των παραπάνω δικαιολογητικών έχουν παραταθεί μέχρι 30/09/2020
    
     Διόρθωση τετραγωνικών μέτρων: (άρ. 21, Ν4674/2020 (ΦΕΚ53 Α΄)

•    Αίτηση (κατεβάστε εδώ)
•    Συμβόλαιο ιδιοκτησίας (συμβόλαιο αγοράς, γονικής παροχής, διαθήκης κ.λ.π.)
•    Ταυτότητα ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
•    Ε9 ιδιοκτήτη /συνιδιοκτητών
•    Αντίγραφο οικοδομικής άδειας
•    Λογαριασμός ρεύματος (και οι δύο όψεις)
•    Αν δεν ηλεκτροδοτείται, βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης από ΔΕΔΔΗΕ
•    Τακτοποίηση ημιυπαιθρίων/αυθαιρέτων εφόσον υπάρχει
•    Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση του ακινήτου (κατεβάστε την αίτηση εδώ)
     
      Δήλωση διακοπής ηλεκτροδότησης ακινήτου (παρ. 4, άρ 10 Π.Ν. Π.(ΦΕΚ 55 Α΄/11-03-2020)
 
 
•    Αίτηση (κατεβάστε εδώ)
•    Συμβόλαιο ιδιοκτησίας
•    Ταυτότητα ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
•    Ε9 ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
•    Αντίγραφο οικοδομικής άδειας
•    Βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης από ΔΕΔΔΗΕ
•    Υπεύθυνη δήλωση μη χρήσης ακινήτου (κατεβάστε εδώ)
•    Τακτοποίηση ημιυπαιθρίων/αυθαίρετων (εφόσον υπάρχει)

     Χορήγηση βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ ακινήτου
•    Αίτηση (κατεβάστε την αίτηση εδώ)
•    Συμβόλαιο κτήσης ακινήτου
•    Ταυτότητα ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
•    Ε9 ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
•    Αντίγραφο οικοδομικής άδειας
•    Λογαριασμός ρεύματος (και οι δύο όψεις του λογαριασμού)
•    Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει διακοπεί η παροχή του ρεύματος (κατεβάστε εδώ)
•    Σε περίπτωση μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου, βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης
•    Υπεύθυνη δήλωση μη χρήσης ακινήτου (αφορά μόνο τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, κατεβάστε εδώ)
•    Τακτοποίηση ημιυπαιθρίων/αυθαίρετων (εφόσον υπάρχει)

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: protocol@neaionia.gr

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 213 2000419, 213 2000458
 
 
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ
 

 
Έκκληση για περιορισμό απόρριψης ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας καλεί τους πολίτες και καταστηματάρχες της πόλης να περιορίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά προς τους μπλε κάδους ανακύκλωσης, καθώς το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών παραμένει κλειστό λόγω κρουσμάτων Covid-19.

Ως εκ τούτου, για την προστασία του δημόσιου αστικού περιβάλλοντος, ο Δήμος Νέας Ιωνίας ζητά την κατανόηση των πολιτών ώστε να περιορίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους έως ότου υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του.  
«Άστραψε» από καθαριότητα το Αδριάνειο Υδραγωγείο στην περιβαλλοντική δράση του Δήμου Νέας Ιωνίας

Με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών Συμβούλων, σωματείων και εθελοντών της πόλης καθαρίσαμε, το πρωί της Κυριακής, το Αδριάνειο Υδραγωγείο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας καμπάνιας «World Clean-up Day 2020»  με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ευρώπη» - «Let’s Clean Up Europe» .

Στην εθελοντική δράση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 180 χώρες και 20 εκατομμύρια πολιτών, με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων, όσο κυρίως την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και μη δημιουργίας αποβλήτων. Σημειώνεται όλως ιδιαιτέρως ότι από την Ελλάδα συμμετείχαν ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ο Δήμος Αθηναίων.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας επέλεξε το Αδριάνειο Υδραγωγείο, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και μνημείο ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη, το οποίο καθαρίστηκε επιμελώς από περίπου 50 άτομα όλων των ηλικιών παρουσία της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Λουκίας Κεφαλογιάννη, της εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωάννας Γκουρτζιούμη, της Ιωνιώτισσας αρχαιολόγου Όλγας Βογιατζόγλου που ανέλυσε τη σπουδαιότητα του μνημείου, καθώς και των εκπροσώπων Μαρίνας Παπαδάκη και Ρουμπίνης Μαρίνη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) που ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σχετικά με την ανακύκλωση και τους προσέφεραν αναμνηστικές τσάντες ανακύκλωσης.

Πριν την έναρξη της δράσης, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου ευχαρίστησε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, τους εργαζομένους και τους εθελοντές για τον συντονισμό της δράσης, τόνισε την ιστορική αξία του μνημείου για την πόλη, αλλά και την έμφαση του Δήμου στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη στάθηκε στην άψογη συνεργασία με τον Δήμο Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Στη δράση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, η Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ Ελένη Γρίβα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Κανλής, Όλγα Ακιανίδου, Φιλίππα Αθυμαρίτου, η Κούλα Μπρόλιου από τον Σύλλογο Μικρασιατών «Η Καππαδοκία», ο Γιώργος Νουβέλογλου και ο Παντελής Κώτσογλου από τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών, η Έλσα Ανθρακίδου από τον Σύλλογο Σμυρναίων Νέας Ιωνίας, η Βασιλεία Κλαύση από την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, ο Βαγγέλης Βασιλείου από τον Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ», ο Επαμεινώνδας Δεληγιάννης από την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, η Λίτσα Ζαβίτσα από το Σωματείο Ινεπολιτών-Κασταμονιτών, ο Βασίλης Μαγκαναδέλης από το ionianet.gr, εκπρόσωποι από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικού Τμήματος Καλογρέζας, καθώς και εθελοντές όλων των ηλικιών.
  
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συγκέντρωσε σχολικά είδη για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη

 

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετείχε στην πανελλαδική εκστρατεία «Το Παιδί πάνω από όλους» σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», συγκεντρώνοντας σχολικά είδη για τα παιδιά των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες προσέρχονταν στην είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου, προσφέροντας σχολικά είδη προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε παιδιού και να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με θετική διάθεση και αισιοδοξία.

Σημειώνεται, ότι η δράση, στην οποία συμμετείχαν 61 Δήμοι της Αττικής, πραγματοποιήθηκε με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας που προβλέπουν οι αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, κ. Παναγιώτης Βλασσάς, θέλοντας να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή τη δράση τόνισε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης, σε όλους τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν, καθώς και στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας «Φοίνιξ» και «Βιβλιοχαρτική Ιωνίας» για την ευγενική τους προσφορά. Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε εμπράκτως δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη». 

  
Καθαρίζουμε την Ευρώπη, Καθαρίζουμε το Αδριάνειο Υδραγωγείο!

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας καμπάνιας «World Clean-up Day 2020» στην οποία συμμετέχουν πάνω από 180 χώρες και 20 εκατομμύρια πολιτών, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία  με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ευρώπη» - «Let’s Clean Up Europe (LCUE)»  θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2020. 

Κάθε δράση που θα υλοποιηθεί ως μέρος της πρωτοβουλίας αυτής, έχει ως στόχο τόσο τη μείωση των απορριμμάτων, όσο κυρίως την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και μη δημιουργίας αποβλήτων.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, αποφάσισε να γίνει μέρος της πρωτοβουλίας «Let’s Clean Up Europe»,  η οποία δημοσιοποιείται στην Ελλάδα από τον ΕΟΑΝ, προσθέτει τη δική του δράση καθαρισμού μαζί με εκατομμύρια εθελοντές από όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20-9-2020 στις 11:00 με δράση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου του Αδριάνειου Υδραγωγείου (Λεωφόρος Καποδιστρίου 51, Νέα Ιωνία), ο οποίος αποτελεί σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και μνημείο ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη μας.

Δυστυχώς στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του Covid-19, η δράση καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους των πολιτιστικών Σωματείων της πόλης μας και με περιορισμένο αριθμό εθελοντών.
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΚΚΑΛΟΓΛΟΥ

 Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συγκεντρώνει σχολικά είδη για τα παιδιά της πόλης

 

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας με σύνθημα «Το παιδί πάνω από όλους» συμμετέχει στη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε», ανάμεσα σε 61 Δήμους της Αττικής συγκεντρώνοντας σχολικά είδη για οικογένειες μαθητών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην απόκτηση βασικών αγαθών για την πρόοδο των παιδιών.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως 13:00 στην είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ο.Π.Α.Ν. (Λεωφ. Ηρακλείου 264) όπου μπορείτε να προσφέρετε σχολικά είδη (σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, κασετίνες, ξύστρες, γόμες, μαρκαδόρους κ.ά.) καινούρια ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά.

Τα σχολικά είδη θα τα παραλάβουν η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου και στη συνέχεια θα τα διανείμει σε παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη.

Μαζεύουμε Σχολικά Γιατί… Το Παιδί Πάνω Από Όλους!


 


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
Εορτή Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στη Νέα Ιωνία, στον οποίο φυλάσσεται τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

Ώρα 7.00μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.
 
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

Ώρα 07.00π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.
Ώρα 6.30μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ευστάθιο.
Εκ του Ιερού Ναού

                                                              

 
 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής
 

Με σεβασμό και κατάνυξη τίμησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, στο μνημόσυνο της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και μνημόσυνο για τα «Θύματα της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών από το Τουρκικό Κράτος».

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Πατάρων Μελετίου, στον προαύλιο χώρο του ναού, από την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και το Δημοτικό Συμβούλιο, από εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της πόλης.

Το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας όπου, τηρώντας τις οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου των Πρακτικών του 9ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. που πραγματοποιήθηκε από 22-24 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: «Η επίδραση των Μικρασιατών προσφύγων στον Νεοελληνικό Πολιτισμό». Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ και ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας. Το μέλος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Αρχάγγελος Γαβριήλ στη συνέχεια παρουσίασε περιλήψεις των εισηγητών του 9ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Ελένη Χατζή, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. Ελένη Γρίβα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηρακλής Γκότσης, Νίκος Κουκουλάρης, Αναστασία Αγγελακοπούλου, Χρήστος Κανλής, Λίλιαν Αθυμαρίτου, Αθανάσιος Αποστολόπουλος, καθώς εκπρόσωποι σωματείων και πλήθος πολιτών.
 


 


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ευχαριστεί θερμά την εταιρεία ΜΕΓΑ Α.Ε. για την μόνιμη σταθερή δωρεά σε ποσότητες ειδών ατομικής υγιεινής ενηλίκων  (πάνες και επιθέματα ακράτειας ενηλίκων, σερβιέτες  γυναικείες κ.ά.), αλλά και κατά καιρούς ειδών βρεφικής φροντίδας (μωρομάντιλα, πάνες βρεφικές κ.ά) σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας.
 

Μήνυμα Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί Γονείς και Εκπαιδευτικοί,
Αγαπητά μου Παιδιά!!

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους να έχετε μια καλή και δημιουργική εκπαιδευτική χρονιά. Το φετινό πρώτο κουδούνι είναι διαφορετικό και οι πρωτόγνωρες συνθήκες επιτάσσουν να εφοδιαστείτε με υπομονή και δύναμη ώστε να αντεπεξέλθετε και να βάλετε τα θεμέλια για μια καινούρια αφετηρία, γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο και συναρπαστικό δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης.

Θέλω να γνωρίζετε ότι από το καλοκαίρι έως αρχές του Σεπτέμβρη, τα συνεργεία του Δήμου πραγματοποίησαν πολλές αναγκαίες εργασίες και συνεχίζουν τις παρεμβάσεις προκειμένου να έχετε τις κατάλληλες συνθήκες που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον.

Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Πρασίνου και τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κατάθεση ψυχής και τον μεγάλο αγώνα της προετοιμασίας των σχολικών μονάδων.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται διαρκώς δίπλα στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με όλους τους τρόπους, κάτω από ένα κοινό, προοδευτικό όραμα, για τη βελτίωση του επιπέδου της Παιδείας στον τόπο μας. Η Παιδεία άλλωστε είναι πρωταρχικός στόχος του Δήμου μας, γιατί εκεί στηρίζεται το μέλλον αυτής της πόλης!!

Είμαι πάντα κοντά σας !!
Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους!!


 
 

 
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 9ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
 

1. Το πρωί της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2020 θα τελεστεί, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και μνημόσυνο για τα «Θύματα της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών από το Τουρκικό Κράτος». Στη συνεχεία θα γίνει κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Πατάρων Μελετίου, που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του ναού.

2. Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης στεφάνων, θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Ν. Ιωνίας, η παρουσίαση του Βιβλίου των Πρακτικών του 9ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. που πραγματοποιήθηκε από 22-24 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: «Η επίδραση των Μικρασιατών προσφύγων στον Νεοελληνικό Πολιτισμό».

Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, θα ληφθούν υπόψη όλες οι οδηγίες και τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας** και υπάρχει μέγιστο όριο συμμετεχόντων τα 50 άτομα. Ως εκ τούτου θα επιτραπεί η είσοδος σε εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων (3 άτομα για κάθε παράταξη) και συλλόγων/φορέων (2 άτομα για κάθε σύλλογο).

Θα γίνει προσπάθεια η ολιγόλεπτη παρουσίαση να μεταδοθεί και διαδικτυακά.

** Υποχρεωτική χρήση μάσκας - Αποστάσεις – ΑντισηπτικάΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 8.00 έως 19.30
ΣΑΒΒΑΤΟ: 8.00 έως 13.30ΤΕΛΙΚΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. ΣΟΧ 2/2020 (ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 19193/20-8-2020)      
                        ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ι.Δ.Ο.Χ.  
ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΜΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ -πατήστε εδώ
ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ -
πατήστε εδώ
Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
Εορτή Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας «Βηματάρισσας» στη Νέα Ιωνία


Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, πανηγυρίζει η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας εξ Αγίου Όρους που βρίσκεται στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής του Μητροπολιτικού Μεγάρου (Λεωφ. Ηρακλείου 340) στη Νέα Ιωνία.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου

Ώρα 7.00μ.μ.: Υπαίθριος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου
Ώρες 07.00-10.00π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.
Ώρα 7.00μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Παναγία Βηματάρισσα.
Ώρες 9.00μ.μ.-12.15π.μ.: Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
 


 Ακυρώνεται το 9ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη στη Νέα Ιωνία


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ανακοινώνει τη ματαίωση του 9ου Φεστιβάλ Καραγκιόζη που είχε προγραμματιστεί από 7 έως 12 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. και το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου