Νέα Ιωνία 3/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δίπλα στον αγώνα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

 

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, τα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, θέλοντας να ενημερωθεί και να συνομιλήσει με το διοικητικό προσωπικό, τους εργαζομένους και τους εθελοντές που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για τη στήριξη των ευπαθών πολιτών της πόλης.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης, Φωτεινή Παπαδοπούλου για όλες τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και έχουν δρομολογηθεί προκειμένου ο Δήμος να βοηθήσει τους ηλικιωμένους, μοναχικούς και ανήμπορους πολίτες.

Με μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζεται η λειτουργία της γραμμής στήριξης του Δήμου δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή της, με την οποία οι ευπαθείς πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν, επικοινωνούν με τους εργαζόμενους στην Διεύθυνση και λαμβάνουν στήριξη για όσο διάστημα παραμένουν στο σπίτι.

Σε δήλωσή της η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε:

«Η παρουσία μου σήμερα εδώ δεν είναι τυχαία. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας αποτελεί την πρώτη γραμμή μάχης του Δήμου μας απέναντι στον κορωνοϊό. Προσωπικά, και σε συνεργασία με τους εργαζομένους των υπηρεσιών τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι μαζί, εργαζόμαστε άοκνα ώστε η πόλη μας να μείνει όρθια και κανένας συνάνθρωπος μας να μην μείνει αβοήθητος ιδιαίτερα από τρόφιμα ή φάρμακα που του είναι απαραίτητα. Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή και είμαι περήφανη γι αυτό, έχουμε ενισχύσει τον κοινωνικό μηχανισμό του Δήμου μας ώστε κανένας δημότης να μην μείνει μόνος και απροστάτευτος. Όλες αυτές τις μέρες η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας δίνει έναν καθημερινό αγώνα για να προσφέρει κατ’ οίκον βοήθεια σε ηλικιωμένους, μοναχικούς. ανήμπορους συμπολίτες μας.

Για οποιαδήποτε ερώτηση και βοήθεια καλέστε στον αριθμό 15909, στα τηλέφωνα 210 2723675- 210 2793916- 210 2777198- 210 2794950 και οι άνθρωποι του Δήμου μας θα φροντίσουν να έρθουν σε εσάς για να σας φέρουν τρόφιμα, φάρμακα ή να σας παρέχουν ψυχολογική στήριξη. Ήδη τα τρόφιμα του Απριλίου για πρώτη φορά μοιράζονται από Υπαλλήλους του Δήμου μας στα σπίτια των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Δίνεται ένας μεγάλος αγώνας κι αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσω τους δικούς μας ανθρώπους, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές της Διεύθυνσης, αλλά και όλα τα στελέχη του Δήμου που αδιάκοπα προσφέρουν τα μέγιστα τούτες τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας!

Εύχομαι ολόψυχα σύντομα όλοι μας να επανέλθουμε υγιείς στους κανονικούς ρυθμούς και να ανταμώσουμε στους δρόμους, στις πλατείες, στις εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ»


 


 

ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΗΣ και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)

3 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

 

Όλοι μας, αυτόν τον καιρό, όπως ολόκληρος ο κόσμος, δοκιμαζόμαστε από την «πανδημία του κορωνοϊού».
Η εντολή των γιατρών είναι «Μείνετε στο σπίτι – Αποφύγετε τις μετακινήσεις».

Ωστόσο η παρατεταμένη διαμονή στον περιορισμένο χώρο του σπιτιού όλη την ημέρα, προκαλεί πολλά προβλήματα, τα οποία αναζητούν κάποια λύση, ζητούν μιαν διέξοδο.

Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του Δήμου Ν. Ιωνίας επιδιώκοντας, στο μέτρο των δυνατοτήτων του βεβαίως, να συστήσει μίαν διέξοδο, σκέφτηκε να προτείνει την «επίσκεψη» στον χώρο των εκδόσεών του, χρησιμοποιώντας τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε έργα ιστορικού, λογοτεχνικού, κοινωνικού, λαογραφικού περιεχομένου τα οποία, κατά κύριο λόγο αλλά όχι και αποκλειστικό προσφέρουν πλήρη και αξιόπιστα στοιχεία για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά και ειδικότερα της Νέας Ιωνίας, της Πολιτείας μας που ίδρυσαν οι ξεριζωμένοι Μικρασιάτες το 1923.

Είναι φροντισμένες αυτόνομες εκδόσεις βιβλίων αλλά και αξιόπιστες μελέτες που ανακοινώθηκαν στα οκτώ (8) έως τώρα Συμπόσια που οργάνωσε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. από το 2004 έως σήμερα και δημοσιεύτηκαν στα πρακτικά τους. Τις υπογράφουν πολλές δεκάδες Πανεπιστημιακών μερικοί εκ των οποίων είναι πασίγνωστοι στο Πανελλήνιο για το έργο τους αλλά και ερευνητών ειδικών επιστημόνων, λογοτεχνών κλπ.

Συμπληρωματικά υπάρχουν οι εκδόσεις που βραβεύτηκαν στους 4  πανελλήνιους  λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με θέματα από τις Αλησμόνητες Πατρίδες που διοργάνωσε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. αλλά ακόμη και ιστορικά βιβλία της Ν. Ιωνίας που επιμελήθηκαν Ιωνιώτες δημιουργοί. Ακόμη υπάρχουν και τα τεύχη των 25 περιοδικών εκδόσεων του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. αλλά και εκδόσεις-μελέτες προσφυγικού περιεχομένου.

Πιστεύουμε ότι παρέχομε μια ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση, μια απόδραση από τους τέσσερεις τοίχους.

Αναζητήστε όλα τα βιβλία και τις εν γένει εκδόσεις μας στο www.kemipo-neaionia.gr στην κατηγορία Εκδόσεις…και κατεβάστε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει…

Σύντομα θα τα ξαναπούμε από κοντά.

Να είστε όλοι καλά……Μείνετε στο σπίτι…και καλή ανάγνωση.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Οι Ιερές Ακολουθίες του Ακαθίστου Ύμνου και της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας ζωντανά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ανακοινώνει ότι οι Ιερές Ακολουθίες του Ακαθίστου Ύμνου (Παρασκευή 3 Απριλίου) και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής Ε’ Νηστειών (5 Απριλίου), που θα τελεσθούν κεκλεισμένων των θυρών στον Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 καθώς και από το WEB TV του ΑΝΤ1.

Πιο αναλυτικά, οι μεταδόσεις θα πραγματοποιηθούν:
• Παρασκευή 3 Απριλίου
Ώρες: 15:50 – 17:15: Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.
• Κυριακή 5 Απριλίου
Ώρες: 07:45π.μ. – 09:15π.μ: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν ζωντανά και από τη σελίδα Facebook της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως  
 


Καλό μήνα με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία σε όλους εσάς και στην αγαπημένη Νέα Ιωνία μας. Οι εργαζόμενοι δεν απολυμαίνουν και καθαρίζουν μόνο, αλλά φροντίζουν να φέρουν την Άνοιξη στην πόλη μας! Τους ευχαριστούμε! 


 

Νέα Ιωνία, 1/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαλλαγή καταβολής τροφείων για τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νέας Ιωνίας 

Την απόφαση για την απαλλαγή των δημοτών από την καταβολή τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έλαβε ομόφωνα σε δια περιφοράς συνεδρίαση (20/3/2020) το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Βρεφονηπιακής Αγωγής και Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο.) του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η απαλλαγή από τα τροφεία έχει ισχύ από την ημερομηνία της προσωρινής  διακοπής της λειτουργίας τους ήτοι από 11/03/2020 και μέχρι την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η ενεργή στήριξη της κοινωνίας που πλήττεται από τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή λόγω του κορωνοϊού.
 Νέα Ιωνία, 1/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση της Δημάρχου Νέας Ιωνίας για την εύρυθμη λειτουργία των γραμμών τηλεφωνικής εξυπηρέτησης

Οι τηλεφωνικές γραμμές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας καθώς και ο πενταψήφιος αριθμός 15909 είναι πλήρως ενεργές και στη διάθεση των  δημοτών μας, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί ακολούθως με Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις της υπηρεσίας (επισυνάπτονται).

Ο επιπλέον εξοπλισμός αφορά την επέκταση τηλεφωνικών γραμμών για περαιτέρω παρεχόμενες υπηρεσίας κοινωνικής – ψυχικής υγείας.

Επιπροσθέτως, τα τρόφιμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας θα παραδοθούν κατ’ οίκον στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, οι οποίοι δεν θα χρειαστεί να προσέλθουν στον χώρο και θα τα παραλάβουν σπίτια τους.

Θερμή παράκληση της Δημοτικής Αρχής, τις κρίσιμες τούτες ώρες για ομοψυχία και ενότητα. Η μικροπολιτική και έκπτωση του έργου των εργαζομένων του Δήμου και των υπηρεσιών του είναι ανεπίτρεπτη, όταν γίνεται μάλιστα από τη δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ακόμη μια φορά ευχαριστούμε τους εργαζομένους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας εκφράζοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη μας για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν στους πολίτες, ιδιαίτερα τις δύσκολες τούτες ώρες που περνάει η χώρα μας.


 


 

 Νέα Ιωνία 31/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική αρχή ενημερώνει τους πολίτες της Νέας Ιωνίας, ότι κατέστη αδύνατη η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2020, λόγω αρνήσεως των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην της παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη, 21ος Αιώνας», να συμμετάσχουν σ’ αυτό.

Ενημερώνουμετους δημότες ότι το βασικό θέμα συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η οικονομική στήριξη των πληττομένων επιχειρήσεων του Δήμου και της δεινής οικονομικής θέσης που έχει περιέλθει το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης μας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Δημάρχου, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοίνα υπάρξει ενεργή στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων του Δήμου με την:

• Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)
• Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων
• Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)
• Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%)

Χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ανώτατου συλλογικού οργάνου του Δήμου δεν μπορούν οι συμπολίτες μας, που πλήττονται οικονομικά, να βοηθηθούν!!!

Έχει σημασία όμως να πληροφορηθούν οι δημότες και το γιατί;

Με την υπ’ αρ. 55/2020 πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για λόγους προστασίας από τον ιό, ο νόμος και ορθά προέβλεψε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκ περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη.

Στις 24/3/2020 κοινοποιήθηκε στο Δήμο μας έγγραφο της ΚΕΔΕ με το οποίο ο Δήμος εκδήλωσε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του, για την ειδική ψηφιακή πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων του Δημοτικού Συμβουλίου και είμαστε στην τελική φάση εγκατάστασης.

Μέχρι τότε προκρίναμε να μην συνεδριάσει το συμβούλιο δια ζώσης των δημοτικών συμβούλων, για προστασία των τελευταίων και αποφασίσαμε να γίνει αυτό δια περιφοράς. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να υποβάλλουν προτάσεις, θέματα, ερωτήσεις για να τεθούν και να απαντηθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

Παρόλα αυτά οι παρατάξεις, που με δημόσιες αναρτήσεις τους κόπτονται για την προστασία των πληττομένων επιχειρηματιών στο Δήμο μας, αρνήθηκαν να πραγματοποιηθεί το συμβούλιο.

Εμείς δεν αναμένουμε καμιά απάντηση, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τον τόπο τις ώρες τούτες. Προφανώς κάποιοι για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να στηρίξουν τις θετικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, αγνοώντας (;) το κοινό καλό και τους συμπολίτες μας.

Η Δημοτική αρχή διαβεβαιώνει τους δημότες και ειδικότερα τους πληττόμενους από τα μέτρα προστασίας κατά του ιού, ότι θα λάβει όλες τις αποφάσεις για την ανακούφισή τους από τις σημερινές έκτακτες καταστάσεις, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά το Δήμο μας!!!

Η Δήμαρχος

Δέσποινα Θωμαΐδου

 


Νέα Ιωνία, 31/3/2020


Σε βιολογικό καθαρισμό του στόλου της Δημοτικής Συγκοινωνίας προχώρησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας 

O Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει ότι έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό των μετακινήσεων και της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Προσωρινά, οι οδηγοί των δημοτικών λεωφορείων θα ενισχύσουν την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας στον αγώνα στήριξης των ευπαθών ομάδων της πόλης.

Επίσης, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Νέας Ιωνίας ολοκλήρωσε τον βιολογικό καθαρισμό του στόλου των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας με ιδιαίτερη έμφαση στο εσωτερικό τους, για την καλύτερη δυνατή προστασία του επιβατικού κοινού και των οδηγών όταν επανέλθουν σε ισχύ τα δρομολόγια.

Επιπρόσθετα, σε εξέλιξη βρίσκεται απολύμανση και καθαρισμός στα οχήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Περιβάλλοντος. 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο
 

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θρηνεί την απώλεια του Μανώλη Γλέζου, ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας, συμβόλου της Εθνικής Αντίστασης κατά της ναζιστικής κατοχής, ενός γενναίου μαχητή που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων ως το τέλος της ζωής του.

Σε δήλωσή της για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου αναφέρει:

Με βαθύτατη λύπη και οδύνη αποχαιρετούμε τον Μανώλη Γλέζο που υπήρξε οραματιστής, γνήσιος αγωνιστής και ήρωας της αντίστασης κατά του ναζισμού. Ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό και κάνει φτωχότερη την Ελλάδα μας, θα παραμένει όμως ζωντανός στην συλλογική μας μνήμη και στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, ως ένα αιώνιο σύμβολο Ειρήνης και Ελευθερίας.

Μέσα στην πολυσχιδή δράση του, χαράχθηκε στις καρδιές μας και στις συνειδήσεις μας, ως γενναίος ήρωας που υπέστειλε τη ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη, το Μάιο του 1941, ως ο αγωνιστής που με τους αγώνες του σημάδεψε τόσο την ελληνική, όσο και την παγκόσμια ιστορία.

Αθάνατος!Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «IΡΙΔΑ » Δήμου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ , τηρώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ο.ΚΑ.ΝΑ για την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊούCOVID 19, αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες του δράσεις, μέχρι νεωτέρας.

Μένει ωστόσο κοντά στους  εξυπηρετούμενους του Κέντρου, προσφέροντας τηλ. στήριξη από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.30-2.30, στα τηλεφώνα 2102715660 και 2102715389. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (μέσω skype) σε περίπτωση που κάποιος/α το επιθυμεί, κατόπιν σχετικής συνεννόησης.

Με την ευχή να είμαστε όλοι/ες υγιείς, ιδιαιτέρως προσεκτικοί και με σεβασμό στον εαυτό μας και τους άλλους , δίνουμε τη μάχη έναντια στην εξάπλωση του ιού και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ !

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΠ ΙΡΙΔΑ
ΒΛΑΣΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Οι Ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών και της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας ζωντανά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ανακοινώνει ότι οι Ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου (Παρασκευή 27 Μαρτίου) και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής Δ’ Νηστειών (29 Μαρτίου), που θα τελεσθούν κεκλεισμένων των θυρών στον Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 καθώς και από το WEB TV του ΑΝΤ1.

Πιο αναλυτικά, οι μεταδόσεις θα γίνουν:
• Παρασκευή 27 Μαρτίου
Ώρες: 4.15μ.μ.-5.15μ.μ.: Η Ακολουθία των Χαιρετισμών.
• Κυριακή 29 Μαρτίου
Ώρες: 07.45π.μ.-09.15π.μ. Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν ζωντανά και από τη σελίδα Facebook της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 
  Το μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, σε μήνυμά της αναφέρει:
 
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Η σημερινή ημέρα, του διπλού εορτασμού, του Ευαγγελισμού της Παναγίας και της Ελληνικής Επανάστασης βρίσκει την πατρίδα και την πόλη μας στη διάρκεια μιας κρίσης. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια. Ούτε προφανώς και η τελευταία.

Όλες και όλοι δίνουμε έναν καλό αγώνα αυτές τις μέρες, από το μετερίζι που μας έταξε το καθήκον. Αυτή άλλωστε είναι και η μοίρα του Ελληνισμού. Ασάλευτη δεν είναι καμιά ζωή άλλωστε τονίζει ο εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Να αγωνιζόμαστε με πίστη και αυταπάρνηση, να τολμούμε πράξεις, συχνά πρωτόγνωρες για την προστασία του ανθρώπου, όταν άλλοι τον κοιτούν ως αριθμό, ως «αγέλη» , να ενεργοποιούμαστε εθελοντικά και θυσιαστικά, να ξαναβρίσκουμε τις απαρχές μας και να δίνουμε νόημα στην κοινωνική δράση, να υψώνουμε φωνή σύνεσης και αξιοπρέπειας.

Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης σήμερα έχει κι έναν ακόμη, έντονο όσο ποτέ, συναισθηματικό, πνευματικό, πολιτιστικό και άρα εθνικό συμβολισμό.

Αντιπαλεύουμε τη μιζέρια, την αδράνεια, την παραίτηση, τις ιδεοληψίες και τις αγκυλώσεις μας.

Συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα με μια στάση ζωής που βασίζεται στο φιλότιμο, την αξιοπρέπεια, το ήθος, την εργατικότητα, την αλληλεγγύη και τη συνειδητή στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Η πόλη της καρδιάς μας, η Νέα Ιωνία, όρθια μαζί με εσάς ατενίζει τη σημερινή επέτειο ως ημέρα έναρξης συντονισμένων δράσεων για την απόδοση τιμής στα επερχόμενα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Και αυτό γιατί η ιστορία και ο πολιτισμός συνιστούν ό,τι πιο ισχυρό διαθέτουμε. Τα μηνύματα της θυσίας των προγόνων μας είναι περισσότερο από ποτέ σεβαστά, επίκαιρα και ελπιδοφόρα. Δίνουν τη δύναμη και την προοπτική στην πατρίδα και στον τόπο μας.

Συνεχίζουμε δυνατά, αποφασιστικά, όλες και όλοι μαζί. Σε αυτήν την πορεία κανείς και καμία δεν περισσεύει.

Εμείς μένουμε στο Δημαρχείο της πόλης μας για εσάς! Εσείς, μείνετε  σπίτι για όλους μας! Η πόλη μπορεί, ελπίζει και αγωνίζεται για το αύριο.

Για ένα αύριο που ανήκει σε όλες και όλους. Για ένα αύριο που θα δικαιούμαστε να πιστεύουμε όπως και ο Οδυσσέας Ελύτης.

Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις!

Μαζί λοιπόν φτιάχνουμε το αύριο!
Μαζί θα νικήσουμε και πάλι!

Χρόνια Πολλά!!
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ανακοινώνει ότι κατά την ημέρα της εορτής της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γαβριήλ θα τελέσει στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγ. Παρασκευής Νέας Ιωνίας και ώρα 10.00π.μ., κεκλεισμένων των θυρών, Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών πάντων των Αγωνιστών κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.   
Επιπλέον, ώρα 11.00π.μ., θα χτυπήσουν πανηγυρικώς οι καμπάνες των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
 ΜΗΝΥΜΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

«Ἀλλ᾽ ὡς ἔχουσα τό κράτος ἀπροσμάχητον, ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον, ἵνα κράζω σοι· Χαῖρε νύμφη ἀνύμφευτε».

Αγαπητοί μου,

Μέσα στο γενικότερο κλίμα σύγχυσης, αγωνίας και αβεβαιότητας που βιώνουμε ως λαός, με την ατμόσφαιρα να επισκιάζεται υπό την ασύμμετρη απειλή μιας εξελισσόμενης πανδημίας, έρχεται η μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της ενάρξεως της Εθνικής Παλιγγενεσίας του Έθνους μας να αντιτάξει τη χαρά, την ευλογία και την αισιοδοξία, αλλά και να υπενθυμίσει σε όλους μας, ότι τελικά υπάρχει ελπίδα!

Ναι! Όσο κι αν ακούγεται αυτό ξένο και παράδοξο στον σύγχρονο ταλαιπωρημένο άνθρωπο, η διπλή αυτή εορτή είναι ημέρα χαράς και αγαλλιάσεως, διότι αποκαλύφθηκε η οδός της συμφιλιώσεως του ανθρώπου με το Θεό, καθώς και η άπειρη αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο.
Είναι όμως και ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφανείας, που τιμούμε ως Έθνος, τους μεγάλους ήρωες και αγωνιστές του ‘21, οι οποίοι εμπνεύσθηκαν από την ελπίδα του Ευαγγελισμού και θυσίασαν τη ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Στις 25 Μαρτίου, εκτός από δύο μεγάλες ελευθερίες, εορτάζουμε και δύο μεγάλες επαναστάσεις. Την επανάσταση του ανθρωπίνου γένους, με πρωτεργάτη την Υπεραγία Θεοτόκο, κατά της δουλείας της αμαρτίας και την επανάσταση του Έθνους των Ελλήνων κατά της ταπεινωτικής δουλείας από τον τουρκικό ζυγό.
Μπορεί φέτος, λόγω των εκτάκτων μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας να αποφεύγονται οι συναθροίσεις στους Ναούς μας, μπορεί να μην εκφωνηθούν πανηγυρικοί λόγοι, να μην πραγματοποιηθούν χοροί και παρελάσεις, ωστόσο, ο εορτασμός δεν υστερεί επ’ ουδενί σε μεγαλείο και σημασία από τα προηγούμενα έτη.

Φέτος μάλιστα είναι μεγαλύτερη η ανάγκη, όχι απλά μόνο να μνημονεύσουμε και να επευφημήσουμε τα κατορθώματα των προγόνων μας, αλλά και να τους μιμηθούμε. Να μιμηθούμε την καρτερία τους, να μιμηθούμε την γενναιότητά τους, τον αγώνα τους, την υπομονή τους, την ευλογημένη επανάστασή τους, τον πόθο τους για ελευθερία, την πίστη τους στο Θεό, την μεγάλη αγάπη τους για την Πατρίδα. Κυρίως όμως, είναι ανάγκη να εμπνευσθούμε από την ομοψυχία και την ενότητά τους.

Η ενότητα ήταν και είναι η μεγάλη δύναμη των Ελλήνων.
Καλούμαστε λοιπόν κι εμείς σήμερα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνισθούμε, ο καθένας από το σπίτι του, ενάντια στον αόρατο εχθρό της νόσου που μας απειλεί.  Καλούμαστε λοιπόν να κάνουμε την δική μας επανάσταση.
Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι αυτή κατά του ίδιου μας του εαυτού, ενάντια στα πάθη μας, στα «θέλω» μας και στον εγωισμό μας.

Σε κάθε επανάσταση, σε κάθε αγώνα χρειάζονται όπλα, σύμμαχοι και βεβαίως κίνητρα. Έτσι κι εμείς, για όπλο έχουμε την προσευχή μας προς τον Πανάγαθο Θεό. Σύμμαχο, την Παναγία Μητέρα μας. Κίνητρο, ένα και μοναδικό. Την αγάπη μας για τον πλησίον.
Η επανάσταση αυτή είναι ιερή, είναι εσωτερική, είναι πνευματική.
Είναι λοιπόν ώρα προσευχής και εσωτερικής περισυλλογής.
Με τα πνευματικά αυτά όπλα που μας προσφέρει η Εκκλησία μας δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε.

Είναι καιρός του σιγάν και όχι του λαλείν (Εκκλ. γ’ 7). Είναι καιρός να εγκαταλείψουμε το «εγώ» και να κινηθούμε στο πλαίσιο του «εμείς». Να βάλουμε πάνω απ’ όλα το κοινό όφελος. Γι’ αυτό, πρέπει να ακούσουμε τις προτροπές των ειδικών επιστημόνων και να παραμείνουμε όλοι σπίτια μας.
Ας καταφύγουμε λοιπόν αυτή τη δύσκολη ώρα, όπως κάναμε πάντοτε οι Έλληνες στις μεγάλες εθνικές δοκιμασίες, στην Υπεραγία Θεοτόκο, στην Μητέρα του Θεού μας, στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας, που ποτέ δεν μας εγκαταλείπει!

Ας προστρέξουμε σε Αυτήν και ας Την ικετεύσουμε να μας ελευθερώσει από κάθε κίνδυνο και απειλή και ας αναφωνήσουμε με πίστη «Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε»!

Χρόνια πολλά και ευλογημένα αδελφοί μου!
Η Παναγία μας να σκέπει το Έθνος, την Πατρίδα και την Εκκλησία μας!

Ο Μητροπολίτης
†Ο Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας,
Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ

 


Νέα Ιωνία 23/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15909: Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενεργοποιεί πενταψήφιο αριθμό για τις ευπαθείς ομάδες


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και με το σύνθημα  «Μείνετε σπίτι - Θα έρθουμε εμείς!» ανακοινώνει την έναρξη ειδικής πενταψήφιας Γραμμής Επικοινωνίας στον αριθμό 15909 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών δημοτών.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας με αυτό τον τρόπο ενισχύει τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης για τους ηλικιωμένους, τους μοναχικούς και ανήμπορους συμπολίτες, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που ισχύουν κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Καλώντας στο 15909, οι ευπαθείς ομάδες δημοτών θα εξυπηρετούνται σε βασικές καθημερινές ανάγκες, όπως τρόφιμα, φάρμακα και πιστοποιητικά από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Σε περίπτωση αναμονής μπορείτε να αφήνετε το αίτημά σας με ηχητικό μήνυμα.

 


Δήλωση της Δημάρχου Νέας Ιωνίας για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων

Η Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη στήριξη της κοινωνίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της δυνατότητας που της δίνει η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ68/20-03-2020) προτίθεται να φέρει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, μέτρα ενεργούς στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων που πλήττονται από τους περιορισμούς της λειτουργίας τους.

Ειδικότερα προτείνουμε :
1. Οι Επιχειρήσεις που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Νέας Ιωνίας και διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί .
2. Οι ως άνω Eπιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Με την πεποίθηση ότι η πρότασή μας θα γίνει αποδεκτή από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ευελπιστούμε σε ομόφωνο ψήφισμα στήριξης των τοπικών μας επιχειρήσεων που τόσο σκληρά δοκιμάζονται σήμερα από τις πρωτοφανείς συνθήκες που επικρατούν.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Δέσποινα ΘωμαΐδουΝέα Ιωνία, 23/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Δημότες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Νέας Ιωνίας προχώρησε σήμερα, ημέρα Δευτέρα την 23η Μαρτίου του έτους 2020  εκτάκτως σε ελέγχους στη Λαϊκή Αγορά στην περιοχή της Καλογρέζας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά περιγράφονται στην κείμενη νομοθεσία. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από 23/03/2020 έως 30/04/2020 και συνοψίζονται στα ακόλουθα:

• Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό - ελεύθερο από αντικείμενα.
• Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
• Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.
• Οι καταναλωτές οφείλουν να μη συνωστίζονται και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής που ισχύουν σε όλες τις συναλλαγές (τήρηση αποστάσεων, χρήση γαντιών, κλπ).
• Όλοι οι συμμετέχοντες (πωλητές και καταναλωτές), θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις συστάσεις – παρατηρήσεις των εποπτών των λαϊκών αγορών.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε γενικώς εναρμόνιση με όσα ορίζει η νομοθεσία, υπακοή σε συστάσεις που πραγματοποιήθηκαν, ενώ παράλληλα απομακρύνθηκαν παράνομοι μικροπωλητές. Κλιμάκιο της υπηρεσίας ήρθε σε επικοινωνία με την επόπτρια της λαϊκής, προκειμένου να συνεχιστεί η παρούσα συνεργασία προς όφελος των πολιτών.

Παραμένουμε στο πλευρό του Δημότη και προσδοκούμε την ευαισθητοποίηση όλων, προκειμένου να ξεπεραστεί η παρούσα κρίση.

Ο Αντιδήμαρχος                                                                 
Δημοτικής Αστυνομίας

Αντωνιος Καρβουνιάρης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tι πραγματικά ισχύει για τα ζώα και τον κορονοϊό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας παρακαλούνται οι δημότες μας να γνωρίζουν τα εξής:

1.Τα ζώα δεν μολύνουν και δεν μολύνονται από τον κορονοϊό σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον καθ ύλην αρμόδιο Καθηγητή ιολογίας στην Κτηνιατρική Σχολή Α.Π.Θ κ. Κρήτα αλλά και ανακοινώσεις των συλλογικών οργάνων των κτηνιάτρων σε Ελλάδα και Κύπρο.

2.Επιτρέπεται ο περίπατος με τα κατοικίδιά μας παίρνοντας υπόψη μας τα μέτρα καθαριότητας ,που ίσχυαν πάντα ( Ν. Χαρδαλιάς Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας) .

3. Παραμένουν ανοιχτά τα pet-shops( Ν. ΧαρδαλιάςΥφυπουργός Πολιτικής Προστασίας)

4.Επιτρέπεται το τάισμα των αδέσποτων ως συνήθως λαμβάνοντας επίσης μέτρα καθαριότητας, όπως ίσχυε πάντα .

Απευθύνουμε ως εκ τούτου έκκληση στους ιδιοκτήτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους πέφτοντας θύματα ψευδών ειδήσεων περί δήθεν επικινδυνότητας των ζώων στη διασπορά του κορωνοϊού.

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ωράριο Λειτουργίας Γραφείων Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος

Γίνεται γνωστό ότι τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος (Λεωφ. Ηρακλείου 340, Νέα Ιωνία) θα είναι ανοιχτά για το κοινό κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και ώρες από 11.00π.μ. έως 12.00μ.μ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
 

 


 

Νέα Ιωνία 20/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη μάχη της στήριξης των ευπαθών ομάδων η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας τίθενται σε επιφυλακή και ενισχύεται με προσωπικό υπηρεσιών των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στις ευπαθείς ομάδες της πόλης.

Επιπλέον, προκειμένου να αποφεύγονται οι μετακινήσεις δημοτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (μοναχικά άτομα, ηλικιωμένοι, άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα), και ειδικά όσους είναι μόνοι και δεν έχουν τρόπο να καλύψουν τις ανάγκες τους σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό), ότι η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας έχει προβείς στις παρακάτω ενέργειες:

1. Μεταφορά του προσωπικού των ΚΑΠΗ στη Δ/νση για ενίσχυσή της Υπηρεσίας.
2. Διατήρηση της λειτουργίας όλων των Υπηρεσιών (Κοινωνικοί Λειτουργοί – Ψυχολόγος) της ΚΥ μέσω τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των ωφελουμένων.
3. Διατήρηση της λειτουργίας των δομών του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τηλεφωνική διεκπεραίωση των αιτημάτων.
4. Διασύνδεση με το Call Center της Περιφέρειας Αττικής.
5. Ενεργοποίηση ομάδας Υπαλλήλων για την υποδοχή έκτακτων κλήσεων καταγραφή και άμεση ικανοποίηση αιτημάτων των πολιτών.
6. Ενεργοποίηση ομάδας Υπαλλήλων για τη διανομή κατ’ οίκων ειδών πρώτης ανάγκης και συνταγογραφημένων φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες βάσει της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ.
7. Μετακίνηση του ιατρού των ΚΑΠΗ στη Δ/νση για τη δυνατότητα συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους, κατοίκους της Νέας Ιωνίας με χρόνια νοσήματα (επαναληπτική συνταγογράφηση) που έχουν αδυναμία μετακίνησης και έλλειψη υποστηρικτικού περιβάλλοντος.
8. Συνεργασία με την ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγία Όλγα για τη συνταγογράφηση των αντίστοιχων κατηγοριών φαρμάκων.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, θέλοντας να εξάρει το έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας τόνισε: «Ετοιμάζουμε έναν κοινωνικό μηχανισμό που κανένας δημότης δεν θα μένει μόνος και απροστάτευτος. Καταγράφοντας τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά τα αιτήματα των ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, προσπαθούμε να πετύχουμε τη διανομή κατ’ οίκον. Έχουμε ενεργοποιήσει τον μηχανισμό μας για να προσφέρουμε στον συμπολίτη ότι χρειάζεται. Αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μας ανθρώπους, σε όλα τα στελέχη του Δήμου, τα οποία αδιάκοπα προσφέρουν τα μέγιστα αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας».

Όσοι δημότες έχουν ανάγκη των υπηρεσιών ή όσοι δημότες αντιληφθούν συμπολίτη  μας που χρήζει βοήθειας παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στα σχετικά τηλέφωνα: 210 2723675- 210 2793916- 210 2777198- 210 2794950, καθώς και στο email koin@neaionia.gr.

Επιπρόσθετα, από την προσεχή Δευτέρα, ο Δήμος θα θέσει σε πλήρη λειτουργία πενταψήφιο αριθμό (15909) στον οποίο οι δημότες θα μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. 
Οι Ακολουθίες των Χαιρετισμών και της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας ζωντανά από τον Ι.Ν. Αγ. Ευσταθίου Ν. Ιωνίας μέσω του ΑΝΤ1

 

Στη μεγάλη δοκιμασία που βιώνουμε ως λαός, ο Τηλεοπτικός Σταθμός ΑΝΤ1, αφουγκράζεται τις λατρευτικές ανάγκες του πιστού λαού του Θεού, που την ιερή αυτή περίοδο στερείται τη μετοχή του στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας και ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου του κ. Θεοδώρου Κυριακού θα καλύψει ζωντανά τις Ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών και της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν σε απευθείας σύνδεση από τον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, όπου θα τελεσθούν κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Την Παρασκευή 20 Μαρτίου και ώρες από 5.00μ.μ. έως 6.00μ.μ η Ακολουθία των Χαιρετισμών μέσω του WEB TV του ΑΝΤ1 και στο www.ant1news.gr
  • Την Κυριακή 22 Μαρτίου (Σταυροπροσκυνήσεως) και ώρες από 07.45π.μ. έως 09.00π.μ. η Θεία Λειτουργία από την τηλεόραση του ΑΝΤ1

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του καναλιού:

«Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, ο ΑΝΤ1 θέτει τη δύναμή του ως Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και ενισχύει, μέσα από το τροποποιημένο πρόγραμμά του, τις προσπάθειες της Πολιτείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Στηρίζοντας την πρόσφατη οδηγία περί αποφυγής των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, αλλά και δείχνοντας σεβασμό στο θρησκευτικό συναίσθημα μεγάλης μερίδας τηλεθεατών, ο ΑΝΤ1 θα καλύψει την Ιερά Ακολουθία των Χαιρετισμών και της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν, σε απευθείας σύνδεση, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, όπου θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών:

-Την Παρασκευή 20 Μαρτίου, 17:00 με 18:00, η Ακολουθία των Χαιρετισμών, μέσω του WEBTV του ΑΝΤ1 και στο www.ant1news.gr.

-Την Κυριακή 22 Μαρτίου, 7:45 με 9:00, η Θεία Λειτουργία, από την τηλεόραση του ΑΝΤ1».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Νέας Ιωνίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης σε κοινόχρηστους χώρους,  πλατείες, κάδους και στάσεις λεωφορείων.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία με τους εργαζομένους της Υπηρεσίας να δίνουν ένα μαραθώνιο για την καθαριότητα της πόλης.

Οι εργασίες εκτεταμένης καθαριότητας συνεχίζονται στη Νέα Ιωνία και στις συνοικίες της με τους εργαζομένους να φροντίζουν για τη συλλογή των σκουπιδιών αλλά και την καθαριότητα των δρόμων κοινοχρήστων χώρων κλπ.

Επιπλέον, από πλευράς του Δήμου κλιμακώνονται και αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας προς τους εργαζόμενους, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στους οποίους παρέχονται μάσκες, γάντια και αντισηπτικά.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και όλες οι υπηρεσίες αιχμής βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.


 


Νέα Ιωνία, 19/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους του Δήμου μας να συνδράμουν το δύσκολο έργο των εργαζομένων για την τήρηση της καθαριότητας της πόλης και παρακαλεί στο πλαίσιο των εκτάκτων καταστάσεων που βιώνουμε για την τήρηση των παρακάτω:

α. Ασφαλές δέσιμο των σακουλών απορριμμάτων που εναποθέτονται  στους κάδους.
β. Περιορισμός όσο το δυνατόν του όγκου των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών.
γ. Περιορισμός όσο το δυνατόν της απόθεσης κλαδιών και ογκωδών απορριμμάτων στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Όλοι μαζί διατηρούμε την πόλη μας καθαρή.
Όλοι μαζί συνδράμουμε το δύσκολο έργο των εργαζομένων.

Η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής,
Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας
Αγγελική Σακκαλόγλου


 


 


Με μεγάλη συμμετοχή η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Νέας Ιωνίας

Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Νέας Ιωνίας και συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης προσφέροντας αίμα και δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν την αλληλεγγύη τους.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα μας, προκαλεί μείωση στην προσέλευση των αιμοδοτών λόγω της επιφυλακτικότητάς τους να αιμοδοτήσουν, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Στη προσπάθεια να διατηρηθεί η επάρκεια αίματος, ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία με την υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».
 

Αγαπητοί δημότες -σες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού και των εκτάκτων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, οι υπηρεσίες δεν θα δέχονται κοινό παρά μόνο για επείγουσες ανάγκες και μόνο τηλεφωνικώς έπειτα από ραντεβού.
Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με e-mail ή Fax στις παρακάτω υπηρεσίες.

Πρωτόκολλο:     e-mail: protocol@neaionia.gr
        Fax:    210 2714090
        τηλ.:    2132000488-432-412
Έσοδα:        e-mail: esoda@neaionia.gr
Ταμείο:        e-mail:    tameio@neaionia.gr, sdouvis@neaionia.gr, nvoy@neaionia.gr
Δημοτολόγιο:    τηλ.:  2102716200
        Fax:  2102792300
Ληξιαρχείο:    τηλ. 2102775248
        Fax: 210 2792115
Κ.Ε.Π.:        τηλ.: 2102718550
        Fax:  210 2718101

Υπηρεσίες δόμησης:

ΑΡΧΕΙΟ- ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Προϊστάμενος:  ydom@neaionia.gr  τηλ. 213 1617166
Γενικό Πρωτόκολλο: ydom@neaionia.gr , fax 2102585778, 210 2584751, τηλ. 213 1617108, 213 1617107
Υπόδειγμα αίτησης- πατήστε εδώ
Στελέχη οικοδομικών αδειών:   τηλ.  213 1617163, 213 1617170, 213 1617165
Σχέδια οικοδομικών αδειών: τηλ. 213 1617113, 213 1617111

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ
Προϊσταμένη: elli.anastasiou@neaionia.gr  τηλ. 213 1617154
Όροι δόμησης - χρήσεις γης - ρυμοτομικά - ελεγκτές -πράξεις αναλογισμού κλπ.
213 1617159, 213 1617157, 213 1617131, 213 1617132
  Τα ρυμοτομικά σχέδια μπορείτε να τα αναζητείτε και από το http://gis.epoleodomia.gov.gr/, αλλά επειδή έχει ακόμη αρκετά σφάλματα, συνιστούμε να επικοινωνήσετε και με την Υπηρεσία μας για επιβεβαίωση.

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ:

Προϊσταμένη: asta@neaionia.gr τηλ. 213 1617123
Μηχανικοί Εφαρμογής: τηλ. 213 1617126, 213 1617119
Μηχανολογικά: 213 1617117
Φορολογικά: τηλ. 213 1617164, 213 1617132

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ- ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ:

Προϊστάμενος: gkar@neaionia.gr   τηλ. 213 1617168
Μηχανικοί : τηλ. 213 1617139, 213 1617 140, 213 1617117, 213 1617138
Σύνδεση με δίκτυα, φάκελοι Ν.3843/10:  213 1617172
Ελεγκτές δόμησης - ΠΕΚ - αντίγραφα τηλ. 213 1617137, 213 1617138


 

 


Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας - Γραφείο Ψυχολόγου

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Για κάποιες μέρες ή εβδομάδες θα χρειαστεί όλοι να μείνουμε στα σπίτια μας για το καλό το δικό μας, αλλά και για το καλό όλων.
Η καθημερινότητά μας θα αλλάξει σημαντικά το επόμενο διάστημα.
Καθώς είναι μια κατάσταση που δεν έχουμε ξαναζήσει, συχνά μπορεί να νιώσουμε φόβο για το μέλλον και άγχος για την υγεία μας, αλλά και για την υγεία των δικών μας ανθρώπων.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να αντέξει αυτό το δύσκολο διάστημα:
• Δεν έχει νόημα να παρακολουθούμε αδιάκοπα ειδήσεις ή να διαβάζουμε όλα όσα γράφονται στο διαδίκτυο. Επιλέγουμε μία αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης και παρακολουθούμε μία φορά την ημέρα τις εξελίξεις και τις νέες οδηγίες.
• Εξηγούμε με απλά λόγια στα παιδιά μας τι συμβαίνει και προσπαθούμε να μας βλέπουν ψύχραιμους. Εξηγούμε επίσης τις οδηγίες υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζουν.
•  Όσο παραμένουμε στο σπίτι :
  - προσπαθούμε να απασχολούμε το μυαλό μας και τα παιδιά με  δημιουργικές δραστηριότητες. Μπορούμε να διαβάσουμε, να παίξουμε, να ζωγραφίσουμε, να ακούσουμε μουσική, να μαγειρέψουμε, να δούμε ταινίες, να ασχοληθούμε με τα φυτά μας, να κάνουμε γυμναστική, να τακτοποιήσουμε τα πράγματά μας και να κάνουμε ό,τι ποτέ δεν βρίσκαμε το χρόνο να κάνουμε μέσα στο σπίτι μας. 
 - κρατάμε επαφή με τους αγαπημένους μας από το τηλέφωνο και αξιοποιούμε όλα τα μέσα που μας δίνει η τεχνολογία και το διαδίκτυο (δυνατότητες βιντεοκλήσης, μηνύματα, πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κτλ.).Προσπαθούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο και να επικοινωνήσουμε ειλικρινά, χωρίς να αναπαράγουμε με άγχος ειδήσεις που προκαλούν φόβο.
 - διατηρούμε μια φυσιολογική ρουτίνα ύπνου και φαγητού και φροντίζουμε τον εαυτό μας και την προσωπική μας υγιεινή. Αυτό θα μας κάνει να  αισθανθούμε καλύτερα.
 - προσπαθούμε να παρηγορήσουμε τον εαυτό μας με ό,τι νιώθουμε και ξέρουμε ότι μας βοηθάει.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δε μας βοηθάει ο πανικός, αλλά ούτε και η ψευδαίσθηση ότι εμάς δεν θα μας αγγίξει το κακό και έτσι να γινόμαστε απρόσεκτοι.

Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί, ψύχραιμοι, με θετική σκέψη και να ακούμε τις συστάσεις των ειδικών.
 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ν. Ιωνίας με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας του έργου που επιτελεί ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, διασφαλίζοντας τη σημασία της προάσπισης του αγαθού της δημόσιας υγείας και ακολουθώντας τα επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, σας ενημερώνει ότι :

- Από τη  Δευτέρα 16/03/20 δε θα δέχεται κοινό.
- Στην προσπάθειά μας να είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, θα εξυπηρετούμε τηλεφωνικά όσους έχουν ανάγκη στα: 210 2723675- 210 2793916- 210 2777198- 210 2794950, καθώς και στο koin@neaionia.gr.

Αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση θα πραγματοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που κρίνονται ως εξαιρετικά επείγουσες και μόνο κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού. 

Μείνετε σπίτι! Προστατεύστε τον εαυτό σας και τους άλλους!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου της Νέας Ιωνίας ενημερώνει τους δικαιούχους κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων ότι με βάση την Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα αντιμετώπισης του Κορωνοϊού COVID-19:

1) Παρατείνεται για έναν (1) μήνα, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην Κ.Ε.Α.), οι οποίες έληξαν τον Φεβρουάριο.

2) Παρατείνεται για έναν (1) μήνα, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Επίδομα Στέγασης, οι οποίες λήγουν εντός του Μαρτίου του 2020.

3) Η προθεσμία των τριών (3) μηνών που προβλέπεται για την υποβολή αίτησης χορήγησης του «Επιδόματος γέννησης», αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου ως και την 30η Απριλίου του τρέχοντος έτους. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας.

4) Αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση κατ΄ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.
 
 


ΙΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιωνικού Συνδέσμου, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των τμημάτων του και την προσωρινή αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων έως τις 4 Απριλίου 2020, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων που στοχεύουν στην αποφυγή της εξάπλωσης του COVID-19.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Υποδομών (Α3/18539/2218/16-3-20) στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων λόγω της εµφάνισης του COVID-19 εφαρµόζονται κατεπειγόντως τα ακόλουθα:

1. Παρατείνεται αυτοδικαίως έως και την 30η Απριλίου 2020 η ισχύς των αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελµατικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) που λήγουν έως την 30η Απριλίου 2020.

2. 
Έως και την 30ή Απριλίου 2020, δεν επιτρέπεται στους πολίτες να προσέρχονται στις Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών καθώς και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της χώρας
για την υποβολή αίτησης ανανέωσης άδειας οδήγησης ή Π.Ε.Ι.


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Υποδομών (Α3/18539/2218/16-3-20) στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων λόγω της εµφάνισης του COVID-19 εφαρµόζονται κατεπειγόντως τα ακόλουθα:

1. Παρατείνεται αυτοδικαίως έως και την 30η Απριλίου 2020 η ισχύς των αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελµατικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) που λήγουν έως την 30η Απριλίου 2020.

2. Έως και την 30ή Απριλίου 2020, δεν επιτρέπεται στους πολίτες να προσέρχονται στις Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών καθώς και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της χώρας
για την υποβολή αίτησης ανανέωσης άδειας οδήγησης ή Π.Ε.Ι.

 


Νέα Ιωνία, 13/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί δημότες,

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας με αίσθημα ευθύνης διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι έχει προχωρήσει σε όλα τα προληπτικά μέτρα εφαρμόζοντας τις διοικητικές αποφάσεις των αρμοδίων φορέων και της κεντρικής διοίκησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που έχει προσβάλλει την χώρα μας και όχι μόνο.

Τα μέτρα του Δήμου Νέας Ιωνίας επιγραμματικά:

- Προώθηση εντύπου οδηγιών πρόληψης του Υπουργείου Υγείας σε σχολεία, δημοτικά κτίρια και δημοτική συγκοινωνία
- Προμήθεια υγειονομικού υλικού στα σχολεία.
- Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ.
- Αναστολή λειτουργίας βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
- Προσωρινή διακοπή λειτουργίας των παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων.
- Προληπτική απολύμανση όλων των σχολείων παρότι η ΚΕΔΕ δεν υποχρέωνε τους Δήμους που δεν είχαν κρούσμα.
- Προληπτική απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και χώρων.
- Σταδιακή προώθηση υγειονομικού υλικού σε όλο το προσωπικό του Δήμου.
- Αναστολή εκδηλώσεων μνήμης για το μπλόκο της Καλογρέζας.
- Αναστολή αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων.
- Προσωρινή διακοπή λειτουργίας των ιματιοθηκών.
- Περιορισμός λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.
- Ηλεκτρονική και τηλεφωνική εξυπηρέτηση από το Τμήμα Εσόδων και  την Υπηρεσία Δόμησης Νέας Ιωνίας.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, συνιστά στους πολίτες ψυχραιμία και τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια όλων μας.

Δεν ακολουθούμε φαιδρές φωνές που θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν με την ασφάλεια των πολιτών διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις που επισύρουν πολιτικό και ποινικό κολασμό.

Όλοι μαζί απομονώνοντας τους συκοφάντες θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Αρκεί να φερόμαστε υπεύθυνα απέναντι στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.
 
Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

Δέσποινα Θωμαΐδου
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                                       Νέα Ιωνία, 16/3/2020
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Σελευκείας 2  • 2102776100
dimast@neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Αγαπητοί Δημότες,
 Εφιστούμε την προσοχή σας αναφορικά με καταγγελίες που παρελήφθησαν από την Υπηρεσία μας σχετικά με την ύπαρξη άγνωστων ατόμων, οι οποίοι ισχυριζόμενοι ότι είναι Δημοτικοί Υπάλληλοι επισκέπτονται γειτονιές του Δήμου μας με την πρόφαση ότι πραγματοποιούν κατ’ οίκον απολυμάνσεις.

 Ο Δήμος Νέας Ιωνίας δεν πραγματοποιεί κατ’ οίκον απολυμάνσεις και για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι δημότες μας και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι να είναι πολύ προσεκτικοί και να επικοινωνούν με την Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να εισέλθει στην οικία τους, προφασιζόμενος ότι θα την απολυμάνει.

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας
Αντώνιος Καρβουνιάρης

 


 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε εφαρμογή των μέτρων για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού,
 η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ του Δήμου Νέας Ιωνίας
από 16 Μαρτίου 2020 θα δέχεται αιτήματα
μόνο με e-mail ή  fax και ΟΧΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ
  (e-mail:  ydom@neaionia.gr, fax: 210 2585778)
και θα εξυπηρετεί το κοινό εξ αποστάσεως, όπου αυτό είναι εφικτό.
Υπόδειγμα αίτησης- πατήστε εδώ

Για πληροφορίες και ερωτήσεις, καθώς και για εξαιρετικά επείγοντα θέματα μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τα αρμόδια τμήματα:


ΑΡΧΕΙΟ- ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
Προϊστάμενος:  ydom@neaionia.gr mailto:asta@neaionia.gr τηλ. 213 1617166
Γενικό Πρωτόκολλο: ydom@neaionia.gr , fax 2102585778, 210 2584751, τηλ. 213 1617108, 213 1617107
Στελέχη οικοδομικών αδειών:   τηλ.  213 1617163, 213 1617170, 213 1617165
Σχέδια οικοδομικών αδειών: τηλ. 213 1617113, 213 1617111

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ
Προϊσταμένη: elli.anastasiou@neaionia.gr  τηλ. 213 1617154
Όροι δόμησης - χρήσεις γης - ρυμοτομικά - ελεγκτές -πράξεις αναλογισμού κλπ.
213 1617159, 213 1617157, 213 1617131, 213 1617132
  •  Τα ρυμοτομικά σχέδια μπορείτε να τα αναζητείτε και από το http://gis.epoleodomia.gov.gr/, αλλά επειδή έχει ακόμη αρκετά σφάλματα, συνιστούμε να επικοινωνήσετε και με την Υπηρεσία μας για επιβεβαίωση.
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ:
Προϊσταμένη: asta@neaionia.gr τηλ. 213 1617123
Μηχανικοί Εφαρμογής: τηλ. 213 1617126, 213 1617119
Μηχανολογικά: 213 1617117
Φορολογικά: τηλ. 213 1617164, 213 1617132

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ- ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ:
Προϊστάμενος: gkar@neaionia.gr  mailto:asta@neaionia.gr τηλ. 213 1617168
Μηχανικοί : τηλ. 213 1617139, 213 1617 140, 213 1617117, 213 1617138
Σύνδεση με δίκτυα, φάκελοι Ν.3843/10:  213 1617172
Ελεγκτές δόμησης - ΠΕΚ - αντίγραφα τηλ. 213 1617137, 213 1617138

 

Νέα Ιωνία 13/3/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων πρόληψης και προστασίας που λαμβάνονται λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι παιδικές χαρές του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστές.

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν τη μετάδοση του ιού για την προστασία όλων.

Ενθαρρύνουμε τους δημότες μας, για άλλη μια φορά, να περιορίσουν τις συναθροίσεις τους και τις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στο σπίτι.

Η προστασία του εαυτού μας, των συγγενών και των συνανθρώπων μας από τον κορωνοϊό εξαρτάται από τη συνεργασία και τη συνευθύνη όλων μας.

 


Νέα Ιωνία, 12/3/2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού με την υπ΄αριθμ. 55/11.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της εμφάνισης του κορωνοϊού»
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Ότι περιορίζει εξ ανάγκης στο ελάχιστο την λειτουργία των υπηρεσιών του και καλεί τους Δημότες να απευθύνονται στις Υπηρεσίες μόνο για θέματα επείγουσας φύσεως.


 
Νέα  Ιωνία:12/03/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ζητούμε την κατανόηση των Δημοτών μας καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων μας από τον Κορωνοϊό
        
Για λόγους προστασίας του κοινού και των υπαλλήλων και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό παρακαλούνται οι Δημότες

 Να μην προσέρχονται στα γραφεία του τμήματος εσόδων για
1.    Διόρθωση τετραγωνικών μέτρων
2.    Δήλωση διακοπής ηλεκτροδότησης


Καθώς για τα παραπάνω έχει δοθεί παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30/06/2020. (άρθρο 10 , παρ. 4 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/Α΄/11-03-2020)
Το τμήμα θα δέχεται αιτήσεις μετά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
Η δήλωση των τετραγωνικών μέτρων μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

Για όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι πρώτα να επικοινωνούν με το τμήμα εσόδων στα παρακάτω τηλέφωνα:
1.    Για δημοτικά τέλη - ΤΑΠ  213 2000419
2.    Για κλήσεις (παραβάσεις ΚΟΚ) 2132000481
3.    Για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος 213 2000446
4.    Για μειωμένα δημοτικά τέλη 213 2000446
5.    Για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων - περίπτερα 213 2000418
ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση  esoda@neaionia.gr

Εκ του Δήμου Νέας Ιωνίας

 
 
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Για προστασία όλων από τη μετάδοση του κοροναϊού,
ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ
να αποστέλλετε τα αιτήματά σας
με  e-mail (
ydom@neaionia.gr )
ή  fax (210 2585778)
και  ΟΧΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ,
αναφέροντας ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας,
ταχυδρ. διεύθυνση, τηλέφωνο, και το αίτημά σας με λεπτομέρεια.

Η Υπηρεσία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια
να σας απαντήσει  με τον ίδιο τρόπο ή ταχυδρομικά.
Απλές ερωτήσεις μπορείτε να κάνετε μέσω e-mail ή τηλεφωνικά,
απευθείας στα αρμόδια τμήματα.

Επισημαίνουμε ότι λόγω απουσίας υπαλλήλων που έχουν παιδιά,  κάποια τμήματα θα υπολειτουργούν.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΙ
ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

11-3-2020
Από τη Διεύθυνση

ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΙΚΟΔ. ΑΔΕΙΩΝ
τηλ.  213 1617163, 213 1617170, 213 1617165

ΣΧΕΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ
Επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα σάρωσης ή αναπαραγωγής σχεδίων εντός της Υπηρεσίας, το αρχείο λειτουργεί κανονικά για το κοινό, εκτός Τρίτης.
τηλ. 213 1617113, 213 1617111

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ
Όροι δόμησης - χρήσεις γης - ρυμοτομικά - πράξεις αναλογισμού κλπ.

e-mail  
mstyl@neaionia.gr, ever@neaionia.gr,
τηλ. 213 1617159, 213 1617157, 213 1617131, 213 1617132
Τα ρυμοτομικά σχέδια μπορείτε να τα αναζητείτε και από το
http://gis.epoleodomia.gov.gr/, αλλά επειδή έχει ακόμη αρκετά σφάλματα, συνιστούμε να επικοινωνήσετεκαι με την Υπηρεσία μας για επιβεβαίωση.
Προϊσταμένη:
elli.anastasiou@neaionia.gr, τηλ. 213 1617154

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ:
Μηχανικοί / Προϊσταμένη:

e-mail  
etsi@neaionia.grasta@neaionia.gr
τηλ. 213 1617126, 213 1617119, 213 1617123, 213 1617117
Φορολογικά:
e-mail  
dxir@neaionia.gr,  τηλ. 213 1617164, 213 1617132

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ- ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ:

Μηχανικοί / Προϊστάμενος:
e-mail  
ampo@neaionia.gr,   vassiliki.venaki@neaionia.gr,   gkar@neaionia.gr
τηλ. 213 1617139, 213 1617 140, 213 1617117, 213 1617168
Πρόστιμα:
evmorfia.afentaki@neaionia.gr, ampo@neaionia.gr,
τηλ. 213 1617138, 213 1617140
Σύνδεση με δίκτυα, φάκελοι Ν.3843/10:  
213 1617172
Ελεγκτές δόμησης - ΠΕΚ - αντίγραφα:   
e-mail   
spapa@neaionia.gr , τηλ. 213 1617137
      
 

 


 

 
ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος

Αγαπητοί φίλες και φίλοι του Ιδρύματος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, για προληπτικούς λόγους, οι προγραμματισμένες εντός Μαρτίου ποιητικές εκδηλώσεις μας αναβάλλονται για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.

Το ΔΣ του Ιδρύματος

 
Οι παλαίμαχοι Νέας Ιωνίας και ΑΕΚ τίμησαν τη μνήμη των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλογρέζας

 


Σε όμορφο φιλικό αλλά και συγκινητικό κλίμα διεξήχθη τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στο Δημοτικό Στάδιο, ο αγώνας ποδοσφαίρου των παλαιμάχων της Νέας Ιωνίας με τους παλαιμάχους της ΑΕΚ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που διοργανώνει ο  Δήμος Νέας Ιωνίας και οι Συγγενείς των Εκτελεσθέντων για την επέτειο της συμπλήρωσης 76 χρόνων από την εκτέλεση των 22 παλικαριών στις 15/3/1944 στο Μπλόκο της Καλογρέζας.

Οι ιστορικές φυσιογνωμίες του ένδοξου παρελθόντος της ΑΕΚ, αλλά και της Νέας Ιωνίας συναντήθηκαν σε έναν εντυπωσιακό φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με αρκετό πάθος και πλούσιο θέαμα.

Πριν την έναρξη του αγώνα η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου απένειμε τιμητικές πλακέτες προς τους παλαιμάχους των δυο ομάδων και τους ευχαρίστησε για όσα συνεχίζουν να προσφέρουν και για τον ξεχωριστό και συμβολικό αγώνα που συνδυάζει τη μνήμη και την ιστορία της πόλης μας.

Στο Δημοτικό Στάδιο παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας κα. Αγγελική Σακκαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κα. Ελένη Χατζή, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Συγκοινωνίας κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωάννης Ιωάννου και η Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ, κα. Ελένη Γρίβα.


 
 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Έκτακτα μέτρα που αφορούν στη λειτουργία των ιματιοθηκών
 
Στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία τόσο των εθελοντών μας όσο και των εξυπηρετουμένων, ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλης μας ότι οι δυο ιματιοθήκες που λειτουργούν στο Δήμο μας (Αγίου Κωνσταντίνου 3 και Χάλκης και Κοραή) θα παραμείνουν κλειστές έως το τέλος Μαρτίου 2020.
 
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας (Τηλ. 2102793916).
 
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας
Παναγιώτης Βλασσάς

 


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Η αθλητική οικογένεια του Περισσού, αξιολογόντας τις εξελίξεις  σχετικά με το  σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας (κορωνοϊός COVID-19) που μπήκε στην καθημερινότητά μας, συντονίζεται πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας (Κυβέρνηση, Ε.Ο.Δ.Υ., Υπουργείο Υγείας, κ.λ.π.), της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος Ν. Ιωνίας, ΟΠΑΝ, κ.λ.π.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Κ.Α.) και αναστέλλει από σήμερα και μέχρι νεωτέρας τις αθλητικές δράσεις (αγώνες και προπονήσεις) όλων των τμημάτων (αγωνιστικών ή μη) καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα που συνεπάγεται συνάθροιση ατόμων.   
 
Συστήνουμε σε όλους ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα.  Θα είμαστε  σε διαρκή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς και εάν υπάρξει ανάγκη θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.
 
 ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προληπτική Αναστολή Λειτουργίας του Συλλόγου

Έπειτα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας και λαμβάνοντας υπόψη τις νεότερες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος θα παραμείνει κλειστός εως τις 26 Μαρτίου 2020.

Με αίσθημα ευθύνης οι δράσεις του Συλλόγου όπως μαθήματα χορού, μουσικών οργάνων και χορωδίας δεν θα πραγματοποιηθούν.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Σας συστήνουμε ψυχραιμία και σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Πανταγιάς

 


Αναστολή αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας (Ο.Π.Α.Ν.), λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που αφορούν στον COVID-19 και τηρώντας πιστά την Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.15954/2020 (ΦΕΚ 726/Β/8-3-2020) και τις συστάσεις του Ε.Ο.Δ.Υ, προκειμένου να διασφαλιστεί όσο το δυνατόν η Δημόσια Υγεία αποφασίζει:

• Την αναστολή, για καθαρά προληπτικούς λόγους για 14 ημέρες όλων των αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων που λειτουργούν σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους των εγκαταστάσεων του Δήμου και σε παραχωρηθέντες χώρους σχολείων.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.
Ιωάννης Ιωάννου
Δημοτικός Σύμβουλος

 
 


Νέα Ιωνία 10/3/2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αναστέλλονται οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Καλογρέζας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.15954/2020 (ΦΕΚ 726/Β/8-3-2020), περί προσωρινής απαγόρευσης κοινού για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις προς τιμήν των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Καλογρέζας.

Νέα ημερομηνία θα οριστεί μετά την άρση της απαγόρευσης παρουσίας κοινού. 

 
Νέα Ιωνία 10/3/2020
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας αναδημοσιεύει το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας:

«Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.
Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών. Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου».
 


Νέα Ιωνία,10/3/2020

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.15954 «Απαγορεύεται προσωρινά η λειτουργία χώρων διενέργειας συνεδριακών εκδηλώσεων στο σύνολο της Επικράτειας από 9.3.2020 έως και 5.4.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Με βάση το ανωτέρω σχετικό απαγορεύεται προσωρινά η λειτουργία των χώρων διεξαγωγής εκδηλώσεων του Δήμου (Παναιτώλιο, Συνεδριακό Κέντρο,  Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΣΤΕΡΑΣ», Δημοτικό Θέατρο «Γιάννης Δομνάκης) καθώς και η λειτουργία των χώρων συγκέντρωσης εργαζομένων Δ/νσης Περιβάλλοντος (κυλικεία).

 


Νέα Ιωνία 10/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναπτυξιακά θέματα του Δήμου Νέας Ιωνίας συζητήθηκαν στη συνάντηση της Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου συναντήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας με αντικείμενο τα αναπτυξιακά θέματα του Δήμου Νέας Ιωνίας, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, καθώς και συνεργάτες του Περιφερειάρχη και της Δημάρχου.

Κατά τη συζήτηση, η Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής και την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών για την άριστη συνεργασία, επεσήμανε τη σημασία της απρόσκοπτης συνέχισης των μεγάλων έργων υποδομής που θα συμβάλλουν τόσο στην ανάπτυξή της πόλης, όσο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο έργο της κατασκευής του υπογείου πάρκινγκ, στα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης, καθώς και στην κατασκευή της πεζογέφυρας Αλέκου Παναγούλη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στη διαλογή των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων (καφέ κάδους) εστιάζοντας σε πρώτη φάση στους μεγάλους παραγωγούς του Δήμου. Η Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα συμμετέχει στα προγράμματα χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας Αττικής για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Παράλληλα, στη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα όπως η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέσω αντίστοιχων προσκλήσεων της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, καθώς και τη συνέχιση λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Δήμου Νέας Ιωνίας, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας.

Μετά το πέρας της συνάντησης η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε: «Μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο θέσαμε στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη τις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής προκειμένου να υλοποιηθούν ζωτικής σημασίας έργα, αλλά και για να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της πόλης και των δημοτών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση ενώνουμε τις δυνάμεις με την Περιφέρεια Αττικής για μια δυναμική και ανθρώπινη πόλη που αντιμετωπίζει κατάματα τις προκλήσεις των καιρών και έχει ως γνώμονα την πραγματική ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας του πολίτη».

 


 

 
Νέα Ιωνία 6/3/2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τιμά την μνήμη των 22 εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Καλογρέζας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και οι Συγγενείς των Εκτελεσθέντων οργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της συμπλήρωσης 76 χρόνων από την εκτέλεση των 22 παλικαριών στις 15/3/1944 στο Μπλόκο της Καλογρέζας.
 
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 
  • Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020.
Ώρα 6:00 μ.μ.: Αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Νέα Ιωνίας στο Δημοτικό Στάδιο με τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.
  • Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020
Ώρα 11:30 π.μ.: Τιμημένο δρώμενο στο Ηρώο του Μπλόκου της Καλογρέζας με αφορμή την επέτειο αυτού το οποίο θα απευθύνεται στους μαθητές σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας.

  • Κυριακή 15 Μαρτίου 2020
Ώρα 10:15 π.μ. Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας.

Ώρα 10:45 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των νεκρών του Μπλόκου (Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως & Ομορφοκκλησιάς).
Ομιλία Δημάρχου – Κατάθεση στεφάνων – Προσκλητήριο νεκρών.

Συμμετέχει η Φιλαρμονική Νέας Ιωνίας.
Μουσική ακολουθία από τους καλλιτέχνες: Μαρία Κάτσαρη (πιάνο - φωνή),  Λευτέρης Συμιανάκης (κιθάρα), Λάμπρος Πανταζόπουλος (μπουζούκι), Δημήτριος Παμπουλάκης (κρουστά), Δημήτριος Τσούνης (φωνή).

  • Κυριακή 15 Μαρτίου 2020
Ώρα 9:45 π.μ.: 35ος Αγώνας Δρόμου επί δημοσίας οδού με ελεύθερη συμμετοχή 1.500 μ. για παιδιά.

Ώρα 10:00 π.μ.: 10.000 μ. για ενήλικες
Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας


 

Νέα Ιωνία 6/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας της 8ης Μαρτίου, δεν είναι μια εθιμοτυπική ημέρα γιορτής, είναι μια ημέρα σύμβολο του αγώνα, της διεκδίκησης και της κοινωνικής διαμαρτυρίας των γυναικών για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία. Είναι μια μέρα σεβασμού και τιμής για όλα όσα προσφέρουν στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία και στην ανάπτυξη κάθε τομέα της ζωής μας.

Με την διπλή ιδιότητα της γυναίκας και της Δημάρχου Νέας Ιωνίας θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου ιδιαίτερα στις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, στις μητέρες παιδιών με αναπηρίες, στις πολύτεκνες μητέρες, σε εκείνες που υπήρξαν θύματα εκμετάλλευσης και όσες αγωνίζονται για την καθημερινότητα.

Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως την ισότιμη συμμετοχή γυναικών στις θέσεις ευθύνης και στα όργανα λήψης αποφάσεων. Δίνουμε φωνή στις γυναίκες της πόλης μας και προωθούμε τα δικαιώματά τους, μεριμνώντας την πρόσβασή τους στις παροχές υγείας, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό με στόχο την εξάλειψη κάθε διάκρισης και ανισότητας σε όλους τους τομείς».
  

Νέα Ιωνία 6/3/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ματαιώνονται προληπτικά οι κινηματογραφικές προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑ»

 


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, σε συνεννόηση με τις κινηματογραφικές ομάδες, αποφασίζει την προσωρινή ματαίωση των κινηματογραφικών προβολών που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑ».


Θα ακολουθήσει εκ νέου ανακοίνωση με την επανέναρξη του προγράμματος.

 Νέα Ιωνία 6/3/2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης απολύμανσης των σχολικών μονάδων ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού του κορωνοϊού αποφασίζει:


Tην Δευτέρα 9/3/2020, το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), του Εσπερινού ΕΠΑΛ και των 2ου και 7ου Παιδικών Σταθμών για μία (1) ημέρα.


Την Τρίτη 10/3/2020, το κλείσιμο των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), του 1ου ΕΠΑΛ , ΣΕΚ και των 1ου, 3ου και 5ου Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας για μία (1) ημέρα.


Τα παραπάνω σχολεία θα κλείσουν λόγω απολύμανσης των χώρων τους, στα πλαίσια μέτρων πρόληψης για την αποφυγή του COVID-19 (κορωνοϊού).


Τις αντίστοιχες μέρες δεν θα πραγματοποιηθούν απογευματινές δραστηριότητες σε χώρους των σχολείων από συλλόγους.

 
  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
 

Αγαπητές φίλες, φίλοι, μέλη και μη του Συλλόγου Σμυρναίων Ν.Ιωνιας, σας ενημερώνουμε πως:
οι δύο επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις του συλλόγου μας :

• Την Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, η ημέρα γυναικών στα γραφεία του Συλλόγου μας
• Την Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, η παρουσίαση του Ίδρυματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) του ντοκυμαντέρ «η Ανατολή έδυσε», και η παρουσίαση βιβλίου «η Μικρασιατική Εκστρατεία, οι ανταποκρίσεις του από το Μέτωπο»,

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ για λόγους προστασίας από τη διάδοση του νέου ιού.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας ευχόμαστε καλή Σαρακοστή.

  Νέα Ιωνία 5/3/2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε προληπτική απολύμανση όλων των σχολείων προχωρά ο Δήμος Νέας Ιωνίας
 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού ενημερώνει ότι έχει προγραμματίσει προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια) καθώς και των παιδικών σταθμών.

Επιπροσθέτως, αναστέλλονται προσωρινά οι παραχωρήσεις αιθουσών και λοιπών χώρων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συλλόγους και φορείς.

Ο Δήμος βρίσκεται σε επαγρύπνηση και κάνει θερμή παράκληση προς τους δημότες να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις του για την ορθή και έγκυρη ενημέρωσή τους.
 

 
Φυσιολατρικός Όμιλος Νέας Ιωνίας
 
Αναβολή εκδήλωσης «Το Περιβόλι της Παναγιάς»

Κατόπιν συνεννόησης με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας και με τον δήμο Νέας Ιωνίας, η προγραμματισμένη εκδήλωση για το Άγιο Όρος «Το Περιβόλι της Παναγιάς», της 11ης Μαρτίου 2020 στον κινηματογράφο ΑΣΤΕΡΑΣ, αναβάλλεται.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
         Χρήστος Ιωάννου         
 

 
Νέα Ιωνία 4/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας αποφασίζει την προσωρινή αναβολή του σημερινού μαθήματος, Τετάρτης 4 Μαρτίου 2020, του κύκλου διαλέξεων με τίτλο «Η Επιστήμη της Ευεξίας» στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020 και αφορά τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τον ορισμό νέας ημερομηνίας.
 
Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
του Δήμου Νέας Ιωνίας
 


 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ   
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ   
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΔΩΝ    
    
    Δήλωση επιφανείας ακινήτων στους Δήμους
    
Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4647/16-12-2019, άρθρο 51, παραγρ.2:
«Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου, υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 01-01-2020»
Πληροφορίες: 213 2000458-419-446

Δικαιολογητικά:

1.    Συμβόλαιο κτήσης
2.    Ταυτότητα ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
3.    Ε9 ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
4.    Αντίγραφο οικοδομικής άδειας
5.    Λογαριασμός ρεύματος
6.    Βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης σε περίπτωση που το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται
7.    Τακτοποίηση αυθαιρέτων/ημιυπαιθρίων 
 
Για ηλεκτρονική αίτηση στην Πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης Τ.Μ. Ακινήτων προς τους ΟΤΑ πατήστε ΕΔΩ
 
 Νέα Ιωνία 3/3/2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τους Διευθυντές όλων των σχολείων του Δήμου
 
 
Τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας, συνάντησε το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου 2020 στο Δημαρχείο, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου με αφορμή τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Δημάρχου με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στη σχολική κοινότητα και στο Δήμο σχετικά με την ενημέρωση και τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης ενδεχόμενης επιδημίας από τον κορωνοϊό.

Η Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη της άμεσης επικοινωνίας των Διευθύνσεων των σχολικών μονάδων με την Δημοτική Αρχή, προκειμένου να καθορίζονται οι άμεσες προτεραιότητες. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη τη συνάντηση και επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει μια σειρά προληπτικών μέτρων όπως η συμπληρωματική προμήθεια υγειονομικού υλικού και η προγραμματισμένη προληπτική απολύμανση των σχολικών μονάδων.
 

Η Δήμαρχος σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε τους Διευθυντές ότι θα βρίσκεται δίπλα τους, αλλά πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων για την έγκυρη ενημέρωση της σχολικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε από τους Διευθυντές το θέμα με τις σχολικές καθαρίστριες με την Δήμαρχο κα. Δέσποινα Θωμαΐδου να ενημερώνει ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, αλλά το θέμα έχει πλέον απασχολήσει και την ΚΕΔΕ στο τελευταίο Διοικητικό της Συμβούλιο ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

Στην συνάντηση συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα. Ελένη Αλατσίδου, η οποία έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που υποβλήθηκαν και κατέγραψε όλα τα προβλήματα που τέθηκαν από τους Διευθυντές, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου, κα. Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, η Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ κα. Ελένη Γρίβα και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’/θμιας Εκπαίδευσης κα. Αγγελική Δούκα.
  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΔΕ

Κατόπιν ερωτημάτων από πολλούς Δήμους, διευκρινίζεται ότι το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμού, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού, ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ αποκλειστικά και μόνο με Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά του κορωνοϊού.
 
ΟΔΗΓΙΕΣ TOY ΕΟΔΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΑΪΟ 2019-nCoV ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ .
 
ΔΕΙΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ .

 


 
Τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου


Το τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 (Τυρινής) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ Δωρόθεος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, συνιερουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πολλών κληρικών, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. στ΄ 14-21) και στη μακρά πνευματική περίοδο της Μ. Σαρακοστής που ξεκινά και δίδει την ευκαιρία για ειλικρινή μετάνοια και ενότητα.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου κ. Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας τη μεγάλη προσφορά του στην προσφυγική Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και την μεγάλη αγάπη του για την Εκκλησία.

Ακολούθως και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνου του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Κωνσταντίνου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δωροθέου.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στο Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος Ιεράρχου.

Μετά το τέλος του Ιερού Μνημοσύνου οι άγιοι Αρχιερείς μετέβησαν στο Κοιμητήριο του Κοκκίνου Μύλου Ν. Φιλαδελφείας, όπου o Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου, ο οποίος βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Εν συνεχεία, η Τοπική Εκκλησία παρέθεσε τράπεζα στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 


 
Νέα Ιωνία 28/2/2020
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται η απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου…
 

Η Δημοτική Αρχή δεν σκοπεύει να ακολουθήσει το θεσμικό ολίσθημα μερίδας παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες σε σημαντικά θέματα της πόλης είτε αποχωρούν από το Δ.Σ., είτε αποπροσανατολίζουν την συζήτηση.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου 2020, και ενώ τα τρία πρώτα θέματα είχαν τεθεί από τις ίδιες αυτές τις παρατάξεις, αυτές απεχώρησαν επικαλούμενες κόπωση.

Προς ενημέρωση των πολιτών το Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε διότι τα προβλήματα της πόλης δεν μπορούν να περιμένουν. Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τους θεσμούς και να ολοκληρώσει το έργο της παραβλέποντας κάθε προσχηματικό εμπόδιο.
 Προληπτικά μέτρα και δράσεις για τον κορωνοϊό αποφάσισε ο Δήμος Nέας Ιωνίας
 

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού προχώρησε σε ενημέρωση του κοινού, με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και αποφάσισε μια σειρά από μέτρα και δράσεις τα οποία είναι τα εξής:

1. Να προωθήσει το έντυπο οδηγιών πρόληψης του Υπουργείου Υγείας σε όλες τις Υπηρεσίες, δημοτικά κτίρια, δημοτική συγκοινωνία, σχολεία για ενημέρωση των πολιτών.

2. Να προμηθεύσει με αντισηπτικά υγρά και μαντιλάκια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, δημοτικά κτίρια και τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

3. Να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία των ΚΑΠΗ του Δήμου, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, μέχρι να δοθούν νεότερες οδηγίες.

4. Να παραμείνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε επαγρύπνηση, με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.
 

 
28/02/2020
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Έκτακτα μέτρα που αφορούν στη λειτουργία των ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Ιωνίας
 

Στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού ενημερώνουμε ότι τα ΚΑΠΗ του Δήμου θα περιορίσουν προσωρινά τη λειτουργία τους. Συγκεκριμένα:

α) Αναστέλλεται η λειτουργία των ομάδων και των προγραμμάτων στο χώρο του ΚΑΠΗ (ομάδες κομπανίας, χορωδίας, γυμναστικής, ομιλίες κ.λ.π.).
β) Αναστέλλεται η λειτουργία των χώρων της λέσχης.
γ) Αναβάλλονται όλα τα εξωτερικά προγράμματα (εκδρομές, συνεστιάσεις, θέατρα κ.λ.π.).

Θα εξυπηρετούνται μόνο περιστατικά που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες που παρέχονται από το γιατρό, το νοσηλευτή, το φυσικοθεραπευτή και τον κοινωνικό λειτουργό, κατόπιν ραντεβού. 

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.
 
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας
Παναγιώτης Βλασσάς

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ


 


 
ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΗΣ και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)
 
27 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκέψεις στα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

1. Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, στις 10 το πρωί, επισκέφθηκαν τα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. οι μαθητές του 9ου Λυκείου Αμαρουσίου συνοδευόμενοι από τον διευθυντή τους Νικόλαο Δαμιανό και τους καθηγητές Σταυρούλα Παπανικολάου, Μάριο Αγγελίδη, Δημήτρη Περράκη, Γιώτα Βρυώνη, Άννα Οικονομίδου, Νέλλη Ακτύπη και Θανάση Ραφτόπουλο.

2. Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στις 9 το πρωί, επισκέφθηκαν τα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. οι μαθητές του 5ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενοι από την διευθύντρια Κλεοπάτρα Βρέκου και τους καθηγητές Γιώργο Κούρτη, Παναγιώτη Ανδριόπουλο και Σμαράγδα Καρωνίδου.

Στο πρώτο μέρος της ξενάγησής τους, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας, και έκανε μια ιστορική αναδρομή στη τριετία 1919-1922 που σημάδεψε τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, ενώ συμπληρωματικά το μέλος του Δ.Σ. Μάκης Λυκούδης αναφέρθηκε στην εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Ν. Ιωνία.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα – υπήρχε κέρασμα και αναψυκτικά – οι μαθητές κατευθύνθηκαν στα Μουσεία Ταπητουργίας-Υφαντουργίας και Λαογραφικό όπου τα μέλη του Δ.Σ. Μάκης Λυκούδης και Χρήστος Χατζηϊωάννου τους ξενάγησαν στα εκθέματα των Μουσείων απαντώντας ταυτοχρόνως σε διάφορα ερωτήματα των μαθητών.

Φεύγοντας οι μαθητές έλαβαν ως αναμνηστικό ένα στυλό, ενώ στους καθηγητές προσφέρθηκε το βιβλίο: «Πρακτικά 8ου Συμποσίου: Λίγο πριν την 100/ετία: Πώς και γιατί οι Έλληνες υπέστησαν την μεγαλύτερη καταστροφή της Ιστορίας τους».

Θα περιμένουμε όσους θέλουν να επισκεφθούν τα μουσεία μας, να επικοινωνούν στο τηλ. 210 27 95 012 (9.00΄-13.00΄) από Δευτέρα έως Παρασκευή ή μέσω της ιστοσελίδας μας. 
  
 


 
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ για τα 100 της συνθήκης των Σεβρών
 

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτή κ. Άγγελο Συρίγο, καθώς και με ομιλίες προσωπικοτήτων από τον αθλητικό, τον πολιτιστικό και τον πανεπιστημιακό χώρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε: «Η ΑΕΚ είναι ιστορία, είναι πολιτισμός, είναι προοπτική. Είμαι περήφανη που βρίσκομαι εδώ, στη λέσχη ιστορίας και να είστε βέβαιοι ότι θα στέκομαι αρωγός στο έργο σας».

Για την προσφορά του στον Πολιτισμό και την ΑΕΚ βραβεύτηκε ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Νέας Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ κ. Μάκης Αγγελόπουλος, το μέλος της ομάδας μπάσκετ του 1968 κ. Χρήστος Ζούπας και ο καλλιτέχνης κ. Παύλος Κοντογιαννίδης.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ευάγγελος Ασλανίδης, ο δημοσιογράφος-ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη κ. Μανώλης Κωστίδης και εκπρόσωποι φορέων.


 


 

 

Νέα Ιωνία 24/2/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Δημότες και Φορείς,

Σας πληροφορούμε ότι διαπιστώθηκε η ύπαρξη παράνομων αφισών, διαφημιστικών πλαισίων, πανό, banners κ.ο.κ. εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.

Σύμφωνα με τον Ν. 2946/2001 αποτελεί  υποχρέωση του Δήμου η αποξήλωση και απομάκρυνση κάθε σχετιζόμενης με παράνομη υπαίθρια διαφήμιση κατασκευής, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πεζών και οδηγών, ενώ παράλληλα συμβάλλει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος ρυπαίνοντας τον αστικό ιστό της πόλης μας.

Σε αυτό το εγχείρημα, προσδοκούμε τη πλήρη συμμόρφωσή σας και παρακαλούμε να προβείτε στην αποξήλωση όλων των παράνομων πανό κλπ., που έχετε αναρτήσει, άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση, σας γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου είναι υποχρεωμένες να προβούν στην αποξήλωση επιβάλλοντας παράλληλα και το ανάλογο πρόστιμο, γεγονός που δεν είναι στις προθέσεις μας.

Παρακαλούμε για την συνεργασία σας, ώστε να διατηρήσουμε περιβαλλοντικά καθαρή την πόλη μας.
 


 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε τον Αθανάσιο Φαλούκα για την πολυετή προσφορά του στην εκπαίδευση
 

Μια τιμητική εκδήλωση για την μακρόχρονη πορεία στην εκπαίδευση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κ. Αθανασίου Φαλούκα, πραγματοποίησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαϊδου η οποία εξήρε το πολυδιάστατο έργο του κ. Φαλούκα και τόνισε ότι «Ο Δήμος Νέας Ιωνίας αποφάσισε να σας τιμήσει διότι εκτιμούμε την προσφορά σας στη βάση του οραματικού και όχι του διεκπεραιωτικού στόχου της εκπαίδευσης και του δασκάλου».
Επίσης, η Δήμαρχος απευθυνόμενη στην κα. Υφυπουργό τόνισε ότι προσβλέπει στην περαιτέρω συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας καθώς τα θέματα αυτά είναι ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής.

Ο τιμώμενος της βραδιάς κ. Αθανάσιος Φαλούκας, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Δήμο Νέας Ιωνίας για την τιμή και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στις επάλξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Έναν σύντομο χαιρετισμό έκανε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη η οποία στάθηκε στη συνεργασία της με τον κ. Φαλούκα και στη συνέχεια επέδωσε μαζί με τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας τιμητική πλακέτα και ανθοδέσμη.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα μεικτών Εγχόρδων Ωδείου Δήμου Νέας Ιωνίας, όπου ερμήνευσε ο Γιώργος Μαντάς και διηύθυνε ο Αλέξανδρος Στουπάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Δήμου Νέας Ιωνίας.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Παλιούρας, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, αντιδήμαρχοι των δήμων του Βορείου Τομέα, πρόεδροι σχολικών επιτροπών εκπαίδευσης, διευθυντές γυμνασίων και λυκείων, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου και γονείς. 


 
Με κέφι, χορό και τραγούδι το αποκριάτικο γλέντι στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού στη Νέα Ιωνία
 
Με αποκριάτικη διάθεση, δυνατή μουσική, πολύ κέφι και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο γλέντι του Δήμου Νέας Ιωνίας στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής (23/2) μικροί και μεγάλοι γέμισαν τον πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης για να ξεφαντώσουν σε latin ρυθμούς, να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς, αποκριάτικα έθιμα και μουσικά δρώμενα.

Τον ρόλο του συντονιστή ανέλαβε η Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ, κα. Μαρία Μπελεφάντη, η οποία έδωσε το αποκριάτικο σύνθημα ξεκινώντας με τη latin ορχήστρα του ΟΠΑΝ, ενώ στη συνέχεια τις εντυπώσεις έκλεψε με τις χορογραφίες του το νεανικό τμήμα latin του ΟΠΑΝ. Τη σκυτάλη πήραν οι μεγαλύτεροι και συγκεκριμένα το Χορευτικό Εργαστήρι του ΟΠΑΝ με τους παραδοσιακούς χορούς και το Σωματείο Ινεπολιτών Κασταμονιτών του οποίου τα μέλη αναβίωσαν παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα (γαϊτανάκι, σκούπα κ.ά) σκορπώντας κέφι αλλά και γέλια στον κατάμεστο πεζόδρομο.

Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις παραβρέθηκε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία συνεχάρη τους συντελεστές για την άψογη διοργάνωση και τόνισε ότι θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία προκειμένου να αναβαθμιστούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Στο τέλος των αποκριάτικων δρωμένων, οι συντελεστές έγιναν ένα με τους δημότες και τους περαστικούς χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια δημιουργώντας μια τεράστια χορευτική παρέα και ένα ζωντανό γλέντι.


 

 
Τιμητική εκδήλωση του Δήμου Νέας Ιωνίας για τον κ. Αθανάσιο Φαλούκα


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας προσκαλεί σε εκδήλωση προς τιμήν του κ. Αθανασίου Φαλούκα, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, για την πολυετή προσφορά του στην Εκπαίδευση, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 7.30μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας (Π. Ιωακείμ 4, πλησίον ΗΣΑΠ).

 

 

Με τις ιδιότητες των βοτάνων στη μαγειρική συνεχίστηκε ο κύκλος διαλέξεων στη Νέα Ιωνία

Συνεχίζονται τα δωρεάν μαθήματα του κύκλου διαλέξεων με τίτλο «Η Επιστήμη της Ευεξίας» που διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο το μάθημα με θέμα «Οι ιδιότητες των βοτάνων στη μαγειρική» με εισηγήτρια την βοτανοθεραπεύτρια κα. Βασιλική Χασιώτη να παρουσιάζει διεξοδικά τις ιδιότητες, τη θεραπευτική δράση και τις παρενέργειες ανά βότανο

Το επόμενο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 με τίτλο «Εξουδετερώστε τις αρνητικές σκέψεις» και εισηγητή τον κ. Δημήτριο Φλαμούρη, Coach θετικής ψυχολογίας.


  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας ενημερώνει ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου αναβάλλονται λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων στην πόλη μας σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.Στο ρυθμό της Αποκριάς η Νέα Ιωνία!

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας προσκαλεί σε γλέντι με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 από τις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού. Ελάτε να ξεφαντώσουμε, όπως το καλεί το έθιμο, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια.

Συμμετέχουν: Γιάννης Χατζόπουλος (φωνή, κιθάρα), Νικόλας Ξυδερός (μπουζούκι, λαούτο, φωνή), Άγγελος Σταματόπουλος (κιθάρα), Νίκος Μαυδαλιανός (κρουστά), Ανδρέας Πανταζής (βιολί).

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 από τις 11 το πρωί χορεύουμε σε ρυθμούς latin μουσικής με την latin ορχήστρα του Ο.Π.Α.Ν., με τις χορογραφίες από το τμήμα latin του Ο.Π.Α.Ν. και αναβιώνουμε παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα (γαϊτανάκι, σκούπα κ.ά) στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού. Συνδιοργάνωση: Ο.Π.Α.Ν., Σωματείο Ινεπολιτών Κασταμονιτών.


 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Σελευκειας 2   · 2102776100
dimast@neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Δημότες,

Εφιστούμε την προσοχή σας αναφορικά με καταγγελίες που παρελήφθησαν από την Υπηρεσία μας σχετικά με την ύπαρξη άγνωστων ατόμων, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι Δημοτικοί Αστυνομικοί και υποβάλλουν πλήθος ερωτήσεων σε περίοικους ορισμένων γειτονιών του Δήμου μας.

Οι εν λόγω καταγγελίες έχουν ήδη διαβιβαστεί στο καθ’ ύλην αρμόδιο Τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι οι ένστολοι Δημοτικοί Αστυνομικοί φέρουν πάντα την υπηρεσιακή τους ταυτότητα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και κάθε πληροφορία/αρωγή προς εξυπηρέτηση του Δημότη δύναται να δοθεί από το τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας, στο οποίο μπορείτε να αποτανθείτε στο τηλέφωνο 210- 2776100.


Ο Αντιδήμαρχος                                                                    Η Δήμαρχος
Δημοτικής Αστυνομίας
                                                                                               
Αντώνιος Καρβουνιάρης                                                   Δέσποινα Θωμαΐδου

 


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 6:00 μ.μ. ο Δήμος Νέας Ιωνίας εορτάζει την Τσικνοπέμπτη στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα.

Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όσους ιδιοκτήτες καντίνας επιθυμούν να συμμετάσχουν ατελώς, να το δηλώσουν στο Τμήμα Εσόδων μέχρι την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 9:00 π.μ..

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2132000458 και 418.Αλλαγή ωραρίου εισόδου κοινού στο Κ.Ε.Π. Δήμου Νέας Ιωνίας

Ενημερώνουμε ότι κατόπιν του αρ. ΔΑΔ/Φ.5/23/44371/19.12.2019 εγγράφου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του αρ. 409/τεύχος Β΄/12.2.2020 ΦΕΚ, καθορίστηκαν οι ώρες εισόδου κοινού στα Κ.Ε.Π που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, όπως παρακάτω:

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών θα λειτουργεί ως εξής:

Πρωί – Απόγευμα

Δευτέρα: 08:00 – 19:30
Τρίτη: 08:00 – 19:30
Τετάρτη: 08:00 – 19:30
Πέμπτη: 08:00 – 19:30
Παρασκευή: 08:00 – 19:30

Μόνο Πρωί

Σάββατο: 08:00 – 13:30


ΚΕΠ Ν. Ιωνίας: Πατρ. Ιωακείμ 4, Τ.Κ. 14234, τηλ. 210 2718550,
fax . 210 2718101 – 210 2724137, e-mail:
d.neasionias-attikis@kep.gov.gr
 

 


 
 

 Τιμητική εκδήλωση του Δήμου Νέας Ιωνίας για τον κ. Αθανάσιο Φαλούκα

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας προσκαλεί σε εκδήλωση προς τιμήν του κ. Αθανασίου Φαλούκα, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, για την πολυετή προσφορά του στην Εκπαίδευση, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 7.30μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας (Π. Ιωακείμ 4, πλησίον ΗΣΑΠ).
Στο ρυθμό της Αποκριάς η Νέα Ιωνία!

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας προσκαλεί σε γλέντι με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 από τις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού. Ελάτε να ξεφαντώσουμε όπως το καλεί το έθιμο με γεύσεις, ήχους και πολύ χορό!

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 από τις 11 το πρωί χορεύουμε σε ρυθμούς latin και αναβιώνουμε παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα (γαϊτανάκι, σκούπα κ.ά) στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού. Συνδιοργάνωση: Ο.Π.Α.Ν., Σωματείο Ινεπολιτών Κασταμονιτών.                                              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ    
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ    
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ    
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΔΩΝ    
    
    
Δήλωση επιφανείας ακινήτων στους Δήμους
    
             Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4647/16-12-2019, άρθρο 51, παραγρ.2:
«Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου, υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 01-01-2020»
Πληροφορίες: 213 2000458-419-446
              
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ  ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ


                                          
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ    
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ    
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ    
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΔΩΝ    
    
Δήλωση επιφανείας ακινήτων στους Δήμους
Δικαιολογητικά:
1.    Συμβόλαιο κτήσης
2.    Ταυτότητα ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
3.    Ε9 ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
4.    Αντίγραφο οικοδομικής άδειας
5.    Λογαριασμός ρεύματος
6.    Βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης σε περίπτωση που το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται
7.    Τακτοποίηση αυθαιρέτων/ημιυπαιθρίων 

    
 

Η παιδική θεατρική εθελοντική ομάδα  «Τ’ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ» και ο Ιωνικός Σύνδεσμος σας προσκαλούν στην παιδική παράσταση  «Το όνειρο του Σκιάχτρου», του Ευγένιου Τριβιζά, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 18.30 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ» (Ασκληπιού 4, όπισθεν Ο.Τ.Ε. Νέας Ιωνίας).
Θα ακολουθήσει η κοπή της παιδικής πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Επιμέλεια Εκδήλωσης: Δέσποινα Γεωργαντζή
Είσοδος Ελεύθερη.
 

 

 


 

 

 


 

 

 


 


Με έμφαση στη διατροφή συνεχίστηκε ο κύκλος διαλέξεων για την ευεξία στη Νέα Ιωνία
 
Με μεγάλη προσέλευση για μια ακόμη εβδομάδα συνεχίστηκε ο κύκλος διαλέξεων στη Νέα Ιωνία με τίτλο «Η Επιστήμη της Ευεξίας» που διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο κατά σειρά μάθημα στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Νέα Ιωνία) που είχε ως θέμα «Οι επιλογές της διατροφικής καθημερινότητας που καθορίζουν την υγεία» με εισηγήτρια την Δρ. Άννα Παπαγεωργίου, Κλινικό Διαιτολόγο, Διατροφολόγο Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα δωρεάν μαθήματα συνεχίζονται κάθε Τετάρτη με θέματα που αναπτύσσουν Ιατροί, Ψυχολόγοι, Διατροφολόγοι, Βοτανολόγοι, Σωματο-ψυχοπαιδαγωγοί, Coaches οι οποίοι αναλύουν διαδραστικά ζητήματα της καθημερινότητας.
Στο τελευταίο μάθημα θα γίνει απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης με προϋπόθεση παρακολούθησης, τουλάχιστον έξι μαθημάτων.
Ο απολογισμός των πρώτων 100 ημερών της νέας Δημοτικής Αρχής Νέας Ιωνίας
 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, η νέα Δημοτική Αρχή κυκλοφόρησε ένα έντυπο στο οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά οι στοχευμένες δράσεις που υλοποιήθηκαν στις πρώτες 100 ημέρες.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται σειρά καθημερινών παρεμβάσεων, ανακαινίσεις δημόσιων χώρων, η ταχύτατη αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων, η αναβάθμιση πολιτιστικών δρώμενων της πόλης, η επιτάχυνση μεγάλων έργων, καθώς και άλλες δράσεις που έχουν ήδη αφήσει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία της Νέας Ιωνίας.

Στον επίλογο του εντύπου, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου δηλώνει απευθυνόμενη προς τους δημότες τα εξής:

Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης καθηκόντων, όλες οι δράσεις του Δήμου μας στοχεύουν στο να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην πόλη. Με καίριες παρεμβάσεις και τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών αποκαθιστούμε την εικόνα της καθημερινότητας. Προχωράμε αποτελεσματικά σε σπουδαίες ουσιαστικές παρεμβάσεις και διαχρονικά αναγκαία έργα νέας πνοής για τα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης. Στο τέλος άλλωστε θα κριθούμε από εσάς. Μέχρι τότε στα λόγια, απαντάμε με έργα. Προς όφελος του Ιωνιώτικου λαού και των νέων μας, την ελπίδα του μέλλοντος! 100 μέρες μαζί και συνεχίζουμε…
 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ   
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ   
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΔΩΝ   
   
Δήλωση επιφανείας ακινήτων στους Δήμους
    
Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4647/16-12-2019, άρθρο 51, παραγρ.2:
«Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου, υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 01-01-2020»
Πληροφορίες: 213 2000458-419-446

Δικαιολογητικά:
1.    Συμβόλαιο κτήσης
2.    Ταυτότητα ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
3.    Ε9 ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
4.    Αντίγραφο οικοδομικής άδειας
5.    Λογαριασμός ρεύματος
6.    Βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης σε περίπτωση που το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται
7.    Τακτοποίηση αυθαιρέτων/ημιυπαιθρίων 

   Νέα Ιωνία 6/2/2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σε συνάντηση στην Περιφέρεια Αττικής η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Τους βασικούς πυλώνες του σχεδιασμού διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, στους Δημάρχους του Βορείου Τομέα Αθηνών σε συνάντηση που συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βορείου Τομέα Αθηνών κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, θέτοντας ως καίρια και επιβεβλημένη τη συνεργασία των Δήμων για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στη συνάντηση συμμετείχε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου η οποία «δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Περιφέρειας και θα καταθέσει προτάσεις χρηματοδότησης ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων στον Δήμο Νέας Ιωνίας εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο έργων, δράσεων και παρεμβάσεων, να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας με σύγχρονο τρόπο, χωρίς να τα θάβουμε χωρίς επεξεργασία ούτε στη Φυλή, ούτε πουθενά αλλού στην Αττική. Ο Δήμος μας πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής και να αφήσει πίσω του οριστικά την εποχή της ταφής των σκουπιδιών υιοθετώντας ένα φιλικό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον σύστημα διαχείρισης στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Άμεσα ο Δήμος μας πρόσθεσε, θα επικαιροποιήσει το Τοπικό Σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων του και θα οργανώσει τον επιχειρησιακό του σχεδιασμό. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στην εφαρμογή του καφέ κάδου ξεκινώντας αρχικά από τους μεγάλους παραγωγούς. Δεν υπάρχει χρόνος. Πρέπει άμεσα να δράσουμε και η κοινωνία να αποκτήσει μια άλλη κουλτούρα για την ανακύκλωση και την συνειδητή προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι μας στη νέα περίοδο».

Στο τέλος της συνάντησης έγινε αναφορά και στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτιρίων, ιδιαίτερα των σχολικών μονάδων που θα αποτελέσουν πυλώνα ενίσχυσης και στη νέα προγραμματική περίοδο μετά το 2023. Η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου «δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Περιφέρειας και θα καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης και για τα σχολικά κτίρια του Δήμου. Ενέργεια και Περιβάλλον είναι τα μεγάλα στοιχήματα της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και καλούμαστε να τα κερδίσουμε και τα δύο. Άλλωστε και προεκλογικά είχαμε αναδείξει τη σημασία των θεμάτων αυτών και έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον Ιωνιώτικο λαό».


 


Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας
Δήμου Νέας Ιωνίας
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ‘Η/ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ – ΤΕΒΑ» θα πραγματοποιηθεί διανομή Τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους δικαιούχους του Δήμου της Νέας Ιωνίας.

Σημείο Διανομής: Λεωφόρος Ηρακλείου 139 (Ισόγειο κτηρίου Πολεοδομίας - έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Περισσού).
Ημέρες Διανομής: ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020.
Ώρες Διανομής:  9.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.
Προϊόντα Διανομής: ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΛΠ). ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ.   
     
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
• ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ Κ.Ε.Α. (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ) ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ 
• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
• ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΜΚΑ

Οι δικαιούχοι να διαθέτουν τα απαραίτητα για την μεταφορά τους (π.χ. Σακούλες – Καρότσι).

 
 
Ξεκινά κύκλος διαλέξεων με δωρεάν μαθήματα για την ευεξία στη Νέα Ιωνία

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η Ένωση Ρουμελιωτών, στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης διοργανώνουν κύκλο διαλέξεων με τίτλο «Η Επιστήμη της Ευεξίας» και με 8 ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα ζωής από καταξιωμένους ομιλητές που πρόκειται να διέλθουν αναλυτικά και διαδραστικά ζητήματα της καθημερινότητας.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, πλησίον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, έναντι Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου).

Τα θέματα θα αναπτύξουν Ιατροί, Ψυχολόγοι, Διατροφολόγοι, Βοτανολόγοι, Σωματο-ψυχοπαιδαγωγοί, Coaches σε οκτώ μαθήματα. Στο τελευταίο μάθημα θα γίνει απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης με προϋπόθεση παρακολούθησης, τουλάχιστον έξι μαθημάτων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 5/2/2020
«Η τεράστια σημασία του Φυσικού Τοκετού». Εισηγήτρια: κα. Ελευθερία Δημοπούλου, Ανεξάρτητη Μαία, Πρόεδρος του Σωματείου για την προαγωγή του Φυσικού Τοκετού «Ευτοκία»
Τετάρτη 12/2/2020
«Οι επιλογές της διατροφικής καθημερινότητας που καθορίζουν την υγεία». Εισηγήτρια: Δρ. Άννα Παπαγεωργίου, Κλινικός Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τετάρτη 19/2/2020
«Οι ιδιότητες των βοτάνων στη μαγειρική». Εισηγήτρια: κα. Βασιλική Χασιώτη, Βοτανοθεραπεύτρια
Τετάρτη 26/2/2020
«Εξουδετερώστε τις αρνητικές σκέψεις», Εισηγητής: Δημήτριος Φλαμούρης, Coach θετικής ψυχολογίας
Τετάρτη 4/3/2020
«Ιπποκράτεια προσέγγιση στην ευεξία», Εισηγητής κ. Αλέξανδρος Τηλικίδης, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής
Τετάρτη 11/3/2020
«Η συνέργεια της φύσης στην επίτευξη της εσωτερικής και εξωτερικής μας ισορροπίας», Εισηγήτρια κα. Κλειώ Αποστολάκη, Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια
Πέμπτη 26/3/2020
«Σωματοπαιδαγωγική – Φασιαθεραπεία (μέθοδος Denis Bois)», Εισηγητές: κα. Άσπα και κ. Κώστας Σαμοϊλης, Ελληνικό Κέντρο Σωματο – ψυχοπαιδαγωγικής ΚΙΝΟΥΝ
Τετάρτη 1/4/2020
«Πώς να δίνουμε νόημα στη ζωή μας», Εισηγήτρια: κα. Ευγενία Δουβαρά, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος, Msc

Υπεύθυνη προγράμματος: Βασιλική Τραϊκοπούλου 6944 651904,
Εγγραφές: traikopoulouvasiliki@gmail.com enosiroumeliotonionias@yahoo.gr

 


 

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ) βρισκόμαστε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας γρίπης, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί εντός των επομένων εβδομάδων. Συνιστώνται τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

• Συνίσταται η κάλυψη του στόματος κατά το βήχα και το πλύσιμο/ καθαρισμό των χεριών

• Να μην προσέρχεστε στην εργασία αν παρουσιάζετε πυρετό και να παραμένετε κατ’ οίκον τουλάχιστον 24 ώρες μετά την υποχώρηση του

• Δίδετε προτεραιότητα στην καθαριότητα σε σημεία που έρχονται σε επαφή με τα χέρια όπως πόμολα, λαβές πόρτας, τηλέφωνο, πληκτρολόγιο/ ποντίκι υπολογιστή, βρύσες, διακόπτες, χειρολαβές σκάλας, φωτοτυπικά κλπ

• Να προμηθεύεστε αλκοολούχα διαλύματα σε περιέκτες με αντλία μίας δόσεως( π.χ. Chlorhexidine gluconate 4%). Αν και το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος εξουδετέρωσης των ιών, δεν είναι πάντα εύκολο να πραγματοποιείται κατά την εργασία ανά τακτά διαστήματα

• Φροντίστε να προμηθευτείτε χειροπετσέτες μίας χρήσης στις τουαλέτες και στα γραφεία

• Αποφύγετε συγκεντρώσεις και συνεδριάσεις με πολλά άτομα

• Με τον Εμβολιασμό η ανάπτυξη αντισωμάτων επιτυγχάνεται εντός δύο εβδομάδων. Συνίσταται ο εμβολιασμός ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου καθώς και όσων δεν έχουν εμβολιαστεί με τετραδύναμο εμβόλιο (Vaxigrip Tetra, Fluarix Tetra, Influvac Tetra)

• Έναρξη Αντιϊικών φαρμάκων το νωρίτερο μέσα σε 48 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων ή από την επαφή με παθόντα ιδιαίτερα αν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου

• Τα Αντιβιοτικά δεν προφυλλάσουν από τη γρίπη ούτε θεραπεύουν τη γρίπη. Αντιθέτως μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες.
 


Το πρόγραμμα προβολών για τον μήνα Φεβρουάριο στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑ»

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο στον Δήμο Νέας Ιωνίας και στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑ» (Ασκληπιού 4) κάθε Δευτέρα με ώρα έναρξης 8:30μ.μ και κάθε Παρασκευή με ώρα έναρξης 9.10μ.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών για τον μήνα Φεβρουάριο:

Κάθε Δευτέρα

Αφιέρωμα: Kρίση και Κοινωνικό Περιθώριο στον Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο με τις ακόλουθες τρεις κινηματογραφικές προβολές:
3/2 Usaak... Χρόνια μετά | Ελλάδα | 2017 | 118΄
Σκηνοθεσία: Kυριάκος Κατζουράκης
*Παρουσία του Σκηνοθέτη και της ηθοποιού Κάτιας Γέρου
10/2 Xenia | Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο | 2014 | 128΄
Σκηνοθεσία: Πάνος Χ. Κούτρας
17/2 Το Μικρό Ψάρι | Eλλάδα | 2014 | 137΄
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
24/2 Οι Αισθηματίες | Ελλάδα | 2014 | 94΄
Σκηνοθεσία: Νίκος ΤριανταφυλλίδηςΚάθε Παρασκευή

7/2
Κατάσκοπος στην Αβάνα
Our Man in Havana | 1959
του Carol Reed | 103’ | Κωμωδία
Στην Αβάνα της προεπαναστατικής περιόδου οι βρετανικές μυστικές
υπηρεσίες στρατολογούν έναν Άγγλο έμπορο ηλεκτρικών ειδών. Προκειμένου να μη χάσει την αμοιβή που του προσφέρουν, εκείνος αρχίζει να σκαρφίζεται διάφορα γεγονότα. Οι ψεύτικες αναφορές του αναστατώνουν το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών. Κατασκοπευτική κωμωδία, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Graham Greene, με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο Alec Guinness.

14/2
Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου
Beasts of the Southern Wild | 2012
του Benh Zeitlin | 93’ | Δραματική, Φαντασίας
Στην άκρη μιας απομονωμένης, πλημμυρισμένης λωρίδας γης στους
βάλτους της Νέας Ορλεάνης, η εξάχρονη Χάσπαπι μεγαλώνει σε ένα χαμόσπιτο με τον κυκλοθυμικό και βαριά άρρωστο πατέρα της. Μία από τις σημαντικότερες πρόσφατες ταινίες του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, ένα παραμύθι μαγικού ρεαλισμού και συνάμα μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, που τιμήθηκε με 4 βραβεία στις Κάννες, 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ & συνολικά 92 βραβεία παγκοσμίως.

21/2
Το Ταμπούρλο

Die Blechtrommel [The Tin Drum] | 1979
του Volker Schlöndorff | 142’ | Δραματική, Ιστορική
Ο Όσκαρ γεννιέται στη Γερμανία του 1924 με μία ήδη ανεπτυγμένη ικανότητα αντίληψης και ιδιαίτερα χαρίσματα. Την ημέρα των τρίτων του γενεθλίων, όταν λαμβάνει σαν δώρο από τους γονείς του ένα κόκκινο ταμπούρλο, μπροστά στα σύννεφα του πολέμου και αντιδρώντας στις περίπλοκες σχέσεις των ενηλίκων αρνείται να μεγαλώσει άλλο, επαναστατώντας απέναντι στην υποκρισία και την ανευθυνότητα της κοινωνίας. Μεταφορά από το ομώνυμο αλληγορικό βιβλίο του Günter Grass (βραβείο Νόμπελ - 1999). Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας & Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες.

28/2
Όσα Κάνουμε Στις Σκιές
What We Do in the Shadows | 2014
των Jemaine Clement & Taika Waititi | 86’ | Παρωδία τρόμου
Ένα συνεργείο αποφασίζει να καταγράψει την καθημερινότητα μιας ομάδας βρικολάκων. Πώς πληρώνεις το νοίκι όταν δεν έχεις λεφτά; Ποιος θα αναλάβει να καθαρίσει το γεμάτο αίματα δωμάτιο μετά το δείπνο; Και τι συμβαίνει όταν διαφορετικές προσωπικότητες που διαθέτουν υπερφυσικές δυνάμεις συγκρούονται για καθημερινά ζητήματα; Ψευδοντοκιμαντέρ από τη Νέα Ζηλανδία. Μια, βαμμένη στο αίμα, παρωδία που συνδιαλέγεται με τη μυθολογία των βαμπίρ και καταχειροκροτήθηκε στα Φεστιβάλ Σάντανς, Βερολίνου και Κάρλοβι Βάρι.


   Νέα Ιωνία, 31/1/2020

ΑΠΟΦΑΣΗ με αριθμό 28
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 & 94 παρ. 4 εδάφιο 27 του Ν. 3852 / 2010 ( ΦΕΚ 87 / 7-6-2010 τ. Α΄)
2. Τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 4 του Π.Δ. 79/17( ΦΕΚ 109/1-8-2017 τ. Α΄)
3. Το με αρ. πρ. 16/30-1-2020 έγγραφο της Προϊσταμένης του 19ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας που αφορά και τα συστεγαζόμενα 3ο και 19ο
4. Το με αρ. πρ. 15/31-1-2020 έγγραφο του Διευθυντή του 16ουΔημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Το κλείσιμο των σχολείων 3ου ,19ου,  22ου Νηπιαγωγείων Νέας Ιωνίας και του 16ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας για μία (1) ημέρα την Δευτέρα 3/2/2020, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης και απουσίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των μαθητών.
 
Η Δήμαρχος
Δέσποινα Θωμαΐδου
 


Οι μαθητές της Λεοντείου Σχολής Αθηνών έκαναν «εξόρμηση αγάπης» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Ιωνίας

 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Ιωνίας επισκέφθηκαν, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου της Λεοντείου Σχολής Αθηνών οι οποίοι προσέφεραν τυποποιημένα τρόφιμα προς τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Τους μαθητές και τους καθηγητές υποδέχθηκε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την προσφορά αγάπης και την εθελοντική τους δράση.

Στη συνέχεια, οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα. Φωτεινή Παπαδοπούλου, βοήθησαν τους εθελοντές του Παντοπωλείου στη συσκευασία των πακέτων που διανέμονται στους ωφελούμενους.

Η σπουδαία πρωτοβουλία της Λεοντείου Σχολής Αθηνών εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Εξόρμηση Αγάπης», η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, στις αρχές του έτους, με τους μικρούς μαθητές να επισκέπτονται κοινωνικές δομές και φιλανθρωπικά ιδρύματα για να προσφέρουν αγάπη, ως ένδειξη ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης.


 


Η νέα επίσημη σελίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας στο Facebook

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο βελτίωσης της επικοινωνίας δημιούργησε μια νέα σελίδα στο Facebook με τον τίτλο «Δήμος Νέας Ιωνίας - Municipality of Nea Ionia» με στόχο την εξέλιξή της σε ένα σταθερό και καθημερινό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας για τα ζητήματα και τις προοπτικές του Δήμου Νέας Ιωνίας.
 
Η συγκεκριμένη σελίδα αποτελεί την συνέχεια από μια σειρά βήματα που κάνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας, με απώτερο στόχο την αμεσότερη και ταχύτερη ενημέρωση των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου, μέσα από εκσυγχρονισμένους και λειτουργικούς τρόπους διαδικτυακής επικοινωνίας.
 
Οι χρήστες που ακολουθούν την επίσημη σελίδα θα ενημερώνονται με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, ειδήσεις και γενικά για οτιδήποτε νέο συμβαίνει στην πόλη μας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής.
 
Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε άλλη σελίδα στο Facebook φέρει τον διακριτικό τίτλο «Δήμος Νέας Ιωνίας» δεν έχει ουδεμία σχέση με τον Δήμο και πρόκειται για σελίδες που έχουν δημιουργηθεί από φυσικά πρόσωπα στο παρελθόν.
 
Βρείτε την επίσημη σελίδα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/neaioniaofficial/

 


Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ


Αγαπητά μου παιδιά,

Πλησιάζει η μεγάλη εορτή των προστατών παιδείας μας, η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Τρεις μεγάλες προσωπικότητες που σφράγισαν με τη ζωή και την διδασκαλία τους όχι μόνο την εποχή τους, αλλά και όλους τους μετέπειτα χριστιανικούς αιώνες έως και τις μέρες μας.

Οι Τρείς αυτοί Πατέρες έζησαν σε μία περίοδο με πολλούς διωγμούς. Ποτέ όμως δεν δείλιασαν, ποτέ δεν υπολόγισαν κίνδυνο μπροστά στην αγάπη τους για την Εκκλησία. Αντιμετώπισαν θύελλες, δίνοντας άνισες μάχες και ενώ ήταν μόνοι, αδύναμοι, ασθενικοί και εντελώς γυμνοί από κάθε κοσμική ισχύ, στο τέλος νίκησαν! Οι κοινωνικές τους θέσεις είναι τόσο σύγχρονες και ριζοσπαστικές που νομίζει κανείς πως έχουν γραφεί σήμερα, στα χρόνια της κρίσης: «…Οι κοινωνικές ανισότητες δεν είναι θέλημα Θεού», αναφέρει ο άγιος Γρηγόριος, «ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο ελεύθερο… Με την πτώση όμως θρυμματίστηκε η αρχική ενότητα και ισοτιμία μεταξύ των ανθρώπων… και έτσι οι άνθρωποι χωρίστηκαν σε πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και δούλους... Εμείς όμως, σαν χριστιανοί οφείλουμε να αποβλέπουμε και να τείνουμε στην αρχική ενότητα, στο νόμο του Θεού και όχι στο νόμο του ισχυρού».

Οι Τρείς Πατέρες πιστεύουν ξεκάθαρα πως η μανία του πλούτου και τα συμφέροντα των ισχυρών ευθύνονται για την κατάντια των κοινωνιών, για την πείνα, την εγκατάλειψη, τους πολέμους. «Οι πόλεμοι» γράφει ο ιερός Χρυσόστομος «γίνονται από τον έρωτα για τα χρήματα», ενώ ο Μ. Βασίλειος διερωτάται «έως πότε θα κυβερνά ο πλούτος που είναι η αιτία του πολέμου;»

Λόγια μεγάλα, λόγια αληθινά! Λόγια που ίσως πληγώνουν πολλούς όμως η αξία τους αποδεικνύεται περίτρανα και διαρκώς μέσα στην ιστορία.

Οι Τρείς Ιεράρχες διακρίθηκαν και σε μια άλλη διάσταση της προσωπικότητά τους. Πάσχισαν και φρόντισαν να αγκαλιάσουν τη φύση. Αγάπησαν τη φύση με όλη την ύπαρξή τους.

Δέχονται την δημιουργία κόσμου και του ανθρώπου, ως αποτέλεσμα της ελεύθερης αγαπητικής ενέργειας του Τριαδικού Θεού. Έτσι όταν ο άνθρωπος κοιτάζει γύρω του, οφείλει να βλέπει παντού την αγαπητική ενέργεια του Θεού, ακόμα και στα πιο μικρά πράγματα. Άρα δεν μπορεί ο άνθρωπος να κακοποιεί τη φύση, γιατί τότε είναι σαν να αρνείται αυτή την αγάπη του Θεού.

Σήμερα, η φύση είναι καταδικασμένη από την καταστροφική μανία του ανθρώπινου εγωισμού. Έχασε το σεβασμό μας. Ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χρειάζεται να γίνουν ριζικές αλλαγές στα μοντέλα που καθημερινά παράγουμε και καταναλώνουμε αν θέλουμε πραγματικά να ελπίζουμε σε μία αλλαγή.

Αν θέλουμε να τιμήσουμε τους Τρείς Ιεράρχες, ας ενδιαφερθούμε αρχικά να τους μιμηθούμε. Αν θέλουμε πραγματικά να Τους τιμήσουμε, δε χρειάζεται να το κάνουμε μέσα από ακίνδυνες τυπικές εορτές.

…Ας δράσουμε λοιπόν και ας ενεργοποιηθούμε μέσα από την απενεργοποίηση των κινητών μας τηλεφώνων.
Ταπεινά προτείνω να θεσπίσουμε την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) ως ημέρα χωρίς κινητό τηλέφωνο.

Η διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών μας καλεί σε συστράτευση.

Ας αποτελέσει η μνήμη τους ημέρα αγάπης και σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον…
 
Ο Μητροπολίτης σας

 Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. τίμησε τον Γιώργο Μιχαηλίδη
 
Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, στις 7 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. πραγματοποίησε Τιμητική εκδήλωση στη Μνήμη του Ιωνιώτη Σκηνοθέτη και Λογοτέχνη Γιώργου Μιχαηλίδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια από το θεατρικό έργο του Λόπε δε Βέγκα, «Φουέντε Οβεχούνα» που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Μιχαηλίδης στο Κ.Θ.Β.Ε. σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του Γ. Μιχαηλίδη.

Η αντιπρόεδρος Ξένια Παλλιόγλου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο Λουκά Χριστοδούλου που αναφέρθηκε στην μεγάλη απώλεια του Γιώργου Μιχαηλίδη στο θέατρο και τη λογοτεχνία.
Ακολούθησε video από θεατρικά έργα του Γιώργου Μιχαηλίδη που είχε επιμεληθεί και προέρχονταν από το αρχείο του Πολ. Πολυκάρπου.

Ο πρώτος ομιλητής Λέανδρος Πολενάκης, κριτικός θεάτρου και συγγραφέας αναφέρθηκε «Στον Γιώργο Μιχαηλίδη ως άνθρωπο του Θεάτρου» ενώ η Ηρώ Αργυράκη, Φιλόλογος και Θεατρολόγος «Στο πεζογραφικό έργο του Γιώργου Μιχαηλίδη». Την εκδήλωση έκλεισε ο Πολύκαρπος Πολυκάρπου, ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρολόγος αναπτύσσοντας το θέμα: «Θέατρο Νέας Ιωνίας, το πρώτο λαϊκό περιφερειακό θέατρο» κάνοντας εκτενή αναφορά από την ίδρυσή του μέχρι το κλείσιμό του από την δικτατορία των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967.

Ενδιάμεσα των ομιλητών παρουσιάσθηκαν αποσπάσματα από την τηλεοπτική εκπομπή «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» όπου ο Γιώργος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στα πρώτα βήματά του στο σανίδι, τη ζωή του στη Ν. Ιωνία αλλά και στα γεγονότα που τον οδήγησαν στη συγγραφή των βιβλίων του που είναι αναφορά στην Ιστορία της Ελλάδας από το 1821 μέχρι των ημερών μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του, ο γιός του Αντώνης Μιχαηλίδης, η αδελφή του Κατερίνα Μιχαηλίδη-Κυριαζή, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ αρχιμανδρίτης Θεόκλ. Μέντης, η δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, η αντιδήμαρχος Γκέλυ Σακαλόγλου, Πρόεδροι-εκπρόσωποι Μικρασιατικών και Πολιτιστικών σωματείων, άνθρωποι του θεάτρου και συγγραφείς.

Ήταν μία πολύ συγκινητική εκδήλωση απόδοση τιμής που επιμελήθηκε ο Πολύκαρπος Πολυκάρπου με το σπάνιο αρχειακό υλικό που παρουσιάστηκε και που ολοκληρώθηκε με κεράσματα και αναμνήσεις στον υπαίθριο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.

 

 

 
 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από τις αναρτήσεις για το θέμα των άρτων, σας ενημερώνουμε ότι: Από το 2015 έως και σήμερα που εκδόθηκε νέα εγκύκλιος, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν σχολική αργία, ο εκκλησιασμός μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν προαιρετικός και η αρτοκλασία γινόταν από την εκκλησία χωρίς ανάμειξη του Δήμου.

Με την φετινή εγκύκλιο, η μέρα θεωρείται σχολική γιορτή και δίνεται στα σχολεία η επιλογή μεταξύ εκκλησιασμού και άλλων εκδηλώσεων στον χώρο του σχολείου.

Ως εκ τούτου δόθηκε η απάντηση στα σχολεία που ρωτούσαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για αγορά αρτιδίων καθώς ούτε προβλεπόταν ούτε προβλέπεται κάτι τέτοιο. Από πού προκύπτει η υποχρέωση του Δήμου για αγορά αρτιδίων;

Επιπλέον είναι ευνόητο ότι ο Δήμος διαθέτει τα χρήματα στα σχολεία για τις καθημερινές τους ανάγκες κι όχι για περιπτώσεις που «προκύπτουν» στην πορεία και γίνονται αντικείμενα πολιτικής εκμετάλλευσης και διαστροφής της αλήθειας.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’/θμιας Εκπαίδευσης
Αγγελική Δούκα

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’/θμιας Εκπαίδευσης
Ουρανία Χρυσανθοπούλου


   
  


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Σήμερα Παρασκευή 24/1/2020, οι υπηρεσίες του Δήμου Νέας Ιωνίας - εκτός της Δημοτικής Συγκοινωνίας - θα λειτουργήσουν έως τις 11:00π.μ σε ένδειξη πένθους λόγω της εκδημίας του Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου. 
  
Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δήμου Ν. Ιωνίας για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και συμμετέχουμε στο πάνδημο πένθος της πόλης μας, για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης κληροδότησε ένα πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Αφουγκράστηκε τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας και στάθηκε δίπλα της, άξιος Ποιμενάρχης για είκοσι χρόνια. Η Νέα Ιωνία μας είναι φτωχότερη από σήμερα. Αιωνία του η Μνήμη».

 


 
Νέα Ιωνία 23/1/2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στηρίζει τον αγώνα κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου «Αγία Όλγα»
 
Με αφορμή τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και την όξυνσή τους το τελευταίο διάστημα, η Δημοτική Αρχή κάλεσε άμεσα χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2020, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συντονίσει από κοινού τη δράση, με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα τη ζωή των δημοτών, των εργαζομένων του Νοσοκομείου και όχι μόνο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας κατέθεσε κατεπείγον ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα,  ενάντια στην υποχρηματοδότηση και στην υποστελέχωση του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου  Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» που έχουν οδηγήσει σε οξυμένα προβλήματα με ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό – ιατρικών εργαστηρίων και τεχνικό προσωπικό.

Κατά την τοποθέτησή της η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε ότι: «Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα προβώ σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου άμεσα να επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων. Κυρίως λόγω της υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, υπερασπιζόμενη το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, χωρίς καμία έκπτωση του επιπέδου των υπηρεσιών του Νοσοκομείου απέναντι στους ανθρώπους. Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή τόσο με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να δοθεί λύση άμεσα».

Τέλος, η Δημοτική Αρχή ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να είναι μια γροθιά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της δομής και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοτών.
 

 


 
Δήλωση Δέσποινας Θωμαΐδου για την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας
 
 
Με αφορμή την υλοποίηση του έργου του οδοφωτισμού της Νέας Ιωνίας η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαίδου προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του έργου της αναβάθμισης του οδοφωτισμού της Νέας Ιωνίας, με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών και λαμπτήρων LED στο σύνολο του Δήμου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής, ενισχύει την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται για ένα «πράσινο» έργο αφού μειώνει το «περιβαλλοντικό αποτύπωμα» μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνει. Ελάχιστοι Δήμοι πανελλαδικά (15 περίπου σε σύνολο 332) έχουν ολοκληρώσει ένα τόσο σύνθετο έργο όπως είναι ο οδοφωτισμός. Άλλωστε είναι εμφανής η διαφορά φωτεινότητας στα περισσότερα σημεία και γειτονιές της Νέας Ιωνίας. Μάλιστα κάποια προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο λόγω της αντικατάστασης των παλιών λαμπτήρων αντιμετωπίζονται γρήγορα και ενημερώνονται οι δημότες σχετικά.

Συνεχίζοντας η κα. Δέσποινα Θωμαΐδου επισήμανε ότι «οι αιρετοί οφείλουν να «κάνουν» πολλά και όχι να λένε πολλά. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας υλοποιούμε σειρά μικρών και μεγάλων έργων στην πόλη, έχοντας σαφή αντίληψη του μοντέλου της «βιώσιμης ανάπτυξης» των Δήμων και σίγουρα τέτοια έργα πρέπει να αποτελούν καλή πρακτική για όλους τους Δήμους της χώρας.

«Τα έργα Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι είναι ψηλά στην ατζέντα μας στη νέα περίοδο και η πόλη της Νέας Ιωνίας  τα έχει ανάγκη» επεσήμανε η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία πρόσφατα συμμετείχε σε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Στρατηγικός Σχεδιασμός & Επιχειρησιακός Προγραμματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Όραμα για το 2023» ως συντονίστρια της 2ης συνεδρίας όπου και τοποθετήθηκε για τα θέματα των Ευρωπαϊκών και διεθνών τάσεων καθώς και των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της Αυτοδιοίκησης.

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή της σημείωσε ότι «Το έργο της Αυτοδιοίκησης απαιτεί δουλειά σοβαρή και αθόρυβη και όχι «δημοσιοσχετιστικές» λογικές μόνο για το «θεαθήναι»! Ο κόσμος αντιλαμβάνεται και στο τέλος της ημέρας πιστώνει στον καθένα αυτό που του αναλογεί!».
 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Εκδημία Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου
 

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος μετά θλίψεως αναγγέλει την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου. 

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 12.00μ.μ.

Η σορός του κοιμηθέντος ιεράρχου θα αφιχθεί στον Μητροπολιτικό Ναό σήμερα 23 Ιανουαρίου και περί ώρα 4.00μ.μ. και θα τελεσθεί Τρισάγιο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ μετά του Ιερού Κλήρου και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

Το Ιερό Σκήνωμα θα ευρίσκεται εις λαϊκόν προσκύνημα από τις 4.00μ.μ. έως και την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.     
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος Φαραντάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1930. Σπούδασε θεολογία και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1954 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Διονυσίου. Υπηρέτησε στην Γραμματεία της Αποστολικής Διακονίας και στη συνέχεια διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας (1966-1974).

Ως εφημέριος υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κυψέλης, ακολούθως δε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, όπου και ανέπτυξε αξιόλογη δράση ως Ιεροκήρυκας, Κατηχητής και Πνευματικός, εργαζόμενος αόκνως για την ανακαίνιση και αγιογράφηση του Ναού.

Στην Κομοτηνή διηύθυνε και το Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο Θηλέων. Υπήρξε επίσης συνεργάτης Ραδιοφωνικών Σταθμών και του Τοπικού της ακριτικής Θράκης.

Το Μάιο του 1974 μετετέθη ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, εργαζόμενος συντόνως για την διοργάνωση αυτής.

Συγχρόνως υπηρέτησε ως Εφημέριος, Ιεροκήρυκας, Κατηχητής και Πνευματικός στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Ν. Χαλκηδόνος, τον οποίο και ανακαίνισε εκ βάθρων.

Στις 29 Μαΐου 1994 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.   
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
 

 Νέα Ιωνία 22/1/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την εκτέλεση εργασιών που πραγματοποιούνται στο δίκτυο οδοφωτισμού του Δήμου μας, που αφορούν την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων Led, ζητούμε την κατανόηση των Δημοτών μας για τα όποια προβλήματα φωτισμού παρατηρούνται σε κάποιες γειτονιές και οφείλονται στη ΔΕΗ. Σύντομα το έργο ολοκληρώνεται και η πόλη μας θα έχει αναβαθμίσει το δίκτυό της επιτυγχάνοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον.

Ως νέα Δημοτική Αρχή ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους δημότες μας που συμπαρίστανται στην προσπάθειά μας αυτή.
 


Νέα Ιωνία 22/1/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Δήμου Ν. Ιωνίας στο πρόγραμμα «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση» για επιμόρφωση των Δημοτών
 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας υπέβαλε σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων για τους δημότες, σε συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, στηρίζοντας τα «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση».

Τα θεματικά πεδία εκπαίδευσης αφορούν τους εξής τομείς:
α- Οικονομία/Επιχειρηματικότητα
β- Ποιότητα Ζωής/Περιβάλλον
γ- Νέες τεχνολογίες
δ- Γλώσσα/Επικοινωνία
ε- Πολιτισμός και τέχνη
ζ- Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων

Τα προγράμματα αυτά έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία για τους δημότες, διότι τους δίνουν τη δυνατότητα να μάθουν ή/και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, συμμετέχοντας στα τμήματα που θα διαμορφωθούν προσεχώς. Ο Δήμος μας επιθυμεί να καλυφθεί το σύνολο των ενδιαφερόμενων και να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από τους Δημότες μας. Με τον τρόπο αυτό δίνεται επίσης μια μεγάλη ευκαιρία και σε ανθρώπους που για διάφορους λόγους κοινωνικούς, οικονομικούς, απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, μη έχοντας ίσες ευκαιρίες και θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη επιβάρυνση.

Για την εκκίνηση των προγραμμάτων αυτών ο Δήμος μας, θα ενημερώσει τους Δημότες του, με σχετικά δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις, ώστε εγκαίρως να αιτηθούν, όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτό.


 


 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Νέας Ιωνίας σας προσκαλούν  στις εκδηλώσεις  που διοργανώνουν  για την κοπή της πίτας τους, στις εξής ημερομηνίες:

Α΄ ΚΑΠΗ  Τετάρτη 29/01/2020 και ώρα 13:00 μ.μ. στο κέντρο «ΧΡΗΣΤΟΣ-ΜΑΡΙΑ» στον Ωρωπό.
Β΄ ΚΑΠΗ  Δευτέρα 27/01/2020 και ώρα  13:00  μ.μ. στο  κέντρο «Χοχλιός» στο Νέο Ηράκλειο (Ιφιγενείας 40).
Γ΄ ΚΑΠΗ  Τρίτη 28 /01/2020 και ώρα 13:00 μ.μ. στο κέντρο «Μιτεράν» στην Αρτέμιδα.(Αγ. Ιωάννου 75).
Δ΄ ΚΑΠΗ  Παρασκευή 31/01/2020 και ώρα 13:00μ.μ. στο κέντρο «ΧΡΗΣΤΟΣ-ΜΑΡΙΑ» στον Ωρωπό.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΣΑΣ
  


Νέα Ιωνία 20/1/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε επιστημονική ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχε η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου

Στην ημερίδα με θέμα «Στρατηγικός Σχεδιασμός & Επιχειρησιακός Προγραμματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Όραμα για το 2023» που διοργάνωσε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 η International Forum Training & Consulting και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», συμμετείχε ως συντονίστρια η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου.

Συγκεκριμένα, στη 2η συνεδρία με θέμα «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Διάσταση» συντόνισε μια εποικοδομητική συζήτηση με τοποθετήσεις των πολιτικών επιστημόνων κας Χρυσούλας Εξάρχου και κ. Αντώνη Καρβούνη, καθώς και του Δημάρχου Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, οι οποίοι αμφότεροι παρουσίασαν και ανέλυσαν καλές πρακτικές Δήμων που συμβάλλουν στην βέλτιστη δυνατή διοίκηση και αποτελεσματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
«Οι Δήμοι μας καλούνται να ενσωματώσουν ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές στο πεδίο δράσης τους, συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και Περιφέρειες με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη, τη κοινωνική συνοχή, με την ανάπτυξη μιας ισόρροπης σχέσης ανάμεσα στους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους».

Στην επιστημονική ημερίδα συμμετείχε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καθώς και Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς, Αντιδήμαρχοι, Αιρετοί, Στελέχη Οικονομικών Υπηρεσιών, Τμήματος Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κλπ. από όλη την Ελλάδα.
 

 

 
Ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Ιωνίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα των αθλητών της Ανδρικής ομάδας και των Υποδομών του, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00 στον κινηματογράφο ΑΣΤΕΡΑ Ν. Ιωνίας (Ασκληπιού 4).
 
*ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ*
**ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟ 2020**

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου,
σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην τελετή
της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας,
 που θα γίνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στις 05.30 μμ.,
στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας
( Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Έναντι Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου – πλησίον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν οι αθλητές του Συλλόγου,
 που διακρίθηκαν στην ανωτάτη εκπαίδευση και στους αγώνες.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για την εκδήλωσή μας.

 
 
Περισσότερα...

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας δε συλλέγει κανενός είδους στοιχεία των επαγγελματιών του Δήμου μας προκειμένου να τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του για προβολή.

Παρακαλούμε όπως αγνοήσετε οποιαδήποτε σχετική προσφορά εν ονόματι του Δήμου μας.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης