Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δήμου Ν. Ιωνίας για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και συμμετέχουμε στο πάνδημο πένθος της πόλης μας, για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης κληροδότησε ένα πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Αφουγκράστηκε τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας και στάθηκε δίπλα της, άξιος Ποιμενάρχης για είκοσι χρόνια. Η Νέα Ιωνία μας είναι φτωχότερη από σήμερα. Αιωνία του η Μνήμη».

 


 
Νέα Ιωνία 23/1/2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στηρίζει τον αγώνα κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου «Αγία Όλγα»
 
Με αφορμή τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και την όξυνσή τους το τελευταίο διάστημα, η Δημοτική Αρχή κάλεσε άμεσα χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2020, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συντονίσει από κοινού τη δράση, με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα τη ζωή των δημοτών, των εργαζομένων του Νοσοκομείου και όχι μόνο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας κατέθεσε κατεπείγον ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα,  ενάντια στην υποχρηματοδότηση και στην υποστελέχωση του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου  Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» που έχουν οδηγήσει σε οξυμένα προβλήματα με ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό – ιατρικών εργαστηρίων και τεχνικό προσωπικό.

Κατά την τοποθέτησή της η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε ότι: «Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα προβώ σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου άμεσα να επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων. Κυρίως λόγω της υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, υπερασπιζόμενη το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, χωρίς καμία έκπτωση του επιπέδου των υπηρεσιών του Νοσοκομείου απέναντι στους ανθρώπους. Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή τόσο με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να δοθεί λύση άμεσα».

Τέλος, η Δημοτική Αρχή ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να είναι μια γροθιά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της δομής και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοτών.
 

 


 
Δήλωση Δέσποινας Θωμαΐδου για την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας
 
Με αφορμή την υλοποίηση του έργου του οδοφωτισμού της Νέας Ιωνίας η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαίδου προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του έργου της αναβάθμισης του οδοφωτισμού της Νέας Ιωνίας, με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών και λαμπτήρων LED στο σύνολο του Δήμου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής, ενισχύει την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται για ένα «πράσινο» έργο αφού μειώνει το «περιβαλλοντικό αποτύπωμα» μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνει. Ελάχιστοι Δήμοι πανελλαδικά (15 περίπου σε σύνολο 332) έχουν ολοκληρώσει ένα τόσο σύνθετο έργο όπως είναι ο οδοφωτισμός. Άλλωστε είναι εμφανής η διαφορά φωτεινότητας στα περισσότερα σημεία και γειτονιές της Νέας Ιωνίας. Μάλιστα κάποια προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο λόγω της αντικατάστασης των παλιών λαμπτήρων αντιμετωπίζονται γρήγορα και ενημερώνονται οι δημότες σχετικά.

Συνεχίζοντας η κα. Δέσποινα Θωμαΐδου επισήμανε ότι «οι αιρετοί οφείλουν να «κάνουν» πολλά και όχι να λένε πολλά. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας υλοποιούμε σειρά μικρών και μεγάλων έργων στην πόλη, έχοντας σαφή αντίληψη του μοντέλου της «βιώσιμης ανάπτυξης» των Δήμων και σίγουρα τέτοια έργα πρέπει να αποτελούν καλή πρακτική για όλους τους Δήμους της χώρας.

«Τα έργα Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι είναι ψηλά στην ατζέντα μας στη νέα περίοδο και η πόλη της Νέας Ιωνίας  τα έχει ανάγκη» επεσήμανε η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία πρόσφατα συμμετείχε σε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Στρατηγικός Σχεδιασμός & Επιχειρησιακός Προγραμματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Όραμα για το 2023» ως συντονίστρια της 2ης συνεδρίας όπου και τοποθετήθηκε για τα θέματα των Ευρωπαϊκών και διεθνών τάσεων καθώς και των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της Αυτοδιοίκησης.

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή της σημείωσε ότι «Το έργο της Αυτοδιοίκησης απαιτεί δουλειά σοβαρή και αθόρυβη και όχι «δημοσιοσχετιστικές» λογικές μόνο για το «θεαθήναι»! Ο κόσμος αντιλαμβάνεται και στο τέλος της ημέρας πιστώνει στον καθένα αυτό που του αναλογεί!».
 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Εκδημία Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος μετά θλίψεως αναγγέλει την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου. 

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 12.00μ.μ.

Η σορός του κοιμηθέντος ιεράρχου θα αφιχθεί στον Μητροπολιτικό Ναό σήμερα 23 Ιανουαρίου και περί ώρα 4.00μ.μ. και θα τελεσθεί Τρισάγιο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ μετά του Ιερού Κλήρου και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

Το Ιερό Σκήνωμα θα ευρίσκεται εις λαϊκόν προσκύνημα από τις 4.00μ.μ. έως και την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.     
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος Φαραντάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1930. Σπούδασε θεολογία και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1954 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Διονυσίου. Υπηρέτησε στην Γραμματεία της Αποστολικής Διακονίας και στη συνέχεια διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας (1966-1974).

Ως εφημέριος υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κυψέλης, ακολούθως δε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, όπου και ανέπτυξε αξιόλογη δράση ως Ιεροκήρυκας, Κατηχητής και Πνευματικός, εργαζόμενος αόκνως για την ανακαίνιση και αγιογράφηση του Ναού.

Στην Κομοτηνή διηύθυνε και το Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο Θηλέων. Υπήρξε επίσης συνεργάτης Ραδιοφωνικών Σταθμών και του Τοπικού της ακριτικής Θράκης.

Το Μάιο του 1974 μετετέθη ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, εργαζόμενος συντόνως για την διοργάνωση αυτής.

Συγχρόνως υπηρέτησε ως Εφημέριος, Ιεροκήρυκας, Κατηχητής και Πνευματικός στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Ν. Χαλκηδόνος, τον οποίο και ανακαίνισε εκ βάθρων.

Στις 29 Μαΐου 1994 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.   
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
 

 Νέα Ιωνία 22/1/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την εκτέλεση εργασιών που πραγματοποιούνται στο δίκτυο οδοφωτισμού του Δήμου μας, που αφορούν την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων Led, ζητούμε την κατανόηση των Δημοτών μας για τα όποια προβλήματα φωτισμού παρατηρούνται σε κάποιες γειτονιές και οφείλονται στη ΔΕΗ. Σύντομα το έργο ολοκληρώνεται και η πόλη μας θα έχει αναβαθμίσει το δίκτυό της επιτυγχάνοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον.

Ως νέα Δημοτική Αρχή ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους δημότες μας που συμπαρίστανται στην προσπάθειά μας αυτή.
 


Νέα Ιωνία 22/1/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Δήμου Ν. Ιωνίας στο πρόγραμμα «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση» για επιμόρφωση των Δημοτών
 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας υπέβαλε σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων για τους δημότες, σε συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, στηρίζοντας τα «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση».

Τα θεματικά πεδία εκπαίδευσης αφορούν τους εξής τομείς:
α- Οικονομία/Επιχειρηματικότητα
β- Ποιότητα Ζωής/Περιβάλλον
γ- Νέες τεχνολογίες
δ- Γλώσσα/Επικοινωνία
ε- Πολιτισμός και τέχνη
ζ- Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων

Τα προγράμματα αυτά έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία για τους δημότες, διότι τους δίνουν τη δυνατότητα να μάθουν ή/και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, συμμετέχοντας στα τμήματα που θα διαμορφωθούν προσεχώς. Ο Δήμος μας επιθυμεί να καλυφθεί το σύνολο των ενδιαφερόμενων και να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από τους Δημότες μας. Με τον τρόπο αυτό δίνεται επίσης μια μεγάλη ευκαιρία και σε ανθρώπους που για διάφορους λόγους κοινωνικούς, οικονομικούς, απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, μη έχοντας ίσες ευκαιρίες και θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη επιβάρυνση.

Για την εκκίνηση των προγραμμάτων αυτών ο Δήμος μας, θα ενημερώσει τους Δημότες του, με σχετικά δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις, ώστε εγκαίρως να αιτηθούν, όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτό.


 


 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Νέας Ιωνίας σας προσκαλούν  στις εκδηλώσεις  που διοργανώνουν  για την κοπή της πίτας τους, στις εξής ημερομηνίες:

Α΄ ΚΑΠΗ  Τετάρτη 29/01/2020 και ώρα 13:00 μ.μ. στο κέντρο «ΧΡΗΣΤΟΣ-ΜΑΡΙΑ» στον Ωρωπό.
Β΄ ΚΑΠΗ  Δευτέρα 27/01/2020 και ώρα  13:00  μ.μ. στο  κέντρο «Χοχλιός» στο Νέο Ηράκλειο (Ιφιγενείας 40).
Γ΄ ΚΑΠΗ  Τρίτη 28 /01/2020 και ώρα 13:00 μ.μ. στο κέντρο «Μιτεράν» στην Αρτέμιδα.(Αγ. Ιωάννου 75).
Δ΄ ΚΑΠΗ  Παρασκευή 31/01/2020 και ώρα 13:00μ.μ. στο κέντρο «ΧΡΗΣΤΟΣ-ΜΑΡΙΑ» στον Ωρωπό.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΣΑΣ
  


Νέα Ιωνία 20/1/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε επιστημονική ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχε η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου

Στην ημερίδα με θέμα «Στρατηγικός Σχεδιασμός & Επιχειρησιακός Προγραμματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Όραμα για το 2023» που διοργάνωσε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 η International Forum Training & Consulting και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», συμμετείχε ως συντονίστρια η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου.

Συγκεκριμένα, στη 2η συνεδρία με θέμα «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Διάσταση» συντόνισε μια εποικοδομητική συζήτηση με τοποθετήσεις των πολιτικών επιστημόνων κας Χρυσούλας Εξάρχου και κ. Αντώνη Καρβούνη, καθώς και του Δημάρχου Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, οι οποίοι αμφότεροι παρουσίασαν και ανέλυσαν καλές πρακτικές Δήμων που συμβάλλουν στην βέλτιστη δυνατή διοίκηση και αποτελεσματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
«Οι Δήμοι μας καλούνται να ενσωματώσουν ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές στο πεδίο δράσης τους, συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και Περιφέρειες με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη, τη κοινωνική συνοχή, με την ανάπτυξη μιας ισόρροπης σχέσης ανάμεσα στους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους».

Στην επιστημονική ημερίδα συμμετείχε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καθώς και Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς, Αντιδήμαρχοι, Αιρετοί, Στελέχη Οικονομικών Υπηρεσιών, Τμήματος Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κλπ. από όλη την Ελλάδα.
 

 

 
Ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Ιωνίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα των αθλητών της Ανδρικής ομάδας και των Υποδομών του, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00 στον κινηματογράφο ΑΣΤΕΡΑ Ν. Ιωνίας (Ασκληπιού 4).
 
*ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ*
**ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟ 2020**

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου,
σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην τελετή
της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας,
 που θα γίνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στις 05.30 μμ.,
στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας
( Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Έναντι Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου – πλησίον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν οι αθλητές του Συλλόγου,
 που διακρίθηκαν στην ανωτάτη εκπαίδευση και στους αγώνες.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για την εκδήλωσή μας.


 
 
ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΗΣ και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)

13  Ιανουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ
ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2020, στις 7 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας  το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Στην κατάμεστη αίθουσα εκατοντάδες φίλοι του Κέντρου αντάλλαξαν ευχές ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Χορωδία Αλαγιωτών υπό την διεύθυνση της μαέστρου Καίτης Τσεκούρας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Αντιπρόεδρος Ξένια Παλιόγλου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε Καλή και δημιουργική Χρονιά και έδωσε το βήμα στον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκά Χριστοδούλου που έκανε τον απολογισμό του έτους 2019 και παρουσίασα φωτογραφίες και video από την πλούσια δράση του Κέντρου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον εορτασμό των Θεοφανίων στη προκυμαία της Σμύρνης στις 6 Ιανουαρίου 2020 και την επίδοση της τιμητικής πλακέτας στη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη κα Αργυρώς Παπούλια που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο στο 9ο Συμπόσιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. που πραγματοποιήθηκε από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2019. 

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ο οποίος και εξέφρασε τις ευχές του για την επιτυχία του έργου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. που ίδρυσε ο πρώην δήμαρχος Γιάν. Χαραλάμπους.
Στη συνέχεια κομμάτια πίτας έκοψαν η Αναπληρωτής δήμαρχος Γκέλυ Σακαλόγλου (η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου ήταν ασθενής) ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Σκευοφύλαξ εκ μέρους της παράταξης "Δημιουργια-Αλληλεγγύη" (μετέφερε μήνυμα του Παν. Μανούρη που κωλύονταν) ο δημοτικός σύμβουλος Αθαν. Αποστολόπουλος εκ μέρους της παράταξης "21ος αιώνας-Ν. Ιωνία νέα άποψη", ο Σπ. Αμανατίδης εκ μέρους της παράταξης "Ενότητα για την Ν. Ιωνία" (ο πρώην δήμαρχος Ηρ. Γκότσης είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα λόγω οικογενειακού προβλήματος), η Βάνα Παπαδοπούλου εκ μέρους του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Αλατσίδου, ο Γιάν. Ηλιού εκ μέρους των Μικρασιατικών Συλλόγων, ο Βασ. Μαγκαναδέλης εκ μέρους του Τύπου και ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου (το κομμάτι αφιερώθηκε στον αείμνηστο Κ. Τσοπανάκη και δόθηκε στην αγαπημένη σύζυγό του Σοφία), Η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα.

Εκτός των προαναφερθέντων, την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους: Ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γιάννης Ιωάννου, η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ Ελένη Γρίβα και η Αντιπρόεδρος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία-Ελένη Αγγελακοπούλου και Γιώργος Τσιακαλάκης της παράταξης «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο κατοίκων Μικρολίμανου Πειραιά (Απόγονοι Μικρασιατών Προσφύγων) ο Πρόεδρος Ευάγ. Τζανής και ο Αντιπρόεδρος Αναστ. Κεσανόπουλος, από το Σωματείο Μαδυτών «Ο Ελλήσποντος» η Γεν. Γραμματέας Άννα Σιδηροπούλου, από τον Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ, ο Πολύβιος Αφρουδάκης, από τον Σύλλογο Ινεπολιτών η Γεν. Γραμματέας Λαμπρινή Σπανοπούλου, από τον Σύλλογο ΄Ενωση Σπάρτης Μ. Ασίας ο πρώην Πρόεδρος Χάρης Σαπουντζάκης, ο αντιπρόεδρος Ν. Χατόγλου, η ταμίας Βασιλεία Κλαύση-Ζαχαράκη και τα μέλη Αθαν. Γουναρίδης, Σταύρος Παπαγερασίμου και Σίμος Ιντζόγλου, από τον Ιωνικό Σύνδεσμο ο επίτιμος Πρόεδρος Δημήτρης Κωστιδάκης, από τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών ο Πρόεδρος Γιώργ. Νουβέλογλου, ο αντιπρόεδρος Παντ. Κότσογλου, η ταμίας Ευγ. Χατζόγλου, η κοσμήτορας Ελης. Κουράκου, από τον Σύλλογο Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, η Πρόεδρος Έλσα Ανθρακίδου, ο αντιπρόεδρος Άγγελος Μελεμενής η ταμίας Νατάσα Κουδούνα, το μέλος του Δ.Σ. Χρυσάνθη Αθηνάκη, από το Ίδρυμα Βασ. Στεριάδης, η Πρόεδρος Καλλιόπη Στεριάδου, από την Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» η Πρόεδρος Κούλα Μπρόλιου και ο αντιπρόεδρος Αρχάγγελος Γαβριήλ, από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Ν. Ιωνίας ο επίτιμος Πρόεδρος Νικ. Χομπάς ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Κίνησης Γιάν. Δαρμογιάννης, ο Πρόεδρος της Ρουμελιώτικης Εστίας Κώστας Βελιανίτης και τα μέλη του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Μάκης Λυκούδης, Χρήστος Χατζηϊωάννου, Σωτήρης Βάρβογλης, Σταμάτης Γλιγλίνος, Ανδρ. Ανδρουλάκης, Ουρανία Κούτουλα, Ανδρέας Ανδρουλάκης, από τον Τύπο:  IΟΝΙΑΝΕΤ η Γιώτα Σούγια και από τον Χ-ΤΥΠΟ η Ιφιγένεια Μπελή.
 

 


                                              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ    
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ    
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ    
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΔΩΝ    
    
    
Δήλωση επιφανείας ακινήτων στους Δήμους
    
             Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4647/16-12-2019, άρθρο 51, παραγρ.2:
«Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου, υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 01-01-2020»
Πληροφορίες: 213 2000458-419-446
              
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ  ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ


                                          
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ    
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ    
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ    
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΔΩΝ    
    
Δήλωση επιφανείας ακινήτων στους Δήμους
Δικαιολογητικά:
1.    Συμβόλαιο κτήσης
2.    Ταυτότητα ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
3.    Ε9 ιδιοκτήτη/συνιδιοκτητών
4.    Αντίγραφο οικοδομικής άδειας
5.    Λογαριασμός ρεύματος
6.    Βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης σε περίπτωση που το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται
7.    Τακτοποίηση αυθαιρέτων/ημιυπαιθρίων 

    
 

Η παιδική θεατρική εθελοντική ομάδα  «Τ’ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ» και ο Ιωνικός Σύνδεσμος σας προσκαλούν στην παιδική παράσταση  «Το όνειρο του Σκιάχτρου», του Ευγένιου Τριβιζά, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 18.30 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ» (Ασκληπιού 4, όπισθεν Ο.Τ.Ε. Νέας Ιωνίας).
Θα ακολουθήσει η κοπή της παιδικής πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Επιμέλεια Εκδήλωσης: Δέσποινα Γεωργαντζή
Είσοδος Ελεύθερη.


Νέα Ιωνία 10/1/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Βασιλόπιτα για το 2020 έκοψε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Την πρώτη συνεδρίαση για το 2020 πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (9/1) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας, όπου πριν την έναρξη πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας.

Μέσα σε ευχάριστο κλίμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι αντάλλαξαν ευχές για μια καλή χρονιά, ενώ η τυχερή ήταν η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κα. Ελένη Μποτζιολή στης οποίας το κομμάτι βρέθηκε το φλουρί.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και εξέφρασε την ελπίδα το 2020 να είναι μια καλύτερη χρονιά για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και μια χρονιά προόδου για το Δήμο. Ευχήθηκε επίσης το δημοτικό συμβούλιο να συνεισφέρει σε αυτό μέσα από μια παραγωγική διαδικασία προς όφελος των δημοτών και της πόλης.


 


Νέα Ιωνία 7/1/2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρίγη συγκίνησης για τα Θεοφάνεια στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης, για πέμπτη χρονιά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας παρουσία της Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στη Σμύρνη, κας Αργυρώς Παπούλια και του εκπροσώπου του Δήμου Νέας Ιωνίας, Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκά Χριστοδούλου.

Στην ιστορική τελετή του αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού συμμετείχε και η ομάδα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης με τον προπονητή κ. Γιάννη Κατρουζανάκη να αναδύεται με τον Τίμιο Σταυρό από τα παγωμένα νερά της Σμύρνης.

Πριν την τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων και της Κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού, είχε τελεστεί η Αρχιερατική θεία λειτουργία στο Ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Λουκάς Χριστοδούλου, αφού μετέφερε τις εγκάρδιες ευχαριστίες στη Γενική Πρόξενο για την φιλοξενία στη Σμύρνη, της απένειμε τιμητική διάκριση για την διαδικτυακή συμμετοχή της στο 9ο Συμπόσιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., ενώ επίσης της δώρισε έναν πίνακα με την ιστορική προκυμαία παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνου Αλεξανδρή.

 
  
*Φωτογραφικό υλικό από την αποστολή της ομάδας του Απόλλωνα Σμύρνης
 


Νέα Ιωνία 7/1/2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το πρόγραμμα προβολών για τον μήνα Ιανουάριο στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑ»

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο στο Δήμο Νέας Ιωνίας και στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑ» (Ασκληπιού 4) κάθε Δευτέρα με ώρα έναρξης 8:30μ.μ και κάθε Παρασκευή με ώρα έναρξης 9.10μ.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών για τον μήνα Ιανουάριο:

Κάθε Δευτέρα

Αφιέρωμα στον Ρώσο σκηνοθέτη Μιχαήλ Καλατόζοφ.
13/1 Όταν Πετούν οι Γερανοί (The Cranes Are Flying) 1957 | 90'
20/1 Το Γράμμα που Δεν Στάλθηκε Ποτέ (Letter Never Sent) 1960 | 97'
27/1 Είμαι η Κούβα (I Am Cuba) 1964 | 143'


Κάθε Παρασκευή

10/1
- Το Μουσικό Κουτί (1989-ΗΠΑ-Θρίλερ/Δραματική)
Η Αν Τάλμποτ είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος που υπερασπίζεται τον πατέρα της, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου. Κι ενώ η δίκη προχωράει καλά και η Αν φαίνεται να καταρρίπτει όλες τις κατηγορίες του εισαγγελέα, σύντομα θα ανακαλύψει διάφορα μυστικά για τον πατέρα της.

17/1
- Εκτός νόμου και χρόνου (2011-Ιρλανδία-Κωμωδία)
Τα ναρκωτικά, το αγοραίο σεξ και το αλκοόλ είναι τα αγαπημένα χόμπι του αντισυμβατικού αρχιφύλακα Τζέρι Μπόιλ, ο οποίος ζει στην απομονωμένη δυτική πλευρά της Ιρλανδίας. Όταν μια ομάδα στυγερών εγκληματιών αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή, θα προσπαθήσει να τους αντιμετωπίσει μαζί με τον νομότυπο πράκτορα του FBI Έβερετ.

24/1
- Η Οδύσσεια του Κυρίου Λαζαρέσκου (2005-Ρουμανία-Δραματική)
Ο συνταξιούχος Ντάντε Λαζαρέσκου που μένει μόνος του στο Βουκουρέστι, νιώθει αδιαθεσία και ένα γειτονικό ζευγάρι τον βοηθάει μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Οι συνοδοί νοσοκόμοι τον μεταφέρουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι με τα χίλια ζόρια να γίνουν οι απαιτούμενες εξετάσεις... Βραβείο "Ένα κάποιο βλέμμα" στο Φεστιβάλ Καννών 2005.

31/1
- Σκοτεινή πόλη (1998-ΗΠΑ-Επ.Φαντ/Θρίλερ/Μυστηρίου)
Ένας άνθρωπος χωρίς μνήμη, που καταδιώκεται από την αστυνομία για συρροή εγκλημάτων, διαπιστώνει ότι κατοικεί σε μια σκοτεινή πόλη χωρίς εξόδους, η οποία ελέγχεται από μυστηριώδεις εξωγήινους.
 

 

 


 

 Νέα Ιωνία 3/1/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων την Κυριακή 5-1-2020, σας ενημερώνουμε ότι διατίθεται θερμαινόμενος χώρος, για την προστασία πολιτών που έχουν ανάγκη, στο Δ’ ΚΑΠΗ (Ικαρίας 14) κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλέφωνο 2102756000. 


 
Νέα Ιωνία 3/1/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα εκπροσωπηθεί στον αγιασμό των υδάτων στη Σμύρνη

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, ημέρα των Θεοφανείων, τον Δήμο Νέας Ιωνίας και το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. θα εκπροσωπήσει στον αγιασμό των υδάτων στην προκυμαίας της Σμύρνης (Τουρκία) ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου.

Των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, παρουσία της Γενική Πρόξενου της Ελλάδος στη Σμύρνη, κας Αργυρώς Παπούλια. 


Νέα Ιωνία 3/1/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της οδού Πάρσης ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μετατόπιση συλλεκτήρα ομβρίων ρέμματος Πεύκης της οδού Αλατσάτων» προβλέπεται η ανακατασκευή και του συλλεκτήρα ακαθάρτων στην οδό.

Λόγω του μεγάλου βάθους και της παρουσίας υπόγειων υδάτων, η υλοποίηση του αγωγού αυτού παρουσιάζει δυσκολίες και θα απαιτήσει περίπου 4 με 6 εβδομάδες.

Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα με την ανακατασκευή φρεατίου επίσκεψης, για την οποία τόσο η οδός Βάρναλη, στη συμβολή της με την οδό Πάρσης, όσο και η οδός Πάρσης με κατεύθυνση προς Λ. Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστές για περίπου μία εβδομάδα.

Ζητούμε την κατανόηση των κατοίκων και των επαγγελματιών επισημαίνοντας ότι το έργο αυτό είναι απαραίτητο και κρίνεται αναγκαίο, αφού θα λύσει χρόνια προβλήματα της περιοχής (οσμές από τα φρεάτια, εκτίναξη καλυμμάτων φρεατίων μετά από σοβαρές βροχοπτώσεις κ.ο.κ.).

Σας Ευχαριστούμε πολύ.
Σας Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!

Η Δήμαρχος
Δέσποινα Θωμαΐδου

    


 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τους Ρουμελιώτες στη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλε στη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου το πρωί της Τρίτης 31 Δεκεμβρίου 2019, η μεικτή τετράφωνη χορωδία της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας υπό τη διεύθυνση του κ. Πέτρου Μήτσου.

Η Δήμαρχος υποδέχθηκε τα μέλη της Ένωσης με θερμές ευχές για καλή χρονιά και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τη συμβολή τους στη διατήρηση της παράδοσης και στο έργο τους που ξεπερνά τα όρια της Νέας Ιωνίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, πλαισιωμένος από τη Γενική Γραμματέα κα. Ευαγγελία Λιτοσελίτη και μέλη του συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές, έδωσε αναμνηστικό δώρο στην κα. Δήμαρχο και της ευχήθηκαν καλή χρονιά και καλή δύναμη για την εκπλήρωση των στόχων της.

Τα κάλαντα μαζί με την Δήμαρχο άκουσε η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κα. Ελένη Χατζή, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα. Αταλάντη Μιχελογιαννάκη και ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωάννης Ιωάννου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’/θμιας Εκπαίδευσης, κα. Αγγελική Δούκα και εργαζόμενοι του Δήμου Νέας Ιωνίας.
 


 
Νέα Ιωνία 31/12/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Ψηφίστηκε κατά την τελευταία ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019, ο προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας σύμφωνα με την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου. Εναλλακτικές προτάσεις άλλων παρατάξεων δεν υποβλήθηκαν ενώ απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία».

Η Δήμαρχος κα Δέσποινα Θωμαΐδου μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι «Η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί μια κορυφαία από αυτοδιοικητικής άποψης διαδικασία και αποτελεί βασικό εργαλείο διοίκησης απαραίτητο για την καθημερινή λειτουργία του Δήμου, αλλά και  την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος της Δημοτικής Αρχής».

«Ο φετινός προϋπολογισμός είναι το αποτέλεσμα μιας καθορισμένης θεσμικά στόχευσης που ενσωματώνει γνώμες και προτάσεις των φορέων της πόλης μας, καθώς και όλων εκείνων που παραβρέθηκαν στην Επιτροπή Διαβούλευσης και συμμετείχαν εποικοδομητικά στη διαμόρφωσή του» συνέχισε η Δήμαρχος.

Επιπροσθέτως ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που συνεργάστηκαν άψογα με τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των νομικών προσώπων, προσδιόρισαν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες τους, πάντα μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου για μια πόλη ανθρώπινη, σύγχρονη, καθαρή κοντά στις ανάγκες του Δημότη και του Πολίτη.

Η Δήμαρχος σημείωσε μεταξύ άλλων «Ο προϋπολογισμός ως προς το σκέλος των δαπανών έχει ανελαστικό χαρακτήρα ενώ και εμείς θα επιθυμούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για δράσεις αναπτυξιακές και κοινωνικής μέριμνας. Βέβαια το πρόβλημα των περιορισμένων πόρων για την αυτοδιοίκηση είναι πάγιο αίτημα των ΟΤΑ, το γνωρίζουμε όλοι και πρέπει να αγωνιστούμε μέσα και έξω από τα δημοτικά μας συμβούλια για την οικονομική αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία των Δήμων μας».

Εδώ ακριβώς συμπλήρωσε, ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη για τον Δήμο, η αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ καθώς επίσης και άλλων χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων, που αποτελούν επί της ουσίας και τη βασική αναπτυξιακή δυνατότητα του Δήμου.

Κλείνοντας, όπως προσωπικά και δημόσια έχει δεσμευτεί, υπενθύμισε αυτό που και προεκλογικά υποστήριζε, πως ως  Δημοτική Αρχή θα είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που προάγει το συμφέρον της πόλης και των δημοτών. Οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι πολιτικοί τακτικισμοί δεν εξυπηρετούν το «κοινό καλό» και είναι μακριά από τη δική μου τουλάχιστον πολιτική πρακτική.

Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, χαρά και  δημιουργική συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων,  για μια καλύτερη Νέα Ιωνία  το 2020!


 
Ξεσήκωσαν τη Νέα Ιωνία οι Μωμόγεροι

Με την αναβίωση των Μωμόγερων, του παραδοσιακού ποντιακού εθίμου του οποίου οι ρίζες χάνονται στην αρχαιότητα, συνεχίστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Νέας Ιωνίας.

Με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, οι Μωμόγεροι με τις παραδοσιακές στολές τους ξεχύθηκαν όλοι μαζί στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, πέρασαν από μαγαζιά της πόλης, ξεσήκωσαν κατοίκους και περαστικούς σκορπίζοντας το γέλιο με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων είναι ένα από τα σημαντικότερα καρναβαλικά δρώμενα του Δωδεκαημέρου, κατά το οποίο παρουσιάζεται η αναγέννηση της φύσης με την αλλαγή του νέου έτους και έχει σκοπό σάτιρας.

Το έθιμο συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ποντίων «Σινώπη» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μνήμες Παράδοσης».
  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας ενημερώνει ότι το Δ’ ΚΑΠΗ (Ικαρίας 14) θα λειτουργεί ως διαθέσιμος θερμαινόμενος χώρος για τη φιλοξενία ευπαθών ομάδων κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλέφωνο 2102756000. 


 

 Ν.Ιωνία 30/12/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι το ΤΑΜΕΙΟ του Δήμου Νέας Ιωνίας θα παραμείνει κλειστό για εισπράξεις από τις 2/1/2020 έως και 10/1/2020, λόγω συμφωνίας των λογιστικών βιβλίων και κλεισίματος έτους ταμειακής διαχείρισης.

Επίσης στις 31/12/2019 το Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας θα δέχεται πληρωμές σε ΜΕΤΡΗΤΑ, ΕΠΙΤΑΓΕΣ (μέχρι τις 12:30) ή ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ και όχι μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

O Προϊστάμενος Ταμειακής Υπηρεσίας                                                     Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών
    

Θεόδωρος Καλλίτσης                                                                                                     Αρ. Χατζησαββίδης
                                 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ακυρώνεται η εορταστική εκδήλωση «Street Christmas Tango» που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 στις 12:30 στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού.
              


                                                            

Δεκέμβριος 2019


ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΕΛΛΑΔΑ 2021"

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», η οποία συνεστήθη με  απόφαση του Πρωθυπουργού και την Προεδρία της κας  Γιάννας Αγγελοπούλου,  έχει σκοπό να συντονίσει το μεγάλο έργο της απόδοσης τιμής για τα 200 χρόνια σύγχρονης Ελλάδας.

 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΕΛΛΑΔΑ 2021"

Σκοπός της  Επιτροπής «Ελλάδα 2021», πέρα από τον σχεδιασμό του εορτασμού της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση είναι  να οργανώσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο να επανασυστήσουμε την Ελλάδα . Από την αρχή της σύγχρονης ιστορίας μας μέχρι και σήμερα , δηλαδή στην πορεία αυτών των 200 χρόνων. Θα προβάλλουμε  τα επιτεύγματά μας που δεν είναι λίγα, θα αναδείξουμε τις δυνατότητές μας ,  θα θυμίσουμε και θα θυμηθούμε τη στενή μας σχέση με τους αγώνες και τις αγωνίες που καθόρισαν τη σύγχρονη εποχή αλλά και θα σταθούμε  σε αδυναμίες μας και σε λάθη μας .

Σε επίπεδο περιεχομένου, οι δράσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της Επιτροπής, θα κινηθούν σε τέσσερις άξονες.

1.    «Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας. Αντικείμενο του άξονα είναι ηκαλύτερη κατανόηση της Επανάστασης του 1821, η ανάδειξη της παγκόσμιας σημασίας της, η σχέση της με τις άλλες επαναστάσεις που συνέβησαν την ίδια περίοδο, το πώς επηρέασε τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και το πώς επηρεάστηκε από αυτόν.

2.    «Η Ελλάδα σήμερα μετά από μία πορεία 200 χρόνων». Αντικείμενο του άξονα είναι  η ανάδειξη των δυναμικών στοιχείων της σημερινής ελληνικής κοινωνίας  μέσα από τη δημιουργικότητα και τις δράσεις ομάδων ατόμων, φορέων, οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ΑΕΙ, ερευνητικών κέντρων, πολιτιστικών κέντρων κλπ. Παράλληλα θα επιδιωχθεί η μέγιστη προβολή της σύγχρονης Ελλάδας στο εξωτερικό, με παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις και διεθνείς οργανισμούς, υπό τη γενική ομπρέλα "1821-2021: this is modern Greece".

3.    «Έλληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια»Αντικείμενο του άξονα είναι να προβληθεί η ζωή και το έργοΕλλήνων, οι οποίοι άφησαν το αποτύπωμά τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

4.     «Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος». Εδώ θα ενταχθούν δράσεις που θα επικεντρωθούν στις προοπτικές της χώρας για το μέλλον και θα αναδείξουν το πώς φανταζόμαστε και θέλουμε την Ελλάδα των επόμενων χρόνων.

Οι διάφορες δράσεις, θα έχουν ως αναφορά είτε το εσωτερικό της χώρας, είτε το εξωτερικό, η δε μορφή τους θα ποικίλει: σε αυτές θα περιλαμβάνονται επιστημονικά συνέδρια πολιτιστικές εκδηλώσεις επαγγελματικές και εμπορικές εκθέσεις αλλά και δράσεις που θα αφήσουν παρακαταθήκη για το μέλλον , όπως  περιβαλλοντικές παρεμβάσεις,  ανάπτυξη υποδομών κ.α

Το έργο της Επιτροπής και της Ολομέλειας

Το πρώτο έργο της Επιτροπής, θα είναι να δημιουργηθεί ένα ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ στο οποίο θα αποτυπωθούν όλες οι δράσεις, που έχουν σχεδιαστεί και πρόκειται να υλοποιηθούν από Ιδρύματα, Πανεπιστήμια, ΟΤΑ και άλλους φορείς, με στόχο την καταγραφή τους. Ακόμα και αν η Επιτροπή δεν έχει συμμετοχή στον σχεδιασμό τους, (αφού οι φορείς που τις υλοποιούν έχουν ενεργήσει μόνοι τους, έχουν βρει τους πόρους και  έχουν διαμορφώσει το περιεχόμενό τους), εκ των πραγμάτων, αποτελούν μέρος του όλου προγράμματος που θα υλοποιηθεί επί τη ευκαιρία της Εθνικής επετείου των 200 ετών και ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι πρέπει να ενταχθούν στο συνολικό Ημερολόγιο.

Το δεύτερο έργοαφορά την Ολομέλεια και είναι η διαχείρισητων προτάσεων που θα καταθέσουν προς αυτήν διάφοροι φορείς και ιδιώτες. Οι προτάσεις θα υποβάλλονται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας που έχει αναπτυχθεί, όπου θα γίνεται και η αξιολόγησή  τους από τα μέλη της Ολομέλειας. Για τη διαμόρφωση του συνολικού προγράμματος, μεταξύ άλλων, θα συνεκτιμώνται στοιχεία, όπως η συμβατότητα των προτάσεων με τους άξονες του προγράμματος, η δυνατότητα συνδυασμού των προτάσεων μεταξύ τους ώστε να αυξάνεται η εμβέλεια τους.

Το τρίτο και ιδιαίτερα σημαντικό έργο της Ολομέλειας, θα είναι η σχεδίαση δράσεωνοι οποίες θα προταθούν προς τους κατάλληλους φορείς, προκειμένου να τις υλοποιήσουν.

Ο στόχος είναι να παρακινηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι,  προκειμένου  να συμμετάσχουν  στο Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2021 για να «δείξουμε τον σεβασμό μας στην Ιστορία μας , να τιμήσουμε τους ανθρώπους μας, να γνωρίσουμε και να αναδείξουμε την χώρα μας και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας»

Για την υλοποίηση αυτού του έργου, η Επιτροπή έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πρώτα από όλα, η στελέχωση της Ολομέλειας εγγυάται την ποιότητα των προτάσεων που θα διαμορφωθούν. Επίσης, μόνο η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα δράσεων πανελλαδικής εμβέλειας, αφού εκ του ρόλου της καλείται να εμπλέξει και το τελευταίο χωριό της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις αλλά με επιμονή στο πλαίσιο που οριοθετούν οι τέσσερις άξονες. Τέλος, η Επιτροπή έχει τη νομιμοποίηση να δρα εκ μέρους της Πολιτείας, με στόχο όχι την προβολή κάποιου ή την ιδιοκτησία των δράσεων που θα γίνουν, αλλά τη δημιουργία μιας θετικής δυναμικής μέσα στην κοινωνία για την επέτειο των 200 χρόνων.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΕΛΛΑΔΑ 2021"

 

Η Ολομέλεια των «31» συνεδρίασε σήμερα ,για πρώτη φορά μετά τη σύστασή της από τον Πρωθυπουργό σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και πλέον -στο πλαίσιο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»- ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή (από φορείς ή φυσικά πρόσωπα)  και την  επιλογή,αξιολόγηση και ανάπτυξη ενός πολύπλευρου έργου δράσεων  που θα αποτελέσει τη βάση της επετείου των 200 χρόνων σύγχρονης Ελλάδας.
«Τι καλύτερη εγγύηση για να αποδώσουμε τιμή στα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας, χωρίς να καταφύγουμε σε περιαυτολογίες και στερεότυπα, από την παρουσία τόσων διακεκριμένων συμπολιτών μας αλλά και τόσων διακεκριμένων προσωπικοτήτων από άλλες χώρες. Η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της «Ελλάδας 2021» έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: Είναι η εκκίνηση της μεγάλης προσπάθειας να τιμήσουμε σε έναν χρόνο από σήμερα  την πορεία  της σύγχρονης Ελλάδας» τόνισε η Πρόεδρος της Ολομέλειας  κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου κηρύσσοντας τηνέναρξη της πρώτης διάσκεψης των «31».
Στην εισήγησή της  η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου κωδικοποίησε τους τέσσερις άξονεςστους οποίους θα ενταχθούν οι δράσεις που θα αξιολογηθούν και θα εγκριθούν από την Ολομέλεια:
-Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας.
Στόχος είναι η καλύτερη κατανόηση της Επανάστασης του 1821, η ανάδειξη της παγκόσμιας σημασίας της, η σχέση της με τις άλλες επαναστάσεις που συνέβησαν την ίδια περίοδο, το πώς επηρέασε τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και το πώς επηρεάστηκε από αυτόν.
-Η Ελλάδα σήμερα μετά από μία πορεία 200 χρόνων». Αντικείμενο του άξονα είναι  η ανάδειξη της δυναμικής της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας  με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σε όλη την έκταση της χώρας, αλλά και η προβολή της σύγχρονης Ελλάδας στο εξωτερικό, με παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις και διεθνείς οργανισμούς, υπό τη γενική ομπρέλα "1821-2021: ThisisModernGreece".
- «Έλληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια». Στόχος  είναι να προβληθεί η ζωή και το έργο Ελλήνων, οι οποίοι άφησαν το αποτύπωμά τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
- «Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος». Εδώ θα ενταχθούν δράσεις που θα επικεντρωθούν στις προοπτικές της χώρας για το μέλλον και θα αναδείξουν το πώς φανταζόμαστε και θέλουμε την Ελλάδα των επόμενων χρόνων.
Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε επίσης εκτενώς  στο συνολικό έργο που έχει αναλάβει η «Ελλάδα 2021»:
«Το πρώτο έργο της Επιτροπής, θα είναι να δημιουργηθεί ένα ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ στο οποίο θα αποτυπωθούν όλες οι δράσεις, που έχουν σχεδιαστεί και πρόκειται να υλοποιηθούν από Ιδρύματα, Πανεπιστήμια, ΟΤΑ και άλλους φορείς, με στόχο την καταγραφή τους. Ακόμα και αν η Επιτροπή δεν έχει συμμετοχή στον σχεδιασμό τους, (αφού οι φορείς που τις υλοποιούν έχουν ενεργήσει μόνοι τους, έχουν βρει τους πόρους και  έχουν διαμορφώσει το περιεχόμενό τους), εκ των πραγμάτων, αποτελούν μέρος του όλου προγράμματος που θα υλοποιηθεί επί τη ευκαιρία της Εθνικής επετείου των 200 χρόνων και ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι πρέπει να ενταχθούν στο Ημερολόγιο των δράσεων και των εκδηλώσεων για το 2021.
Το δεύτερο έργο αφορά την Ολομέλεια και είναι η διαχείριση των προτάσεων που θα καταθέσουν προς εμάς διάφοροι φορείς και ιδιώτες. Οι προτάσεις θα υποβάλλονται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας apply.greece2021.grπου έχει αναπτυχθεί.Για τη διαμόρφωση του συνολικού προγράμματος, μεταξύ άλλων, θα συνεκτιμάμεμέσω της πλατφόρμας στοιχεία, όπως η συμβατότητα των προτάσεων με τους άξονες του Προγράμματος, η δυνατότητα συνδυασμού των προτάσεων μεταξύ τους, ώστε να αυξάνεται η εμβέλεια τους και η δυνατότητα χρηματοδότησης. Η πλατφόρμα και η λειτουργία της έχει κομβικό ρόλο στη λειτουργία της Ολομέλειας και κατ επέκταση και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Το τρίτο και πλέον ενδιαφέρον έργο μας, θα είναι η σχεδίαση δράσεων τις οποίες θα προτείνουμε προς τους κατάλληλους φορείς, προκειμένου να τις υλοποιήσουν. Στην πράξη, θα σχεδιάσουμε  δράσεις, οι οποίες θα επιδιώξουμε να υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, τους ΟΤΑ, Επαγγελματικές Ενώσεις, ξένα και ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, περιφερειακά μουσεία, ομογενειακές κοινότητες και μια πλειάδα άλλων φορέων».
Η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε σε δράσεις που η ίδια όπως είπε θα ήθελε να υλοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα (το πλήρες κείμενο της ομιλίας της επισυνάπτεται) και χαρακτήρισε τα έργα και τις δράσεις της «Ελλάδας του 2021» ως προσφορά «από όλους για όλους».
Τέλος, υπενθύμισε ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» όπως επιβάλλει ο νόμος δεν είναι επιχορηγούμενη κι ότι λειτουργεί με  ίδιους πόρους. Προς τούτο, ενημέρωσε τα μέλη της Ολομέλειας ότι «έχουμε καταρτίσει πλάνο χορηγιών το οποίο ήδη αποδίδει».

Μετά την ομιλία της Προέδρου παρουσιάστηκε αναλυτικά από τον κ. Κωστή Κοντογιάννη , μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» το  apply.greece2021.gr, η πλατφόρμα υποβολής, αξιολόγησης και έγκρισης δράσεων από τα μέλη της Ολομέλειας.

Στη συνέχεια και για περίπου δύο ώρες, το λόγο πήραν μέλη της Ολομέλειας σε μια πρώτη καταγραφή απόψεων μεταξύ τους για το έργο που έχει αναληφθεί και πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί με δράσεις,εκθέσεις και όσα η φαντασία και η καινοτομία μπορούν να δημιουργήσουν. Υπενθυμίζεται ότι οι «31» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  αφιλοκερδώς  στην «Ελλάδα 2021».
(σ.σ: Θα ακολουθήσει η αποστολή φωτογραφιών από την Ολομέλεια ενώ βίντεο από την εκδήλωση καθώς και το πρώτο βίντεο από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021διαθέτει σε pool η ΕΡΤ).


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 


 


Με Street Christmas Tango πέφτει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων στη Νέα Ιωνία

Με ένα ξεχωριστό μουσικό και χορευτικό δίωρο σε ρυθμούς Tango πέφτει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στη Νέα Ιωνία» που περίπου τρεις εβδομάδες έδωσαν έναν εορταστικ΄οτόνο στην πόλη.

Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12.30 – 14.30 ο πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού κινείται σε ρυθμούς Tango με ένα ανοιχτό μάθημα χορού για όλους .

Η εκδήλωση Street Christmas Tango θα ξεκινήσει με εισαγωγικό μάθημα που θα σας καθοδηγήσει να συνεχίσετε χορεύοντας στην μεσημβρινή milonga με ζωντανή μουσική και να ανταλλάξετε ευχές στην ζεστή αγκαλιά του πιο αισθησιακού χορού!

Μάθημα: Έλενα Γκόση
Μουσικοί: Στο πιάνο η κ. Μαρία Ανδρεαδάκη, στο βιολί ο κ. Πέτρος Τσέλας, Dj Gatto.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας και του Ο.Π.Α.Ν. και με την υποστήριξη του Tango Acropolis.


 


 

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας που απλώνονται σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, συνεχίζονται δημιουργώντας ένα εορταστικό κλίμα και μια λαμπερή ατμόσφαιρα για τους μικρούς και τους μεγάλους που νιώθουν ακόμη παιδιά.

Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μια μουσικοχορευτική παράσταση στον Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ» και την Κυριακή θα παρουσιαστεί το ποντιακό έθιμο με τους Μωμόγερους στο κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις για το Σάββατο 28/12/2019 και την Κυριακή 29/12/2019:

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου
Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΣΤΕΡΑΣ», ώρα 18.00 (Ασκληπιού 4, όπισθεν ΟΤΕ Ν. Ιωνίας)
«Το αστέρι των Χριστουγέννων» Θεατρική παράσταση για παιδιά

Μουσικοχορευτική παράσταση η οποία αναφέρεται στις βασικές αξίες του ανθρωπισμού όπως την αγάπη, την ειρήνη, τη φιλία ως αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες τις οποίες προσφέρει απλόχερα στα παιδιά μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου
Στο κέντρο της πόλης, έναρξη από το Δημαρχείο ώρα 11.00
Μωμογεριά ή Κοτσαμανιά ή Μαιμούνια

Δρώμενο από τον Πόντο με την ονομασία Μωμογεριά ή Κοτσαμανιά ή Μαιμούνια που γινόταν κατά τη διάρκεια του Δωδεκαημέρου για την καλή χρονιά. Παρουσιάζεται η αναγέννηση της φύσης με την αλλαγή του νέου έτους, και έχει σκοπό σάτιρας.

Συνδιοργάνωση
: Σύλλογος Ποντίων «Σινώπη», Πολιτιστικός Σύλλογος «Μνήμες Παράδοσης».
 

 


 
 


 


Παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες έψαλλαν στη Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου

 

Με Χριστουγεννιάτικες νότες γέμισε τις γιορτινές αυτές ημέρες το δημαρχείο σήμερα Τρίτη, παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς πολιτιστικοί φορείς και μαθητές κατέφθασαν από το πρωί για να ψάλλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου.

Η Δήμαρχος υποδέχθηκε θερμά τα δραστήρια μέλη της χορωδίας του ΟΠΑΝ υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Σαραντίδη, με τους οποίους αντάλλαξαν ευχές και τους ευχαρίστησε για τον εορταστικό τόνο και ρυθμό που έδωσαν στο Δημαρχείο.

Με τη σειρά  τους, το Δημαρχείο επισκέφθηκαν μέλη του Συλλόγου Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη» για να ψάλουν τα ποντιακά κάλαντα των Χριστουγέννων στη Δήμαρχο, Δέσποινα Θωμαΐδου, αλλά και στον ποντιακής καταγωγής Αντιδήμαρχο, Αριστείδη Χατζησαββίδη.

Από το πρωί, πολλοί μικροί φίλοι γέμισαν με γλυκές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παιδικά χαμόγελα την Δήμαρχο για να της πουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, η οποία ανταπέδωσε με θερμές ευχές για ευτυχισμένα Χριστούγεννα και καλή πρόοδο στη ζωή τους.
  

 


 

 

 


  


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
OΔήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Ο.Α.Σ.Α. για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αποφασίζεται η χρήση μέρους του οδοστρώματος, την Κυριακή 22/12/2019 από τις 16.30 έως τις 18.00 των οδών: Κολοκοτρώνη, Κύπρου, Αγίας Αναστασίας, Ανδριανουπόλεως και Λόρδου Βύρωνος, λόγω της λιτάνευσης της εικόνας της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στο Δήμο Νέας Ιωνίας.
 
Γίνεται επίσης γνωστό ότι την Κυριακή 22/12/2019 πιθανόν να υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των 16:45 και 17:30 της λεωφορειακής γραμμής 605.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στη Νέα Ιωνία

 

Με μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Νέας Ιωνίας με ένα πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται κυρίως σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις για το Σάββατο 21/12/2019 και την Κυριακή 22/12/2019 έχουν ως εξής:

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
 Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΣΤΕΡΑΣ»,
ώρα 18.00 (Ασκληπιού 4, όπισθεν ΟΤΕ Ν. Ιωνίας)


«Μια νιφάδα τα Χριστούγεννα»

Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά
Πόσα παιδιά γνωρίζουν και θυμούνται ήθη κι έθιμα των Χριστουγέννων;
Μια παράσταση με σκοπό την επαφή των παιδιών με το πραγματικό νόημα των  Χριστουγέννων.

• Παναιτώλιo
Ο Ο.Π.Α.Ν σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Οργανισμού και τους καθηγητές των τμημάτων ζωγραφικής, θα παρουσιάσουν το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι!», μία μουσικο-θεατρική παράσταση (παντομίμα), αφήγηση και σκηνοθεσία του Στέλιου Τσαλίκη με τη συμμετοχή των παιδιών του εργαστηρίου.

Στο χώρο θα εκτίθενται ζωγραφιές των παιδιών των τμημάτων ζωγραφικής που δούλεψαν με τη δασκάλα τους κ. Μαριάνθη Κουμαριανού.

Από το Ωδείο συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα: «Τέρπανδρος» υπό τη Δ/νση της κ. Εύας Φάμπα, «Έγχορδα με δοξάρι» υπό τη Δ/νση του κ. Πέτρου Τσέλα, η παιδική χορωδία υπό τη Δνση της κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη, συνοδεία κ. Βίκη Σακκά.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:  10.00-13.00 και 18.00-20.00

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
• Πλατεία Σημηριώτη, ώρα 14:00 - 17.00

«Mr and MrsΒubble -The Show»
Ο Mr and MrsBubble σας προσκαλούν στον εξωπραγματικό κόσμο της σαπουνόφουσκας. Πλάσματα του περιπλανώμενου πλανήτη «Φυσαλίδα» καθώς και ξυλοπόδαροι μοιράζονται τη χαρά του να ζεις εδώ και τώρα όπως μία μπουρμπουλήθρα.

«H αρχή των Νεράιδων – Περιπατητική παράσταση με σαπουνόφουσκες»
Όταν ένα παιδί γελάει για πρώτη φορά, το γέλιο του σπάει σε χίλια κομμάτια και αυτή είναι η αρχή της κάθε νεράιδας. Όμως δεν έχουν όλες οι νεράιδες την ίδια μορφή,  κάθε μία έχει τη δική της χάρη και είναι  ξεχωριστή. Εάν το πρώτο γέλιο του παιδιού, συνδυαστεί με χειροκρότημα και πολύ χοροπηδητό, μια στρουμπουλή, διάφανη, χρωματιστή σαπουνόφουσκα θα γεννηθεί! Και δεν έχει σημασία αν είναι μικρό, μεγάλο ή «κρυμμένο» το παιδί. Φτάνει τα γέλια αληθινά μέσα από την καρδιά να ακουστούν και τότε μιλιούνια οι σαπουνόφουσκες θα ξετρυπώσουν.

«Μέσα στη φούσκα»
Μέσα στη φούσκα μεταφερόμαστε σε ένα άλλο κόσμο, μακριά από την καθημερινότητα. Η σκέψη μας γίνεται πράξη. Μία εσωτερική μετακίνηση χαράς η οποία γίνεται αντιληπτή από την έκρηξη χαράς που θα δημιουργηθεί!

• Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΣΤΕΡΑΣ»,
ώρα 19.00 (Ασκληπιού 4, όπισθεν ΟΤΕ Ν. Ιωνίας)
«Καππαδοκία - Αλάγια: Ένα μουσικο - αφηγηματικό ταξίδι για τις ημέρες του Δωδεκαημέρου»
Οι ιερές παραδόσεις, τα μικρασιάτικα έθιμα στην Καππαδοκία και την Αλάγια για τη γιορτινή περίοδο του Δωδεκαημέρου. Οι θεατές θα  έρθουν πιο κοντά στη λαϊκή λατρεία, την ιδιαιτερότητα των ηθών και των εθίμων των δύο αυτών μικρασιατικών τόπων που ταυτίζονται με το  ελληνορθόδοξο πνεύμα.

Συντελεστές:
HaigYazdjian: ούτι, φωνή Θεολόγος Παπανικολάου: μουσικός σχεδιασμός, φωνή, βιολί Κωνσταντίνα Σόγια: πρωτότυπη ιδέα, δραματουργική επεξεργασία, αφήγηση & σκηνοθεσία
Φιλική συμμετοχή: Μικτή χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ι.

Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας,
Πολιτιστική Ένωση Νέας Ιωνίας Αττικής «Η Καππαδοκία»

 

 
                  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ    
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ    
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ    
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΔΩΝ  

Δήλωση επιφανείας ακινήτων στους Δήμους    

             Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4647/16-12-2019, άρθρο 51, παραγρ.2:
«Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου, υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 01-01-2020»
Πληροφορίες: 213 2000458-419-446              

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ  ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ


 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜ. 35202/29-11-2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΝΟΣ (1) ΠΕ ΙΑΤΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΜΕ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ

Περισσότερα....
  
13/11/2019

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κακοκαιρία το Σάββατο 14/12 στην Αττική, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Σταδιακά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προειδοποιεί να αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.
 


 

Νέα Ιωνία 13/12/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Άναψε» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νέα Ιωνία

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στην πλατεία Σημηριώτη, όπου παρουσία πλήθους κόσμου η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, άνοιξε την αυλαία των φετινών εορτών «Χριστούγεννα στη Νέα Ιωνία».

Η γιορτή άρχισε με το σάλπισμα από τις τρομπέτες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέας Ιωνίας στους δρόμους της πόλης. Ακολούθησε η εμφάνιση της μεικτής χορωδίας του Ο.Π.Α.Ν υπό την Διεύθυνση της Μαρίας Κάτσαρη, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας «Άπειρος Γαία».

Στη συνέχεια έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σας καλώ να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις, στο επίκεντρό των οποίων είναι και τα παιδιά. Σε αυτά οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες γιορτές. Χριστούγεννα στη Νέα Ιωνία, λοιπόν, στηρίζοντας την τοπική αγορά η οποία αξίζει τη στήριξη και την προτίμησή μας».

Η όμορφη εορταστική βραδιά ολοκληρώθηκε με την παιδική χορωδία του Ο.Π.Α.Ν. υπό της Διεύθυνση της Μαρίας Ανδρεαδάκη και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Συμμετείχε επίσης η Πανλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας & Ηρακλείου Αττικής όπου μέλη της κέρασαν παραδοσιακά γλυκίσματα και ποτά.

Παραβρέθηκαν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων της πόλης.
 


 11/12/2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών στη Νέα Ιωνία 

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει ότι αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις των λεωφορειακών γραμμών 604 και 724, κατά τις απογευματινές ώρες, λόγω εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα (Ελευθερίου Βενιζέλου 132).

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει μερική προσωρινή τροποποίηση, από τις 17:30 έως τις 19:30, της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 604 και 724 λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων ως εξής:

Διαδρομή από αφετηρία της λεωφ. Γραμμής 604
Από την οδό Σαπουντζάκη, αριστερά Σαπουντζάκη (δεν βγαίνει στην Ελ. Βενιζέλου, αλλά γυρνάει προς Μεταμόρφωση).

Διαδρομή από τέρμα της λεωφ. Γραμμής 604
Από την οδό Σαπουντζάκη, συνέχεια Σαπουντζάκη, Πευκών, συνέχεια κανονικά.

Διαδρομή από αφετηρία της λεωφ. Γραμμής 724
Από την οδό Τατοΐου, συνέχεια τατοΐου, πάνω από την γέφυρα της Αττικής οδού, συνέχεια Τατοΐου.

Διαδρομή από τέρμα της λεωφ. Γραμμής 724
Από την οδό Τατοΐου, αριστερά Γεωργίου Παπανδρέου, συνέχεια Δροσίνη, συνέχεια Τατοΐου, συνέχεια κανονικά.

Παρακαλούνται οι δημότες να επιδείξουν την απαιτούμενη κατανόηση διότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι τροποποιήσεις των λεωφορειακών γραμμών αποσκοπούν στην αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.
 


Νέα Ιωνία 11/12/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας 

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα πλούσιο πρόγραμμα, με θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις καθώς και πολλές χριστουγεννιάτικες δράσεις για τα παιδιά.

Φέτος τα Χριστούγεννα μένουμε στη Νέα Ιωνία από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στη μαγεία των Χριστουγέννων, μέσα από παραμυθένιες διαδρομές και εκπλήξεις!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
 
Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Νέα Ιωνία

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας είναι έτοιμο να φωτίσει όλη την πόλη δίνοντας Χαρά, Ελπίδα, Αισιοδοξία σε όλους την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2019 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Σημηριώτη.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες:

-         Το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας «Άπειρος Γαία».

-         Η μεικτή χορωδία του Ο.Π.Α.Ν υπό την Δ/νση της κ. Μαρίας Κάτσαρη.

-         Η παιδική χορωδία του Ο.Π.Α.Ν. υπό της Δ/νση της κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη. Στο πιάνο η Βίκυ Σακκά.

Συμμετέχει η Πανλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας & Ηρακλείου Αττικής όπου μέλη της θα κεράσουν παραδοσιακά γλυκίσματα και ποτά.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ


Για την πλήρωση μιας (1) θέσης Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου
σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3584/2007

 


Συγκλονιστικός ο «χρυσός» Ανδρέας Βαζαίος του Ο.Φ.Ν.Ι.

Συγκλονιστική εμφάνιση από τον αθλητή του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας, Ανδρέα Βαζαίου  στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25αρας πισίνας στη Γλασκώβη στο αγώνισμα των 200μ., μικτής ατομικής. 

Μετά από μια φανταστική κούρσα, ο Ανδρέας κατάφερε να τερματίσει πρώτος με επίδοση 1:50.85 που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης και φυσικά Πανελλήνιο ρεκόρ. Εξωπραγματικό κατόρθωμα για τον αθλητή της Νέας Ιωνίας  ο οποίος κατέκτησε και δεύτερο χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. πεταλούδα, μόλις μισή ώρα αφού κολύμπησε και πήρε και χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική.

Ο αθλητής της Νέας Ιωνίας διέλυσε τα χρονόμετρα και τον συναγωνισμό και ανεβαίνοντας τρείς φορές στο βάθρο παίρνοντας δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο έκανε περήφανη την Ελλάδα και την Νέα Ιωνία.

«Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή μας και στον προπονητή του συλλόγου μας  κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο για τη μεγάλη επιτυχία τους. Ευχόμαστε ειλικρινά, το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά Έλληνας κολυμβητής σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να είναι η αρχή και άλλων  μεγάλων  επιτυχιών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια σας για την επίτευξη των στόχων σας
».
 


 


 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                    

                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ‘Η/ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ – ΤΕΒΑ» θα πραγματοποιηθεί διανομή Τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους δικαιούχους του Δήμου της Νέας Ιωνίας.
Σημείο Διανομής: Λεωφόρος Ηρακλείου 139 (Ισόγειο κτηρίου Πολεοδομίας - έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Περισσού).
Ημέρες Διανομής: ΤΡΙΤΗ 10 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019.
 Ώρες Διανομής: ΤΡΙΤΗ 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 9.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.
Προϊόντα Διανομής: ΛΑΔΙ – ΡΥΖΙ – ΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΛΠ) .  


                        
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ Κ.Ε.Α. (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ) ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ  
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΜΚΑ

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ (π.χ. Σακούλες – Καρότσι).


 


Το Εθνικό Θέατρο κάνει... στάση στη Νέα Ιωνία

 


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας – Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., υποδέχεται στην πόλη μας την πρωτοποριακή δράση του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ).

Ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο μέσα σε λεωφορείο ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αποτελεί μια εναλλακτική θεατρική σκηνή, επισκέπτεται την πόλη μας και παρουσιάζει τις «Ιστορίες καθ’ οδόν».

Μια άκρως διασκεδαστική παράσταση που αποτελείται από εύθυμες διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσάς του, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους.

Το θέατρο ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές του, να τους προσκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου και να τους μυήσει στη μαγεία του. Το Λεωφορείο ταξιδεύει, κινητοποιεί και ανοίγει νέους δρόμους διαφυγής.

Η σκηνή μέσα στο Λεωφορείο αναδεικνύει με τον πιο εύσχημο και απολαυστικό τρόπο τη σχέση του χθες με το σήμερα. Μια πρωτότυπη, εμπνευσμένη και ευχάριστη παράσταση που συνδυάζει τη γλυκιά μνήμη με την ορμή του αύριο με αφορμή αφηγήσεις, διηγήσεις αλλά και ευθυμογραφήματα του Βασίλη Αττικού.

6 & 7 Δεκεμβρίου, στον Πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού, στη συμβολή με την Ελευθερίου Βενιζέλου.
Διπλές παραστάσεις: 19.30 & 20.30.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.


Οι προσερχόμενοι θεατές δύναται προαιρετικά να προσφέρουν τρόφιμα, για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων στο Θέατρο – Λεωφορείο, τα δελτία εισόδου θα διατίθενται για το κοινό μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Κατερίνα Κανελλοπούλου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Τσιώτη
Μουσική επιμέλεια: Αλέξης Κωτσόπουλος
Φωτισμοί: Τάσος Πυργιέρης
Δραματολόγος: Ειρήνη Μουντράκη
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Ρούλα Λιανού
Σχεδιασμός κομμώσεων – περούκες: Ιουλία Συγριμή
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Καραγιάννης, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννης Παναγόπουλος, Τάσος Πυργιερής
Φωτογράφος παράστασης: Χριστίνα Μπράτουσκα

 


 

Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας

Αγαπητοί Φίλοι,

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 8/12/2019  και Δευτέρα 9/12/2019 στις εκδηλώσεις της Ενωσης Σπάρτης Μ. Ασίας  για τα εγκαίνια της πόλης (9/12/1923) στην αίθουσα εκδηλώσεών μας (Αλατσάτων 27 - Ν. Ιωνία).

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Λουκάς Χριστοδούλου
 


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογός μας, με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2019 ως έτος ''Ερωτόκριτου''. Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του 3ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας επί της οδού Δερμιδεσίου 121.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτερως.

Με εκτίμηση
Εκ του ΔΣ
 

 
Νέα Ιωνία 4/12/2019

Το πρόγραμμα προβολών του Δεκέμβρη στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑ»

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο στο Δήμο Νέας Ιωνίας και στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ» (Ασκληπιού 4) κάθε Δευτέρα με ώρα έναρξης 8:30μ.μ και κάθε Παρασκευή με ώρα έναρξης 9.10μ.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών για τον μήνα Δεκέμβρη:

Κάθε Δευτέρα

Αφιέρωμα στον κορυφαίο Δανό σκηνοθέτη Καρλ Ντράγιερ
9/12  Ημέρες (Vredens Dag) 1943 | 100'
16/12 Γερτρούδη (Gertrud) 1964 | 115'

Κάθε Παρασκευή

6/12 - Δίχως Στέγη, Δίχως Νόμο (1985-Γαλλία-Δραματική)
Ένα χειμωνιάτικο πρωινό το άψυχο σώμα της Mona, μιας κοπέλας που ζούσε στους δρόμους, βρίσκεται μέσα σε ένα χαντάκι. Κανείς δεν ξέρει ποια ήταν. Από το παζλ του παρελθόντος της λείπουν πολλά κομμάτια, τα οποία θα συμπληρώνονται λίγο-λίγο από τις μαρτυρίες των προσώπων που συνάντησε στο διάβα της…
Χρυσό Λιοντάρι και βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ της Βενετίας, Cesar βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας και Βραβείο Ένωσης Κριτικών Λος Αντζελες καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

13/12 - Ευχαριστούμε Που Καπνίζετε (2005-ΗΠΑ-Κωμωδία)
Ο Νικ Νέιλορ είναι εκπρόσωπος μίας τεράστιας καπνοβιομηχανίας, ο οποίος προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα της εταιρίας του, ενώ ταυτόχρονα θέλει να λειτουργεί ως πρότυπο για τον δωδεκάχρονο γιο του.
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζέισον Ράιτμαν αποτελεί μια εύστοχη βιτριολική σάτιρα για το μάρκετινγκ των μεγάλων εταιρειών καπνού και για την υστερική αντικαπνιστική μόδα.

20/12 - Όλα για την Εύα (1950-ΗΠΑ-Δραματική)
Ένα βράδυ μια φανατική θαυμάστρια μιας ντίβας του Μπρόντγουεϊ θα βρεθεί στο καμαρίνι της κι έκτοτε θα γίνει το δεξί χέρι της. Έχοντας πλέον αναλάβει τα καθήκοντα της αποκλειστικής της οικονόμου και γραμματέα, θα βάλει μπρος το υποχθόνιο σχέδιό της, δηλαδή να φτάσει στην κορυφή του Μπρόντγουεϊ χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.
Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου, βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου για την Bette Davis στο Φεστιβάλ των Καννών για μία από τις εμβληματικότερες ταινίες του κλασικού Χόλιγουντ.

27/12 - Η Δασκάλα (2016-Σλοβακία-Κοινωνική Σάτιρα)
Στην Μπρατισλάβα του 1983 η διευθύντρια ενός σχολείου καλεί συγκέντρωση των γονέων και κηδεμόνων για να συζητήσουν ανεπίσημα την περίπτωση μιας δασκάλας, η οποία, βασισμένη στους στενούς δεσμούς της με το καθεστώς, ζητάει χάρες και χειραγωγεί ενήλικους και παιδιά για το προσωπικό της συμφέρον.
Από τον σκηνοθέτη του «Παιχνίδια Διχασμού και… Εγκυμοσύνης», μια αιχμηρή, δραματικά ισορροπημένη και υποδειγματικά ερμηνευμένη σάτιρα πάνω στις παθογένειες κάθε καθεστηκυίας εξουσίας.Nέα Ιωνία 4/12/2019

Άνοιξαν οι εγγραφές για το «4ο Olympic Stadium Run-MAXH για τα Αυτοάνοσα»


Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών διοργανώνει σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, το Olympic Stadium Run την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.
 
Μικροί και μεγάλοι δρομείς ετοιμάζονται να τρέξουν για καλό σκοπό, προσφέροντας τα έσοδα συμμετοχής στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΜΑΧΗ» για τα αυτοάνοσα νοσήματα.
 
Φέτος, η εκκίνηση και ο τερματισμός επιστρέφουν εντός Ο.Α.ΚΑ ενώ η διαδρομή περνάει μπροστά από την Αγορά, το Τείχος των Εθνών, το Ποδηλατοδρόμιο, το Κολυμβητήριο κ.α.
 
Εκπλήξεις στους συμμετέχοντες
 
Αρκετές εκπλήξεις αλλά χριστουγεννιάτικη διάθεση υπόσχονται οι διοργανωτές στους δρομείς και τους θεατές ενώ οι συμμετέχοντες θα πάρουν το αναμνηστικό τεχνικό t-shirt του αγώνα αναμνηστικό μετάλλιο, θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ζωντανή αναμετάδοση των αποτελεσμάτων καθώς και ασφαλιστική κάλυψη, υγειονομική υποστήριξη και υδροδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.
 
Την τεχνική επιμέλεια του αγώνα έχει αναλάβει η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING.
 
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
http://www.OlympicStadiumRun.gr


 
Νέα Ιωνία 3/12/2019

Το μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, αποτελεί ημέρα υπενθύμισης, επαγρύπνησης και ευαισθητοποίησης για την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που οφείλουν να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Εμείς, ως δημοτική αρχή, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές που θα εγγυώνται την προσβασιμότητα των όλων των ατόμων με αναπηρία στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία και γενικά στην καθημερινότητα τους.
Άλλωστε είναι χρέος όλων μας να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης και του αποκλεισμού και να προάγουμε πραγματική ισότητα με ίσους όρους, ίση αντιμετώπιση και ίσες ευκαιρίες για όλους».
 

 
Νέα Ιωνία 29/11/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη συμμετοχή η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας

 

Σε γόνιμο κλίμα και με θετικό πνεύμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με μεγάλη συμμετοχή από εκπροσώπους σωματείων και φορέων της πόλης.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά, η συνεδρίαση διεξήχθη με απαρτία από την πρώτη κιόλας πρόσκληση, γεγονός που χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Κουλούρης, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας όλοι όσοι συμμετείχαν στη διαβούλευση.

Το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν η γνωμοδότηση επί του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2020 καθώς και η εισήγηση προτάσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Η συζήτηση ξεπέρασε τις δύο ώρες με την Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να απαντούν σε όλα τα ερωτήματα που τους τέθηκαν από τους παριστάμενους πολίτες.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης συμβάλλει στη δημιουργία ενός εποικοδομητικού διαλόγου που αφορά την πόλη μας. Στόχος μας είναι η ουσιαστική λειτουργία του δημοτικού οργάνου που θα εκφράζει σε ευρύτατο βαθμό την τοπική κοινωνία, με όσο το δυνατόν περισσότερες συνεδριάσεις, καλώντας παράλληλα τους δημότες να συμμετέχουν σε ανοιχτές συζητήσεις».

Στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Κουλούρης, η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Ελένη Χατζή, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αριστείδης Χατζησαββίδης, η Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ, Ελένη Γρίβα, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α'/θμιας Εκπαίδευσης, Αγγελική Δούκα, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, πλήθος εκπροσώπων φορέων και δημότες. 


 

Νέα Ιωνία, 27 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


         Λόγω της σεισμικής δόνησης 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 9:23 π.μ. ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα η οποία έγινε αισθητή και στην Αθήνα σας ενημερώνουμε, ότι σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής, τα σχολεία της πόλης μας συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. 
 

 


Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις «Ημέρες Υγείας 2019»
24 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου
 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας φιλοξενεί στο Κέντρο Κοινότητας (Καρολίδου 4)
την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 από τις 9:00 π.μ. έως τις 11:00π.μ. στο πλαίσιο της δράσης «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ».

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά,
ελάτε να μιλήσουμε για ό,τι σας απασχολεί.

ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η’ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.
Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Σ.Α.ΜΕΑ. «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»:
ΣΤΗΡΙΖΕΙ     -     ΑΠΑΝΤΑ        -       ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ
στα προβλήματα ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις
 και των  οικογενειών τους.

Τηλ. Επικ. ΕΣΑμεΑ: 210 9949837,
email:
esaea@otenet.gr ,www.esamea.gr

*Eνημερώστε εγκαίρως το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου σας για την ανάγκη παροχής διερμηνείας στη νοηματική από την Ε.Σ.Α.μεΑ.

 


ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΗΣ και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)

25 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Απολογισμός 9ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.                       
 

Πριν από λίγες ώρες έπεσε η αυλαία του 9ου Συμποσίου του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) που είχε θέμα: «Η επίδραση των Μικρασιατών Προσφύγων στον Νεοελληνικό Πολιτισμό».

Παρακολουθώντας αυτό το τριήμερο τις εργασίες του Συμποσίου,  όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. τακτικά και αναπληρωματικά  αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση ότι καταφέραμε να καταγράψουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο που αφορά στη μνήμη και στην παράδοση του Μικρασιατικού Πολιτισμού και τις επιπτώσεις που είχε στον Νεοελληνικό Πολιτισμό.

Το συμπόσιο ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία-καλωσόρισμα του Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκά Χριστοδούλου, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν.Ι.Φ.Η.Χ. κ. Γαβριήλ, οι εκπρόσωποι των  κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή: Ζωή Ράπτη Βουλευτής Ν.Δ., Κώστας Ζαχαριάδης Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Βασ. Κεγκέρογλου Βουλευτής «Κινήματος  Αλλαγής»,  Ανδρ. Χριστοδουλίδης εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης» και έκλεισε με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ε.) κ. Γιάννη Τριανταφυλλίδη.

Κάνοντας τον απολογισμό της πρώτης ημέρας θέλουμε να αναφερθούμε στη τιμητική βράβευση της Γενικής Προξένου στη Σμύρνη κας Αργυρώς Παπούλια. Η απουσία της από τον φυσικό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας, λόγω υπηρεσιακών αναγκών, ξεπεράστηκε με την τεχνολογία του Skype. Για πρώτη φορά τουλάχιστον για τη Νέα Ιωνία – αλλά και για όλη την Ελλάδα νομίζω – έγινε ζωντανή σύνδεση της Ελλάδας με τη Σμύρνη και μάλιστα μέσα από το Προξενείο της Σμύρνης και την ιστορική προκυμαία της.  Οι στιγμές που έζησαν οι σύνεδροι από την Αθήνα και η Γενική Πρόξενος στη Σμύρνη με τους συνεργάτες της από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, ήταν μοναδικές και ανεπανάληπτες. Η συγκίνηση περίσσεψε. Θα μας συνοδεύουν για πάντα. Το εγχείρημα πέτυχε χάρις στις άοκνες προσπάθειες και των δύο πλευρών.  Τη συγχαίρουμε για μια άλλη φορά και της ευχόμαστε σε εκείνη προσωπικά και τους συνεργάτες να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019-πρώτη ημέρα του Συμποσίου-είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την εισήγηση του καθηγητή Κ. Φωτιάδη: «Μακεδονία και Προσφυγικός Ελληνισμός», με ιδιαίτερη παράθεση στατιστικών στοιχείων για την αποκατάσταση των προσφύγων στη Μακεδονία, ενώ ο Σταύρος Ανεστίδης υποδιευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών μας ανέλυσε το θέμα: «Διαφύλαξη και διαχείριση της συλλογικής μνήμης του Μικρασιατικού Ελληνισμού: Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών» και πώς δημιουργήθηκε αυτή η κιβωτός μαρτυριών και ντοκουμέντων.

Στο δεύτερο μέρος η Δρ. Αικατερίνη Καμηλάκη-Πολυμέρου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω αδιαθεσίας, αλλά μέρος της εισήγησής της με θέμα «Οι Μικρασιάτες και οι Νέες Πατρίδες-Εθνογραφική προσέγγιση» αναγνώστηκε στους συνέδρους. Το τέλος της πρώτης συνεδρίασης ολοκληρώθηκε με ομιλίες και παρουσίαση video από τους δημιουργούς της τηλεοπτικής εκπομπής: «Η μηχανή του χρόνου» Χρίστο Βασιλόπουλο και Δημήτρη Πετρόπουλο που είχε θέμα «Ο ρόλος της τηλεόρασης στη διαμόρφωση της μικρασιατικής μνήμης». Στιγμές ιστορικής μνήμης, μαρτυρίες συγκλονιστικές, γεγονότα που σημάδεψαν τη νεότερη Ελληνική Ιστορία.

Η δεύτερη ημέρα του Συμποσίου-Σάββατο 23 Νοεμβρίου-ξεκίνησε με την παρουσίαση της πρωτότυπης ανακοίνωσης του Νίκου Φιλιππαίου, με θέμα  «Αλληλεπιδράσεις και πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στο Μικρασιατικό και το Ελλαδικό Θέατρο Σκιών» και συνεχίστηκε με την παρουσίαση των «Μνημείων Μικρασιατικών προσφύγων στη Θεσσαλονίκη» από τον επίκουρο καθηγητή Πασχάλη Βαλσαμίδη όπου για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένα τα μνημεία της περιοχής Θεσσαλονίκης που είναι αφιερωμένα στις αλησμόνητες πατρίδες τους. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του καθηγητή Δημήτρη Δημηρούλη «Η Μικρασιατική Καταστροφή στον ορίζοντα της ποίησης του Γ. Σεφέρη», όπου κάνοντας αναφορά στο έργο του νομπελίστα ποιητή Γ. Σεφέρη και απαγγέλλοντας ποιήματά του,  αναφέρθηκε στο κατά πόσο η Μικρασιατική Καταστροφή τον επηρέασε στο μεγάλο λογοτεχνικό έργο που μας άφησε.

Στο δεύτερο μέρος ο ομότιμος καθηγητής Αθανάσιος Καραθανάσης μας παρουσίασε το θέμα:  «Συμβολή των Μικρασιατών Ιεραρχών στον Πολιτισμό και την Ιστορία της Μακεδονίας» και ανέδειξε μορφές Ιεραρχών που διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο και στην κοινωνία και στον πολιτισμό μέσα από την πολύπλευρη δράση τους που δεν ήταν μόνο θρησκευτική. Ο καθηγητής Γιώργος Γιαννακόπουλος έκλεισε τις εργασίες της δεύτερης ημέρας παρουσιάζοντας την πρωτότυπη εργασία του: «Ένα ψηφιακό μουσείο για τον Ελληνισμό της Μ. Ασίας» όπου με την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας ο καθένας από το σπίτι του,  από το γραφείο του, θα έχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε πολύτιμα μουσειακά εκθέματα, έγγραφα και ντοκουμέντα του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, τρίτη ημέρα του Συμποσίου, οι παρουσιάσεις των εισηγητών ξεκίνησαν με τον Δ/ντή του Μουσείου της Α.Ε.Κ. Ανδρέα Μπαλτά και θέμα: «Ο σωματειακός αθλητισμός των προσφύγων στην Ελλάδα κατά τον Μεσοπόλεμο», μια πρωτότυπη ερευνητική εργασία για τις αθλητικές ομάδες και τους Προέδρους πρόσφυγες αθλητικών σωματείων του Μεσοπολέμου. Η Θέμις Παπαδοπούλου στη συνέχεια από την Εστία Ν. Σμύρνης μας παρουσίασε το θέμα: «Εστία Ν. Σμύρνης:  λαμπρός φωτοδότης φάρος και εργαστήρι πολιτισμού στην Ελλάδα» και τις πολιτιστικές της δράσεις από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.   Ο αρχιτέκτων-μελετητής Χρήστος Φλώρος με καταγωγή από τα Βουρλά μας ξενάγησε στην πρότασή του: «Το αριστούργημα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής που κτίσθηκε για να στεγάσει Μικρασιάτες πρόσφυγες και η πρόταση να γίνει Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού», δηλαδή πώς θα πρέπει να ανακατασκευαστούν οι προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφ. Αλεξάνδρας για να καταστούν ένα σύγχρονο και λειτουργικό Μικρασιατικό Μουσείο.

Το δεύτερο μέρος της τελευταίας ημέρας καλύφθηκε από τον ομότιμο καθηγητή Νικόλαο Γκιολέ που παρουσίασε τις «Μικρασιατικές και Κωνσταντινουπολίτικες επιδράσεις στη ναοδομία της Ελλάδας». Στο ενδιάμεσο των εισηγήσεων τηλεφωνική παρέμβαση έκανε η ηθοποιός κα Μιμή Ντενίση  που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και μας ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ έκλεισε με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ηλία Μαμαλάκη και την εισήγησή του: «Επιδράσεις της Μικρασιατικής Κουζίνας στην αστική κουζίνα της Αθήνας». Μας προετοίμασε για τις μικρασιάτικες λιχουδιές που θα γευόμασταν στο τέλος του Συμποσίου.

Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους σύνεδρους που ήρθαν από την Καλαμάτα, Λέσβο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Κοζάνη, Βόλο, Θεσσαλονίκη αλλά και από όλη την περιφέρεια Αττικής και βέβαια τα σωματεία και τους σύνεδρους του δήμου μας. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους 14 εκλεκτούς εισηγητές που μας παρουσίασαν τις εργασίες τους, όλα τα μέλη του Διοικ. Συμβουλίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., την δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου και όσους δημοτικούς συμβούλους μας τιμήσανε με την παρουσία τους και βέβαια τον Μητροπολίτη μας κ. Γαβριήλ που πάντα μας τιμά με την παρουσία του και όχι μόνο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσα ακούσαμε  από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2019, γίναμε λίγο πιο καλύτεροι. Λίγο πιο σοφότεροι. Από αύριο θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις προσπάθειές μας για το 10ο Συμποσίου μας που θα προτείνουμε να γίνει όχι τον Νοέμβριο του 2021 που θα έπρεπε να γίνει, αλλά τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2022 όταν και θα συμπληρώνονται 100 χρόνια, ένας αιώνας  από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
 

 

 

 

 

 


Νέα Ιωνία, 25 Νοεμβρίου 2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ανακοινώνει ότι όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σήμερα 25/11/2019 στις 10:00 π.μ. λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.
 


22/11/2019 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Νέας Ιωνίας ενημερώνει τους πολίτες για την επιδείνωση καιρικών συνθηκών, όπως προβλέπεται από την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τον πίνακα της ΕΜΥ, η ποσότητα βροχής στην περιοχή μπορεί να φτάσει τα 11.8 mm.
Παρακαλούνται οι πολίτες να πάρουν να απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο.
Αγγελική Σακκαλόγλου
 


 
Δήλωση της Αντιδημάρχου Αγγελικής Σακκαλόγλου για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών

 

Η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, κα. Αγγελική Σακκαλόγλου προς ενημέρωση των δημοτών εξέδωσε την κάτωθι διευκρινιστική δήλωση:

«Όπως όλοι γνωρίζετε, και βλέπετε άλλωστε, η πόλη μας έχει γεμίσει σχεδόν σε όλες τις γωνιές της από ανακυκλώσιμα οικοδομικά υλικά, όπως λέγονται τώρα τα μπάζα.

Αυτό συμβαίνει διότι ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν τα δέχεται, έχει ξεκινήσει αυτό από το 2017, διότι πλέον ο νόμος επιτρέπει την εναπόθεσή τους μόνο σε πιστοποιημένους χώρους ανακυκλώσιμων οικοδομικών υλικών. Η αποκομιδή τους με τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος μας είναι εφικτή, αλλά η μεταφορά τους και η εναπόθεσή τους σε αυτούς τους συγκεκριμένους χώρους προϋποθέτει ειδική άδεια στα φορτηγά μας. Η διαδικασία αδειοδότησης είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Δηλαδή αυτή την στιγμή δεν μπορούμε μόνοι μας να μεταφέρουμε τα μπάζα με νόμιμο τρόπο.

Στο πρόσφατο (18/11) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ήρθε εισήγηση από την Δήμαρχο και την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, για ολιγόμηνη ανάθεση σε ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα για αυτό το σκοπό, μέχρις ότου αδειοδοτηθούν τα οχήματά μας και μας δοθεί η άδεια να μεταφέρουμε μόνοι μας και να εναποθέτουμε στο χώρο που ορίζεται από το νόμο τα υλικά αυτά. Η εισήγηση αυτή δυστυχώς δεν πέρασε. Την υποστήριξε μόνο η παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, από την παράταξη του κ. Νίκου Κουκουλάρη.

Αγαπητοί δημότες, η άσχημη εικόνα της πόλης μας δυστυχώς θα συνεχιστεί. Ζητάμε την κατανόησή σας και υποσχόμαστε ότι θα βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Εμείς στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο μας και γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι πάντα θα προασπίσουμε τα δικαιώματα τους. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι από την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία αλλά και απέναντι στους δημότες να έχουμε καθαρή και όχι μόνο την πόλη μας».
 Νέα Ιωνία 20/11/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από εποικοδομητικό διάλογο και όχι από τυφλές αντιδράσεις 

Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα τη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καυστικές στάσεις και συμπεριφορές των εκπροσώπων της ελάσσονος αντιπολίτευσης σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και γενικότερα την κατάσταση των σχολικών μονάδων του Δήμου θεωρώντας ότι χρόνιες ελλείψεις και παθογένειες δεκαετιών θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με ένα μαγικό ραβδί σε δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.

Η νέα Δημοτική Αρχή από την 1η Σεπτέμβρη, ήρθε αντιμέτωπη με σωρεία προβλημάτων και επέδειξε τάχιστα αντανακλαστικά δίνοντας λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως η τακτοποίηση των παιδιών της προσχολικής αγωγής, τον σχεδιασμό για την αντικατάσταση των οχημάτων  της δημοτικής συγκοινωνίας, την επισκευή του εμβληματικού χώρου του Παναιτωλίου, τη δρομολόγηση για την ανακατασκευή και πιστοποίηση με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία του συνόλου των παιδικών χαρών του Δήμου μας, τις παρεμβάσεις αστικής αναβάθμισης στην πλατεία Σημηριώτη, στην πλατεία της Μάνας και άλλα πολλά. Αναρωτιόμαστε τι παραπάνω θα περίμενε κανείς μέσα σε δύο μήνες από την ανάληψη  των καθηκόντων μας; Πόσο άραγε καλόπιστη και εποικοδομητική είναι «τέτοιου τύπου»  αντιπολίτευση; Ποιόν εξυπηρετεί;

Ειδικά και σε ότι αφορά τα προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, η Δημοτική Αρχή τα έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα καλώντας μάλιστα την υπουργό Παιδείας στην πόλη μας, της οποίας εξέθεσε τα προβλήματα και εξασφάλισε και λύσεις σε πολλά ζητήματα. Προφανώς αυτή η κινητικότητα κάποιους ενοχλεί!

Δεν φοβόμαστε την κρίση του ιωνιώτικου λαού. Είμαστε όλοι δημόσια πρόσωπα και ο κυρίαρχος λαός μας κρίνει καθημερινά. Μην βιάζεστε όμως και μην δημιουργείτε εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Στόχος μας είναι η ανακαίνιση όλων των σχολικών μονάδων και η αναβάθμισή τους. Καλό θα ήταν όμως να δείχνατε την ίδια ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια. Η Δημοτική Αρχή όμως δεν είναι όμηρος κανενός, γιατί η πόλη δεν μπορεί είναι όμηρος κανενός! Το έργο κάθε Δημοτικής Αρχής αποτελεί παρακαταθήκη για κάθε τόπο!

Ας κατανοήσετε  επιτέλους ότι τα σχολεία δεν αποτελούν αντιπολιτευτικό στίβο, ούτε προσφέρονται για προσωπικές φιλοδοξίες αιρετών και μικροπαραταξιακή εκμετάλλευση σε φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ ελεγχόμενου κύρους και αντικειμενικότητας.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, η Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος  Παιδείας, οι Σχολικές Επιτροπές και οι εργαζόμενοι του Δήμου εργάζονται ακατάπαυστα ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές, να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες προκειμένου οι Ιωνιώτες και Ιωνιώτισσες να ζήσουν σε ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο περιβάλλον.
 

 

ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΗΣ και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)
 
25 Νοεμβρίου 2019
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απολογισμός 9ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

 

 

 


 

 9ο Συμπόσιο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.
«Η επίδραση των Μικρασιατών προσφύγων στον Νεοελληνικό Πολιτισμό»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 9ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

17.15΄- 18.00΄ Προσέλευση – Διαπίστευση – Παραλαβή φακέλων

18.0